23/04/2024
12.1 C
Serres

Κωλυσιεργοί ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους ελέγχους των αγροτών – Καθυστερούν οι πληρωμές

0

Μπορεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να είχε ξεκαθαρίσει ότι πριν από το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 700 ευρώ για συνδεδεμένες ενισχύσεις, eco-schemes και χρωστούμενα από το 2014, αλλά προ το παρόν η ημερομηνία των πληρωμών έχει μετατεθεί για την επόμενη βδομάδα και στα σίγουρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε οι αγρότες με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να υποστηρίζει ότι δεν φέρει ευθύνη για την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων που πάντως θα γίνουν πριν το Πάσχα.

Πάντως σήμερα το σύστημα ήταν κλειστό, πράγμα που σημαίνει πως όσοι κατάφεραν να ανεβάσουν τις ποσότητες θα πληρωθούν, ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν να ανοίξει ξανά την πλατφόρμα, έτσι ώστε να υπάρξει και δεύτερη πληρωμή.

Στη νέα ΚΑΠ έχουμε για πρώτη φορά πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων σε δύο δόσεις

kathisteroun pliromes opekepe agrotes ypaat 2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά και την πάροδο της τελευταίας παράτασης που είχε δοθεί, η εφαρμογή καταχώρισης παραδόσεων ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα έχει κλείσει, προκειμένου ο Οργανισμός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πληρωμή των δικαιούχων πριν το Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί.


Παρ’ όλο που η σχετική διαδικασία είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 21/2/2024, υπήρξαν φορείς που δεν ενήργησαν έγκαιρα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί- πελάτες τους, με ευθύνη των φορέων, να μη δύνανται να λάβουν την δικαιούμενη ενίσχυση στην επικείμενη πληρωμή.

Χατζηδημητρίου Μπέγος


Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αίσθημα ευθύνης προς τους παραγωγούς, συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα, ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει τη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, προκειμένου αυτοί να λάβουν τις σχετικές προσβάσεις και να καταχωρίσουν τις εκκρεμείς παραδόσεις, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από τον Οργανισμό, για να λάβουν την ενίσχυση οι παραγωγοί σε επόμενη πληρωμή.


Και τούτο γιατί οποιαδήποτε νέα παράταση θα προκαλούσε καθυστερήσεις στις πληρωμές όσων ήδη έχουν προβεί, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, στις αναγκαίες καταχωρίσεις».


Πάντως ακόμα και σήμερα το «Χαμηλό βαρομετρικό» συνεχίζει να επικρατεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ γύρω από το θέμα των πληρωμών με την πρώτη προθεσμία που είχε δοθεί -προ μηνός περίπου- να τοποθετεί την πίστωση, τουλάχιστον για 4 συνδεδεμένες ενισχύσεις (βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτηρά και κτηνοτροφικά ψυχανθή) για τις 22 Απριλίου (δηλαδή για χθες) να περνάει άπρακτη

Τσαβλίδης Τσέλιος


Η αίσθηση που υπάρχει, έως αυτή τη στιγμή, είναι ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων εκκρεμοτήτων ύψους 700 εκατ. ευρώ που αφορούν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, δηλαδή συνδεδεμένες ενισχύσεις, eco-schemes και παλιές υποχρεώσεις (από το 2014 και εντεύθεν), δρομολογείται για την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου.


Δύσκολα θα δούμε κάποια από τις μεγάλες κατηγορίες πληρωμών να γίνεται νωρίτερα και αυτό έχει να κάνει με πολλά και μάλλον «εσωτερικά ζητήματα» εκείνων που έχουν επιφορτισθεί την ευθύνη επεξεργασίας των στοιχείων και διαμόρφωσης των σχετικών εντολών πληρωμής.

Αφροδίτη Σταμπουλή Αλέξης Τσίπρας


Βεβαίως και πίσω από την «υπονόμευση» στην υπόθεση των πληρωμών, κρύβεται μια διαμάχη που έχει στόχο την «αποκαθήλωση» του gov.gr, ως προς τη δυνατότητά της να φιλοξενεί τα δεδομένα του ΟΣΔΕ και την επαναφορά αυτής της βάσης δεδομένων στο «μαύρο νέφος» των τεχνικών συμβούλων που κατ’ επίφαση και μόνο ήταν «νέφος» του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε μεγάλη ήττα τόσο για τον κ. Αυγενάκη όσο και για το «ψηφιακό κράτος» που έχει χτίσει με πολύ κόπο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και που αποτελεί την κορωνίδα της κυβερνητικής πολιτικής της τελευταίας 5ετίας.


Αυτό και μόνο δεν αφήνει κανένα περιθώριο υποταγής των κυβερνώντων στις απαιτήσεις των εργολάβων και γι’ αυτό αναζητούνται ήδη οι εναλλακτικές που και τις πληρωμές θα διασφαλίσουν και την ψηφιακή διακυβέρνηση θα δικαιώσουν.

Το ΜέΡΑ25 Σερρών καταγγέλλει: Μαζική κοπή δέντρων στο στρατόπεδο «ΚΛΕΙΣΑΡΗ»

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Νικολέτα Βλαβιανού: Περίμενα τον Αλ Πατσίνο κάτω από το ξενοδοχείο, δεν κατέβηκε ο κοντός

0

Μια ξεκαρδιστική ιστορία διηγήθηκε η Νικολέτα Βλαβιανού καλεσμένη στο Πρωίαν σε είδον.

Η ηθοποιός ανέφερε πως περίμενε έξω από ένα ξενοδοχείο να βγει ο Αλ Πατσίνο, αλλά δεν τον συνάντησε ποτέ.

«Είχαμε πάει με το Εθνικό Θέατρο στη Νέα Υόρκη, παίζαμε τη Λυσιστράτη τότε, με την Κονιόρδου. Ήξερα ότι μένα ο Αλ Πατσίνο σε ένα ξενοδοχείο απέναντι από το Central Park.

Πήγαινα κάτω από το ξενοδοχείο κάθε μεσημέρι και έλεγα «Δεν θα βγει ο κοντός; Δεν θα κατέβει»; Αλλά δεν κατέβηκε ο κοντός», εξομολογήθηκε γελώντας η Νικολέτα Βλαβιανού.

Σε άλλο σημείο είπε η ηθοποιός: «Με την Τίνα Τέρνερ ήμασταν στον Εθνικό.

Παίζαμε εμείς, με την Τζέσυ Παπουτσή και ήταν η συναυλία της, η πρώτη που έκανε εδώ και δεν μπορούσα να πάω γιατί μας έβαλαν παράσταση.

Κάναμε πρόβα και όπως κάναμε πρόβα και τη βλέπω ξαφνικά δίπλα μου. Και της λέω You are simply the best!».

Η ηθοποιός ρωτήθηκε για τη γνωριμία της με τον Sting: «Θείος μου ήταν ο Φαληρέας που είχε το Pop 11, ένα δισκάδικο στο Κολωνάκι.

Η πρώτη μεγάλη συναυλία που έγινε ήταν οι Police στο Sporting κι εγώ ήμουν κάτω και πέρασε το αγόρι δίπλα. Με φίλησε!».

Τατιάνα Λύγαρη: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου»

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Τατιάνα Λύγαρη: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου»

0

«Ήμουν πολύ ριζοσπαστική. Έκανα στη ζωή μου πράγματα τρελά και αντιφατικά που πολλοί δεν θα τα τολμούσαν», είπε η Τατιάνα Λύγαρη.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega καλημέρα» έδωσε η Τατιάνα Λύγαρη. Η ηθοποιός μίλησε για την απώλεια της μητέρας της, τη ριζοσπαστική φύση της, αλλά και την απόφαση να μην κάνει παιδί.

«Η απουσία της μητέρας μου από κάθε παράστασή μου, είναι ένα χτύπημα για μένα. Μου λείπει που δεν μπορώ να μιλήσω μαζί της. Ήταν σαν ψυχοθεραπεία για μένα», είπε αρχικά η Τατιάνα Λύγαρη.

Η Τατιάνα Λύγαρη είπε στη συνέχεια: «Ήμουν πολύ ριζοσπαστική. Έκανα στη ζωή μου πράγματα τρελά και αντιφατικά που πολλοί δεν θα τα τολμούσαν.

Για πολλά χρόνια ήμουν κατά του γάμου. Ήταν επιλογή μου να μην κάνω παιδιά.

Ήμουν παιδί χωρισμένων γονιών και για αυτό δεν είχα πρότυπο καλής οικογένειας. Ένιωθα ότι θα εγκλωβιστώ στον γάμο.

Άλλαξα γνώμη επειδή βρήκα έναν άνθρωπο που σέβεται αυτό που κάνω. Δεν έκανα παιδί επειδή ένιωθα ότι θα έπρεπε να αφιερωθώ 100% σε αυτό».

Κλείνοντας, η Τατιάνα Λύγαρη αποκάλυψε: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου».

Γιώργος Καπουτζίδης: Όταν χώρισα, οδήγησα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ελσίνκι

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Γιώργος Καπουτζίδης: Όταν χώρισα, οδήγησα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ελσίνκι

0

Είχε τόσα νεύρα που αποφάσισε να οδηγήσει μέχρι τη… Φινλανδία!

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στιγμές», βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου, ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, μίλησε για την αγάπη του για τα ταξίδια.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη έως το Ελσίνκι με το αυτοκίνητο έπειτα από έναν μεγάλο χωρισμό.

«Μου άρεσαν πολύ τα ταξίδια. Κάθομαι και βλέπω το ιστορικό μου και υπάρχει ένα κενό από το 1997 έως το 2004.

Δεν είχα πετάξει πουθενά. Τα αγαπώ πολύ. Έχω κάνει πολλά ταξίδια. Και με το αυτοκίνητο. Έχω πάει στο Ελσίνκι με το αυτοκίνητο και κατέβηκα.

Έχω πάει στη Μαδρίτη με το αυτοκίνητο και το άφησα στο αεροδρόμιο. Και από τη Μαδρίτη πέρασα στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης μόνος μου», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης στον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι: «Το Θεσσαλονίκη – Ελσίνκι το έκανα μόνος μου και το Ελσίνκι – Θεσσαλονίκη με δύο κολλητούς μου. Είχα χωρίσει και είχα νεύρα.

Οπότε πήρα το αμάξι και είπα οδηγήσω προκειμένου να μου φύγουνε. Ήμουνα καλύτερα, όμως σκέφτηκα “ωχ, τώρα πρέπει να γυρίσω πίσω”. Ήταν βαρύς ο χωρισμός».

Κοραλία Καράντη: Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου, με τρομάζει αυτό

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Κοραλία Καράντη: Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου, με τρομάζει αυτό

0

Βλέπω στο βλέμμα τους κάτι που είναι απόλυτα διαθέσιμο και βαθύ και τρομάζω, ανέφερε η ηθοποιός

Η Κοραλία Καράντη μίλησε για την πορεία της στον χώρο της υποκριτικής, την προσωπική της ζωή, αλλά και το φλερτ που δέχεται.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» κι αρχικά, μίλησε για τις προτάσεις που δέχεται για δουλειά.

«Δεν θέλω να γκρινιάξω καθόλου για τη δουλειά, απλώς θέλω αυτό που κάνω να είναι σημαντικό. Έχω υπάρξει χωρίς δουλειά και από δική μου επιλογή και όχι από δική μου, όπως στην περίοδο της πανδημίας. Όσο μεγαλώνουμε εμείς οι γυναίκες, έχουμε λιγότερες ευκαιρίες», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέεχεια, αναφέρθηκε στην ηλικία της και τον δισταγμό που είχε κάποτε, να την αποκαλύψει δημόσια.

«Καμιά φορά μπορεί να σε πληγώνουν κάποια πράγματα, αλλά προχωρώντας κανείς, ατσαλώνεται. Να ένα δώρο που έρχεται με την ηλικία, γιατί το φιλοσοφείς. Κάποτε, το θεωρούσα άκομψο να λέω την ηλικία μου.

Δεν την έκρυβα, αλλά το θεωρούσα κάποιες φορές χυδαίο να βγω να την πω δημόσια», εξηγεί.

Πρόσθεσε επιπλέον: «Τώρα με πιάνει η επιθυμία να την πω για να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους να ξεμπλοκάρουν.

Είχα μια τάση να κάνω παρέα με μεγαλύτερους ανθρώπους, ήταν άλλες εποχές. Δεν υπήρχε τόσο πολύ το κόλλημα με την εξωτερική εικόνα, δεν απασχολιόμασταν τόσο πολύ με την ηλικία».

Για την αντίδραση των γονιών της, όταν τους ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, είπε: «Οι γονείς μου μου έλεγαν ότι δεν έχω χαρακτήρα για θέατρο.

Όταν μπήκα σε αυτή τη δουλειά, ήμουν πολύ αθώα, πολύ αφελής. Ήμουν άνθρωπος που έλεγε αυτό που σκέφτεται, δεν ωραιοποιούσε. Δεν έπρεπε να τα έχω αυτά.

Κατέληγε σε προβληματάκια, δεν ήμουν πολύ ευέλικτη στις σχέσεις μου. Πιστεύω πάντα ότι οι άνθρωποι έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Πιστεύω στην καλοσύνη των ανθρώπων, όπως έλεγε ο Τένεσι Ουίλιαμς».

Αναφορικά με την προσωπική της ζωή, η Κοραλία Καράντα δήλωσε: «Αισθάνομαι ευτυχής για τη ζωή που είχα. Ερωτεύτηκα, με ερωτεύτηκαν, είχα σχέσεις έντονες, έκανα ένα παιδί.

Έχω εξαπατηθεί στη ζωή μου κάποιες φορές, δεν πειράζει όμως.

Είναι αυτό που υποψιάζεσαι, αλλά επειδή δεν θες να δηλητηριαστείς, το αφήνεις να συμβεί.

Όταν κάποιος δεν τιμάει την εμπιστοσύνη που του δείχνεις, δεν είναι πρόβλημα δικό σου.

Πάντα στον εαυτό ομου έριχνα το φταίξιμο, είμαι ενοχικός άνθρωπος. Είναι η στόφα μου.

Νομίζω ότι είναι θέμα παιδικών χρόνων. Τα έχω εξηγήσει. Είναι αυτό που έχουμε πει, ήμουν ένα μοναχικό παιδί που μεγάλωνα με μεγάλους ανθρώπους γύρω μου, αλλά δεν ήμουν χαϊδεμένο».

Η ηθοποιός μίλησε επίσης, για τον γιο της, τον οποίο απέκτησε από τον γάμο της με τον Τζώνη Καλημέρη.

« Όταν ήταν πιο μικρός, σε κάποιες παραστάσεις είχε τρομάξει, γιατί μπορεί να έτρωγα ένα χαστούκι και δεν μπορούσε να καταλάβει. Είμαι μαμά που βάζει όρια, γιατί είχα διαβάσει πολλά βιβλία.

Μπορούσα να το κάνω πράξη. Η αφετηρία μου ήταν να μην μεταδώσω στο παιδί αυτά που έζησα εγώ.

Όταν ήταν στην εφηβεία και ήταν να πάει εκδρομές, είχα αντισταθεί και μας έφερε σε σύγκρουση, είχα επιστρατεύσει και τον πατέρα του και πήρε το μέρος μου.

Τότε αναρωτήθηκα μήπως το παράκανα. Επειδή είμαι Πόντια επέμεινα. Ήρθε ο καιρός και μου είπε ο μικρός ότι είχα δίκιο», τόνισε.

Για την προσωπική της ζωή, είπε: «Στην προσωπική μου ζωή είχα ήδη επιλέξει να είμαι μόνη μου.

Ήταν επιλογή με την έννοια ότι όσο μεγαλώνεις δεν ερωτεύεσαι εύκολα. Ξέρεις πολύ καλά όταν βλέπεις τον άλλον πώς είναι μέσα του και σε τι περιπέτειες θα μπεις αν υποχωρήσεις.

Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον συμβατικά αν δεν είναι έντονο. Δεν μπορώ να είμαι κάποιον για να είμαι με κάποιον. Βαριέμαι».

Αναφέρθηκε μάλιστα, στον γάμο που είχε κάνει με τον Γιώργο Λιάνη. «Ήταν ενθουσιασμός, με είχε γοητεύσει και ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος που όταν θέλει να κατακτήσει κάποιον, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρει.

Επίσης, είχα μέσα μου την κρυφή ελπίδα ότι θα παίξει έναν ρόλο μέντορα για τον γιο μου, επειδή είναι ένας άνθρωπος πολύ μορφωμένος. Επιβεβαιώθηκα ως έναν βαθμό γιατί ο Γιώργος ήταν πουλί πετούμενο, δεν ήταν ακριβώς ό,τι περίμενα», είπε.

Για το ενδεχόμενο να ερωτευτεί ξανά, απάντησε πως είναι δύσκολο, ενώ αποκάλυψε πως εκείνοι που τη φλερτάρουν πιο συχνά, είναι νεότεροι από εκείνη άντρες.

«Είμαι μια γυναίκα στα 64 της. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να ερωτευτώ στην ηλικία μου. Με φλερτάρουν πολύ νέοι άντρες και αυτό με τρομάζει πάρα πολύ.

Βλέπω στο βλέμμα τους κάτι που είναι απόλυτα διαθέσιμο και βαθύ και τρομάζω. Λέω “Παναγία μου”. Είναι τεράστιες οι διαφορές. Πολλές φορές είναι στην ηλικία του γιου μου.

Δεν είμαι άνθρωπος των ταμπού, δίνω λίγο την εντύπωση ότι είμαι “κομ ιλ φο”, αλλά δεν είμαι έτσι. Θεωρώ πολύ θεμιτό μια μεγαλύτερη γυναίκα να έχει σχέση με νεότερο άνδρα.

Δεν μου έχει τύχει. Ερωτευόμουν μεγαλύτερους άνδρες, πιθανόν λόγω του μπαμπά μου», είπε κλείνοντας.

Το απoκάλuψε 1η φορά: «Το “Λε Πα” δεν σημαίνει Λευτέρης Πανταζής. Τι καλύτερο έχει από μένα ο Αλέν Ντελόν;»

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου

0

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου η σημερινή.

Σκοπός, η προώθηση και η προβολή της ανάγνωσης – και όχι μόνο της ανάγνωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι και γιορτή των εκδοτών και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ημερομηνία της 23ης Απριλίου επελέγη για πρώτη φορά το 1925 (σχεδόν εκατό χρόνια πριν) από τους βιβλιοπώλες της Καταλονίας επειδή συνέπιπτε με την ημερομηνία θανάτου του Θερβάντες.

Το 1995 η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου

επειδή συμπίπτει με τον θάνατο και ενός άλλου κλασικού των διεθνών γραμμάτων: του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ο Σαίξπηρ και ο Θερβάντες πέθαναν στις 23 Απριλίου του 1616 και το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που καλεί τους νέους να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Εορτολόγιο 22 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Το ΜέΡΑ25 Σερρών καταγγέλλει: Μαζική κοπή δέντρων στο στρατόπεδο «ΚΛΕΙΣΑΡΗ»

Σε μια περίοδο που μιλάμε για υπερθέρμανση του πλανήτη και θερμοκρασίες ρεκόρ που κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση το καλοκαίρι στο αστικό περιβάλλον, το πιο λογικό είναι να προστατεύεις «με νύχια και με δόντια» τα δέντρα που υπάρχουν σε κάθε πόλη.

Ένα δέντρο δεν αποτελεί μόνο ένα ολόκληρο οικοσύστημα, αλλά κάνει σκιά και ελαττώνει τη θερμοκρασία στον γύρω χώρο – μια δεντρόφυτη λεωφόρος μπορεί να είναι έως και 8°C πιο δροσερή από μια αντίστοιχη περιοχή έρημη, χωρίς βλάστηση.

Αντί προστασίας οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου «ΚΛΕΙΣΑΡΗ» αποφάσισαν να προβούν σε μαζική κοπή δέντρων;

Κάτι τέτοιο πληροφορηθήκαμε και φαίνεται ότι μάλλον είναι αληθείς οι πληροφορίες, αφού οι κομμένοι κορμοί δέντρων (που είναι και πολλοί) έχουν εναποτεθεί στο μέσον του στρατοπέδου και διακρίνονται από τον χώρο του Στρατιωτικού Πρατηρίου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής;

Πόσα δέντρα έχουν κοπεί;

Υπάρχει έγκριση από κάποιον αρμόδιο υπεύθυνο δημόσιο φορέα;

Είναι απόφαση της διοίκησης του στρατοπέδου;

Υπάρχει μελέτη για κοπή δέντρων και πόσων;

Θα κοπούν και άλλα;

Το ενεργό στρατόπεδο «ΚΛΕΙΣΑΡΗ» είναι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών και επομένως κάθε παρέμβαση μαζικής κοπής δέντρων έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους κατοίκους της πόλης όσον αφορά την ποιότητα της ζωής τους. Περιμένουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους.

ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΤΡΩΝ

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να επισημάνουμε και ένα άλλο θέμα που τα τελευταία χρόνια έχει γενικευθεί και θεωρούμε, ότι έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις στο μικροκλίμα της πόλης μας.

Πρόκειται για το κλάδεμα των δέντρων

Εν όψει ενός δύσκολου καλοκαιριού που άρχισε ήδη, η εικόνα των δέντρων της πόλης τα τελευταία χρόνια είναι σοκαριστική.

Το αυστηρό κλάδεμα και η καρατόμηση ουσιαστικά των δέντρων, στην έκταση που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα, δημιουργούν πολλά προβλήματα και αντιδράσεις. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί Έλληνες γεωτεχνικοί που έχουν εκφράσει σοβαρότατες επιφυλάξεις ως προς αυτές τις πρακτικές.

Ειδικά όταν τα κλαδέματα γίνονται την άνοιξη καθώς η άνοιξη δεν θεωρείται κατάλληλη εποχή παρά μόνον ίσως για κάποιο διορθωτικό και μέτριας έντασης αραίωμα των κλαδιών, υπό αυστηρούς όρους.

Τα δέντρα κλαδεύονται με τρόπο τόσο δραστικό και βάναυσο, ώστε σε πολλές περιπτώσεις να απομένει σχεδόν μόνο ο κορμός.

Αφαιρέθηκε δηλαδή η κόμη τους, με αποτέλεσμα αυτό που έμεινε να είναι μια εικόνα κακοποιημένων δέντρων, βάναυσα ακρωτηριασμένων και καρατομημένων, που έχουν απωλέσει εντελώς το φυσικό σχήμα τους. 

Το πιο τραγικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στην άνοιξη, δηλαδή στην εποχή κατά την οποία τα πουλιά έχουν ήδη φωλιές, με συνεπακόλουθο την απώλεια πολυάριθμων νεοσσών και αβγών των πουλιών, που φώλιαζαν ήδη στα δέντρα. 

Ένα δέντρο όμως που έχει χάσει το 70% –ή και περισσότερο– από την κόμη του προφανώς δεν μπορεί να έχει καμία αξιόλογη συνεισφορά στη σκίαση.

Θα χρειαστεί να περάσει πολύς χρόνος, αναλόγως το είδος του δέντρου φυσικά, μέχρι να ξαναποκτήσει την προηγούμενη λειτουργικότητά του, ως προς τη σκίαση και όχι μόνον, λένε οι ειδικοί.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα δέντρα μέσα στην πόλη προσφέρουν και πολλές άλλες αξιοσημείωτες κι αναντικατάστατες οικοσυστημικές υπηρεσίες: απορροφούν αέριους ρύπους, συμβάλλουν στη ρύθμιση του μικροκλίματος, μειώνουν την ηχορύπανση, είναι πηγή αισθητικής απόλαυσης κ.λπ.

Και, βεβαίως, αποτελούν ενδιαίτημα πολλών ειδών της βιοποικιλότητας. Όλες αυτές οι οικοσυστημικές υπηρεσίες υποβαθμίζονται δραματικά, μετά από το αυστηρό κλάδεμα και την καρατόμηση.  

Υπάρχει νομικό πλαίσιο, συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/147, που έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο με δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, και η οποία ορίζει ότι απαγορεύεται κάθε καταστροφή ή βλάβη των φωλιών και των αβγών των πουλιών.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Το 4ο ΓΕΛ    Σερρών φιλοξένησε κατά τις  15 & 16 Απριλίου 2024 δύο εκπαιδευτικούς από το Σιμπίου της Ρουμανίας στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus 2021-2027 Βασικής Δράσης 1 του φορέα μας στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. 

Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν πλειάδα μαθημάτων στις τάξεις του 4ου ΓΕΛ, όπως ιστορία, φιλοσοφία, νεοελληνική λογοτεχνία, αρχαία ελληνικά, Σοφοκλέους Αντιγόνη,  ξένες γλώσσες. 

Τα μαθήματα διεξήχθησαν βάσει της μεθόδου διδασκαλίας CLIL (Content and Language Integrated Learning) κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συνδυάσουν εναλλακτικές μορφές οργάνωσης της διδασκαλίας τους, εμπλέκοντας στοιχεία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας αλλά και ενός μαθησιακού αντικειμένου ώστε να επιτύχουν υψηλά μαθησιακά αποτελέσματα.

Εκπαιδευτικός του σχολείου μας επιμορφώθηκε στη μέθοδο αυτή κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκού σεμιναρίου κατάρτισης και μετέφερε τη σχετική τεχνογνωσία στο προσωπικό του σχολείου.

Κατά την εφαρμογή της μεθόδου την εβδομάδα αυτή, μαθησιακά αντικείμενα ή τμήματα αυτών, διδάσκονται διαμέσου της αγγλικής γλώσσας, με στόχους διπλής εστίασης: την κατανόηση του περιεχομένου και ταυτόχρονα την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Σύγχρονα ζητήματα διαπολιτισμικότητας και ανταλλαγή εκπαιδευτικών μεθόδων και πρακτικών είναι στο επίκεντρο των διδασκαλιών.

Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε ομορφιές της πόλης από μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Erasmus του σχολείου. Η σχολική μας μονάδα θα συνεχίσει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου αλλά και στην προσφορά ευκαιριών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Με την απονομή της Διαπίστευσης στο φορέα μας για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, δίνεται μια τεράστια δυνατότητα για υλοποίηση σχεδίων κινητικότητας προς όφελος όλων των εμπλεκομένων σε χρονοδιάγραμμα που είναι εφικτό να αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα με διαρκή επικαιροποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε ελεύθερη πτώση ο Νομός Σερρών…

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Τάσος Χατζηβασιλείου: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η υποψηφιότητα Μπελέρη

Συνέντευξη του Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» 

«Κανείς δεν επιθυμεί τη διάχυση της κρίσης, ούτε το Ιράν ούτε το Ισραήλ», τονίζει μιλώντας στη «ΒτΚ» ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. και Ά Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου.

Για τη διαφαινόμενη ένταση από την Τουρκία εκτιμά ότι είναι «τα απόνερα των δημοτικών εκλογών από τις οποίες ο Ερντογάν βγήκε λαβωμένος».

Για την προγραμματιζόμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, σημειώνει: «Δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη διαδικασία. Όμως, το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί, μέσω των πιθανών συγκλίσεων σε θέματα «χαμηλής» πολιτικής».

Ας ξεκινήσουμε με τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν είναι ένας μη ελέγξιμος παράγων, με ένα οπλοστάσιο άγνωστο. Ανησυχείτε ότι τώρα που μπήκε ενεργά στον πόλεμο θα ζήσουμε νέες αναταράξεις στην περιοχή μας σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο;

Διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών και επιτέθηκε ευθέως στο Ισραήλ, με κίνδυνο να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου. Βέβαια, το Ιράν κλιμάκωσε στο πεδίο, όμως, ταυτόχρονα, αποκλιμάκωσε σε ρητορική. Προκάλεσε ελεγχόμενο επεισόδιο, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν επιθυμεί ολοκληρωτική σύγκρουση. Από την άλλη, το Ισραήλ έδειξε αυτοσυγκράτηση, αν και αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλει να αφήσει αναπάντητη την επίθεση.

Πάντως, κανείς δεν επιθυμεί τη διάχυση της κρίσης, ούτε το Ιράν ούτε το Ισραήλ. Και προς το παρόν, τα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας για αυτοσυγκράτηση έχουν εισακουστεί. Εκτιμώ ότι η Δύση πρέπει σταδιακά να αναβιώσει τις Συμφωνίες του Αβραάμ. Το Ιράν προσπαθεί να τις ακυρώσει στην πράξη, αλλά είναι το ενδεδειγμένο εργαλείο για την εξασφάλιση μακρόπνοης σταθερότητας στην περιοχή. 

Η ένταση της ρητορικής της Άγκυρας έχει αυξηθεί έναντι της χώρας μας λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν υπέστη πλήγμα. Η επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε Θαλάσσια Πάρκα στο Αιγαίο εκτιμάτε ότι γίνεται για εσωτερικούς λόγους;

Ο Ερντογάν βγήκε λαβωμένος από τις δημοτικές εκλογές. Είναι σαφές ότι βλέπουμε τα «απόνερα» των εκλογών, ειδικά τώρα που η τουρκική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την αντιπολίτευση. Ακόμα και η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. για τα Θαλάσσια Πάρκα ήρθε μετά από σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης.

Βεβαίως, κανένας δεν πιστεύει ότι η Τουρκία άλλαξε θεώρηση επειδή επικρατεί ηρεμία στα Ελληνοτουρκικά. Με την αίολη ανακοίνωση, η Άγκυρα υπενθυμίζει τις παράλογες θέσεις της.

Ταυτόχρονα, αυξάνεται η ένταση της ρητορικής, καθώς το κυβερνών ΑΚΡ θα επιχειρήσει τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων που επέλεξαν κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως, κακώς η Άγκυρα πολιτικοποιεί την προστασία του Περιβάλλοντος, ένα πεδίο που θα έπρεπε να αποτελεί αφορμή συνεργειών.

Σε κάθε περίπτωση, η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη: δεν παίζουμε παιχνίδια με την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματά μας. Ο σχεδιασμός για δημιουργία εθνικών Θαλασσίων Πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο προχωρά κανονικά.

Ποιες είναι οι προσδοκίες μας από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τον Μάιο;

Συνεχίζουμε το διάλογο, για το καλό της περιφερειακής σταθερότητας. Η προσδοκία είναι να συνεχίσουμε στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας, με στόχο τη σταδιακή οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη διαδικασία. Όμως, το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί, μέσω των πιθανών συγκλίσεων σε θέματα «χαμηλής» πολιτικής. Η επικοινωνία με την Τουρκία δεν σημαίνει υπαναχώρηση από τις εθνικές θέσεις. Η Ελλάδα ακολουθεί εξωτερική πολιτική αρχών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Έχουμε πίστη στο δίκαιο των θέσεών μας και συζητούμε με την Τουρκία, με αυτοπεποίθηση και χωρίς αυταπάτες. Η διαδικασία επαναπροσέγγισης πρέπει να συνεχιστεί, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν.

Ευρωεκλογές. Η Ν.Δ. εμφανίζει απώλειες και διαρροές στα δεξιά της στις δημοσκοπήσεις. Θεωρείτε ότι η βάση σας, «σας το κρατάει» από την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο;

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποκατέστησε μια εκκρεμότητα ισότητας, για την οποία η ΝΔ είχε εξαρχής μιλήσει ανοιχτά. Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι πολιτική και δεν προσφέρεται για ψήφο διαμαρτυρίας.

Η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει πολλαπλές κρίσεις στο εσωτερικό και στον περίγυρό της. Χρειαζόμαστε στιβαρή ευρωπαϊκή ηγεσία, με σχέδιο και όραμα. Ψηφίζουμε πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που έχουν τη γνώση και την αποφασιστικότητα να διαμορφώσουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για μία ευημερούσα Ευρώπη. Ταυτόχρονα, τον Ιούνιο δεν ψηφίζουμε μόνο για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Η στήριξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει ψήφο για τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας. Η προτροπή της αντιπολίτευσης «να πέσει ο Μητσοτάκης» δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ή πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης.

Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με τη Ν.Δ. ανησυχείτε ότι θα βλάψει τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας; Θα μετατραπεί η φυλάκισή του από ευρωπαϊκό, σε διμερές ζήτημα;

Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού. Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική πλευρά έχει αναδείξει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ζητήματος. Στηρίζουμε το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων. Όμως, κάθε χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το κράτος δικαίου.

Η Αλβανία επιλέγει για την ώρα να «απομακρυνθεί» από την Ευρώπη και, φυσικά, την Ελλάδα. Το ζήτημα αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και το σεβασμό της ελληνικής μειονότητας. Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη δεν μετατρέπει το ζήτημα σε διμερές, αλλά, αντιθέτως, φωτίζει την ευρωπαϊκή του διάσταση. 

Ποια είναι τα δύο κρισιμότερα ζητήματα με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη η Ευρώπη το επόμενο διάστημα; Και επιπρόσθετα, πόσο θα μετρήσει ποια θα είναι η εκπροσώπηση που θα έχει η χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο;

Η Ευρώπη πρέπει πρωτίστως να κινηθεί προς την κατεύθυνση της στρατηγικής αυτονομίας. Η περιοχή μας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μέτωπα, αυτό της Ουκρανίας και αυτό της Μέσης Ανατολής. Χρειαζόμαστε μια πραγματικά κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας που θα αυξήσει το γεωπολιτικό βάρος της Ε.Ε.

Με τα σημερινά δεδομένα, η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αμυντικό ευρωομόλογο είναι επίκαιρη. Παράλληλα, μεγάλο ζήτημα είναι η διατήρηση της ανθεκτικότητας της οικονομίας. Η πληθωριστική κρίση ταλαιπωρεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εξασφάλιση φθηνής ενέργειας θα δώσουν μεγάλη ανάσα στην Ευρώπη.

Η εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων. Σκεφτείτε ότι, το 2020, ο Πρωθυπουργός μαζί με άλλους ηγέτες, ζήτησαν από την Ε.Ε. ένα έκτακτο πρόγραμμα κοινού δανεισμού και τελικά δημιουργήθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης, με το Ευρωκοινοβούλιο να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να εργαστούν για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε ελεύθερη πτώση ο Νομός Σερρών…

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε ελεύθερη πτώση ο Νομός Σερρών…

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών  πάντα κοντά  στους Σερραίους, στα προβλήματα τους  και μαζί τους  στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, συμμετείχε  στο Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο, λόγω της κατάργησης του Ειρηνοδικείου  της Νιγρίτας, με αντιπροσωπία του  από  την ΝΕ Σερρών και την ΟΜ Βισαλτίας.

Σε έναν νομό που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τελευταίος στην ανάπτυξη ανάμεσα στους 51 νομούς της χώρας, που μαστίζεται από εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, με γερασμένο ηλικιακά πληθυσμό και συνεχώς μειούμενο, με  αποτέλεσμα σε σχεδόν κάθε εκλογική διαδικασία για το  Ελληνικό  Κοινοβούλιο να χάνεται μία βουλευτική έδρα.

Σε έναν νομό που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης οδήγησαν στο οριστικό κλείσιμο της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης, του εργοστασίου ζάχαρης, που όχι μόνο το έκλεισαν αλλά επέτρεψαν και την καταλήστευσή του από τους “επίδοξους επενδυτές του”.

Σε  έναν νομό που κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις, καταστήματα και ερημώνουν εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας του και των επαρχιών του.

Σε έναν νομό που το μοναδικό κολυμβητήριο, που ανέδειξε πρωταθλητές, τα τελευταία πέντε χρόνια ανοιγοκλείνει και ρημάζει, οι δε αθλητές αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά  σε διπλανούς νομούς για τις προπονήσεις τους, όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν εγκριθεί 5,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή καινούργιου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας το 2018, τα οποία χρήματα λόγω αδιαφορίας και των τοπικών αρχόντων δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ και κινδυνεύουν να χαθούν.

Σε ένα νομό που το μοναδικό νοσοκομείο που έχει, είναι υποστελεχωμένο και υπολειτουργεί.

Σε έναν νομό  που δύο επαρχίες του  έχασαν  δύο σημαντικούς ιαματικούς και τουριστικούς προορισμούς, τα λουτρά Νιγρίτας και Σιδηροκάστρου, τα οποία απέφεραν σημαντικούς οικονομικούς πόρους στους κατοίκους των περιοχών.

Σε αυτόν τον νομό της παντοκρατορίας  της δυναστείας των Καραμανλήδων, ήρθε και η απόφαση οριστικού κλεισίματος του Ειρηνοδικείου της Νιγρίτας, ενώ το Ειρηνοδικείο του Ροδολίβους που ήταν στο αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης, προς το παρόν ” τη γλίτωσε”, αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για την τοπική κοινωνία, ένα ακόμη βήμα προς την υποβάθμιση και τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής της Βισαλτίας, αφού ήδη έχει προηγηθεί  το κλείσιμο τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών καταστημάτων της περιοχής.

Η Κυβέρνηση  έχει αποδείξει ότι  ουδόλως ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, αλλά αντίθετα η πολιτική της και το σχέδιο που εφαρμόζει οδηγεί σε περαιτέρω ερήμωση και μαρασμό της ελληνικής περιφέρειας.

Ο ΣΥΡΙΣΑ-ΠΣ στέκεται δίπλα στους δημότες της Βισαλτίας και  στο δίκαιο αγώνα τους για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης, καθώς και στον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων.

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Στον αγώνα για τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών συμμετείχε στο πανβισαλτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας,  έξω από το κτήριο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας.

Το απαράδεκτο και προχειρογραμμένο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξικής αναδιάρθρωσης των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται ότι θα ψηφιστεί τη Μεγάλη Τρίτη.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι με το νομοσχέδιο αυτό και απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του, γιατί βασίζεται σε παραδοχές που δεν έχουν επαφή με τη δικαστηριακή πραγματικότητα και οι προβλεπόμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις δικαστικών υπηρεσιών δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης. Αντίθετα θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα πρωτίστως στις τοπικές κοινωνίες και θα οδηγήσουν στον περαιτέρω μαρασμό αυτών.

Οι κάτοικοι του Δήμου Βισαλτίας θα πρέπει τώρα για οποιαδήποτε θέμα ακόμη και για ένα πιστοποιητικό να μεταβαίνουν στα Δικαστήρια της πόλης των Σερρών.

Κλείσιμο και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών σημαίνει μεγαλύτερη ταλαιπωρία, έξοδα και καθυστέρηση για τους πολίτες, αφού ένα έγγραφο που τους χορηγούνταν με κόστος μόνο πέντε (5) ευρώ, στο εξής, για να το εκδώσουν θα πρέπει να απευθύνονται σε δικηγόρο και να πληρώνουν δικηγορική αμοιβή, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο. 

Το νομοσχέδιο αυτό πλήττει βάναυσα τους ήδη ταλαιπωρημένους Δικαστικούς Υπαλλήλους, οι οποίοι θα κληθούν να μετακινηθούν από τις εστίες τους και, ενώ ήδη εργάζονται σε υποστελεχωμένες δικαστικές υπηρεσίες, χωρίς τον ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χωρίς μηχανοργάνωση, σε παλιά κτήρια που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών και, βέβαια, χωρίς καμία αμοιβή  για τις ειδικές συνθήκες εργασίας τους. 

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι είναι αντίθετοι στο Νομοσχέδιο και ζητούνε την άμεση απόσυρσή του 

Επειδή θεωρούμε ότι το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη. 

Επειδή θεωρούμε ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και σαφές σχέδιο για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Και φυσικά καμιά αλλαγή δεν πρέπει να γίνεται με βίαιο τρόπο, όπως πρόκειται να συμβεί με τη σχεδιαζόμενη εφαρμογή από 16-9-2024.

Επειδή θεωρούμε ότι το κλείσιμο οποιασδήποτε υπηρεσίας σημαίνει αυτόματα και μαρασμό της περιοχής, διαφωνούμε ΚΑΘΕΤΑ με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας.

Επειδή δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρόβλεψη για τους διαθέσιμους χώρους στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών μετά τις «μεταθέσεις» των υπαλλήλων, αλλά ούτε και για την τακτοποίηση του αρχειακού υλικού. 

Επειδή η αναδιάρθρωση των δικαστικών υπηρεσιών πρέπει να γίνεται βάσει μελέτης και οργανωμένου σχεδίου για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και όχι με γνώμονα τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, που επέβαλε την ψήφιση όλων αυτών των μέτρων για να δώσει στην κυβέρνηση 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συμμετέχουμε καθολικά στην κλαδική απεργία την Τετάρτη 24-4-2024

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΑΤΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Στον αγώνα για τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Στον αγώνα για τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Με αφορμή τη “Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης – International Mother Earth Day” που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για τις 22 Απριλίου σε συνέχεια πρωτοβουλιών του αμερικανικού φοιτητικού κινήματος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ, δήλωσε τα εξής:  

–«Το καμπανάκι χτυπάει καθημερινά. Ο πλανήτης και οι επόμενες γενιές, κινδυνεύουν οριστικά. Οι αλόγιστες παρεμβάσεις του ανθρώπου και η επιθετική καπιταλιστική ανάπτυξη μετατράπηκαν ήδη σε δυνάμεις καταστροφής, φέρνοντας τη Μητέρα Γη στα όριά της.  

Η Ευρώπη οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Κοινότητας για τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα!

Άλλωστε η μέριμνα για το περιβάλλον μπορεί να καταστεί ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ευρώπης που πρέπει να το αξιοποιήσουμε περαιτέρω και χωρίς αναστολές.

 Η Πράσινη Ανάπτυξη και η Γαλάζια Οικονομία, κυριαρχούσες στον πυρήνα της αναπτυξιακής πολιτικής της Ε.Ε., μαζί με την οικολογική καινοτομία συμβάλλουν επιπρόσθετα στη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων και θέσεων απασχόλησης. 

Καιρός να αναμετρηθούμε ως σκεπτόμενα όντα με τις ευθύνες μας πανεθνικά, πανευρωπαϊκά, παγκόσμια”. 

Η Κ.Ο.Β. Σιντικής του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης-Μεγάλα τα προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας του Δήμου Σιντικής

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς»

To Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», θα υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές  Γυμνασίων-Λυκείων της πόλης των Σερρών, στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρόμιου, στις 23 & 24 Απριλίου. 

Η πρωτοβουλία  αυτή αποτελεί την αφετηρία συνεχόμενων δράσεων της νέας διοίκησης του Αυτοκινητοδρομίου με το Ινστιτούτο για την ανάπτυξη της καλλιέργειας της Οδικής Ασφάλειας στο νομό των Σερρών.

Η χώρα μας κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς με τα τροχαία να πλήττουν κατ΄ εξοχήν τους νέους, αποτελώντας σύμφωνα με την Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  1η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-29 ετών.

Για το λόγο αυτό η αναγκαιότητα εκπαίδευσης των εφήβων και αυριανών οδηγών είναι εμφανής με ζητούμενο την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, την υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών και την καλλιέργεια παιδείας οδικής συμπεριφοράς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Κάν’ το Σωστά» είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και έχει σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους. Υλοποιείται από εκπαιδευμένο προσωπικό του Ι.Ο.ΑΣ, διαρκεί ~4 διδακτικές ώρες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα

Η θεωρητική ενότητα περιλαμβάνει ομιλία με προβολή videos και φωτογραφιών για τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ασφαλούς μετακίνησης τα οποία δίνουν βήμα στους μαθητές για σκέψη και εποικοδομητική συζήτηση.

Η πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες για τις οποίες χρησιμοποιείται:

  • Προσομοιωτής ανατροπής αυτοκινήτου

Όχημα φυσικού μεγέθους το οποίο περιστρέφεται 360ο γύρω από το διαμήκη άξονά του. Παρόλο που η ταχύτητα ανατροπής είναι χαμηλή, ο προσομοιωτής περνά με μεγάλη αμεσότητα, μηνύματα για την αξία της χρήσης ζώνης.

  • Προσομοιωτής Πρόσκρουσης 

Η κατασκευή προσομοιώνει εμπρόσθια σύγκρουση με μικρή ταχύτητα. Παρόλα αυτά, η δύναμη που ασκείται στο σώμα των χρηστών κάνει τους περισσότερους να πιστεύουν πως η σύγκρουση ήταν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για τη συζήτηση σχετικά με τη χρήση ζώνης ασφαλείας.

  • Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης 

Αλλοιώνουν το οπτικό πεδίο του χρήστη, προσομοιάζοντας πως βλέπει όταν είναι υπό επήρεια αλκοόλ. Ο χρήστης καλείται να ολοκληρώσει απλές διαδικασίες φορώντας τα, όπως το να περπατήσει με μικρά βήματα γύρω από κώνους. 

Με την κοινή πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχολικών μονάδων β/θμιας εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αυτοκινητοδρόμιου Σερρών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», προβλέπεται να εκπαιδευθούν περισσότεροι από 400 μαθητές της περιοχής.

Εγκαίνια των νέων γραφείων της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» με την παρουσία Σταθάκη

Η Κ.Ο.Β. Σιντικής του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης-Μεγάλα τα προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας του Δήμου Σιντικής

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Η Κ.Ο.Β. Σιντικής του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης-Μεγάλα τα προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας του Δήμου Σιντικής

Περιοδεία πραγματοποίησε η Κ.Ο.Β. Σιντικής του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης Ο επικεφαλής του κλιμακίου του Κόμματος Βαγγέλης Παπαμιχάλης, Νευρολόγος ΓΝ Σερρών, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών και αντιπροσωπεία στελεχών από την περιοχή της Σιντικής.

Αφορμή για την περιοδεία, μπροστά και στην κρίσιμη πολιτική μάχη των ευρωεκλογών, αποτέλεσε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα Προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Δήμου Σιντικής στην Π.Ε. Σερρών. 

Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα μπορούσε να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε τοπική κοινωνία, παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας, κάλυψης κατεπειγόντων περιστατικών και με ασφαλή διακομιδή όσων έχουν ανάγκη τη δευτεροβάθμια ή και τριτοβάθμια φροντίδα περίθαλψης.

Το κλιμάκιο, ενημερώθηκε από την διευθύντρια, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ΚΥ Ροδόπολης για τις σχετικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και εφημεριών, για την τεράστια γεωγραφική έκταση που καλύπτει, ως περιοχή ευθύνης. 

Η περιοδεία επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί το Κόμμα με το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο της αντίληψης του ΚΚΕ, η ανάπτυξη και η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η νέα εποχή ξεκίνησε με έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Εγκαίνια των νέων γραφείων της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» με την παρουσία Σταθάκη

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Εγκαίνια των νέων γραφείων της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» με την παρουσία Σταθάκη

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»  Σερρών που βρίσκονται στην οδό Μεραρχίας αριθμ.23-25, 1ος  θα πραγματοποιηθούν σήμερα ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 και ώρα  8 μ.μ. με την παρουσία και πολιτική ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Γιώργου Σταθάκη, Καθηγητή Πανεπιστημίου, πρώην Υπουργού.

Τα γραφεία της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»  Σερρών, φιλοδοξούμε να  αποτελέσουν στέκι πολιτικού διαλόγου

Βρίσκονται στην οδό Μεραρχίας, αριθμ. 23-25, 1ος  όροφος θα είναι τις καθημερινές τα απογεύματα ανοιχτά για όλες και για όλους που θέλουν να ενημερωθούν για τις δράσεις της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕΡΡΩΝ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γιώργου Σταθάκη έχει ως εξής: 

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΩΡΑ: 12:00Επίσκεψη στο Δημαρχείο Νιγρίτας και συνάντηση με τη νέα Δήμαρχο Βισαλτίας Βάνα Πλιάκου.
ΩΡΑ: 12:30Συνάντηση με φορείς της Βισαλτίας.
ΩΡΑ: 18.30Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Ξενοδοχείο «Elpida Resort & Spa».
ΩΡΑ: 20.00Πολιτική ομιλία και εγκαίνια των νέων γραφείων της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που βρίσκονται στην οδό Μεραρχίας, αριθμ. 23-25, 1ος  όροφος.

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Η νέα εποχή ξεκίνησε με έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Η νέα εποχή ξεκίνησε με έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

«Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή… Εμείς θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά…».

Μ’ αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Κωνσταντίνος Μπέγος έδωσε-με δηλώσεις του-το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής του, μετά την θλιβερή διαπίστωση ότι τα προηγούμενα χρόνια «είχε εγκαταλειφθεί».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις.

«Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη» διευκρίνισε.     

Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

«Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» πρόσθεσε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών».      

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος θέλοντας να καταδείξει τη νέα φιλοσοφία για το παρόν και το μέλλον του Αυτοκινητοδρομίου τόνισε:

«Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. 

Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία  με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα εικόνα και φιλοσοφία ανάδειξης κι αποκατάστασης είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών, είναι θετικές και ενθαρρυντικές».

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος  ξεκαθάρισαν ότι στην απ΄εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του.  

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι «από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία». 

Ενδεικτικές και οι εργασίες:

  • Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α. 
  • Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks. 
  • Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο. 
  • Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου. 
  • Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).
  • Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του. 
  • Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.
  • Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.
  • Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.
  • Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.     
  • Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους  χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.
  • Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.
  • Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.
  • Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.). 

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, της ΟΕΒΕΣΣ, της ΓΣΕΒΕΕΕ, της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών «Αστέρια» ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Στροφή στα Τεχνικά Επαγγέλματα – Διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας».

Η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με στόχο την ενημέρωση τους για τα τεχνικά επαγγέλματα, καθώς είναι αυξημένες οι ανάγκες και παραιτείται έλλειψη προσωπικού σε πολλές ειδικότητες, στο Νομό Σερρών.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, εξήρε την πρωτοβουλία των φορέων για την ημερίδα, κάνοντας λόγο για μια χρήσιμη εκδήλωση για τους μαθητές Λυκείου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εκλείψουν τα στερεότυπα που υπάρχουν για τα τεχνικά επαγγέλματα.

Συγκεκριμένα, η κ. Μητλιάγκα ανέφερε: «Η νέα γενιά έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα στερεότυπα πάνω στο θέμα της δουλειάς και βρίσκουν το δρόμο τους κάνοντας αυτό που αγαπάνε.

Καμία δουλειά δεν είναι ανώτερη από τις άλλες, φτάνει να είναι μια δουλειά που την αγαπάμε, την κάνουμε σωστά και που έχει αποτέλεσμα και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ευστάθιος Κουρτίδης – Επιστημονικό Στέλεχος Ινστιτούτου ΓΣΕΒΕΕ, η κ. Ηλιάνα Λεοντάρη – Msc Συμβουλευτική Ψυχολόγος και ο κ. Δημήτρης Γούσης – Διευθυντής ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α.

Η Δήμαρχος απένειμε τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές της ΑΕ Σερρών

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Ευαγγελία Νίκα από την Βαρβάρα Μητλιάγκα

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Σερρών στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα απένειμε η Δήμαρχος κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εν γένει προσφορά της, στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Συμβούλιο Επικρατείας, το διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών, με θέμα: «Πρόσφατες νομολογιακές εξελίξεις στις ουσιαστικές διοικητικές διαφορές».

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρυσούλα Δρίγκα ανάγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας του Δήμου Σερρών στην κ. Ευαγγελία Νίκα. 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, στην έναρξη της τελετής ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, σε αυτήν την εξαίρετη εκδήλωση, έχουμε την τιμή και την χαρά να αναγνωρίσουμε και να επιβραβεύσουμε την αξιόλογη προσφορά μιας εξέχουσας προσωπικότητας της δικαιοσύνης, της Πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρίας Ευαγγελίας Νίκα.

Η κυρία Νίκα, με την εξαίρετη πορεία και τις συνεισφορές της στο χώρο της δικαιοσύνης, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για όλες και όλους μας. Σήμερα, με μεγάλη τιμή, απονέμουμε στην κυρία Ευαγγελία Νίκα το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Σερρών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική της συνεισφορά στον χώρο της δικαιοσύνης και την κοινωνία.

Η απονομή αυτής της τιμής αντικατοπτρίζει την εκτίμηση και τον σεβασμό που έχουμε όλοι μας για την προσφορά της» ανέφερε η κ. Μητλιάγκα. 

Η κ. Μητλιάγκα, αναφέρθηκε στην διαδρομή της κ. Νίκα, λέγοντας τα εξής: «Εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1984 και διατέλεσε σε πληθώρα ρόλων με ακεραιότητα και διαύγεια, φτάνοντας στην κορυφή της ιεραρχίας ως Πρόεδρος του ΣτΕ.

Η κυρία Νίκα έχει αφήσει το στίγμα της στη νομολογία, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στις σημαντικότερες δικαστικές αποφάσεις της χώρας μας, προάγοντας το δίκαιο και την δικαιοσύνη.

Η επιστημονική της συνεισφορά και οι νομολογιακές εξελίξεις που έχει επιμεληθεί, ενισχύουν τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των διοικητικών διαφορών. Πέρα από την προσωπική και επαγγελματική της εξέλιξη, η κυρία Νίκα αποτελεί και ένα έμπνευση για τη νέα γενιά γυναικών στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο.

Η πορεία της είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα ότι με αποφασιστικότητα, ακεραιότητα, και εργατικότητα, τα εμπόδια μπορούν να μετατραπούν σε σκαλοπάτια για επιτυχία», τόνισε η Δήμαρχος Σερρών, απευθυνόμενη στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμπλήρωσε: «Κυρία Νίκα, σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας στα ιδανικά της δικαιοσύνης και για το παράδειγμα που έχετε θέσει.

Μας εμπνέετε όλους να είμαστε καλύτεροι στον επαγγελματικό μας τομέα και να εργαζόμαστε για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά σας, γεμάτα υγεία, ευτυχία, και περαιτέρω επιτεύγματα».

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ευχαρίστησε την Δήμαρχο Σερρών και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιο για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας του Δήμου Σερρών, τονίζοντας τα εξής: «Αγαπώ πάρα πολύ την πόλη των Σερρών, και όπως είπε κάποιος σοφός “τα παιδικά μας χρόνια είναι ο Παράδεισος μας”.

Για εμένα πραγματικά όλα τα σχολικά χρόνια που τα πέρασα στις Σέρρες είναι η χαρά μου. Δεν έχω καμία κακία ανάμνηση. Ευτύχησα στις Σέρρες! Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια καλή ευκαιρία να έρθω στις Σέρρες και ευχαριστώ πολύ όλους, όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Επίσης, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα προσέφερε στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος δώρισε στην κ. Νίκα δύο ιστορικά βιβλία του Βασίλη Τζανακάρη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου, ο οποίος τίμησε την κ. Νίκα με μια πλακέτα για την προσφορά της, στη Δικαιοσύνη,

ένα χειροποίητο κεραμικό σκεύος της Σερραίας καλλιτέχνιδας Γιόλας Αρβανίτη και ένα αερόφυτο. Δώρα δόθηκαν στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας από την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών κ. Στέλλα Ελευθεριάδου και από την Πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Σερρών «Η Εμμέλεια» κ. Δουκαίνη Ζαπριάνου.

Στην τελετή απονομής τιμής, στην Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου, Ανώτατοι Δικαστικοί Λειτουργοί και εκπρόσωποι συλλόγων του Νομού Σερρών.

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Στο ίδιο έργο θεατές…….

Η Δήμαρχος απένειμε τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές της ΑΕ Σερρών

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Γεμάτοι εμπειρίες και όμορφες εικόνες αποχώρησαν από τις Σέρρες, οι 30 εκπρόσωποι των δέκα πόλεων που συμμετείχαν στην 4ης Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION (Σπάζοντας την Απομόνωση).

Οι εκπρόσωποι των εταίρων του έργου τη δεύτερη ημέρα της φιλοξενίας τους, στις Σέρρες, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. 

Αμέσως μετά, οι συμμετέχοντες του προγράμματος, συναντήθηκαν με την τοπική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Πανσερραϊκού. Η προπονήτρια κ. Ευδοξία Καρυοφυλλάκη, υποδέχθηκε και καλωσόρισε τους εκπροσώπους του προγράμματος στην πόλη Σερρών και μίλησε για τις δράσεις και την ιστορία της ομάδας των Σερρών. 

Η διήμερη Διακρατική συνάντηση, ολοκληρώθηκε με τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων και ανανεώθηκε το ραντεβού των 10 ευρωπαϊκών πόλεων για την 5η Διακρατική συνάντηση τον Ιούνιο του 2024 στην Isernia της Ιταλίας. 

Τελευταίος σταθμός, των επισκέψεων ήταν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης».

Το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, παραχωρήθηκε δείπνο τους,  συμμετέχοντες του προγράμματος. Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παραδοσιακά, αφού στην εκδήλωση που διοργανώθηκε δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών, παρουσιάστηκαν χοροί από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Νομού Σερρών. 

Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με αναπηρία Νομού Σερρών, που υποδέχθηκαν τις αντιπροσωπείες στο χώρο των δεξιοτήτων ΑμεΑ, το Επιμελητήριο Σερρών για τη φιλοξενία των εργασιών της Συνάντησης, τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Νομού Σερρών και σε όλους, όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διήμερης φιλοξενίας των επισκεπτών, στην πόλη μας.

Η Δήμαρχος απένειμε τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές της ΑΕ Σερρών

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Στο ίδιο έργο θεατές…….

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Η Δήμαρχος απένειμε τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές της ΑΕ Σερρών

Η εφηβική ομάδα της ΑΕ Σερρών, αναδείχθηκε για τρίτη φορά πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στον αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο κλειστό γήπεδο «Βασίλειος Αγοραστός» του Αθλητικού πάρκου Ομόνοιας.

Η ομάδα των Σερρών επικράτησε του Αστέρα Καβάλας με 72-17 και κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αμέσως μετά τον αγώνα, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα απένειμε τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές της ΑΕ Σερρών, και τους συνεχάρη για το αποτέλεσμα. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές, για τη μεγάλη προσπάθεια και την επιτυχία.

Εύχομαι πραγματικά από καρδιάς, να συνεχίσουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους να έχουν επιτυχίες και στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Ευχόμαστε να φέρουν νέες επιτυχίες, στο μέλλον» ανέφερε η κ. Μητλιάγκα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΕΣ κ. Κωνσταντίνος Βέρρος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της νίκης, δηλώνοντας τα εξής: «Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους προπονητές, στους συνοδούς και στους γονείς, οι οποίοι είναι καθημερινά δίπλα τους.

Εμείς ως Διοίκηση, οφείλουμε να υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια. Η πορεία δεν ήταν δύσκολη, καθώς το εφηβικό τμήμα έχει πάρα πολύ καλό έμψυχο δυναμικό και τερμάτισε πανηγυρικά.

Τώρα συνεχίζουμε στο επαρχιακό πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Αισιοδοξούμε όπως και πρόπερσι να τερματίσουμε και στην τελική φάση των 8 που θα γίνει στην Άρτα».

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών κ. Νάσος Παπαδόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι το σερραϊκό μπάσκετ έχει μέλλον, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στα παιδιά και να δίνονται ευκαιρίες. 

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Η κα.Μητλιάγκα μέμφεται τους συμβασιούχους

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Στο ίδιο έργο θεατές…….

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

kathisteroun pliromes opekepe agrotes ypaat

Κωλυσιεργοί ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους ελέγχους των αγροτών – Καθυστερούν οι πληρωμές

Μπορεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να είχε ξεκαθαρίσει ότι πριν από το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 700 ευρώ...
nikoleta blabianou1 e vima

Νικολέτα Βλαβιανού: Περίμενα τον Αλ Πατσίνο κάτω από το ξενοδοχείο, δεν...

Μια ξεκαρδιστική ιστορία διηγήθηκε η Νικολέτα Βλαβιανού καλεσμένη στο Πρωίαν σε είδον. Η ηθοποιός ανέφερε πως περίμενε έξω από ένα ξενοδοχείο να βγει ο Αλ...
tatiana ligari1 e vima

Τατιάνα Λύγαρη: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου»

«Ήμουν πολύ ριζοσπαστική. Έκανα στη ζωή μου πράγματα τρελά και αντιφατικά που πολλοί δεν θα τα τολμούσαν», είπε η Τατιάνα Λύγαρη. Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...
giorgos kapoutzidis e vima

Γιώργος Καπουτζίδης: Όταν χώρισα, οδήγησα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ελσίνκι

Είχε τόσα νεύρα που αποφάσισε να οδηγήσει μέχρι τη… Φινλανδία! Καλεσμένος στην εκπομπή «Στιγμές», βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου, ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός...
koralia karanti e vima

Κοραλία Καράντη: Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου, με...

Βλέπω στο βλέμμα τους κάτι που είναι απόλυτα διαθέσιμο και βαθύ και τρομάζω, ανέφερε η ηθοποιός Η Κοραλία Καράντη μίλησε για την πορεία της στον...
biblio e vima

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου η σημερινή. Σκοπός, η προώθηση και η προβολή της ανάγνωσης – και όχι μόνο της ανάγνωσης. Η Παγκόσμια Ημέρα...
mera25 serrwn kataggelei

Το ΜέΡΑ25 Σερρών καταγγέλλει: Μαζική κοπή δέντρων στο στρατόπεδο «ΚΛΕΙΣΑΡΗ»

Σε μια περίοδο που μιλάμε για υπερθέρμανση του πλανήτη και θερμοκρασίες ρεκόρ που κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση το καλοκαίρι στο αστικό περιβάλλον, το πιο...
epitopia parakolouthish ekpaideutikwn roumania

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Το 4ο ΓΕΛ    Σερρών φιλοξένησε κατά τις  15 & 16 Απριλίου 2024 δύο εκπαιδευτικούς από το Σιμπίου της Ρουμανίας στο πλαίσιο της Διαπίστευσης...
tasou xarzhvasilleiou ypopshfiothta mpelerh

Τάσος Χατζηβασιλείου: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η υποψηφιότητα Μπελέρη

Συνέντευξη του Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής»  «Κανείς δεν επιθυμεί τη διάχυση της κρίσης, ούτε το Ιράν ούτε το Ισραήλ», τονίζει μιλώντας στη...
syriza ps eleutherh ptsh

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε ελεύθερη πτώση ο Νομός Σερρών…

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών  πάντα κοντά  στους Σερραίους, στα προβλήματα τους  και μαζί τους  στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, συμμετείχε  στο Πανβισαλτιακό συλλαλητήριο, λόγω...
dikastikoi ypallhloi serrwn

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο...

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών συμμετείχε στο πανβισαλτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας,  έξω από το κτήριο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας. Το απαράδεκτο...
grhgorhs zarwtiadhs perivallontikh visimothta

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Στον αγώνα για τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Με αφορμή τη “Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης - International Mother Earth Day” που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για τις 22 Απριλίου σε συνέχεια πρωτοβουλιών...
aytokinhtodromio anoigei portes

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του...

Με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς» To Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», θα υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής...
kke kentro ygeias rodopolhs

Η Κ.Ο.Β. Σιντικής του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης-Μεγάλα τα προβλήματα...

Περιοδεία πραγματοποίησε η Κ.Ο.Β. Σιντικής του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης Ο επικεφαλής του κλιμακίου του Κόμματος Βαγγέλης Παπαμιχάλης, Νευρολόγος ΓΝ Σερρών, Πρόεδρος Ένωσης...
egkainia newn grafeiwn neas aristeras

Εγκαίνια των νέων γραφείων της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» με την παρουσία Σταθάκη

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»  Σερρών που βρίσκονται στην οδό Μεραρχίας αριθμ.23-25, 1ος  θα πραγματοποιηθούν σήμερα ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 και...
nea epoxh aytokidromio serrwn1

Η νέα εποχή ξεκίνησε με έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

«Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή… Εμείς θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά…». Μ’ αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Κωνσταντίνος...
ekdhwsh texnika epaggelmata

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, της ΟΕΒΕΣΣ, της ΓΣΕΒΕΕΕ, της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών πραγματοποιήθηκε στην...
metallio axias eyaggelia nika

Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Ευαγγελία Νίκα από την Βαρβάρα Μητλιάγκα

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Σερρών στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα απένειμε η Δήμαρχος κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα ύστερα από...
diaktatikh synanthsh breaking isolation

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις...

Γεμάτοι εμπειρίες και όμορφες εικόνες αποχώρησαν από τις Σέρρες, οι 30 εκπρόσωποι των δέκα πόλεων που συμμετείχαν στην 4ης Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING...
dhmarxos apeneime metallia

Η Δήμαρχος απένειμε τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές της...

Η εφηβική ομάδα της ΑΕ Σερρών, αναδείχθηκε για τρίτη φορά πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στον αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο κλειστό γήπεδο...

Δείτε επίσης