18/04/2024
12 C
Serres

Τεpάστια ανησuχία για την δημοσία υγεία – Auτή είναι η νέα πανδημία που έpχεται – «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ 

0

Ο επικεφαλής επιστήμονας εκφράζει φόβους για την παραλλαγή H5N1 που έχει «εξαιρετικά υψηλό» ποσοστό θνησιμότητας στους ανθρώπους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει ανησυχίες για την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών H5N1, η οποία έχει «εξαιρετικά υψηλό» ποσοστό θνησιμότητας στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Guardian, ένα ξέσπασμα την εν λόγω γρίπης που ξεκίνησε το 2020 οδήγησε στον θάνατο ή τη θανάτωση δεκάδων εκατομμυρίων πουλερικών. Πιο πρόσφατα, η εξάπλωση του ιού σε πολλά είδη θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων βοοειδών στις ΗΠΑ, έχει αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης στους ανθρώπους, τονίζει ο ΠΟΥ.

Μια εξέλιξη που εξέπληξε τους ειδικούς

«Πιστεύω ότι αυτό παραμένει μια τεράστια ανησυχία», επεσήμανε ο επικεφαλής επιστήμονας της υπηρεσίας υγείας του ΟΗΕ, Τζέρεμι Φάραρ, σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα – μια εξέλιξη που εξέπληξε τους ειδικούς, επειδή τα εν λόγω είδη δεν θεωρούνταν ευάλωτα σε αυτό το είδος γρίπης.

Οι αρχές των ΗΠΑ ανέφεραν αυτόν τον μήνα ότι ένα άτομο στο Τέξας ανάρρωνε από τη γρίπη των πτηνών μετά από έκθεση σε βοοειδή γαλακτοπαραγωγής, με 16 κοπάδια σε έξι πολιτείες να εκτιμάται ότι μολύνθηκαν μετά από έκθεση σε άγρια ​​πτηνά.

Η παραλλαγή A (H5N1) έχει γίνει «μια πανδημία ζωονοσογόνων μολυσματικών ασθενειών», υπογράμμισε ο Φάραρ.

Μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο

«Η μεγάλη ανησυχία φυσικά είναι ότι… μολύνοντας πάπιες και κοτόπουλα και στη συνέχεια όλο και περισσότερο θηλαστικά, αυτός ο ιός τώρα εξελίσσεται και αναπτύσσει την ικανότητα να μολύνει ανθρώπους και στη συνέχεια την κρίσιμη την ικανότητα να μεταβαίνει από άνθρωπο σε άνθρωπο», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο H5N1 εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων. Αλλά στις εκατοντάδες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί μέσω επαφής με ζώα τα τελευταία 20 χρόνια, «το ποσοστό θνησιμότητας είναι εξαιρετικά υψηλό», είπε ο Φάραρ, επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν φυσική ανοσία στον ιό.

Στο 52% το ποσοστό θνησιμότητας

Από το 2003 έως το 2024, 889 κρούσματα και 463 θάνατοι που προκλήθηκαν από τον H5N1 έχουν αναφερθεί παγκοσμίως από 23 χώρες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ανεβάζοντας το ποσοστό θνησιμότητας στο 52%.

Το πρόσφατο κρούσμα ανθρώπινης μόλυνσης στις ΗΠΑ μετά από επαφή με μολυσμένο θηλαστικό υπογραμμίζει τον αυξημένο κίνδυνο.

«Όταν ένας ιός εισβάλλει στον πληθυσμό των θηλαστικών, τότε πλησιάζει και πιο κοντά στους ανθρώπους», είπε ο Φάραρ, προειδοποιώντας ότι «αυτός ο ιός απλώς αναζητά νέους και διαφορετικών ειδών ξενιστές».

Ο Φάραρ ζήτησε αυξημένη παρακολούθηση, λέγοντας ότι είναι «πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πόσες ανθρώπινες μολύνσεις συμβαίνουν… επειδή εκεί θα συμβεί και η προσαρμογή [του ιού]».

Δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια, θεραπείες και διαγνώσεις

«Είναι τραγικό να το λέμε, αλλά αν μολυνθώ από τον H5N1 και πεθάνω, αυτό είναι το τέλος», είπε. «Αν περιηγηθώ στην κοινότητα και το διαδώσω σε κάποιον άλλο, τότε ξεκινάτε τον κύκλο».

Είπε ότι γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπευτικών για τον H5N1 και τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι περιφερειακές και εθνικές αρχές υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν την ικανότητα να διαγνώσουν τον ιό.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε «εάν ο H5N1 όντως έρθει αντιμέτωπος με τον άνθρωπο, με μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο», ο κόσμος να είναι «σε θέση να ανταποκριθεί αμέσως», είπε ο Φάραρ, ζητώντας δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια, θεραπείες και διαγνώσεις.

Γιώργος Καραμίχος: Στο σπίτι έχω έναν βωμό με τον Χριστό και τον Βούδα – Προσκυνάω και τους 2

Περήφανος πατέρας ο Δάντης: Ο ταλαντούχος γιος του Χριστόφορος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα

2o Premium Track Day of 2024 το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Περήφανος πατέρας ο Δάντης: Ο ταλαντούχος γιος του Χριστόφορος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα

0

O Χριστόφορος Βλαχάκης ή αλλιώς Oxfloyd, ο γιος του Χρήστου Δάντη και της Κατερίνας Τοπάζη μετά το Τατουάζ που μας είχε συστηθεί, κυνηγά το όνειρό του στην Αμερική.

Ο 24χρονος οποίος μας έδειξε το ταλέντο του πριν χρόνια στην υποκριτική, έχει κυκλοφορήσει το δικό του Ε.P με τίτλο «Why Did You Kill Me?» και παρουσίασε το νέο του single «Paranoia» το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία στο Spotify.

Όσο για τον Oxfloyd, ο γιος της Κατερίνας Τοπάζη και του Χρήστου Δάντη μας συστήθηκε τηλεοπτικά όταν το 2018 συμμετείχε στη σειρά του Ανδρέα Γεωργίου «Τατουάζ».

perhfanos pateras danths1
perhfanos pateras danths2
perhfanos pateras danths3

Δείτε το βίντεο:

Η Κατερίνα Τοπάζη σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε αναφέρει: «O γιος μου πεθαίνει να με ακούει να τραγουδάω τζαζ, πιστεύει ότι είμαι μια φωνή χαμένη από τον προσωπικό της στόχο.

Αγαπάω όλα τα ελληνικά είδη μουσική, αλλά εάν είχα γεννηθεί στην Αμερική πιστεύω θα είχα μια άλλη πορεία. 

Επίσης, αδίκησα τον εαυτό μου επειδή επάνω στο top της καριέρας μου αποχώρησα για να αφιεωρωθώ στην οικογένειά μου, αλλά δε μετανιώνω ποτέ για αυτό».
τευξή του είχε αναφέρει: «Η μουσική είναι ένα μικρόβιο που το πήρα προφανώς από τους γονείς μου.

Η πρώτη φορά που μου λένε ότι τραγούδησα, ήταν όταν ήμουν τριών ετών. Πιθανότατα θα ήταν κάτι από beattles γιατί έτσι με νανούριζαν, ο πατέρας μου τα έβαζε αυτά τα κομμάτια από πολύ μικρή ηλικία.

Το όνομα δε το κράτησα γιατί θεωρώ πως άλλο είμαι εγώ και άλλο ο πατέρας μου. Κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Ήθελα από μικρός να κάνω κάτι δικό μου, να περάσω το δικό μου μήνυμα, και αυτό το έργο αν είχα κρατήσει το επίθετο δε θα μπορούσα να το κάνω ως εγώ, θα με χαρακτήριζαν πάντα ως το γιο του Χρήστου Δάντη».

Και είχε πει:

«Στην Αμερική πήγα σε μια πάρα πολύ δύσκολη ηλικία. Εδώ είχα τους φίλους μου, ήμουν 8-9 ετών. Με βοήθησε όμως και με άλλαξε αυτή η αλλαγή, ωρίμασα πιο γρήγορα. Ήταν ένα πολιτισμικό σοκ.

Πήγα στο Οχάιο, που είναι καθαρά Αμερική, δεν είναι όπως στη Νέα Υόρκη που θα περπατήσεις στο δρόμο και θα δεις 50 εθνικότητες. Μπορώ να πω πως δέχτηκα bullying, πέρασα κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές αλλά το πέρασα μόνος μου. Γενικά δε μιλούσα πολύ, κράταγα τα συναισθήματά μου».

Xριστόφορος Βλαχάκης: Όταν πέρασε από οντισιόν για να δουλέψει με τον πατέρα του

Για τα σχόλια που δέχεται από τους γονείς του για τη δουλειά του έχει μιλήσει ο νεαρός ηθοποιός και μουσικός: «Λέει πάντα την αλήθεια και το εκτιμώ αυτό. Με υποστηρίζει και πιστεύει σε εμένα και του αρέσει αυτό που κάνω. Το ίδιο και η μαμά».

Επίσης έχει αναφερθεί στο πώς βλέπει τους ως επαγγελματίες: «Ο μπαμπάς στα 14 μου μου είχε πει ότι αν στα 16 ήμουν αρκετά καλός θα με έπαιρνε μαζί του στα Live ως κιθαρίστα.

 Πέρασα από οντισιόν, ήταν πολύ αυστηρός στη δουλειά και το εννοούσε ότι δεν θα με πάρει αν δεν είμαι καλός και τελικά έπαιξα δύο χρόνια μαζί του. Το εκτιμώ πολύ αυτό που έκανε. Σαν επαγγελματίας είναι κορυφαίος, είναι θρύλος. Η μαμά είναι αδικημένη, η φωνή της είναι από τις μεγαλύτερες που έχει βγάλει αυτή η χώρα».

Χριστόφορος Βλαχάκης: Η πρόταση για να παίξει σε τηλεοπτική σειρά

Ο Χριστόφορος Βλαχάκης είχε συμμετάσχει και στο καστ της σειράς “Τατουάζ” του Ανδρέα Γεωργίου.

Έχει μιλήσει σχετικά με αυτήν την επαγγελματική εμπειρία σε συνέντευξή του: «Δεν ήξερα από ελληνική τηλεόραση. Ξυπνάω ένα πρωί και με είχε κάνει follow στο Instagram ένας άνθρωπος με 1 εκατ. followers. Πιάσαμε κουβέντα μου ζήτησε το τηλέφωνό μου και μιλήσαμε.

Ο Ανδρέας Γεωργίου με ρώτησε αν με ενδιέφερε η υποκριτική και εκείνη την περίοδο εγώ το είχα σκεφτεί».

Συνέχισε, λέγοντας: «Μου είπε ότι ταιριάζω στον συγκεκριμένο ρόλο και ότι είμαι φτιαγμένος γι αυτόν. Έπαθα σοκ αλλά με ενδιέφερε. Στην αρχή ήταν να κάνω 16 επεισόδια και μετά έκανα 230. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στη μουσική και παθιασμένος που δεν με νοιάζει τίποτα άλλο».

Χριστόφορος Βλαχάκης: “Τα παιδιά ήταν εναντίον μου”

Ακόμα, ο ηθοποιός και μουσικός έχει αναφερθεί στη ζωή του στην Αμερική, όταν πήγε να μείνει εκεί με τη μητέρα του σε μικρή ηλικία:«Όταν πήγα ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ήξερα τα βασικά που μαθαίναμε στο σχολείο από τη γλώσσα.

Ήταν κόλαση για μένα. Στο Οχάιο ήμουν ένα παιδί από την Ελλάδα που πολλά παιδιά δεν ήξεραν την ύπαρξή της». Για τον τρόπο που έμαθε αγγλικά έχει πει: «Έμαθα αγγλικά βλέποντας τηλεόραση.

Έκατσα δύο εβδομάδες σπίτι και έβλεπα όλη μέρα τηλεόραση. Αγαπώ και τις δύο χώρες, είναι και τα δύο σπίτια μου. Μπορώ να ζήσω παντού. Το εξωτερικό είναι στόχος μου αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η μαμά έφυγε για εκεί αλλά τώρα είναι εδώ με τον κοροναϊό. Πηγαινοερχόμαστε».

Στο τέλος, ο Χριστόφορος Βλαχάκης έχει εξομολογηθεί και για την περίοδο της ζωής του στην Αμερική που ήταν θύμα bullying λόγω της καταγωγής του: «Στην αρχή ήταν δύσκολα. Τα παιδιά ήταν εναντίον μου, έλεγαν “ποιος είναι αυτός, από πού ήρθε”, τους έλεγα ότι είμαι από την Ελλάδα και δεν ήξεραν τι είναι η Ελλάδα.

Με κορόιδευαν και γίνονταν βίαιοι, είχαμε σπρωξίματα και καβγάδες σε διαλείμματα ή μετά το σχολείο. Τότε δεν μίλαγα σε κανέναν, ζούσα στη δική μου “φούσκα”. Σίγουρα ήταν λάθος, έπρεπε να το είχα πει στη μάνα μου ή σε κάποιον καθηγητή».

Πέρυσι την άνοιξη ο Χριστόφορος Βλαχάκης μοιράστηκε μέσα από stories με τους ακόλουθούς του στο Instagram μία δύσκολη περίοδο που περνούσε και που, από τα λεγόμενά του, φαίνεται να σχετιζόταν κυρίως με την πορεία της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, έγραφε: “Περνάω μια ακόμη περίοδο θλίψης. Έχετε νιώσει ποτέ ότι αξίζετε περισσότερα και να μην μπορείτε να βρείτε τι είναι αυτό που κάνετε λάθος; Σαν να εύχεστε να είχατε τις απαντήσεις και να μην ξέρετε από που να αρχίσετε να ψάχνετε γι’ αυτές. Ένα τέτοιο πράγμα…

Νιώθω σαν μια οικογένεια που αξίζει πολλά περισσότερα. Ξέρω ότι μια μέρα θα τα καταφέρω, το ξέρω ως δεδομένο ότι μια μέρα θα τα καταφέρουμε αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί όλα γίνονται τόσο αργά. 

Τέλος πάντων, δε θέλω να μακρηγορώ, θέλω απλά να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου γιατί πιστεύω ότι αξίζει να ξέρετε γιατί είμαι σιωπηλός και όχι τόσο ενθουσιώδης”.

«Σταμάτα! Είναι ζωντανό!»: Ο Δάντης ξέχασε ότι είναι στον αέρα και οι παρουσιαστές ντράπηκαν με αυτά που είπε

Ο Χρήστος Δάντης βρέθηκε στον καναπέ της εκπομπής «Στούντιο 4», σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα και μίλησε για την προσωπική και επαγγελματική του πορεία και για τα σχόλια που έχει δεχθεί στα social media για τη σχέση του με την Ασημίνα Χατζηανδρέου.

Όπως υπογράμμισε ο τραγουδιστής «έχουμε δεχθεί φοβερές επιθέσεις στα social media… φοβερές επιθέσεις. Επιθέσεις που αφορούσαν εμένα, εκείνη, αυτό που υπήρχε μεταξύ μας, το ότι έχουμε αυτή τη σχέση.

Μιλάω για παλαιότερα φυσικά. Τώρα πια αυτό το έχουν χωνέψει, το έχουν καταλάβει και οι επιθέσεις περιορίζονται στο «τι αυτός είσαι», «τι αυτή είναι»… κατάλαβες; «Τι μαλ@κας είσαι», «τι μαλ@κισμένη είναι» δηλαδή», «παγώνοντας» τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, ο οποίος του είπε «σταμάτα, είναι ζωντανό».

Στη συνέχεια, για τη σχέση τους που έγινε γνωστή, ο Χρήστος Δάντης επεσήμανε «υπήρξε μια μεθόδευση τέλος πάντων, μαθεύτηκε χωρίς να το έχει συμφωνήσει η ίδια. Μας είχε πετύχει νομίζω ένας φακός κάπου την περίοδο του κορονοϊού και βγήκε αυτή η φωτογραφία. Έτσι μαθεύτηκε. Η Ασημίνα δεν έχει ακούσει και δεν έχει διαβάσει τίποτα σε σχέση με όσα έχω ακούσει εγώ».

Το συναίσθημα του Χρήστου Δάντη όταν γνώρισε την Ασημίνα Χατζηανδρέου

Για τον χαρακτήρα της Ασημίνας Χατζηανδρέου, ο τραγουδιστής κατέληξε «είναι έντονος χαρακτήρας και έχει μία διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων για την ηλικία της.

Σέβεται την ιεραρχία, σέβεται την οικογένεια, είναι ο άνθρωπος που θα φάει με τους δικούς της το μεσημέρι, γνωρίζοντας ότι μετά από 2 ώρες θα πρέπει να πάει στην προπόνηση και ενδεχομένως θα το βγάλει αυτό το φαγητό.

Με τρόμαξε το συναίσθημά μου όταν γνώρισα την Ασημίνα. Φυσικά υπήρξαν πρόσωπα στο οικογενειακό μου περιβάλλον που πολέμησαν αυτή τη σχέση».

«Δεν έχω υπομονή με τα παιδιά γι’ αυτό δεν έγινα μητέρα, προτιμώ να πηγαίνω για ούζα»

Γιώργος Καραμίχος: Στο σπίτι έχω έναν βωμό με τον Χριστό και τον Βούδα – Προσκυνάω και τους 2

2o Premium Track Day of 2024 το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Γιώργος Καραμίχος: Στο σπίτι έχω έναν βωμό με τον Χριστό και τον Βούδα – Προσκυνάω και τους 2

0

«Η πίστη είναι πολύ σημαντική»

Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο και εξέφρασε τα δικά του «πιστεύω» σχετικά με το θέμα της θρησκείας.

Ο ηθοποιός βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου και εξήγησε, ότι σέβεται την πίστη των ανθρώπων, αλλά δεν εκτιμάει τη θρησκεία.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με το παραπάνω, ο Γιώργος Καραμίχος τόνισε ότι ο ίδιος σέβεται την πίστη των άλλων, αλλά «προσκυνάει όλους τους θεούς».

«Δεν είμαι άθεος. Πιστεύω στον Θεό. Σέβομαι την πίστη, είναι πάρα πολύ σημαντική, δεν εκτιμώ πια τη θρησκεία, αποδεδειγμένα πια με τα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν, δεν εκτιμώ τη θρησκεία και τους καρεκλοκένταυρος που πρεσβεύουν τις περισσότερες.

Εκτιμώ κάποιους πατέρες που κάνουν τη δουλειά τους και προσεύχονται» είπε αρχικά.

Στην πορεία, ο Γιώργος Καραμίχος τόνισε ότι προσκυνάει όλους τους θεούς, σε όποιο μέρος κι αν πάει και περιέγραψε τον «βωμό» που έχει στο δωμάτιό του, με εικόνες του Χριστού και πιο δίπλα τον Βούδα.

Ειδικότερα, ο ηθοποιός τόνισε: «Σέβομαι την πίστη όλων των ανθρώπων, όπου πάω θα προσκυνήσω όλους τους ντόπιους θεούς, ακόμα κι αν με κάποιους διαφωνώ θεωρητικά, αν έρθεις και δες τον βωμό που έχω στο δωμάτιό μου… έχω τα πάντα, τον Άγιο Γεώργιο, την Παναγία, τον Χριστό, τον Βούδα, τα κομποσκοίνια, που μου έχουν δώσει άνθρωποι με πίστη και ουσία και έχουν συγκεκριμένη δόνηση, έχω τους βούδες μου. 

Έχω κάτι πυραμίδες από το Μεξικό, κάτι τζέιντ θεραπευτικά που έχω φέρει από εκεί, κάτι από Ιαπωνία, από Αφρική. Έχω και το Κοράνι γιατί και αυτό το διάβασα, έχω διάφορες προσευχές. Όλα μαζί, δεν έχουν “τσακωθεί” ποτέ. Έχω διάφορες προσευχές. Μου αρέσει η προσευχή του Κυπριανού γιατί είναι κατά της βασκανίας».

«Δεν έχω υπομονή με τα παιδιά γι’ αυτό δεν έγινα μητέρα, προτιμώ να πηγαίνω για ούζα»

Δεν το ξέρει σχεδόν κανείς: Σε ποιον ανήκει η διάσημη κεφαλή στο Πολυτεχνείο, καμία σχέση με την εξέγερση του ’73

2o Premium Track Day of 2024 το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Δεν το ξέρει σχεδόν κανείς: Σε ποιον ανήκει η διάσημη κεφαλή στο Πολυτεχνείο, καμία σχέση με την εξέγερση του ’73

0

Στην κεφαλή που αποτελεί το εμβληματικό μνημείο στο προαύλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μικροί και μεγάλοι σήμερα αφήνουν ένα λουλούδι, τιμώντας τους αγωνιστές της εξέγερσης του 1973.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η κεφαλή έχει μια διαφορετική ιστορία από εκείνη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973. Ωστόσο, έχει καθιερωθεί ως μνημείο των απανταχού φοιτητών που αγωνίστηκαν απέναντι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Ποιον αναπαριστά η κεφαλή που βρίσκεται στο Πολυτεχνείο

Η διάσημη κεφαλή στο Πολυτεχνείο είναι ένα έργο του γλύπτη Μέμου Μακρή, ενός αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης κατά τη γερμανική κατοχή, από τον οποίο αφαιρέθηκε η ελληνική υπηκοότητα το 1964. Η κεφαλή στο Πολυτεχνείο έχει τη μορφή του κεφαλιού του καθηγητή Νίκου Σβορώνου, ενός σημαντικού Έλληνα ιστορικού.

se pion anhkei kefalh1

Ποιος ήταν ο Νίκος Σβορώνος

Ο Νίκος Σβορώνος σπούδασε στην Φιλοσοφική Αθηνών και στη συνέχεια εντάχθηκε στις τάξεις του ΕΑΜ και του ΕΛ.ΑΣ, όπου διετέλεσε στρατιωτικός διοικητής Βύρωνα-Καισαριανής.

Τον Δεκέμβριο του 1945 ο Σβορώνος κατέφυγε στη Γαλλία, όπου και γνώρισε τον Μέμο Μακρή. Το 1955 του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια και το 1961 απέκτησε τη γαλλική.

se pion anhkei kefalh2

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά τη δικτατορία, ο Σβορώνος δίδαξε στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Κρήτης, διετέλεσε μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, και ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Αθηνών (1976) και Θεσσαλονίκης (1977). Απεβίωσε στις 26 Απριλίου 1989.

Μιχάλης Ιατρόπουλος: Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που είναι πιο άνδρες από τους άνδρες

«Δεν έχω υπομονή με τα παιδιά γι’ αυτό δεν έγινα μητέρα, προτιμώ να πηγαίνω για ούζα»

2o Premium Track Day of 2024 το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

«Δεν έχω υπομονή με τα παιδιά γι’ αυτό δεν έγινα μητέρα, προτιμώ να πηγαίνω για ούζα»

0

Η Ματίνα Παγώνη έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και αναφέρθηκε στην εξωτερική της εμφάνιση, στο φλερτ, στις αντιδράσεις του κόσμου σχετικά με τα εμβόλια και στις σχέσεις της με τον Νίκο Μουτσινά.

Η Ματίνα Παγώνη παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και μίλησε για την εξωτερική της εμφάνιση, το φλερτ, τις αντιδράσεις του κόσμου αναφορικά με τα εμβόλια και τις σχέσεις της με τον Νίκο Μουτσινά.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αποκάλυψε ότι από μικρή πρόσεχε την εμφάνισή της όμως δε διστάζει να κυκλοφορήσει άβαφη με μια φόρμα. Τόνισε πως βάφεται μόνη της, ενώ ακόμη μια φορά είπε πως όποιος την βλέπει από κοντά, της λέει ότι η τηλεόραση την αδικεί.

«Είμαι από πάρα πολύ μικρή έτσι, πάντα πρόσεχα την εμφάνισή μου. Μπορεί να κυκλοφορήσω με τη φόρμα μου και άβαφη. Πάντα μόνη μου βάφομαι. Είμαι πολλά χρονιά με τον σύζυγό μου.

Δεν θυμάμαι ποτέ τις επετείους μας. Για εμένα παίζει ρόλο να συμπαθήσω κάποιον με την πρώτη ματιά. Με ενοχλεί όταν μου λένε ότι με αδικεί η τηλεόραση. Δε μιλάω, αλλά με ενοχλεί. Έχω δεχθεί απειλητικό γράμμα, με έχουν πάρει τηλέφωνο και μου είπαν να μην ξαναμιλήσω για τα εμβόλια», είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Με τον Νίκο Μουτσινά είχαμε τσακωθεί για να τον πείσω να εμβολιαστεί. Εκεί τσακωνόμασταν. Αλλά τον Νίκο τον αγαπάω, είναι πολύ καλό παιδί» συνέχισε.

Για τον λόγο που δεν έκανε παιδιά, η Ματίνα Παγώνη εξομολογήθηκε: «Δεν έχω υπομονή με τα παιδιά, γι’ αυτό δεν έγινα μητέρα.

Παίζω πέντε λεπτά μαζί τους αλλά μετά βαριέμαι. Μου αρέσει να βγαίνω με τις φίλες μου και να πηγαίνουμε για ούζο». Τέλος, η αποκάλυψε πως δεν την ενδιαφέρει να κάνει πλαστικές επεμβάσεις.

Συγκινητικό βίντεο: Διάσωση γάτας στο Ντουμπάι

Μιχάλης Ιατρόπουλος: Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που είναι πιο άνδρες από τους άνδρες

2o Premium Track Day of 2024 το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

2o Premium Track Day of 2024 το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Δεκάδες θα είναι τα supercars κι αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα βρίσκονται στο Αυτοκινητοδρόμιο  Σερρών, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19-20 Απριλίου στο πλαίσιο του διήμερου 2ου Premium Track day που διοργανώνει η TrackSpeed.

Για μία ακόμη φορά το Αυτοκινητοδρόμιο της Ελλάδας θ’ αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης οδηγών κι αθλητών, όχι μόνον από την χώρα, αλλά κι από τα υπόλοιπα βαλκανικά κράτη (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία κ.α.).

Ειδικότερα, στην πίστα υπεραυτοκίνητα (Maclaren, Porche, Lamborghini, BMW κ.α.) κι οδηγοί θα ανταγωνιστούν το χρονόμετρο, προκειμένου να «τεστάρουν» τις οδηγικές ικανότητές τους, τις δυνατότητες και τις αντοχές των αυτοκινήτων τους.

Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα το track day θα ξεκινήσει (και τις δύο ημέρες) στις ο9:00 το πρωί.

Η είσοδος για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τους λάτρεις των αυτοκινήτων και της ταχύτητας είναι ελεύθερη.

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ ζητά την καθιέρωση Θερινής Στολής & Απονομή Ηθικών Αμοιβών

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

«Με την επίθεσή του εναντίον του Ισραήλ, το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών. Έκανε επίδειξη δύναμης αλλά με ένα ελεγχόμενο επεισόδιο. Ουσιαστικά, κλιμάκωσε στο πεδίο, αλλά αμέσως αποκλιμάκωσε στη ρητορική.

Από την άλλη, το Ισραήλ κέρδισε σε εντυπώσεις και απέδειξε ότι έχει πολύ ισχυρή αεράμυνα.

Τώρα πλέον, όλα είναι στο δικό του χέρι. Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, σκιαγραφώντας την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στα πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα. «Το Ισραήλ δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητη την επίθεση. Αποτελεί θετικό σημάδι ότι έδειξε αυτοσυγκράτηση και δεν ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει άμεσα στην επίθεση. Επομένως, τώρα υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε θα έχουμε ένα σφοδρό χτύπημα με ένταση, είτε μία πιο ήπια αντίδραση.

Ό,τι κι αν συμβεί, κανείς δεν θέλει ένα γενικευμένο πόλεμο, ούτε το Ιράν αλλά ούτε και το Ισραήλ», δήλωσε. «Η διπλωματία ανέλαβε δράση και οι σύμμαχοι από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν την απαράδεκτη επίθεση του Ιράν. Ζήτησαν απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση και, όπως φαίνεται, εισακούστηκαν», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η Δύση στην περιοχή. «Στο παρελθόν, η Δύση είχε κάνει ορισμένα λάθη στους χειρισμούς της στη Μέση Ανατολή.

Ακόμα και οι ΗΠΑ είχαν αποχωρήσει αρχικά από την περιοχή, δημιουργώντας ένα κενό ισχύος που προσπάθησαν να καλύψουν αναθεωρητικές δυνάμεις. Όμως, πλέον, αυτό έχει αλλάξει και παρά τις αρχικές της αστοχίες, η Δύση είναι πάλι παρούσα στη Μέση Ανατολή.

Σήμερα, η Δύση πρέπει να αναβιώσει τις Συμφωνίες του Αβραάμ. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μακρόπνοη σταθερότητα στην περιοχή», τόνισε. Αναφορικά με την Ευρώπη, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε ότι πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της στρατηγικής αυτονομίας.

«Αν και στη συγκεκριμένη κρίση η Ευρώπη έχει δείξει καλά αντανακλαστικά, είναι αναγκαία η ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία. Όσο δεν έχουμε κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας, δεν μπορούμε να έχουμε αυξημένο γεωπολιτικό βάρος στην περιοχή», δήλωσε. 

Για την Τουρκία, ανέφερε ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση. «Η στήριξη που έδωσε στη Χαμάς τους προηγούμενους μήνες ρίχνει βαριά σκιά στην εικόνα της Άγκυρας. Παράλληλα, η συνεργασία που είχε στο παρελθόν με το Ιράν και τη Ρωσία στον πόλεμο της Συρίας έχει δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της με τη Δύση.

Χρειάζεται πολλή δουλειά από την Άγκυρα για να καταφέρει να ανακτήσει την αξιοπιστία της στους δυτικούς συμμάχους», τόνισε.

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ ζητά την καθιέρωση Θερινής Στολής & Απονομή Ηθικών Αμοιβών

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ ζητά την καθιέρωση Θερινής Στολής & Απονομή Ηθικών Αμοιβών

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), ζητά την καθιέρωση θερινής στολής υπ’ αριθμ. 9 (Ασκήσεων-Εκστρατείας) ενόψει θερινής περιόδου (06 Μαΐου 2024) και την απονομή καθυστερημένων ηθικών αμοιβών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο ζητά:

α. Τη χορήγηση αμιγώς καλοκαιρινής στολής, τόσο της ένδυσης (παντελονιού και χιτωνίου) όσο και της υπόδησης (άρβυλα). Επισημαίνεται, ότι η στολή Ασκήσεων-Εκστρατείας μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα διαφοροποιείται μόνο ως προς την εσωτερική κοντομάνικη μπλούζα. Κατ’ ελάχιστον απαιτείται η καθιέρωση αντί του χιτωνίου, μπλούζα τύπου POLO.

β. Την απονομή εξαιρετικά καθυστερημένων ηθικών αμοιβών οι οποίες     αναγνωρίζουν την αξία του στελέχους και αποτελούν αποτελεσματικό μέσο ενίσχυσης του ηθικού, της παροχής κινήτρων καθώς και της πρόκλησης άμιλλας.

Ως τέτοια μπορούν να λογιστούν οι διαμνημονεύσεις ευδοκίμου διοικήσεως, πολυετούς υπηρεσίας και υπηρεσίας σε επιτελείο καθώς και μετάλλια στρατιωτικής αξίας και ευδοκίμου υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, η μη καθιέρωση της καλοκαιρινής στολής επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού ενώ οι  καθυστερήσεις των ηθικών αμοιβών και μάλιστα άνευ αιτιολόγησης, δημιουργούν επιπρόσθετη υστέρηση των ελαχίστων κινήτρων των εν ενεργεία στρατιωτικών και εν τέλει καθιστούν συνθήκες διακύβευσης του ηθικού.

Οι κ.κ. Βουλευτές, ως αντιπρόσωποι του Έθνους, στους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούνται προς αξιολόγηση και κρίση του τιθέμενου θέματος ώστε να τεθεί στους αρμόδιους φορείς με τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο ΑΔΦ Σερρών, παρακαλείται, περί του ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματος, για τις περαιτέρω ενέργειές του στο πλαίσιο του Ν.2690/1999 (ΦΕΚ Α’ 45) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» και των διαλαμβανομένων της παραγράφου 8γ του άρθρου 30Γ του Ν.1264/1982.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) παρακαλείται για τις δικές της συλλογικές ενέργειες.

Στα μέλη μας κοινοποιείται το παρόν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα   αφορούν.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχειοθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών.

Εκδήλωση με τους Μπαμπινιώτη – Φλέσσα τη Τετάρτη από το 3ο Γυμνάσιο Σερρών

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο

Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος του Δημαρχείου Σερρών, την Παρασκευή στης 19-04-2024 και ώρα 20:30, με  θέματα ημερήσιας διάταξης:

1ο ΘΕΜΑ: Ακύρωση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ, επί της οδού Αθ.Φυλακτού για το υπ΄αριθμ. όχημα ΕΡΤ 5261.

2ο ΘΕΜΑ: Τροποποίηση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ, επί της οδού Δ.Σπυρίδη 7 ως προς τον αριθμό του οχήματος.

3ο ΘΕΜΑ: Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής/μουσικών οργάνων στο κατάστημα ιδιοκτησίας της ” ΡΟΥΠΑΚΗΣ Ι. ΚΥΡΙΑΖΑΚΗΣ Κ. Ο.Ε. ” με εκπρ. τον  ΡΟΥΠΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ  του Ηλία στην οδό Νικ. Φωκά 3 στις  Σέρρες.               

4ο ΘΕΜΑ: Τροποποίηση – Ανανέωση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ, επί της οδού Υψηλάντου 1.

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Εκδήλωση με τους Μπαμπινιώτη – Φλέσσα τη Τετάρτη από το 3ο Γυμνάσιο Σερρών

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Εκδήλωση με τους Μπαμπινιώτη – Φλέσσα τη Τετάρτη από το 3ο Γυμνάσιο Σερρών

Το 3ο  Γυμνάσιο  Σερρών, στο  πλαίσιο  των  «Μαθημάτων  Κλασικής  Παιδείας», την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 19:00 , συνδιοργανώνει εκδήλωση  για  τη  γλώσσα  με τον  τίτλο,  «Γλώσσα  ρει». 

Η  εκδήλωση  περιλαμβάνει  σύντομο  θεατρικό  δρώμενο  από  μαθητές  του σχολείου  μας,  καθώς  και  την  παρουσίαση  εργασίας  σχετική  με  τη  σύγχρονη νεοελληνική,   που  επιμελήθηκαν  μαθητές  του   3ου  Γυμνασίου. 

Την  εκδήλωση  συντονίζει  η  δημοσιογράφος κα Βίκυ Φλέσσα  και  συμμετέχει εξ αποστάσεως ο  καθηγητής  γλωσσολογίας  κ. Γ. Μπαμπινιώτης. 

Η παρουσία σας αναφέρει το 3ο Γυμνάσιο Σερρών  αποτελέσει  ιδιαίτερη τιμή για  εμάς και θα  προσφέρει το  έναυσμα  να  συνεχίσουμε  να  στηρίζουμε  τον  πολιτισμό  με  ποιοτικές δράσεις.

1ο Βραβείο Ποίησης σε μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

1ο Βραβείο Ποίησης σε μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Με χαρά η διεύθυνση του του 4ου Γυμνασίου Σερρών ανακοινώνει ότι η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου Μαυρουδή Μαριάνθη απέσπασε το 1ο βραβείο Ποίησης Γυμνασίου στον 12ο λογοτεχνικό διαγωνισμό εφηβικού διηγήματος και ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» με το ποίημαΌνειρα εφηβικά’,

όπου με αμεσότητα και αυθεντικότητα στον λόγο της σκιαγραφεί τις ανησυχίες της σύγχρονης έφηβης. 

Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχαν και άλλα μέλη του ομίλου φιλαναγνωσίας του σχολείου μας τόσο με ποιήματα όσο και με διηγήματα, όλα γραμμένα με ιδιαίτερη ευαισθησία και νεανική ζωντάνια. 

 Η βράβευση της μαθήτριάς μας θεωρείται πολύ σημαντική  καθώς οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό ξεπέρασαν τις χίλιες και, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «αφορούν σε μαθητές και μαθήτριες, που μας τίμησαν με την αποστολή των κειμένων τους από σχολεία όλης της χώρας, καθώς και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Έτσι, μας έδωσαν την ευκαιρία να ανταμώσουμε με τις σκέψεις και τα όνειρά τους, με όσα τους απασχολούν και με όσα τους γεμίζουν ελπίδα, με τις προσδοκίες τους για το μέλλον και τη φλόγα τους για τη ζωή».

Συγχαρητήρια σε όλους και περισσότερο στη νικήτριά μας, τη Μαριάνθη, που κατάφερε να διακριθεί μεταξύ πολλών και εξαιρετικών συμμετοχών. Ευχόμαστε η αγάπη για τη Λογοτεχνία να εμπνέει πάντα τα παιδιά και να τα ωθεί στη δημιουργικότητα.

Πολλά συγχαρητήρια αρμόζουν και στις υπεύθυνες καθηγήτριες  φιλολόγους, Δέσποινα Ντινίδου και Ελένη Μούσα του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας, οι οποίες μέσα σε δύσκολους καιρούς επιμένουν να καλλιεργούν στους μαθητές μας την αγάπη για τη λογοτεχνία, την δημιουργική γραφή και την ποίηση.

Τα κείμενα που κατατέθηκαν προς κρίση διαβάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό και αξιολογήθηκαν ανώνυμα από την Κριτική Επιτροπή, η οποία προχώρησε ομόφωνα στην επιλογή των δώδεκα κειμένων για διάκριση, που αφορούν στα επίπεδα Λυκείου και Γυμνασίου (Πεζογραφία και Ποίηση). Παράλληλα, απονέμονται ειδικοί έπαινοι διάκρισης ανά επίπεδο σε μαθητές και μαθήτριες, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

 Η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας (Φροντιστήριο Τραπεζούντας) στις 18.30. Είναι ενταγμένη στην τελετή έναρξης του Εκπαιδευτικού Συμποσίου με θέμα: 

«Εκπαίδευση για το μέλλον: ανάπτυξη δεξιοτήτων και στάσεων για την προσέγγιση των προκλήσεων» που διοργανώνουμε στις 26-28 Απριλίου 2024.

Τα βραβευθέντα κείμενα θα αναρτηθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://educircle.gr/contest/ αναφέρει εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του 4ου Γυμνασίου Σερρών, η Φιλόλογος Σκέμπερη Ευαγγελία.

Χρέος Τιμής και ευγνωμοσύνης o Ζήσης Μητλιάγκας για τον αείμνηστο Νικόλαο Κλείτο

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών γαλλικής κα Χριστίνα Ενέ, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών,

με αφορμή τα 80 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τη δημοσίευση του βιβλίου του Antoine de Saint – Exupéry, ο «Μικρός Πρίγκιπας», διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στο εν λόγω βιβλίο και τον συγγραφέα του. 

Τίτλος της εκδήλωσης: «Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα»

        Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων θα παρουσιάσουν έργα, θεατρικά, αφηγηματικά, ποιητικά, εικαστικά, εμπνευσμένα από τον συγγραφέα και το συγκεκριμένο βιβλίο του. Οι εργασίες για την παραγωγή αυτού του τελικού προϊόντος ξεκίνησαν στα σχολεία  από το μήνα Νοέμβριο του 2023 με συντονίστριες τις καθηγήτριες γαλλικών και συνεργάτες δασκάλους, φιλολόγους, εικαστικούς θεατρολόγους και γυμναστές.

       Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο «Γ.Καφταντζής», της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, από τις 11:00 μέχρι 13:00 για την παρουσίαση των έργων των μαθητών των Γυμνασίων και από τις 17:30 έως 20:30 για την παρουσίαση των έργων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων.

Πραγματοποιήθηκε Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας στον Δήμο Σερρών

Χρέος Τιμής και ευγνωμοσύνης o Ζήσης Μητλιάγκας για τον αείμνηστο Νικόλαο Κλείτο

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Ο Αυγενάκης στην Επιτροπή Ελέγχου αμνοεριφίων και αυγών

Σύσκεψη της Επιτροπής για τον έλεγχο σε αμνοερίφια και αυγά ενόψει του Πάσχα, υπό τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πέντε υπουργείων πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ την Τρίτη.

Στη σύσκεψη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να συνεχισθούν και να ενταθούν οι έλεγχοι ώστε να προστατευθούν οι παραγωγοί, οι καταναλωτές και οι έντιμοι μετά ποιητές

Ο υπουργός είπε ότι από τους μέχρι σήμερα ελέγχους έχει σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη παραγωγών και καταναλωτών, θα προστατεύσουμε τα ελληνικά προϊόντα» και πρόσθεσε ότι από τους μέχρι σήμερα ελέγχους έχουν βγει θετικά αποτελέσματα, κυρίως σε ό,τι αφορά στο γάλα.

Είπε ότι η συνεργασία των υπουργείων είναι επιβεβλημένη και σημείωσε ότι οι έλεγχοι εκτός από τα αμνοερίφια και αυγά εν όψει του Πάσχα, θα συνεχισθούν και στα γαλακτοκομικά, στο μέλι και στα οπωροκηπευτικά.

Τέλος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το έργο τους και ζήτησε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ελέγχων.

Η Επιτροπή θα κάνει ελέγχους σε όλα τα σημεία της αγοράς, στις εθνικές οδούς, στα σφαγεία και στις πύλες εισόδου της χώρας και θα ολοκληρώσει το έργο της σε ένα μήνα. 

Η 15μελής Ομάδα  Εργασίας για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών κατά την περίοδο του Πάσχα, υπό τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Γιώργο Στρατάκο, αποτελείται από Κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και της Διεύθυνσης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του Τμήματος Κρέατος και Αλιευμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Τροφίμων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), της Γενικής Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ),  στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), και  της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Διυπηρεσιακής Δράσης για τον  Έλεγχο της Αγοράς και την Αντιμετώπιση του Παράνομου Εμπορίου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων), της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής, και Μακεδονίας και της Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ερώτηση Μπούμπα για την αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών

Κώστας Μπούμπας: Αυτή είναι η υγεία που οραματιστήκαμε;

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Χρέος Τιμής και ευγνωμοσύνης o Ζήσης Μητλιάγκας για τον αείμνηστο Νικόλαο Κλείτο

Πριν από λίγες μέρες άφησε τα εγκόσμια και πορεύτηκε στις αιωνίους μονές, πλήρης ημερών, ο συμπατριώτης μας Νικόλαος Κλείτος, Νομικός, κύρια με πλούσια πολιτική δράση και μακροχρόνια θητεία τόσο στο κοινοβούλιο όσο και σε θέσεις ευθύνης διακυβέρνησης σε διάφορα Υπουργεία και κυρίως στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ως εκπαιδευτικός είχα στενή επικοινωνία με την οικογένεια του, κυρίως γιατί είχα μαθητές τις δυο εξαίρετες κόρες του Λίνα και Γιούλη Κλείτου.

Η ουσιαστική όμως και κυρίαρχη επικοινωνία μαζί του υπήρξε η Δημαρχιακή μου Θητεία όταν ο αείμνηστος Νικόλαος Κλείτος ήταν Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη 1990-1993.

Χωρίς προκαταλήψεις κομματικού και πολιτικού χαρακτήρα  με αντιμετώπισε σαν Σερραίο πολίτη υπεύθυνο για την διαχείριση των Δημοτικών πραγμάτων με λαϊκή εντολή στην πρώτη μου Δημαρχιακή θητεία 1991-1994.

Βασική του αρχή ήταν να συμβάλει στην  αντιμετώπιση και στη βελτίωση των προβλημάτων της Σερραϊκής κοινωνίας, η οποία, τον τιμούσε αδιαλείπτως με την ψήφο του για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου Σερρών την 1-1-1991 μου εδήλωσε ότι οι πόρτες του Υπουργείου Εσωτερικών θα είναι πάντα ανοιχτές για εμένα, χάριν της Σερραϊκής Κοινωνίας, και την πρόθεση του να συνεργαστούμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του και των δυνατοτήτων.

Έτσι αφειδώλευτα άρχισε να μας βοηθά ουσιαστικά και αποτελεσματικά για πολλές δραστηριότητες οι οποίες απαιτούσαν οικονομική στήριξη.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Α. Οι πρώτες πεζοδρομήσεις γύρω από την Πλατεία Ελευθερίας χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών με ένα κονδύλιο των 60 εκατομμύρια Δρχ.

Β. Ενίσχυση 80 εκατομμύρια Δρχ. από τον ίδιο ως Υπουργό Εσωτερικών για την ανακαίνιση των Κατασκηνώσεων Χρυσοπηγής,

Γ. Επίσης με επιχορήγηση πάλι από τον αείμνηστο Νικόλαο Κλείτο  80 εκατομμύρια Δρχ. ξεκινήσαμε την δημιουργία του πολιτιστικού μεγάρου στο στρόγγυλο της Εθν. Αντίστασης το οποίο ολοκληρώθηκε και με μετέπειτα χρηματοδοτήσεις και έγινε ένα σπουδαίο κέντρο για Πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.(ΔΕΠΚΑ παλιά  σήμερα ΚΕΔΗΣ)

Δ. και πλην πολλών άλλων, η σημαντικότερη βοήθεια είναι η ένταξη της ΔΕΥΑ Σερρών στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής που χρηματοδοτούσε έργα για την εξυγίανση των υποδομών του Δήμου.

Έτσι ενώ η ΔΕΥΑ Σερρών ήταν η τελευταία που δημιουργήθηκε στους Δήμους της Ελλάδας (1991) μας ενέταξε σε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα χρηματοδότησης, από τους πρώτους Πανελληνίως με το σπουδαίο κονδύλιο των 11 δισεκατομμύρια Δρχ.!

Έτσι ξεκίνησε ο Δήμος Σερρών, με την ΔΕΥΑ τα σπουδαία έργα εξυγίανσης των υποδομών της πόλης (Ύδρευση, Αποχέτευση, Βιολογικός Καθαρισμός κλπ.) με αποτέλεσμα την υγεία των προσφερόμενων λειτουργιών ύδρευσης – αποχέτευσης, και Βιολογικός Καθαρισμός για το περιβάλλον.

Αυτές οι υποδομές συνέχισαν να χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι οι μετέπειτα Δήμαρχοι μέχρι σήμερα έκαναν σπουδαίο έργο για την βελτίωση συνθήκων διαβίωσης.

Σεμνός και αθόρυβος ο αείμνηστος Νικόλαος Κλείτος  δεν υπερηφανεύτηκε ποτέ για αυτή την τόσο σημαντική προσφορά του και όπως μου έλεγε το θεωρούσε χρέος να βοηθά την Σερραϊκή κοινωνία, η οποία τον τιμούσε αδιάλειπτα στα ύπατα πολιτικά αξιώματα.

Το κείμενο μα αυτό είναι ένα ελάχιστο χρέος τιμής και ευγνωμοσύνης στον Αείμνηστο Συμπολίτη μας Νικόλαο Κλείτο. 

Αιωνία του η Μνήμη και ας είναι ελαφρό το Χώμα που τον σκεπάζει αναφέρει με άπειρη Ευγνωμοσύνη ο Ζήσης Μητλιάγκας Φιλόλογος και Πρώην Δήμαρχος Σερρών.

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη!

Πραγματοποιήθηκε Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας στον Δήμο Σερρών

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Πραγματοποιήθηκε Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας στον Δήμο Σερρών

Στις 16/4/2024, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ),  τον Δήμο Σερρών Και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας»

Η Δράση συμπεριλάμβανε, δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό.

Η ακοή θεωρείται η σημαντικότερη από τις πέντε αισθήσεις, διασφαλίζει την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των ανθρώπων και είναι η βασικότερη παράμετρος στην ανάπτυξη της ομιλίας, της μάθησης και της επικοινωνίας και συμβάλει στην αντίληψη του χώρου συμπληρώνοντας έτσι την αίσθηση της όρασης.

1 στους 10 αντιμετωπίζει δυσκολία με την ακοή του, η βαρηκοΐα είναι η 3η πιο διαδεδομένη χρόνια πάθηση στην 3η ηλικία (μετά την υπέρταση και την αρθρίτιδα) ενώ 1 στα 3 άτομα άνω των 65 ετών – συνολικά 165 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως – ζει με απώλεια ακοής. Ο προληπτικός έλεγχος ακουστικής ικανότητας

ξεκινάει σε γυναίκες και άνδρες μετά την ηλικία των 50 ετών και επαναλαμβάνετε ετησίως, ενώ σε  περιπτώσεις με οικογενειακό ιστορικό ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να ξεκινήσει και σε νεαρότερη ηλικία.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Σερρών  σε συνεργασία με τον ιατρό Αριστείδη Παπαδόπουλο, ΩΡΛ.  Εξετάστηκαν συνολικά 29 πολίτες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα 18 από αυτούς είχαν ύποπτα ευρήματα.

Την δράση χαιρέτισε  η Δήμαρχος  Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία  μεταξύ άλλων τόνισε «Ο Δήμος Σερρών υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία, το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου ακουστικής ικανότητας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων μέσω του ΚΕΠ υγείας του Δήμου μας.

Η καλή ακοή είναι σημαντική στην καθημερινότητά μας. Παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον τρόπο, με τον οποίο σχετιζόμαστε με το περιβάλλον μας. Διευκολύνει την δημιουργία σχέσεων, και αποκαλύπτει μία πληθώρα αισθητικών εμπειριών.

Γι’ αυτό θα πρέπει να πραγματοποιούμε προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προαγωγή της δημόσιας υγείας και η πρόληψη. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε στη δράση «Αγαπήστε τα αυτιά σας».

Ευχαριστούμε την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, το ΕΔΔΥΠΠΥ και το προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας Σερρών για την υλοποίηση του προγράμματος».

Ο Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι : «Η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Στόχος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας μέσω των δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου, ενημερωτικών εκδηλώσεων και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προληπτικών εξετάσεων είναι η ανάπτυξη κουλτούρας πρόληψης των πολιτών που θα έχει  ως αποτέλεσμα τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α  κ. Γιώργος Πατούλης, απηύθυνε επίσης χαιρετισμό και δήλωσε «Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης όπως αυτή. 

Η βαρηκοΐα και σε μακροχρόνια βάση, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη καθώς επίσης και σε νόσο Alzheimer (άνοια) αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα βάσει σχετικών ερευνών.» 

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των ΚΕΠ Υγείας εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών.

Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 12 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, ο Καρκίνος του Πνεύμονα, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια. 

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και τηλεμετρία!

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη!

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη!

Στη Ναμίμπια της Αφρικής βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υποψ. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης* .

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και μέλος της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προσκεκλημένος των φορέων και διοργανωτών, συμμετείχε στις εργασίες συγκρότησης  ενός «Διεθνούς Δικτύου Δικαιοσύνης για τα Εγκλήματα κατά των Λαών».

Η επιλογή της Ναμίμπια για την ίδρυση του Δικτύου είναι συμβολική μια και εκεί  συντελέστηκε  η πρώτη γενοκτονία της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ο υποψ Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλάει για τη σημασία του Δικτύου αλλά και τα όσα μετέφερε εκ μέρους της χώρας μας εκεί, στη δική του «ανταπόκριση» από την πρωτεύουσα Οκαχάντζα. 

————————–
                                            Okahandja Ναμίμπια, 12 Απριλίου 2024.

… Δεν είμαστε μαριονέτες! Όχι για μας χωρίς εμάς…

Μόλις μπήκα στην αίθουσα των εργασιών του πολυήμερου φεστιβάλ των Χερέρο το βλέμμα μου έπεσε στο κεντρικό πανό:

We are not puppets – Not about us, without us!

Καμία κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται μόνη της την αποκατάσταση των εμμενόντων επιπτώσεων των εγκλημάτων και γενοκτονιών, χωρίς τη συμμετοχή του λαού που έπεσε θύμα τους και των κινημάτων του.

Οι Χερέρο ανθίστανται στην υποκρισία, δεν αρκούνται στα «μπιχλιμπίδια» των δημοσίων φιλοφρονήσεων και στις διακρατικές χρηματικές ελεημοσύνες, οι οποίες στο τέλος δεν καταλήγουν καν στα σωστά χέρια…

Ζητούν απλά πράγματα: (1) αναδιανομή της γης τους που παραμένει στα χέρια των απογόνων αυτών που δολοφόνησαν το 80% του πληθυσμού τους, (2) σεβασμό στους μαρτυρικούς τόπους της γενοκτονίας για να διατηρηθεί η μνήμη, (3) δικαίωμα επιστροφής της διασποράς τους! Απλά, καθαρά και τολμηρά!

Πόσο απέχει αυτό από τις διεκδικήσεις των κινημάτων ηθικής και υλικής αποκατάστασης των γενοκτονιών των λαών της Μικράς Ασίας;

Η μαζική εξόντωση των Αρμενίων το 1915, των Ποντίων και των λοιπών Ελλήνων στην ευρύτερη μικρασιατική γη και την Ανατολική Θράκη έως το 1923, μαζί με τους χριστιανικούς πληθυσμούς των Ασσυρίων, αλλά και των μη χριστιανών Κούρδων ακολούθως, απαιτούν δικαίωση!

Πόσο απέχει αυτό από τον αγώνα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα; 1770 κατεστραμμένα χωριά, 50.000 εκτελεσμένοι -ες και οι 105.000 απελασμένοι -ες στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, απαιτούν σήμερα τις αποζημιώσεις για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, την αποζημίωση του Ελληνικού Κράτους για τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, την καταστροφή των υποδομών και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου με τόκο.

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε μαριονέτες και δεν μπορεί να γίνει τίποτα για μας χωρίς εμάς, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του πολυήμερου 1ου Φεστιβάλ των Χερέρο στην Okahandja, εδώ που συντελέστηκε η πρώτη γνωστή γενοκτονία της σύγχρονης ιστορίας (1904-1907), συγκροτήσαμε το Διεθνές Δίκτυο Δικαιοσύνης για τα Εγκλήματα κατά των Λαών με τη φιλοδοξία να συμμετέχουν όλα τα κινήματα αυτών που θυματοποιήθηκαν στο όνομα της χυδαίας ιδιοτέλειας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας – από τους Χερέρο και τους Νάμα, έως το συνεχιζόμενο μαρτύριο του ουκρανικού λαού και τη διαπραττόμενη γενοκτονία στη Γάζα.

Είχα την τιμή, ως προσκεκλημένος, να μεταφέρω την Επιστολή Στήριξης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών υπογεγραμμένη από τον Δημήτρη Αλευρομάγειρο και τον Αριστομένη Συγγελάκη, όπως και την αναφορά για τις γενοκτονίες των λαών της Μικράς Ασίας που κατέθεσαν η Νίνα Κασιμάτη και ο Βασίλης Ασημακόπουλος (επισυνάπτονται).

Υπό τον συντονισμό τoυ Ιδρύματος για τη Γενοκτονία των Χερέρο (OGF – Ovaherero Genocide Foundation), με τη συμμετοχή και άλλων ερευνητών και εκπροσωπήσεων προχωράμε σε ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη, την αποκατάσταση και κυρίως την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική η πρόταση από τον Δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, καθώς και από το Εθνικό Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου για φιλοξενία των επομένων συνεδρίων του Διεθνούς Δικτύου Δικαιοσύνης για τα Εγκλήματα κατά των Λαών.

Όχι χωρίς εμάς λοιπόν και κανείς μόνος του, καμία μόνη της! Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη!

Το παρόν κείμενο και η συμμετοχή μας στην εκκίνηση του εν λόγω Διεθνούς Δικτύου αφιερώνεται σε όλους τους Έλληνες αγωνιστές για τη δικαιοσύνη για τους λαούς, στον Μανώλη Γλέζο, τον Βάσο Λυσσαρίδη, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Λάκη Σάντα και τον προσφάτως εκλιπόντα Μιχάλη Χαραλαμπίδη.


Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης είναι Καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ – Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΑΠΘ – Πρόεδρος ASECU – Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Κυνήγι πασχαλινού αυγού το Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και τηλεμετρία!

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Πλήθος κόσμου και τουλάχιστον είκοσι πολιτιστικοί σύλλογοι προσκεκλημένοι από τον Δήμο Σιντικής πλημμύρισαν την πλατεία των Άνω Ποροίων για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς και στον λοχία Δημήτρη Ίτσιο.

giorgos tatsios dimos sintikis roupel 2024 ekdiloseis

“Τα Άνω Πορόια πιο καθαρά και τακτοποιημένα από ποτέ άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η φιλοξενία των Ανωπορογιωτων ανεπανάληπτη κι όλα αυτά στην μνήμη των ηρώων!
ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΛΙΑΖΟΥΝ” τόνισε ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος.

Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς Τάτσιος Σιντική λοχίας Ίτσιος

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριου και στη συνέχεια τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων στην πλατεία των Άνω Ποροίων μπροστά από την προτομή του Δημητρίου Ίτσιου.

leontaridis ekdiloseis dimo sintikis roupel 2024

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών, μαθητριών και μελών τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων του Νομού Σερρών

Στεφάνι κατέθεσε στον ανδριάντα του Δημήτρη Ίτσιου και ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης που σημείωσε «Αιώνια δόξα και τιμή στον αγωνιστή Λοχία Δημήτρη Ιτσιο και τους συμπολεμιστές του που όρθωσαν το ανάστημα τους κατά των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941 στην Ομορφοπλαγιά του ηρωικού Μπέλες και έδωσαν σκληρό αγώνα για την Ελευθερία της Πατρίδας μας ….

Σήμερα όλοι οι κάτοικοι της περιοχής τους τίμησαν όπως τους αξίζει !
Το ίδιο να γίνει και στο μέλλον και οι εκδηλώσεις να συνεχιστούν με την συμμετοχή του κόσμου…

…1941 – ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ!

πετρος γαιτανος δημος σιντικής Πάσχα που δεν γιορτάστηκε ποτέ Δήμος Σιντικής

Πάντως την επόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σιδηρόκαστρο!

Ο Πέτρος Γαϊτάνος θα ψάλει τα εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας και θα δημιουργήσει κλίμα κατάνυξης όπως επιβάλλεται από τις Άγιες ημέρες που έρχονται!

Η συναυλία αυτή όμως έχει ως σκοπό να τιμήσει τους υπερασπιστές των Οχυρών που το 1941 δεν λογάριασαν τον θάνατο περιμένοντας το Πάσχα…που δεν γιορτάστηκε ποτέ, λόγω της σκληρής Γερμανικής κατοχής!

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και τηλεμετρία!

Ακυρώθηκε η ενοικίαση του αναψυκτήριου στα Νέα Κερδύλλια Σερρών

Restarting

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και τηλεμετρία!

0

Υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για τον έλεγχο διαρροών και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Νιγρίτας», προϋπολογισμού 6,053 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή του έργου θα έχει διάρκεια 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η χρηματοδότηση πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους.

Να θυμίσουμε πως πριν δύο μήνες υπεγράφη άλλη μια σύμβαση προϋπολογισμού 1.955.641,25€, για να αντικατασταθούν τα φθαρμένα τμήματα των κεντρικών, αλλά και δευτερευόντων τμημάτων του δικτύου διανομής άρδευσης του ΤΟΕΒ Νιγρίτας, ανεβάζοντας το συνολικό έργο στα 8 εκατ. €

Υπεγράφη σύμβαση 6 εκατ. ευρώ για έργα στο αρδευτικό δίκτυο Νιγρίτας Σερρών

Υπεγράφη σύμβαση 6 εκατ. ευρώ για έργα στο αρδευτικό δίκτυο TOEB Νιγρίτας Σερρών

Υπεγράφη, η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για τον έλεγχο διαρροών και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Νιγρίτας», προϋπολογισμού 6,053 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία νέων συστημάτων αυτοματισμού, καθώς και σύγχρονου εξοπλισμού για τον τηλε-έλεγχο – τηλεχειρισμό εξοικονόμησης νερού και ενέργειας μέσω του ελέγχου των διαρροών στο σύνολο του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Νιγρίτας, έκτασης 66.554 στρεμμάτων.


Ειδικότερα, αφορά στα εξής:

Παραστατίδης Γρηγοριάδης


Ένα σύστημα αυτοματισμού, τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού δικτύου άρδευσης που αποτελείται από πέντε (5) Τοπικούς Σταθμούς Άρδευσης και 61 Σημεία Μέτρησης Παροχής αγωγού για την παρακολούθηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων στις υποδομές του αρδευτικού δικτύου, έναν Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο (2) Τηλεμετρικών Αγρο-μετεωρολογικών Σταθμών δικτύου και έναν Φορητό Σταθμό Ελέγχου.

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 1.000 ηλεκτρικών Υδροστομίων, καθώς και συστήματος καθοδικής προστασίας στους αγωγούς εξόδου των αντλιοστασίων για την αντιδιαβρωτική προστασία του δικτύου.

Κοτσαμπάς Μπούμπας

Με την ολοκλήρωση της προμήθειας θα επιτευχθούν η μείωση κατανάλωσης ύδατος, τουλάχιστον κατά 30%, η μείωση κατανάλωσης ενέργειας, η βελτιστοποίηση της φυτικής παραγωγής και η αύξηση των εσόδων του ΤΟΕΒ Νιγρίτας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σχέδιο και μεθοδικότητα, υλοποιεί πλήθος έργων σε όλη την Ελλάδα που αποσκοπούν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της αποδοτικότητας του πρωτογενούς τομέα.

Να θυμίσουμε πως πριν δύο μήνες υπεγράφη άλλη μια σύμβαση προϋπολογισμού 1.955.641,25€, για να αντικατασταθούν τα φθαρμένα τμήματα των κεντρικών, αλλά και δευτερευόντων τμημάτων του δικτύου διανομής άρδευσης του ΤΟΕΒ Νιγρίτας, ανεβάζοντας το συνολικό έργο στα 8 εκατ. €

Αθωώθηκαν οι Σερραίοι αγρότες – 6.500.000,00 € για το ΤΟΕΒ Νιγρίτας!

Δύο εκατομμύρια στο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για την Αντικατάσταση τμήματος δικτύου άρδευσης

Ακυρώθηκε η ενοικίαση του αναψυκτήριου στα Νέα Κερδύλλια Σερρών

Restarting

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Restarting

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης

Είναι φορές που το σύστημα συμφορείται , μπουκώνει, μπλοκάρει, μπερδεύεται, στουπώνει, φρακάρει, αδυνατεί …

Κι είναι, τότες, στην κρίσιμη ώρα, η συμβουλή του τεχνικού απλή :

Σύντροφε, δεν έχει σωτηρία !

Κόλλησε, δεν δουλεύει, χρειαζόμαστε επανεκκίνηση !

Ήγουν, τουτέστιν , δηλαδή, επειγόντως

restarting !

Σαν τους υπολογιστές, κι εμείς, σαν εμάς κι οι επιχειρήσεις,

Σαν τους υπολογιστές κι οι Χώρες !

Όταν καταρρεύσει το διοικητικό σύστημα μιάς χώρας, και δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες του, όταν η διαφθορά γίνει συστημική και διεθνώς αναγνωρίσιμη,

Όταν μπλοκάρει από τις παρεμβολές το σύστημα απονομής δικαιοσύνης μια χώρας,

Όταν αποσαθρωθεί το σύστημα δημόσιας υγείας κι ελπίδα έχουν στα δύσκολα μόνον οι έχοντες,

Όταν η Παιδεία λειτουργεί δεκαετίες τώρα χωρίς περιεχόμενο ουσίας, όταν έχει εγκαταλειφθεί η ανθρωπιστική Παιδεία και εγκληματικά υποβιβάζεται το μείζον πλεονέκτημα τούτου του Λαού, η Ελληνίδα Γλώσσα, 

Όταν το παραγωγικό μοντέλο της Χώρας έχει καταρρεύσει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην παράγει τίποτε ή σχεδόν τίποτε,

Όταν η παραγωγή προιόντων ποιότητας , σε ένα τόπο που έχει την καλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο, δεν ενδιαφέρει τα συναρμόδια Υπουργεία, τα Επιμελητήρια και λοιπούς φορείς,

Όταν η ανεργία κορυφώνεται και αντί νέων παραγωγικών ποιοτικών θέσεων εργασίας το Πολιτικό Σύστημα προτείνει επιδόματα ή μετανάστευση των αξίων και ικανών,

Όταν το κρίσιμο δεν είναι τι θα παράγουμε σαν Λαός , σάν Χώρα, πόσο ποιοτικό είναι το προιόν μας , ούτε που θα το εξάγουμε και πόσο θα κερδίσουμε αντιπαλεύοντας τον διεθνή ανταγωνισμό , άρα πόσο θα αυξήσουμε το Εθνικό Εισόδημα ,

Όταν στον δημόσιο λόγο κυριαρχεί η υποσχεσιολογία και η παροχολογία , η ευτέλεια της πολιτικής ενός κατώτατου μισθού, χωρίς έγνοια για την παραγωγική υπερηφάνεια ενός ιστορικού Λαού,

Όταν τα έσοδα του Κράτους προέρχονται από την άδικη έμμεση φορολογία κι όχι από την άμεση, έτσι ώστε οι έχοντες και κατέχοντες να απολαμβάνουν ειδικού καθεστώτος,

Όταν η ακρίβεια θερίζει το 25% του εισοδήματος σε σχέση με την προηγούμενη τριετία – διετία, κι οι κερδοσκόποι ανεξέλεγκτοι οργιάζουν χωρίς κρατικούς ελέγχους,

Όταν η ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδιασμού οδηγεί σε μαρασμό την Ελληνική περιφέρεια με αποτέλεσμα να ερημώνουν κεφαλοχώρια, να μένουν ακαλλιέργητες τεράστιες εκτάσεις πλούσιας γής , να χάνονται παραγωγικές θέσεις εργασίας,

´Οταν η έρευνα και τα ερευνητικά ιδρύματα στην Χώρα έχουν εγκαταληφθεί ενώ χιλιάδες Ελληνάκια διαπρέπουν σ’ αντίστοιχους φορείς έρευνας σ’ όλη την Οικουμένη, 

Όταν η έννοια ελληνική βιομηχανία ή και βιοτεχνία ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο 

Όταν τούτη η στρεβλή ακολουθούμενη πεπατημένη της μετατροπής της Χώρας σε χώρα γκαρσονιών των επιχειρήσεων τουρισμού οδηγεί σε τεράστια κρίση του δημογραφικού προβλήματος που οδηγεί σε κατάρρευση συνολική την Χώρα, σε σημείο που αναγκάστηκε να παρέμβει ο Έλον Μάσκ , αφού οι ημέτεροι αδιαφορούν προκλητικά,

Όταν η κατάρρευση της οικονομίας, της παραγωγικής βάσης, της άνευρης και χωρίς στόχους παιδείας, με βεβαιότητα δημιουργεί τους κινδύνους για την ικανότητα υπεράσπισης της Εθνικής Κυριαρχίας,

Όταν οι φορείς της Δημοκρατίας , τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, δεν λειτουργούν , δεν λειτουργούν ως μονάδες παραγωγής πολιτικής, προβληματισμού και ανάλυσης των μειζόνων ζητημάτων της Πατρίδας, αλλά ευτελίζονται σε επίπεδο επικοινωνιακών εντυπώσεων και ενός θλιβερού ανταγωνισμού στην εικόνα,

Όταν η ελευθεροτυπία του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου είναι ζητούμενο κι αντί να υπηρετηθεί η Δημοκρατία και το Δημόσιο συμφέρον, υπηρετείται η ολογαρχία έτσι ώστε οι δείκτες να κατατάσσουν την «δημοκρατική» Ελλάδα στα τάρταρα της διεθνούς κατάταξης,

Όταν οι Αυτοδιοικητικοί φορείς , αντί μονάδες πρώτου βαθμού δημοκρατικής λειτουργίας , εκπίπτουν και διαγκωνίζονται στην αποκέντρωση της διαφθοράς , χωρίς μετοχή των Πολιτών,

Όταν η πνευματική , η ακαδημαική κι η εκκλησιαστική ηγεσία εμφανίζονται αγωνιούσες για την διευθέτηση των ημετέρων αναγκαιοτήτων , χωρίς να αντακρίνονται στις περιστάσεις,

Τότες ,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Αδέρφια μου αγαπημένα, 

Ε ! Τότες,

Είναι σαφές ότι τον τεχνικό πρέπει ν΄ακούσουμε,

Restarting , παίδες,

Δεν βγαίνει , μπλόκαρε,

Restarting , μάγκες,

Κόλλησε, βουλιάζουμε,

Διώξαμε, διώχνουμε τα παιδιά μας ,

Παιδιά δεν έχουμε , κλείνουμε τα σχολεία,

Restarting , αδέρφια,

Μόνον με δικαιωματισμό και με επιδόματα

Κράτος δεν γίνεται

Χωρίς παραγωγικό μοντέλο σύγχρονο

Που αξιοποιεί τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του Τόπου

Χωρίς να σηκώσουμε τα μανίκια για δουλειά

Χωρίς φιλότιμο για δουλειά

Χωρίς αγάπη για τα παιδιά μας

Απλά μοιραίοι κι άβουλοι θα είμαστε θεατές, οι τελευταίοι (Description: � μάρτυρες

Του Ναυαγίου !

Μην σας νοιάζει τι λέει ένα ανήμπορο πολιτικό προσωπικό

Μην μετράται τοις εκατόν τα φληναφήματα των εκπεσόντων κομμάτων

Ο Λαός , τούτος είναι

η Μόνη ισχυρά συντεταγμένη στον Τόπο

Συγχωρείστε με,

Ο Λαός , τούτη την συγκυρία ,

εμφανίζεται κι είναι σοβαρότερη συντεταγμένη

από τις παραπαίουσες ηγεσίες του,

Γιαυτό , ακούστε τον τεχνικό,

Restarting !

Ακούστε, Οδυσσέα τον Ελύτη, επικαλούμε :

«Πολύ δεν θέλει ο κόσμος .

Ένα κάτι ελάχιστο.

Σαν τη στραβοτιμονιά πριν από το ατύχημα.

Όμως ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.»

Restarting , 

αδέρφια,

Πριν το ατύχημα

Έστω σαν στραβοτιμονιά !

Έγνοια μας !

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Η Περιφερειακή Ενότητα  Σερρών σας προσκαλεί με χαρά σε μία ξεχωριστή προπασχαλινή συναυλία με τίτλο  «Ερχόμενος προς το Εκούσιον Πάθος» (η κατά Ματθαίον Ιστόρηση του Θείου Πάθους) με το φωνητικό σύνολο «de profundis» το  Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ώρα 19.30 στο ΖΙΝΖΙΡΛΙ ΤΖΑΜΙ με Είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ – (Με σειρά προτεραιότητας)

Το περιεχόμενο της συναυλίας είναι η εξιστόρηση των γεγονότων της ζωής του Ιησού Χριστού από την είσοδο του στην Ιερουσαλήμ μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, μέσα από την αφήγηση του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου και μουσικών χορωδιακών συνθέσεων που αναφέρονται σε αυτά. 

Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «de profundis», αφηγητής και μικρό οργανικό σύνολο, σε ένα πρόγραμμα  με έργα θρησκευτικού περιεχομένου.

Η  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, μέλος της οποίας είναι  το φωνητικό σύνολο «de profundis», επί εβδομήντα  χρόνια εκφράζει πολιτισμικά την Πιερία και όχι μόνο.

Με ευρύ φάσμα πνευματικής δημιουργίας καταξιώθηκε σε Ελληνικό και παγκόσμιο ορίζοντα. Για τα 60 χρόνια προσφοράς, την 19/12/2014 η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης: «ΟΤΙ ΤΗ ΠΛΟΥΣΙΩΤΑΤΗ ΑΥΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΞΟΧΩΣ ΠΡΟΑΓΕΙ».

Συνδιοργάνωση: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής ς Ανάπτυξης και Προβολής, ΕΦΟΡΕΙΑ AΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ   ΣΕΡΡΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  1. «Ερχόμενος προς το εκούσιον Πάθος»
  1. (η κατά Ματθαίον ιστόρηση του Θείου Πάθους)
  1. Pange  lingua, Zoltan Kodaly (1882-1967)
  1. ῾Η θριαμβευτικὴ εἴσοδος τοῦ ᾿Ιησοῦ εἰς τὰ ῾Ιεροσόλυμα (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 21, εδάφια  1-11)
  1. See, the conqu’ring hero comes!, G.F. Handel (1685-1759)
  1. Hosanna to the Son of David, Allen Pote (γεν. 1945)
  1. Η παραβολὴ τῶν δέκα παρθένων (κατά Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 25, εδάφια  1-13)
  1. Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, Βυζαντινό
  1. Τὸ τελευταῖον δεῖπνον (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 26, εδάφια  17-20, 26-30)
  1. Remember me, Deborah Governor, (γεν. 1954)
  1. ῾Ο ᾿Ιησοῦς Χριστὸς εἰς Γεθσημανῆ (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 26, εδάφια  17-30)
  1. In monte Oliveti,  Anton Bruckner (1824-1896)
  1. Jesus in the garden, Joseph M. Martin (γεν. 1959)
  1. ῾Ο ᾿Ιησοῦς Χριστὸς συλλαμβάνεται (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 26, εδάφια  47-48, 52-56)
  1. Judas mercator pessimus, Alejandro Wolfgang Espigares (γεν. 1992)
  1. ῾Ο Πέτρος ἀρνεῖται τὸν Χριστὸν (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 26, εδάφια  69-75)
  1. Κύριε ελέησον, Samuel Sebastian Wesley (1810-1876)
  1. ῾Η σταύρωσις τοῦ Χριστοῦ (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 27, εδάφια  27-44)
  1. Via Dolorosa, Tom Fetke (γεν. 1941)
  1. Crucifixus, Antonio Lotti (1667-1740)
  1. Θάνατος τοῦ Χριστοῦ (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 27, εδάφια  45-53)
  1. Eli! Eli!, Gyorgy Deak-Bardos (1905-1991)
  1. ᾿Ενταφιασμὸς τοῦ Χριστοῦ (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 27, εδάφια  57-60)
  1. Were you there when they crucified my Lord, Spiritual
  1. Ω! Κεφαλή αγία, J.S. Bach (1685-1750)
  1. Αι γενεαί πάσαι, Βυζαντινό
  1. Ο Ακάθιστος Ύμνος, Χρήστος Λεοντής (γεν. 1940)

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 19 ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών-Μη ασφαλή λειτουργία στην αίθουσα πληροφορικής

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Screenshot

Τεpάστια ανησuχία για την δημοσία υγεία – Auτή είναι η νέα...

Ο επικεφαλής επιστήμονας εκφράζει φόβους για την παραλλαγή H5N1 που έχει «εξαιρετικά υψηλό» ποσοστό θνησιμότητας στους ανθρώπους Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει ανησυχίες για την εξάπλωση της γρίπης των...
perhfanos pateras danths

Περήφανος πατέρας ο Δάντης: Ο ταλαντούχος γιος του Χριστόφορος έκανε το...

O Χριστόφορος Βλαχάκης ή αλλιώς Oxfloyd, ο γιος του Χρήστου Δάντη και της Κατερίνας Τοπάζη μετά το Τατουάζ που μας είχε συστηθεί, κυνηγά το όνειρό του...
giwrgos karamixos spiti vwmos

Γιώργος Καραμίχος: Στο σπίτι έχω έναν βωμό με τον Χριστό και...

«Η πίστη είναι πολύ σημαντική» Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο και εξέφρασε τα δικά του «πιστεύω» σχετικά με το...
se pion anhkei kefalh

Δεν το ξέρει σχεδόν κανείς: Σε ποιον ανήκει η διάσημη κεφαλή...

Στην κεφαλή που αποτελεί το εμβληματικό μνημείο στο προαύλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μικροί και μεγάλοι σήμερα αφήνουν ένα λουλούδι, τιμώντας τους αγωνιστές της εξέγερσης του 1973. Για όσους δεν το...
den exw ypomonh paidia

«Δεν έχω υπομονή με τα παιδιά γι’ αυτό δεν έγινα μητέρα,...

Η Ματίνα Παγώνη έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και αναφέρθηκε στην εξωτερική της εμφάνιση, στο φλερτ, στις αντιδράσεις του κόσμου σχετικά...
2o premium truck day

2o Premium Track Day of 2024 το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Δεκάδες θα είναι τα supercars κι αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα βρίσκονται στο Αυτοκινητοδρόμιο  Σερρών, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19-20 Απριλίου στο πλαίσιο του διήμερου 2ου Premium Track day που διοργανώνει...
xatzhvasileiou krish mesh anatollh

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού...

«Με την επίθεσή του εναντίον του Ισραήλ, το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών. Έκανε επίδειξη δύναμης αλλά με ένα ελεγχόμενο επεισόδιο. Ουσιαστικά, κλιμάκωσε στο...
espees zhta kathierwsh stolhs amoivwn

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ ζητά την καθιέρωση Θερινής Στολής & Απονομή Ηθικών Αμοιβών

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), ζητά την καθιέρωση θερινής στολής υπ' αριθμ. 9 (Ασκήσεων-Εκστρατείας) ενόψει θερινής περιόδου (06 Μαΐου 2024) και την...
dhmos serrwn synedriazei

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο

Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος του Δημαρχείου Σερρών, την Παρασκευή στης 19-04-2024 και ώρα 20:30, με  θέματα ημερήσιας διάταξης: 1ο...
ekdhlwsh mpampiniwth flessa

Εκδήλωση με τους Μπαμπινιώτη – Φλέσσα τη Τετάρτη από το 3ο...

Το 3ο  Γυμνάσιο  Σερρών, στο  πλαίσιο  των  «Μαθημάτων  Κλασικής  Παιδείας», την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 19:00 , συνδιοργανώνει εκδήλωση  για  τη  γλώσσα  με...
vraveio poihshs mathitria

1ο Βραβείο Ποίησης σε μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Με χαρά η διεύθυνση του του 4ου Γυμνασίου Σερρών ανακοινώνει ότι η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου Μαυρουδή Μαριάνθη απέσπασε το 1ο βραβείο...
ekdhlwsh mikro prigkipa

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών γαλλικής κα Χριστίνα Ενέ, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικών...
augenakhs epitroph elegxou

Ο Αυγενάκης στην Επιτροπή Ελέγχου αμνοεριφίων και αυγών

Σύσκεψη της Επιτροπής για τον έλεγχο σε αμνοερίφια και αυγά ενόψει του Πάσχα, υπό τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων...
xreos timhs eygnomosynhs

Χρέος Τιμής και ευγνωμοσύνης o Ζήσης Μητλιάγκας για τον αείμνηστο Νικόλαο...

Πριν από λίγες μέρες άφησε τα εγκόσμια και πορεύτηκε στις αιωνίους μονές, πλήρης ημερών, ο συμπατριώτης μας Νικόλαος Κλείτος, Νομικός, κύρια με πλούσια πολιτική...
drash elegxoy akousstikhs

Πραγματοποιήθηκε Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας στον Δήμο Σερρών

Στις 16/4/2024, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ),  τον Δήμο Σερρών Και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, δράση πρόληψης και...
grhgorhs zarwtiadhs sunergasia

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη...

Στη Ναμίμπια της Αφρικής βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υποψ. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης* .Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και...
dimos sintikis lohias itsios 2024 roupel sintiki ekdiloseis gaitanos

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους...

Πλήθος κόσμου και τουλάχιστον είκοσι πολιτιστικοί σύλλογοι προσκεκλημένοι από τον Δήμο Σιντικής πλημμύρισαν την πλατεία των Άνω Ποροίων για να αποτίσουν φόρο τιμής στους...
toev nigritas 6000000 evro tilemetria ipoyrgeio ipodomon karamanlis

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και...

Υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για τον έλεγχο διαρροών και την εξοικονόμηση νερού...
restarting

Restarting

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Είναι φορές που το σύστημα συμφορείται , μπουκώνει, μπλοκάρει, μπερδεύεται, στουπώνει, φρακάρει, αδυνατεί … Κι είναι, τότες, στην κρίσιμη ώρα, η συμβουλή...
moussikh ekdhllwsh tzami

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Η Περιφερειακή Ενότητα  Σερρών σας προσκαλεί με χαρά σε μία ξεχωριστή προπασχαλινή συναυλία με τίτλο  «Ερχόμενος προς το Εκούσιον Πάθος» (η κατά Ματθαίον Ιστόρηση...

Δείτε επίσης