19/04/2024
10.4 C
Serres

Η αγγελία για σπίτι στη Βούλα που έγινε viral: «Με κάνατε να θέλω να το νοικιάσω κι ας μην το χρειάζομαι»

0

Αν είστε σε αναζήτηση κατοικίας αξίζει τον κόπο γιατί τέτοιοι ιδιοκτήτες σπανίζουν


Μία αγγελία για ενοικίαση σπιτιού στη Βούλα έγινε viral στην ομάδα «Το Forum των 3Β» στο Facebook, καθώς ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος στη περιοχή των Νοτίων Προαστίων φαίνεται ότι νοικιάζει τον χώρο σε κανονικές για την εποχή τιμές και δεν κάνει καμία απολύτως διάκριση.

Όπως θα δει κανείς διαβάζοντας την αγγελία ο σπιτονοικοκύρης του ακινήτου στη Βούλα ξεκαθαρίζει ότι θα «προτιμηθούν» «νέοι γονείς με νέα παιδάκια ή εφήβους», «νέα ζευγάρια που θέλουν να καλούν φίλους τους να ψήνουν, να παρτάρουν και γενικά το ‘ζουν’», «άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και την μάζωξη και θα ψήνουν στην αυλή λες και είναι Τσικνοπέμπτη».

Χαμός στα social media

Φυσικά, η αγγελία έγινε viral και πολλοί την χαρακτήρισαν ως «την καλύτερη όλων των εποχών» ενώ αρκετοί έσπευσαν να πουν ένα τεράστιο «μπράβο» στον ιδιοκτήτη.

«Κύριε μου, με κάνετε να θέλω να το νοικιάζω, και ας μην το χρειάζομαι!! Είστε καταπληκτικός! Εύγε, και τυχερός οποίος το νοικιάσει!» σχολίασε χαρακτηριστικά κάποιος.

Διαβάστε ολόκληρη την αγγελία:

«Αγαπητοί φίλοι, μετά από λίγα χρόνια που είχα ανεβάσει ποστ ότι ενοικιάζω το διαμέρισμά μου στη Βούλα – και παρά την αμφιβολία οτι θα είχε ανταπόκριση – η εξαιρετική οικογένεια, που έμενε μέχρι πρότινος εδώ, δυστυχώς πρέπει να μετακομίσει. Έτσι λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1.Ενοικιάζεται διαμέρισμα στην περιοχή της Βούλας, πλησίον της Πλ. Ελευθερίας και 300 μέτρα από το Στεργίου σε ήσυχο δρόμο.

2. Είναι στα 80 τμ + 20 τμ βεράντα με 2 κρεβατοκάμαρες και 1 μπάνιο με πολύ ευρύχωρη κουζίνα και κοιτάζει νοτιά.

3. Είναι διαμέρισμα 1ου ορόφου, σε μονοκατοικία με όλα τα κουφώματα από αλουμίνιο και πίρους για περισσότερη ασφάλεια.

4. Θέρμανση με καλοριφέρ με φυσικό αέριο και εξοπλισμένο με air condition

5. Το σπίτι διαθέτει πυλωτή με χώρο στάθμευσης για ένα αυτοκίνητο και μηχανές.

6. Η τιμή θα είναι περίπου στα 11€/τμ συζητήσιμη

7. Τα κοινόχρηστα είναι ελάχιστα μιας και (θα) είμαστε δυο διαμερίσματα.

Όπως είχα πει και στο πρώτο ποστ τότε, δεν βάζω φωτογραφίες γιατί οι φωτογραφίες ξεγελούν και η οικογένεια θα είναι ακόμα εδω για τις επόμενες 2 εδβομάδες απο την δημοσίευση αυτού του ποστ.

Επιτρέπεται, για να μην πω επιβάλλεται, οποιοδήποτε κατοικίδιο.

Υ/Γ: Επειδή με την οικογένεια που έμεινε εδώ αναπτύχθηκε εξαιρετική σχέση, θέλω να τονίσω ότι ΔΕΝ ψάχνω νοικάρη γενικά και αόριστα. Θέλω το σπίτι να γεμίσει ζωή και να το χαρεί όποιος μείνει στο έπακρο. Έτσι λοιπόν, ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΟΎΝ ενδιαφερόμενοι που:

  • είναι νέοι γονείς με νέα παιδάκια ή εφήβους
  • νέα ζευγάρια που θέλουν να καλούν φίλους τους να ψήνουν, παρτάρουν και γενικά το »ζουν»
  • ιδιοκτήτες κατοικιδίων που έχουν δεχτεί απόρριψη ή απογοητευτεί από την σχέση των γειτόνων τους λόγω των κατοικιδίων στην προηγούμενη κατοικία τους
  • παθιασμένοι μηχανόβιοι που θα έχουν 3-4 μηχανές και δεν έχουν χώρο να τις βάζουν και να τις μαστορεύουν
  • άνθρωποι που θέλουν – αγαπούν τον κήπο και τους αρέσει να πειραματίζονται με το πράσινο
  • Άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και την μάζωξη και θα ψήνουν στην αυλή λες και είναι Τσικνοπέμπτη

Εν πάση περιπτώσει καταλάβατε τι θέλω να πω. Είστε ελεύθεροι και ευπρόσδεκτοι να έρθετε να δείτε το σπίτι και να γνωριστούμε. Ξαναεπισημαίνω οτι η τιμή είναι συζητήσιμη. Στείλτε μου μήνυμα για ότι είναι και με χαρά να σας γνωρίσω. Μεσίτες και λοιπά προφανώς ούτε για αστείο.

Αυτά τα ολίγα, σας ευχαριστώ…»

aggelia e vima

Ο πιο μάγκας εργοδότης: Έδωσε όλο το ποσό από το τραπέζι στη σερβιτόρα γιατί ήταν αγενείς και τη μείωναν

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Με απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, τοποθετούνται, για πρώτη φορά, 122 Επιτελικά Στελέχη στη Δημόσια Διοίκηση. Πρόκειται για μια πρώτη σειρά στελεχών που εκπαιδεύτηκαν μέσα από ένα σύγχρονο πρόγραμμα, για να συνδράμουν σημαντικά σε καίριους τομείς της λειτουργίας του Δημοσίου, με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Διαμορφώνεται έτσι ένα νέο, ορθολογικό σύστημα σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, με έμφαση στο στρατηγικό προγραμματισμό, και στη διασφάλιση της θεσμικής μνήμης.

Ο κλάδος Επιτελικών Στελεχών απαρτίζεται από επίλεκτα στελέχη Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης τα οποία εντάσσονται σε τρεις ειδικότητες: 

  • Αναλυτές Δημοσίων Πολιτικών
  • Νομοτέχνες 
  • Αναλυτές Ψηφιακής Πολιτικής

Τα Επιτελικά Στελέχη θα συμβάλλουν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, στην ανάλυση δημόσιων πολιτικών και στην κατάρτιση ρυθμιστικών κειμένων, σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες της Καλής Νομοθέτησης. 

Τα στελέχη τοποθετούνται στα Υπουργεία, στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού και στη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης, προσδίδοντας πρόσθετη αξία στα κέντρα διεύθυνσης και συντονισμού.

Στα Υπουργεία, οι θέσεις των ειδικοτήτων Αναλυτών Δημοσίων Πολιτικών και Νομοτεχνών κατανέμονται στην Υπηρεσία Συντονισμού, ενώ οι θέσεις της ειδικότητας Αναλυτών Ψηφιακής Πολιτικής κατανέμονται στην Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρέχοντας τεκμηριωμένη υποστήριξη κατά το σχεδιασμό, την υλοποίηση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των δημοσίων πολιτικών του τομέα πολιτικής ειδίκευσής τους. 

Για την επιλογή τους πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, εξ αποστάσεως εξέταση με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Ακολούθησε εντατική εκπαίδευση στα τρία γνωστικά αντικείμενα μέσα από ένα απαιτητικό πρόγραμμα που εκπόνησαν το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης με την υποστήριξη και τεχνογνωσία της D.G. REFORM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Expertise France και του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου τα στελέχη να είναι σε θέση να καλύψουν νευραλγικές θέσεις του κράτους.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης τους παρείχε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εκπαίδευσης και απόκτησης απαραίτητων γνώσεων και στρατηγικών διοικητικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων.

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

Μιχάλης Ρακιντζής: «Πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα – Μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος το έχω παρκάρει»

0

Ο Μιχάλης Ρακιντζής εξήγησε στο «Στούντιο 4» για ποιον λόγο στο παρελθόν πετούσε ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα, ενώ μίλησε και για τη μεγάλη αγάπη του για αυτά.

Ακόμα αποκάλυψε το απίθανο σημείο στο οποίο το είχε παρκάρει.

ΟΜιχάλης Ρακιντζής βρέθηκε την Πέμπτη στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος τον ρώτησαν εάν πιλοτάρει ακόμα ελικόπτερο με εκείνον να απαντά:

«Τώρα τελευταία όχι, αλλά σύντομα θα ξαναπετάξω.

Έχω καμιά πενταετία λόγω έλλειψης ελικοπτέρου. Παλιά είχα δικό μου ελικόπτερο. Τώρα μπορώ να πω πολλά, τότε δεν μπορούσα».

Όταν οι δύο παρουσιαστές θέλησαν να μάθουν περισσότερα, ο Μιχάλης Ρακιντζής εξήγησε για ποιον λόγο πετούσε χωρίς δίπλωμα, αλλά και γιατί του άρεσε τόσο πολύ η όλη εμπειρία, λέγοντας:

«Πρώτον, πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα. Έδιναν πτυχία μόνο στην Αμερική.

Υπήρχε σχολή στην Ελλάδα. Είχα βάλει περισσότερες ώρες από αυτές που χρειάζονταν, αλλά επίσημα με Προεδρικό Διάταγμα οι ελληνικές σχολές μπορούσαν μόνο μετά το 2002 να δίνουν διπλώματα.

Δεν μπορούσα να πάω Αμερική, γιατί είχα πάρα πολλές υποχρεώσεις και έπρεπε να πάω για ένα μεγάλο διάστημα, για να πάρω το πτυχίο. Τώρα έχουν περάσει τα χρόνια, μπορώ να το πω.

Δουλεύω στη ζωή μου πάρα πολύ. Δεν πάω ούτε διακοπές.

Είμαι κλεισμένος σε ένα στούντιο. Όταν κάποιος φίλος πιλότος μου είπε: “Έλα, πάμε μια βόλτα”, ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που ξέρω με τα αεροπλάνα. Τα είχες όλα μπροστά σου. Δεν είναι αεροπλάνο που πηγαίνεις στα 10.000 πόδια, είσαι ελεύθερος. Πετάς όπου θες.

Με γοήτευσε πάρα πολύ και επειδή ήμουν πάρα πολύ κλεισμένος από τη δουλειά μου. Ήταν το μόνο μέσα που πήγαινες σε ένα νησί και γυρνούσες με το ελικόπτερο και νόμιζες που έχεις πάει ένα μήνα διακοπές».

Σε εκείνο το σημείο ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος τον ρώτησε που το πάρκαρε, αλλά η μάλλον δεν ήταν έτοιμος για την απάντηση που πήρε.

«Το πάρκαρα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού από το οποίο μας διώξανε. Έπειτα σε ιδιωτικό χώρο. Μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος το έχω παρκάρει.

Στον παράδρομο πριν γίνει το τραμ. Άσ’ τα», ανέφερε ο Μιχάλης Ρακιντζής, τονίζοντας ότι «δεν το είχα για να με βλέπει ο κόσμος, αλλά για να πηγαίνω σε ξερονήσια που δεν υπήρχε ψυχή.

Μαρία Αντουλινάκη: Δεν με πήραν σε ρόλο γιατί είχα χάσει πάνω από 40 κιλά

«ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ» του Lope de Vega από την Ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης για τη διετία 2024 – 2026, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 7 Απριλίου 2024, καταρτίστηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος : Νούλης Κ. Ιωάννης

Α΄ Αντιπρόεδρος : Ιωαννίδης Π. Δημήτριος

Β΄ Αντιπρόεδρος : Βλαχοδήμος Παναγιώτης

Γ. Γραμματέας : Ιωσηφίδου – Κουκαρούδη Χαρίκλεια

Ειδικός Γραμματέας : Τσίκαλας Θ. Κων/νος

Ταμίας : Μπαμπατζιάνης Βασίλειος

Σύμβουλος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων : Μπάγγαλας Παναγιώτης

Μέλη : Βεζυροπούλου – Δεληγιάννη Φωτεινή

              Γαβριηλίδου – Δήττα Βαλεντίνη 

Στις Σέρρες οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνας Κλασικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ.– ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

Πάτρα: 7χρονος σκηνοθέτησε τον ξυλοδαρμό 8χρονου για να το ανεβάσει στο TikTok

Ξεφεύγουν σημαντικά τα όρια στη βία ανηλίκων, με το τελευταίο περιστατικό στην Πάτρα, όπου ένα παιδί μόλις 7 ετών ξυλοκόπησε 8χρονο μόνο και μόνο για να το ανεβάσει στο TikTok, να προκαλεί σοκ.

Ένα αδιανόητο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων με πρωταγωνιστή ένα παιδί μόλις 7 ετών, καταγράφηκε στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, το παιδί σκηνοθέτησε τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 8χρονου παιδιού, προκειμένου να το ανεβάσει στο TikTok και να κερδίσει… λίγη δημοφιλία.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο 7χρονος πλησιάζει τον 8χρονο και αρχίζει να τον χτυπά με μανία, ενώ ένα άλλο παιδί τραβάει σε βίντεο τη στιγμή του ξυλοδαρμού.

Όλα συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο, όταν μια παρέα μαθητών Δημοτικού έπαιζαν στο δρόμο.

Σε ανύποπτο χρόνο ο 7χρονος έδωσε το κινητό του σε ένα άλλο παιδί και του λέει με νόημα: «Άρχισε να τραβάς βίντεο».

Ξαφνικά αρχίζει να χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές τον 8χρονο. Το θύμα ούρλιαζε από τους πόνους, όμως ο 7χρονος δεν σταματούσε.

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του και συνελήφθη

«ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ» του Lope de Vega από την Ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Μαρία Αντουλινάκη: Δεν με πήραν σε ρόλο γιατί είχα χάσει πάνω από 40 κιλά

0

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» παραχώρησε η Μαρία Αντουλινάκη.

Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που της είχε τύχει στην δουλειά, επειδή είχε χάσει πολλά κιλά.

Αρχικά η Μαρία Αντουλινάκη είπε: «Έχω κάνει πολλές και διαφορετικές δουλειές, εκτός από την υποκριτική. Με ευχαριστούσε που είχα δουλειά και μπορούσα να έχω ένα μεροκάματο».

Στη συνέχεια η ηθοποιός εξήγησε ότι: «Κάποιος μπορεί να πει ότι: «Η Μαρία πέρασε κατάθλιψη και γι’ αυτό είναι μόνη της, γι’ αυτό ζει με δύο σκυλάκια και δεν έχει κάνει οικογένεια».

Αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένη, είναι επιλογή μου αυτός ο τρόπος ζωής. Δεν είναι επειδή μου τον επέβαλλε κάποιος. Έφτασα κοντά στην δημιουργία οικογένειας, αλλά νομίζω ότι τελικά είναι καλύτερα που δεν έγινε».

«Είχα χάσει πάνω από 40 κιλά και δεν με πήραν στον ρόλο γιατί με ήθελαν με τα παραπάνω κιλά. Μου είπαν πως έχω γίνει «Γκομενάρα»», ανέφερε η Μαρία Αντουλινάκη.

Μιχάλης Ρακιντζής: «Ο κόσμος δεν ήξερε ότι τα είχαμε με την Σοφία Αρβανίτη και αν τα είχαμε»

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Στις 17/4 πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη των Σερρών  στην πλ. Ελευθερίας όπου πλήθος κόσμου αγκάλιασε το κάλεσμα των σωματείων για την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.

Το παρών έδωσαν,  το Σωματείο  εργατών επεξεργασιάς μετάλλου Ν. Σερρών, το σωματείο  εργαζομένων επεξεργασίας απορριμμάτων Ν. Σερρών, το Σωματείο της ΔΕΥΑΣ Ν. Σερρών, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών, η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν Σερρών, ο σύλλογος κινητικά αναπήρων Ν. Σερρών και πλήθος κόσμου αλλά και μεμονωμένοι συνδικαλιστές. 

Αφού ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί, την κεντρική ομιλία την ανέλαβε ο συνάδελφος Πέτρος Αγιάννης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα απορρίμματα. 

Έκανε εκτενή αναφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι και το τελευταίο διάστημα αγωνίζονται για υπογραφή ΣΣΕ όπου θα εμπεριέχει και το ανθυγιεινό επίδομα.  Τελειώνοντας την απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε  πορεία στους δρόμους της Πόλης των Σερρών.

Να σημειώσουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Σερρών ΔΕΝ πήρε απόφαση για απεργιακή συγκέντρωση το πρωί, αλλά το απόγευμα με το πρόσχημα ότι την Τετάρτη το απόγευμα ¨θα έχει πιο πολύ κόσμο¨. Με αφορμή λοιπόν την συγκεκριμένη δήλωση  τα σωματεία που διαδήλωναν  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας αναρτώντας πανό στο εργατικό κέντρο «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΦΕ, ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ», δείχνοντας την αντίθεση τους για την συγκεκριμένη κίνηση που για πρώτη φορά στα χρονικά, την ημέρα της απεργίας εργατικό κέντρο ΚΑΛΕΙ απογευματινή κινητοποίηση.

Καταγγέλλουμε τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών κ. Παραστατίδη για  τις δηλώσεις που έκανε σε τοπικά κανάλια λέγοντας ¨όποτε θέλω θα κάνω συγκέντρωση¨ αλλά και για τον ¨χαρακτηρισμό¨ που έκανε με το χέρι του, λέγοντας  ¨και το πρωί και το απόγευμα… πειράζει¨.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ να ξεστομίζονται τέτοια λόγια από τον Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.  Καλούμε όλο τον Σερραϊκό λαό να καταδικάσει τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου με την στάση του και την συμπεριφορά του. Για ακόμη μία φορά οι κύριοι της Διοίκησης είναι ΠΟΛΥ κατώτεροι των περιστάσεων.

Όλη η εργατική τάξη να  τους γυρίσει την πλάτη

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών λόγω καιρού

Στις Σέρρες οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνας Κλασικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ.– ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών λόγω καιρού

Από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια η Π.Ε Σερρών ενημερώθηκε  αναφορικά με επιπτώσεις επικείμενων και ισχυρών εδώ βροχοπτώσεων σε ολόκληρη την επικράτεια της Βουλγαρίας, και αναφέρονται τα ακόλουθα:

Λεκάνη απορροής υδάτων Δυτικού Αιγαίου: Κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 18ης Απριλίου αναμένεται σημαντική άνοδος της στάθμης των υδάτων σε ολόκληρη τη λεκάνη απορροής (Νέστος και Στρυμόνας). 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειωθεί κάθοδος της στάθμης στη λεκάνη και αύξηση της στάθμης στην κάτω ροή των βασικών ποταμών.

Στις 19 και 20 Απριλίου εξαιτίας των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων θα σημειωθεί άνοδος της στάθμης των υδάτων των ποταμών, με την μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνεται στις λεκάνες απορροής των ποταμών Νέστου και Δεσπάτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών έθεσε σε επιφυλακή όλες τις Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών.

Θεατρική παράσταση “Η γιορτή”από τον Όμιλο “Ορφέας” Σερρών

Στις Σέρρες οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνας Κλασικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ.– ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

Στις Σέρρες οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνας Κλασικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ.– ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024

Στις Σέρρες θα «χτυπήσει» η καρδιά του σχολικού αθλητισμού, από τις 22 έως τις 23 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024.

Περισσότεροι από 600 μαθητές και μαθήτριες από Ελλάδα και Κύπρο συμμετέχουν στους αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής». Οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες, στόχο έχουν να μυήσουν τους μαθητές στην ιδέα του «εύ  αγωνίζεσθαι», την άμιλλα, την ομαδικότητα, την προσπάθεια, την φιλία και τη συνεργασία.

«Πρόκειται για τους 65ους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Ελλάδας-Κύπρου και πιο συγκεκριμένα την τελική φάση. Ευχαριστώ, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τη Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα για την αμέριστη συμπαράστασή τους, στο αίτημά μας, για την άρτια διοργάνωση των αγώνων.

Επίσης, ευχαριστώ και τους υπόλοιπους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, το Επιμελητήριο Σερρών και τον ΣΕΓΑΣ», δήλωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Δημήτρης Σωτηριάδης.

«Όλοι μαζί οι φορείς, Δήμος Σερρών, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και Επιμελητήριο, ενώνουμε δυνάμεις για μια μεγάλη διοργάνωση, η οποία έχει πολλές δεκαετίες να πραγματοποιηθεί στις Σέρρες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στηρίζει τις αθλητικές διοργανώσεις», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, δήλωσε χαρούμενη και ικανοποιημένη για τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες, τονίζοντας τα εξής: «Είναι μια γιορτή του σχολικού αθλητισμού, η οποία επέστρεψε και πάλι στις Σέρρες, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Αξίζουν συγχαρητήρια, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διεκδίκησε τους αγώνες και όλοι μαζί έχουμε συνδράμει για την άρτια διοργάνωση. Ο Δήμος Σερρών από την πλευρά του, έκανε ότι ήταν δυνατό για να είναι όλα έτοιμα στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, προκειμένου να υποδεχτούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες» ανέφερε η κ. Μητλιάγκα.

Η Δήμαρχος Σερρών, τόνισε ότι οι εν λόγω διοργανώσεις ενώνουν όλους τους φορείς προς όφελος των πολιτών, συμπληρώνοντας τα εξής: «Προσδοκούμε τη βέλτιστη συνεργασία, μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να υπάρξουν στο μέλλον μεγαλύτερες διοργανώσεις».

Τους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών. Τη διοργάνωση στηρίζουν το Επιμελητήριο Σερρών και οι Δήμοι Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππα, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης και Σιντικής.

Στη συνέντευξη τύπου παρόντες ήταν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρης Σωτηριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Καινοτομίας και Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου και Ομοσπονδιακός Προπονητής και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κ. Σάββας Κεφαλίδης. 

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Είμαστε θετικοί στην μεταστέγαση του ΕΚΑΒ

Θεατρική παράσταση “Η γιορτή”από τον Όμιλο “Ορφέας” Σερρών

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

Θεατρική παράσταση “Η γιορτή”από τον Όμιλο “Ορφέας” Σερρών

Η Θεατρική ομάδα του Ομίλου “Ορφέας” Σερρών παρουσιάζει την θεατρική παράσταση “Η γιορτή”  (φέστεν) των Βίντερμπεργκ, Ρώκοφ, Χάσεν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μεντίζη.

Κατεβασμένα στόρια. Κλειδωμένες πόρτες. Κλειστά φώτα. Αναμμένο μόνο ένα πορτατίφ. Κι ένας πράσινος καναπές.

Θα μπορούσε να είναι ένα ρομαντικό σκηνικό που προμηνύει μια αξέχαστη ερωτική εμπειρία ή έναν εφιάλτη…

Και τι γίνεται όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται;

Ποιος είναι έτοιμος να απομυθοποιήσει έναν “ήρωα” της ζωής, έναν αυτοδημιούργητο πάτερ φαμίλια;

Από τη δανέζικη ταινία του Βίντεμπεργκ του 1998, την πιο εμβληματική της σχολής “Δόγμα ’95”, στη σκηνή του Ορφέα Σερρών.

Σας περιμένουμε να βιώσουμε μαζί μια σοκαριστική εμπειρία, ένα ψυχολογικό θρίλερ και να προβληματιστούμε για τη δική μας θέση-στάση απέναντι στην κακοποίηση ανηλίκων.

Σκηνοθεσία: Μαρία Μεντίζη

Σκηνικά: Γιώργος Καδής

Μουσική επιμέλεια – φώτα: Πρόδρομος Προδρομίδης

Υποβολείο: Φωτεινή Μπερόβαλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Σούφης

Παίζουν (αλφαβητικά): Αγοραστός Κώστας, Αλληλέγγος Σωτήρης, Αραμπατζή Αθηνά, Γκένιου Ευαγγελία, Γκόγκα Μαρία, Δημητρανόπουλος Τάσος, Ζιώγα Άννα, Καδής Γιώργος, Καρυώτη Βάνα, Μετόκη Βιργινία, Μιγγιάνης Δημήτρης, Πενολίδης Σαράντης, Τσεσμετζή Μαρία, Ψαθά Φωτεινή

Σάββατο 20, Κυριακή 21 και Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Απριλίου 2024

στις 21:00, στην αίθουσα του Ορφέα (Π. Κωστοπούλου 12)

Τιμή εισόδου: 7 ευρώ.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Είμαστε θετικοί στην μεταστέγαση του ΕΚΑΒ

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Είμαστε θετικοί στην μεταστέγαση του ΕΚΑΒ

Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, η συνάντηση της Δημάρχου Σερρών κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα, με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Νομού Σερρών. 

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Σερρών, με κύριο αίτημα του Σωματείου να αποτελεί η μεταστέγαση της Υπηρεσίας στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο Πυροσβεστικό Σταθμό των Σερρών. 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων για την επίσκεψή τους, έδειξε ενδιαφέρον για το αίτημα που κατατέθηκε και δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο γραφείο μου, το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Σερρών.

Η συμβολή των διασωστών είναι πολύτιμη στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Με τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, συζητήσαμε θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Υπηρεσίας στις Σέρρες, καθώς υπάρχει αίτημα από το Σωματείο για μεταστέγαση του ΕΚΑΒ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, μόλις ‘απελευθερωθεί’ το παλιό κτήριο, μιας και κατασκευάζεται ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός.

Το αίτημα το έχουμε συζητήσει, θα κατατεθεί και επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο και είμαστε θετικοί στην μεταστέγαση του ΕΚΑΒ, επ’ ωφελεία των πολιτών, εφόσον ληφθεί θετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών». 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Θεοφάνης Παπαευστρατίου, αναφέρθηκε στα λειτουργικά προβλήματα του κτηρίου του ΕΚΑΒ, καταθέτοντας το αίτημα της μεταστέγασης. 

Συγκεκριμένα τόνισε: «Το νυν κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, το οποίο ανήκει στο Δήμο Σερρών, βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, σε ένα κομβικό σημείο που θα μας επιτρέπει να επιχειρούμε προς διάφορες κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να μειώνουμε πάρα πολύ σημαντικά το χρόνο άφιξης στον ασθενή που έχει ανάγκη.

Επίσης, τα ασθενοφόρα θα βρίσκονται κάτω από στέγαστρο και δεν θα είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες». 

Στη συνάντηση του Προέδρου των εργαζομένων με τη Δήμαρχο Σερρών, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναστάσιος Τσιφτελίδης και το μέλος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Ιωάννης Μασλαρινός.

Επιμελητήριο Σερρών: Συνάντηση Μαλλιαρά με Κοτσακιαχίδη και Τάτσιο

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

 

Μιχάλης Ρακιντζής: «Ο κόσμος δεν ήξερε ότι τα είχαμε με την Σοφία Αρβανίτη και αν τα είχαμε»

0

“Υπήρξε συνεργασία, συναυλίες μαζί και δισκογραφία. Δεν βγήκαμε στα περιοδικά” δήλωσε ο Μιχάλης Ρακιντζής.

Ο Μιχάλης Ρακιντζής κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης και δημιουργός μίλησε για την Σοφία Αρβανίτη και απάντησε για το αν στο παρελθόν είχαν σχέση.

«Οι σχέσεις μου με τα media ήταν πολύ καλές. Δεν ήμουν ποτέ παράξενος, δεν την είπα σε κανένα και δεν πήρα ποτέ να ζητήσω κάτι από κάποιον.

Ούτε εγώ έχω παράπονο ούτε εκείνοι έχουν» ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Ρακιντζής.

«Με την Σοφία Αρβανίτη δεν υπήρξε έκθεση.

Υπήρξε συνεργασία, συναυλίες μαζί και δισκογραφία. Δεν βγήκαμε στα περιοδικά.

Ούτε καν ξέρει ο κόσμος ότι τα είχαμε και αν τα είχαμε. Μπορεί και να μην τα είχαμε. Έχετε δει κάτι;» είπε με νόημα ο Μιχάλης Ρακιντζής.

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Ο πατέρας μου δεν με ήθελε γιατί ήμουν ομοφυλόφιλος

2o Premium Track Day of 2024 το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Ο πατέρας μου δεν με ήθελε γιατί ήμουν ομοφυλόφιλος

0

Οι σχέσεις με τον πατέρα του, η παρολίγον έκτρωση και η άγνωστη ιστορία του ονόμάτός του.

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος βρέθηκε καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2Night Show το βράδυ της Τετάρτης (18.04.2024) και μίλησε για πράγματα που δεν έχει ξαναμιλήσει.

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός μίλησε για τα χρόνια στις Βρυξέλλες, όπου γεννήθηκε, για την υπέροχη σχέση με τη μητέρα του, την ψυχοθεραπεία και το σοκ του ξαφνικού θανάτου του αδερφού του, με τον οποίο είχαν 10 χρόνια διαφορά.

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να αυτοπαραμυθιάζονται», τόνισε ο Ποδεισώνας Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ότι μέσα από την ψυχοθεραπεία κατάλαβε ότι δεν κάνουν όλοι για όλα. Όπως το να κάνουν οικογένεια.

«Το να πας σε ειδικό καταλαβαίνεις τον εαυτό σου και ότι δεν κάνουμε όλοι για όλα! Κάποιοι άνθρωποι δεν κάνουμε για οικογένεια και είναι καλό να το συνειδητοποιούμε για να μην χρεώνεται κανείς την ανικανότητά μας. Κατάλαβα πολύ νωρίς ότι το έχω τόσο διογκωμένο το θέμα της οικογένειας μέσα μου, συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Βρυξέλλες, παιδί μεταναστών! Με τον πατέρα μου δεν είχα ποτέ καλή σχέση, δεν τα βρήκαμε ποτέ.

Από μια ηλικία και μετά συνειδητοποίησα ότι πρέπει να τους δικαιολογήσουμε, να τους κατανοήσουμε και να τους συγχωρήσουμε. Όταν άρχισα να το κάνω, συνειδητοποίησα ότι κάποια από τα ενοχλητικά που είχε, δεν έπρεπε να κάνει οικογένεια.

Επειδή ήταν μπερμπάντης δεν έπρεπε να κάνει οικογένεια. Του μοιάζω και για αυτό δεν ήθελα να κάνω οικογένεια», ανέφερε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Εξιστορώντας την ιστορία πίσω από το όνομά του, είπε: «Το μεγάλο σοκ ήταν όταν έφυγε ο αδελφός μου ξαφνικά. Οι γονείς μου δυστυχώς έζησαν την απώλεια του παιδιού τους. Με τον αδελφό μου τα πηγαίναμε καλά παρότι είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας.

Ήμουν το “ατύχημα” που προέκυψα και έτσι προέκυψε το όνομά μου.

Είχε πάει η μητέρα μου να κάνει έκτρωση αλλά είδε στο όνειρό της τον παππού μου, να κρατάει ένα μωρό και τη ρωτούσε “να το πετάξω ή να το κρατήσω;”».

Ο παππούς εκείνος λεγόταν Θωμάς και θα έπαιρνε το όνομά του. Αλλά στη Μυτιλήνη, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα του, έχουν πολλά παρατσούκλια και του παππού του ήταν μπάρμπα-Ποσειδώνας γιατί ήταν ψαράς. Έτσι «μου έδωσαν το παρατσούκλι του παππού μου».

Για την προβληματική σχέση με τον πατέρα του, είπε: «Προσπάθησα να τα βρω με τον πατέρα μου αλλά έπεσε στο κενό. Όταν πέρασα μια περιπέτεια υγείας κατάλαβα ότι πρέπει να τα βρω μαζί του. Τα βρήκα αλλά δυστυχώς τα επόμενα χρόνια έκανε κάποια πράγματα που δεν!

Όταν έφυγε, χάρηκα που τα έκανα όλα όπως έπρεπε. Στον τάφο του που πήγαινα και τον φρόντιζα, του είπα όσα δεν μπορούσα να του πω πριν. Με τη μαμά είχαμε υπέροχη σχέση.

Σε μια οικογένεια που ο πατέρας ήταν μπερμπάντης, η μάνα κρατάει την οικογένεια. Τα τρία τέσσερα τελευταία χρόνια την είχα πάρει σπίτι μου για να τη φροντίζω καλύτερα.

Η προβληματική σχέση με τον πατέρα μου ξεκίνησε όταν άρχισε να καταλαβαίνει τη σεξουαλικότητά μου και δεν μπορούσε να το αποδεχτεί. Εκείνη η γενιά έχει ζήσει εμφυλίους αλλά δεν μπορείς να μην το δικαιολογήσεις.

Έπαιζε ένα ντοκιμαντέρ για ομοφυλόφιλους σε εκπομπή στις Βρυξέλλες και ακούω τον πατέρα μου να λέει “α, ρε Νίκη να σου βγει έτσι ο γιος να τον σφάξεις”.

Πού βρήκα τη δύναμη να κάνω μετά το coming out δεν ξέρω. Για αυτό λέω σε πολλά παιδιά να μην υπερβάλλουν! Όταν γίνονται πέντε βήματα αντί για 15, να μην είναι αχάριστοι».

Η σχέση του με το ραδιόφωνο ξεκίνησε από τον Top Fm. «Άρχισα να δουλεύω, δεν μπορούσα να πάω σε Πανεπιστήμιο και πήγα σε σχολή αρχιτεκτονικής. Μαθαίνω ότι ανοίγει ο Top Fm, έγραψα βινύλιο με τραγούδια και στο ενδιάμεσο μιλούσα, τους το πήγα και μου έδωσαν δίωρη εκπομπή με το που άνοιξε ο σταθμός.

Επειδή είχα και τον αδελφό μου φρόντιζα να είμαι τύπους και υπογραμμός και μετά πήγα στον ΑΝΤ1 που ξεκίνησε η καριέρα μου.

Από το 1988 είμαι στο ραδιόφωνο και θα ήμουν αχάριστος να μην λέω ότι είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός. Κάποια στιγμή ήθελα να κάνω ωραιότερα πράγματα αλλά δεν ήταν εύκολο.

Στον Sfera έκανα κάτι που ήθελα. Ήμουν ενδιάμεσος στο να έρχονται καλλιτέχνες του ποιοτικού. Μία φορά πήγα στην πρωινή ζώνη στο ραδιόφωνο και δεν άντεξα, τα είδα όλα. Είναι η μόνη ζώνη που είπα “παραιτούμαι”».

«Έχει κόστος, το έχω πληρώσει πολύ ακριβά το να λέω τη γνώμη μου. Ξέρω ότι είμαι σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, πάω κόντρα, σε κάτι που είναι αντιδημοφιλές εκείνη τη στιγμή.

Οφείλεται σε μια πετριά που έχω από πιτσιρίκι. Όταν δούλευα σε ραδιόφωνο γνώριζα “τέρατα” και ρουφούσα ό,τι έλεγαν.

Ο Χατζιδάκις έλεγε “ωραίο αυτό που κάνετε, προσέξτε τι περνάτε στον κόσμο”. Και εμένα αυτό μου έμεινε. Θέλω να λέω το σωστό ακόμη και αν όλοι είναι εναντίον», τόνισε.

«Με την πολιτική πήγα να ασχοληθώ γιατί είχα το αντιδημοφιλές! Κάνω την αυτοκριτική μου. Με ρώτησαν αν θα το ξανακάνω και είπα “όχι”.

Συνειδητοποίησα ότι υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου και υποτίμησα την πολιτική. Έφαγα τις σφαλιάρες μου και λέω ότι δεν έμεινε το απωθημένο!», συνέχισε και πρόσθεσε: «Έχω αρχίσει να μην βγαίνω έξω που είναι όλοι με το κινητό.

Υπάρχει μια νέα γενιά που θεωρεί ότι αν δεν κάνουμε story, δεν ζούμε. Ζήστε! Εγώ από συναυλίες του Νταλάρα, της Χαρούλας θυμάμαι το αίσθημα! Η τεχνολογία λίγο με μέτρο.

Η ελληνική μουσική τώρα είναι χάλια. Δεν υπάρχει έμπνευση, υπάρχει δηθενιά και επιτήδευση. Λάτρευα αυτό που λέμε έντεχνο και εκεί αν υπάρχει επιτήδευση.

Στο χώρο του έντεχνου υπάρχει μια δηθενιά, να βγει επιτηδευμένα ο στίχος. Οι μουσικές είναι άνευρες, ανέραστες. Λίγο να απλοποιήσουν τα πράγματα και κάποιοι να ξεκαβαλήσουν!».

Γιώργος Καραμίχος: Στο σπίτι έχω έναν βωμό με τον Χριστό και τον Βούδα – Προσκυνάω και τους 2

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Γιώργος Καραμίχος: Στο σπίτι έχω έναν βωμό με τον Χριστό και τον Βούδα – Προσκυνάω και τους 2

0

«Η πίστη είναι πολύ σημαντική»

Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο και εξέφρασε τα δικά του «πιστεύω» σχετικά με το θέμα της θρησκείας.

Ο ηθοποιός βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου και εξήγησε, ότι σέβεται την πίστη των ανθρώπων, αλλά δεν εκτιμάει τη θρησκεία.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με το παραπάνω, ο Γιώργος Καραμίχος τόνισε ότι ο ίδιος σέβεται την πίστη των άλλων, αλλά «προσκυνάει όλους τους θεούς».

«Δεν είμαι άθεος. Πιστεύω στον Θεό. Σέβομαι την πίστη, είναι πάρα πολύ σημαντική, δεν εκτιμώ πια τη θρησκεία, αποδεδειγμένα πια με τα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν, δεν εκτιμώ τη θρησκεία και τους καρεκλοκένταυρος που πρεσβεύουν τις περισσότερες.

Εκτιμώ κάποιους πατέρες που κάνουν τη δουλειά τους και προσεύχονται» είπε αρχικά.

Στην πορεία, ο Γιώργος Καραμίχος τόνισε ότι προσκυνάει όλους τους θεούς, σε όποιο μέρος κι αν πάει και περιέγραψε τον «βωμό» που έχει στο δωμάτιό του, με εικόνες του Χριστού και πιο δίπλα τον Βούδα.

Ειδικότερα, ο ηθοποιός τόνισε: «Σέβομαι την πίστη όλων των ανθρώπων, όπου πάω θα προσκυνήσω όλους τους ντόπιους θεούς, ακόμα κι αν με κάποιους διαφωνώ θεωρητικά, αν έρθεις και δες τον βωμό που έχω στο δωμάτιό μου… έχω τα πάντα, τον Άγιο Γεώργιο, την Παναγία, τον Χριστό, τον Βούδα, τα κομποσκοίνια, που μου έχουν δώσει άνθρωποι με πίστη και ουσία και έχουν συγκεκριμένη δόνηση, έχω τους βούδες μου.

Έχω κάτι πυραμίδες από το Μεξικό, κάτι τζέιντ θεραπευτικά που έχω φέρει από εκεί, κάτι από Ιαπωνία, από Αφρική. Έχω και το Κοράνι γιατί και αυτό το διάβασα, έχω διάφορες προσευχές. Όλα μαζί, δεν έχουν “τσακωθεί” ποτέ. Έχω διάφορες προσευχές. Μου αρέσει η προσευχή του Κυπριανού γιατί είναι κατά της βασκανίας».

Λένα Παπαληγούρα και Ιωάννα Παππά – Φίλες και παντρεμένες με δύο αδέλφια: «Συζητάμε για τους συζύγους μας»

2o Premium Track Day of 2024 το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Γιώργος Πρίντεζης: Έγινε πατέρας για δεύτερη φορά – Η φωτογραφία στο μαιευτήριο

0

Η χιουμοριστική ανάρτησή του και το μήνυμα στο νεογέννητο παιδί του

O Γιώργος Πρίντεζης και η σύζυγός του, Στέλλα Κωστοπούλου υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους, την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Η Στέλλα Κωστοπούλου γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και τα ευχάριστα νέα, μοιράστηκε ο πρώην μπασκετμπολίστας να κάνει σχετική ανάρτηση.

Μέσω Instagram ο Γιώργος Πρίντεζης ανέβασε ένα τρυφερό στιγμιότυπο με το νεογέννητο παιδί του μέσα από το μαιευτήριο, για να κάνει μια χιουμοριστική ανάρτηση.

«Συγχώρα με που η πρώτη σου εικόνα σε αυτόν τον κόσμο, ήταν αυτό το μαλλί» γράφει στην κόρη του, τρολάροντας τον εαυτό του.

Η ανάρτηση του Γιώργου Πρίντεζη

printezis anartisi1 e vima

Ο αθλητής και η σύζυγός του έχουν αποκτήσει μια ακόμα κόρη, την Ζόσεφιν, η οποία ήρθε στον κόσμο το 2017.. Τη δεύτερη εγκυμοσύνη, την ανακοίνωσε ο ίδιος ο αθλητής στην εκπομπή «Πρωινό», πριν από λίγο καιρό.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, επιβεβαίωσε την είδηση με ένα νεύμα, χωρίς ωστόσο να θέλει να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες. Το μόνο που αρκέστηκε να πει ήταν: «Είναι πολύ όμορφα με δύο γυναίκες στο σπίτι».

Μαρία Αντωνά: Το αινιγματικό βίντεο μετά τον χωρισμό της από τον Άρη Σοϊλέδη

«ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ» του Lope de Vega από την Ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Λένα Παπαληγούρα και Ιωάννα Παππά – Φίλες και παντρεμένες με δύο αδέλφια: «Συζητάμε για τους συζύγους μας»

0

«Συζητάμε προβληματισμούς μας για τα παιδιά, τα θέματα ανατροφής, χαρακτήρα, μας απασχολεί η εποχή που μεγαλώνουν»

Στην «Ελένη» και Στην Φωτεινή Λάσπα μίλησαν οι Λένα Παπαληγούρα και Ιωάννα Παππά.

Η Λένα Παπαληγούρα και η Ιωάννα Παππά είναι φίλες 12 χρόνια και έχουν παντρευτεί δύο αδέρφια.

Η Λένα Παπαληγούρα δήλωσε πως έβλεπε τη σειρά που πρωταγωνιστούσε η Ιωάννα Παππά, το «Κλείσε τα μάτια» φανατικά.

Τόσο πολύ μάλιστα, που έφευγε από τη σχολή τρέχοντας να προλάβει το μετρό για να τη δει.

Η Ιωάννα Παππά είπε πως θαυμάζει την υπομονή της Λένας, και στα τόσα χρόνια φιλίας τους δεν έχουν παρεξηγηθεί ποτέ.

«Δουλεύαμε μαζί με την Ιωάννα στις «Τρεις αδερφές» και μετά από καιρό μου γνώρισε τον τωρινό σύζυγό μου», είπε η Λένα Παπαληγούρα.

«Συζητάμε και για τους συζυγούς μας (που είναι αδέλφια) και είναι ωραίο να μιλάς και για τις αδυναμίες σου… που σε δείχνουν ίσως ευάλωτη», είπε η Ιωάννα Παππά.

Η Λένα Παπαληγούρα είπε πως συζητούν κοριτσίστικα θέματα, για μόδα, πηγαίνουν για ψώνια μαζί αλλά πιο πολύ συζητούν για τα παιδιά και πηγαίνουν για να ψωνίσουν παιδικά ρούχα.

«Συζητάμε προβληματισμούς μας για τα παιδιά, τα θέματα ανατροφής, χαρακτήρα, μας απασχολεί η εποχή που μεγαλώνουν».

«Έχω δει στη Λένα μεγάλη αλλαγή από τότε που γέννησε. Την είδα να πατά γερά στα πόδια της και βρήκε τον εαυτό της. Στα τόσα χρόνια φιλίας δεν έχουμε παρεξηγηθεί ποτέ», είπε η Ιωάννα Παππά.

«Με την Ιωάννα συζητάω τα πάντα εκτός από αυτά που δεν έχω παραδεχθεί ούτε στον εαυτό μου», κατέληξε η Λένα Παπαληγούρα.

Μαρία Αντωνά: Το αινιγματικό βίντεο μετά τον χωρισμό της από τον Άρη Σοϊλέδη

1ο Βραβείο Ποίησης σε μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του και συνελήφθη

Ένα αδιανόητο περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στη Νίσυρο, όπου κάτοικος του νησιού κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του ανήλικου παιδιού του και συνελήφθη.

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων και φορέων της Νισύρου προκάλεσε η απόφαση των ελληνικών αρχών να συλλάβουν γονέα που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του 12χρονου παιδιού του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Βήμα της Κω, την Τρίτη (16/4), αλλοδαπός γονέας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, προκειμένου να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από κάτοικο του νησιού, και επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση.

Κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Νισύρου και υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούν την άμεση απελευθέρωση του γονέα και την επιστροφή του στην οικογένειά του.

Η επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων Νισύρου

“Σήμερα, 16 Απριλίου 2024, έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου συγκεντρωθήκαμε ανήσυχοι κι εξοργισμένοι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Συγκεκριμένα ο (..) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ να απευθυνθεί στις αρχές, προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας!

Για το νησί και την κοινωνία μας είναι ένα ζήτημα ηθικής αρχής και όχι νομικής τάξης. Ζητάμε ο πατέρας, που προέβη στην καταγγελία να δεχτεί προστασία, καθώς αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία μας, που μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους/ες να μιλήσουν.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις τρομερές συνέπειες που έχει ήδη η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού του και το άγχος που επικρέμεται στην οικογένεια με την ενδεχόμενη απέλασή του.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη εκδικητική και καταχρηστική. Η διεύθυνση του (..) στο νησί μας είναι γνωστή, έχει οικογένεια και δεν θα φύγει ανενόχλητος, όπως έκανε ο φερόμενος ως θύτης.

Ζητάμε δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική επιτροπή του ΚΚΕ, ο πατέρας του ανηλίκου αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τρίτης (16/4), ύστερα από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Σημειώνεται πως παρέμβαση επί του θέματος έκανε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ανακοίνωση ΚΚΕ Β. Δωδ/σου για την υπόθεση

Ανακοίνωση για το παραπάνω συμβάν εξέδωσε και η Τομεακή Επιτροπή Β. Δωδ/σου του ΚΚΕ, με την οποία κάνει λόγο για “κατάφωρη αδικία” και παραθέτει ορισμένα ερωτηματικά, τα οποία προκύπτουν από την παραπάνω υπόθεση.

“Γιατί έπρεπε ο γονιός του ανήλικου, μόνιμος κάτοικος Νισύρου, να πάει στην Κω για την καταγγελία κι όχι στο αρμόδιο τμήμα του νησιού; Γιατί αφού έκανε την καταγγελία στο ΑΤ Κω, στο γυρισμό “θυμήθηκαν” οι αρχές ότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα; Πως γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί ,όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των κατοίκων;” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ Β. Δωδ/σου:

“Χθες 16 Απρίλη ο λαός της Νισύρου έγινε μάρτυρας ακόμη ενός απαράδεκτου περιστατικού που φανερώνει την υποκρισία και την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής.

Πατέρας ανήλικου παιδιού, επιστρέφοντας στη Νίσυρο από την Κω, όπου είχε πάει για να καταγγείλει στις αρχές περιστατικό ασέλγειας εις βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Η κατάφωρη αυτή αδικία ξεσήκωσε την οργή των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι σωματεία και κάτοικοι έκδοσαν ψήφισμα συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές και συγκεντρωθήκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.

Είναι απαράδεκτο και υποκριτικό από τη μια η κυβέρνηση να διαφημίζει την πολιτική της και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία των παιδιών, να εξαγγέλλει δήθεν μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών και την ίδια στιγμή, να συλλαμβάνει όποιον δεν μένει σιωπηλός μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού του.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική της είναι εγκληματική!

Παράλληλα ορισμένα ερωτηματικά πρέπει να απαντηθούν:

1.Γιατί έπρεπε ο γονιός του ανήλικου, μόνιμος κάτοικος Νισύρου, να πάει στην Κω για την καταγγελία κι όχι στο αρμόδιο τμήμα του νησιού;

  1. Γιατί αφού έκανε την καταγγελία στο ΑΤ Κω, στο γυρισμό “θυμήθηκαν” οι αρχές ότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα;

3.Πως γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί ,όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των κατοίκων;

Η Τ.Ε Β. Δωδ/σου χαιρετίζει κάτοικους και φορείς της Νισύρου που κινητοποιήθηκαν άμεσα,κατήγγειλαν την αδικία και έχτισαν τείχος αλληλεγγύης στον πατέρα και όλη την οικογένεια.

Με την δική τους κινητοποίηση και μετά και από τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικου εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον υπουργό δημόσιας τάξης, ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ.

Καλούμε το λαό της Νισύρου και της Κω να υψώσει το ανάστημα του ενάντια στην ψευδεπίγραφη προοδευτικότητα της κυβέρνησης και τη βάναυση πολιτική της, να απομονώσει και να καταδικάσει τέτοια περιστατικά.

Να γίνει ο ίδιος ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο, για κάθε παιδί. Να είναι σε ετοιμότητα παρέμβασης υπέρ του παιδιού και της οικογένειας του και το επόμενο διάστημα”.

Κρήτη: Νόμιζαν ότι πeθανε από καpκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν & 2 μέρες μετά αποκαλύφθnκε η φpικτή αλήθεια 

1ο Βραβείο Ποίησης σε μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

Την Παρασκευή 19 του μηνός Απριλίου 2024 και ώρα  09:05 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί η 19η Κατεπείγουσα Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, στην πρώην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Καραμανλή 1, για τη συζήτηση των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: 

Νομική Υπηρεσία

ΘΕΜΑ 1ο : Λήψη απόφασης για τον ορισμό δικηγόρου για την νομική εκπροσώπηση του Δήμου Σερρών κατά τη συζήτηση της με αρ. έκθεσης κατάθεσης δικογράφου 90/2023 Αγωγής Τακτικής Διαδικασίας του Β. Κ. κατά του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ)», ενώπιον του Ειρηνοδικείου Σερρών.

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 1.760,80€ με ΦΠΑ, για την συνδιοργάνωση πανελληνίων αγώνων οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών στις 22 και 23 Απριλίου 2024 .

Αυτοτελές Τμήμα Υπηρεσίας Δόμησης

ΘΕΜΑ 3ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση επανεπιβολής της αυτοδίκαια αρθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε ιδιοκτησίες με ΚΑΕΚ 441212737006 και ΚΑΕΚ 441212737007 στο Ο.Τ. 81 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Σερρών.

Η Συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα: α) για το μεν 1ο θέμα, λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας της προσδιορισθείσας δικασίμου, β) για το δε 2ο θέμα, λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας διεξαγωγής των πανελληνίων αγώνων & γ) για το 3ο θέμα, λόγω της εξαιρετικά στενής προθεσμίας που προκύπτει από τις διατάξεις των άρθρων 87 έως 93 “Ρυμοτομικές Απαλλοτριώσεις” του Ν. 4759/2020 και λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος για την άμεση εξασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.

Επιμελητήριο Σερρών: Συνάντηση Μαλλιαρά με Κοτσακιαχίδη και Τάτσιο

Ο Δήμος Σερρών τιμά την Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Ευαγγελία Νίκα

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

Ο Δήμος Σερρών τιμά την Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Ευαγγελία Νίκα

Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει εκδήλωση τιμής για την Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα, στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνουν το Συμβούλιο Επικρατείας, το διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών, με θέμα: «Πρόσφατες νομολογιακές εξελίξεις στις ουσιαστικές διοικητικές διαφορές»

Πιο συγκεκριμένα, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα θα απονείμει στην Πρόεδρο του ΣτΕ, το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Σερρών, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 

20.30 μ.μ στο Ξενοδοχείο Elpida Resort

«ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ» του Lope de Vega από την Ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Επιμελητήριο Σερρών: Συνάντηση Μαλλιαρά με Κοτσακιαχίδη και Τάτσιο

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

Δήμος Σερρών: Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής

0

Τη Tρίτη 23 του μηνός Απριλίου 2024 και ώρα  12:05 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί η 20η Τακτική δια ζώσης Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στην πρώην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Καραμανλή 1, για τη συζήτηση των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: 

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 1ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑΣ –ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΓΗΣ».

ΘΕΜΑ 2ο : Λήψη απόφασης για την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 272 / 2024 Απόφασης Δημοτικής Επιτροπής περί «Έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. και του 1ου & 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου ‘Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην πόλη των Σερρών’» ως προς ύψος της δαπάνης του έργου.

ΘΕΜΑ  3ο: Λήψη απόφασης σχετικά με γνωμοδότηση  για έγκριση εισόδου-εξόδου οχήματος στο υπ’αρ. 609 αγροτεμάχιο του αγροκτήματος Μητρουσίου, σε υφιστάμενη οδό για τη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ, επί της οδού Ιουστινιανού 10, για το υπ’αριθμ. ΕΡΝ 8056 όχημα.

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 5ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του Πρακτικού IV – Γνωμοδότησης περί ματαίωσης ή όχι της διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του δήμου στη σύμβαση με τίτλο: Ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και διαχείριση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χωρών (Οδοφωτισμός) στον Δήμο Σερρών», προϋπολογισμού 240.000,00€ χωρίς ΦΠΑ και 297.600,00€ με ΦΠΑ.

 ΘΕΜΑ 6οΛήψη αποφάσεων για την διαγραφή οφειλετών από τους χρηματικούς βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου, δημοτών μας, πράξεων βεβαίωσης δημοτικών φόρων, τελών δικαιωμάτων, εισφορών, προστίμων κ.λ.π. από τους εμφανιζόμενους ως οφειλέτες, λόγω λανθασμένης εγγραφής ως προς το πρόσωπό τους.

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 11.551,45€ με ΦΠΑ, για την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων και την εξόφληση παραστατικών της πρώην ΚΕΔΗΣ του Δήμου Σερρών για το έτος 2023. 

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 25.361,14€ με ΦΠΑ, για την έκδοση ενταλμάτων και εξόφληση των τιμολογίων του πρώην Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. του Δήμου Σερρών για το έτος 2023.

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 255,44€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια ανταλλακτικών για την επισκευή των αρ.κυκλ. ΚΤΥ-2981 (ΚΒΡ-7175) και ΚΤΥ-2982 (ΙΜΟ-7531) επιβατικά οχήματα της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 2.325,00€ με ΦΠΑ, για επισκευαστικές εργασίες και προμήθεια σωλήνων αναρρόφησης και διαφόρων ανταλλακτικών για το αρ. κυκλ. ΜΕ-141745 μηχάνημα (σάρωθρο) της  Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 415,81€ με ΦΠΑ, για  προμήθεια ανταλλακτικών και παροχή υπηρεσίας για την επισκευή του αρ.κυκλ. ΚΗΗ-8516 απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 12ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 1.036,64€ με ΦΠΑ, για  την προμήθεια ανταλλακτικών και επισκευαστικές εργασίες για το αρ.κυκλ. ΚΗΙ-9518 όχημα της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 13ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 1.604,56€ με ΦΠΑ, για  την προμήθεια ανταλλακτικών για το service των 1000 ωρών του αρ.κυκλ. ΜΕ-141745 μηχανήματος (σαρώθρου) της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 14ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 2.790,00€ με ΦΠΑ, για  την δαπάνη επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 15ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 5.000,00€ με ΦΠΑ, για την υπηρεσία με τίτλο: «Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας».

ΘΕΜΑ 16ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 30.404,80€ με ΦΠΑ, για παροχή εργασιών συντήρησης του φυσικού χλοοτάπητα των γηπέδων ποδοσφαίρου Σερρών του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 17ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 1.984,00€ με ΦΠΑ, για την συντήρηση πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.

ΘΕΜΑ 18ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 9.271,9€ με ΦΠΑ, για εγκατάσταση δικτύου wifi με δεκαπέντε (15) σημεία πρόσβασης του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 19ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 1.035,40€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια μικροφωνικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των τακτών εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 20ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 70,00€ με ΦΠΑ, για την επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων σε δικαιούχους.

ΘΕΜΑ 21ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 50,00€ με ΦΠΑ, για την επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέν στην κα Π.Ε.-Α. του Γ.

ΘΕΜΑ 22ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 20,00€ με ΦΠΑ, για την επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέν στην κα Μ. Π.

ΘΕΜΑ 23ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 347,29€ με ΦΠΑ, για την επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέν στην ΑΒΝ ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία.

ΘΕΜΑ 24ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 70.000,00€ με ΦΠΑ, για μικροεπισκευές και αποκατάσταση βλαβών στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 25ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 16.875,77€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια οικοδομικών υλικών για τη Δ. Ε. Σερρών του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 26ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 390,60€ με ΦΠΑ, για την πληρωμή εφημερίδας για τη δημοσίευση διακήρυξης διενέργειας διαγωνισμού του έργου συντήρησης σχολικών κτιρίων του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 27ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 99,20€ με ΦΠΑ, για την πληρωμή εφημερίδας της δημοσίευσης πλήρωσης μιας (1) κενής θέσης ειδικού συνεργάτη της Δημάρχου Σερρών (πολιτικού επιστήμονα).

ΘΕΜΑ 28ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 737,80€ με ΦΠΑ, για την πληρωμή εφημερίδας για τη δημοσίευση διακήρυξης διενέργειας διαγωνισμού της μελέτης ασφάλισης τμημάτων οδικού δικτύου του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 29ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 50.000,00€ με ΦΠΑ, για εργασίες ανακαίνισης  των ΚΕΠ του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 30ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 802,59€ με ΦΠΑ, για την πληρωμή προς τη ΔΕΔΔΗΕ για την παροχή 24577777-01 του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 31ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 5.270,00€ με ΦΠΑ, για την υπηρεσία των ηλεκτρονικών βάσεων πληροφοριών Δήμος ΝΕΤ μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής “e-postirixis” και των ηλεκτρονικών βάσεων πληροφοριών  Δήμος ΝΕΤ μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής www.4412.gr από την επιχείρηση Δήμος ΝΕΤ βάση δεδομένων για το τρέχον έτος 2024.

ΘΕΜΑ 32ο : Λήψη απόφασης για αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (6η), για την «Αποδοχή της 1ης δόσης ποσού 493.970,00 € από τους ΚΑΠ  έτους 2024 για το Πρόγραμμα  « Βοήθεια στο Σπίτι».

ΘΕΜΑ 33ο : Λήψη απόφασης για αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (7η), για την δημιουργία κωδικού εξόδων για την «Αποκατάσταση τμήματος εξωτερικής περίφραξης γηπέδων τένις στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων».

Διεύθυνση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας

ΘΕΜΑ 34ο: Λήψη αποφάσεων για την χωροθέτηση ζώνης για την έκδοση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων: 

                  α) στον ιδιοκτήτη καταστήματος κ. Γρηγορούδη Χρήστο του Γεωργίου επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 33 (γωνία).

                  β) στην ιδιοκτήτρια εταιρία καταστήματος «ΤΑΤΣΗΣ Γ.-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σ. Ο.Ε.» επί της οδού Πλ. Εμπορίου 7.

                  γ) στην ιδιοκτήτρια εταιρία καταστήματος «Σ. ΣΠΛΗΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» επί του πεζοδρομίου στην συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου 28 & Αθ. Αργυρού.

                  δ) στην ιδιοκτήτρια καταστήματος κ. Γκανιοπούλου Ασημένια-Άρτεμις επί της οδού  Οπλ. Δούκα.

                   ε) στην ιδιοκτήτρια καταστήματος κ. Ιατρίδου Αφροδίτη του Ευαγγέλου επί της οδού  Γ. Παπανδρέου 16

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

  ΘΕΜΑ 35ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση πρόσληψης υδρονομέων άρδευσης Δήμου Σερρών για το έτος 2024.

      ΘΕΜΑ 36ο : Λήψη απόφασης  για την έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας της Δημάρχου Σερρών κας Βαρβάρας Μητλιάγκα, στην Αθήνα την 10η Απριλίου 2024.

Διεύθυνση Καθαριότητας

ΘΕΜΑ 37ο : Λήψη απόφασης για την δωρεάν παραχώρηση γεωργικού ανελκυστήρα (τρακτέρ).

ΘΕΜΑ 38ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγησης κρατικών οχημάτων από υπαλλήλους που δεν κατέχουν νομοθετημένη θέση οδηγού.

ΘΕΜΑ 39ο : Λήψη αποφάσεων για την έγκριση μετακινήσεων υπηρεσιακών οχημάτων εκτός Νομού:

                      α) του με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ-9544 οχήματος την 10η   Απριλίου 2024 , με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, για την μετάβαση της Δημάρχου Σερρών κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα στο αεροδρόμιο προκειμένου να μεταβεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 β)των με αριθμό κυκλοφορίας ΜΕ-144026 βυτιοφόρου & ΚΤΥ-2972 απορριμματοφόρου, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη την 11η   Απριλίου 2024.

 γ) των με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΗ-4593 οχήματος & ΚΤΥ-2972 απορριμματοφόρου, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη την 15η   Απριλίου 2024.

  δ) των με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΗ-4592 οχήματος & ΜΕ-144026 βυτιοφόρου, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη την 17η   Απριλίου 2024.

Επιμελητήριο Σερρών: Συνάντηση Μαλλιαρά με Κοτσακιαχίδη και Τάτσιο

«ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ» του Lope de Vega από την Ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Χατζηβασιλείου για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Το Ιράν έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

enoikiastiria e vima

Η αγγελία για σπίτι στη Βούλα που έγινε viral: «Με κάνατε...

Αν είστε σε αναζήτηση κατοικίας αξίζει τον κόπο γιατί τέτοιοι ιδιοκτήτες σπανίζουν Μία αγγελία για ενοικίαση σπιτιού στη Βούλα έγινε viral στην ομάδα «Το Forum...
ypourgeio eswterikwn epilekta stelexh

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Με απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, τοποθετούνται, για πρώτη φορά, 122 Επιτελικά Στελέχη στη Δημόσια Διοίκηση. Πρόκειται για μια πρώτη σειρά στελεχών που...
rakintzis e vima

Μιχάλης Ρακιντζής: «Πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα – Μέχρι και στη Λεωφόρο...

Ο Μιχάλης Ρακιντζής εξήγησε στο «Στούντιο 4» για ποιον λόγο στο παρελθόν πετούσε ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα, ενώ μίλησε και για τη μεγάλη αγάπη του...
dioikhtiko symvoulio terpitwn

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης για τη διετία 2024 – 2026, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 7 Απριλίου 2024, καταρτίστηκε...
bullying skia e vima

Πάτρα: 7χρονος σκηνοθέτησε τον ξυλοδαρμό 8χρονου για να το ανεβάσει στο...

Ξεφεύγουν σημαντικά τα όρια στη βία ανηλίκων, με το τελευταίο περιστατικό στην Πάτρα, όπου ένα παιδί μόλις 7 ετών ξυλοκόπησε 8χρονο μόνο και μόνο...
maria antoulinaki e vima

Μαρία Αντουλινάκη: Δεν με πήραν σε ρόλο γιατί είχα χάσει πάνω...

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» παραχώρησε η Μαρία Αντουλινάκη. Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που της είχε τύχει στην δουλειά,...
swmateia foreis nomou serrwn

Σωματεία και φορείς του Νομού Σερρών-Ντροπή και αίσχος

Στις 17/4 πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη των Σερρών  στην πλ. Ελευθερίας όπου πλήθος κόσμου αγκάλιασε το κάλεσμα των σωματείων για την σημερινή...
epifylakh apo pyropoulo logw kairou

Σε επιφυλακή από τον Σπυρόπουλο όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ Σερρών...

Από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια η Π.Ε Σερρών ενημερώθηκε  αναφορικά με επιπτώσεις επικείμενων και ισχυρών εδώ βροχοπτώσεων σε ολόκληρη την επικράτεια της...
serres panelhnioi sxolikoi agwnes

Στις Σέρρες οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνας Κλασικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ.– ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας...

Στις Σέρρες θα «χτυπήσει» η καρδιά του σχολικού αθλητισμού, από τις 22 έως τις 23 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Κλασικού...
theatrikh parastash h giorth

Θεατρική παράσταση “Η γιορτή”από τον Όμιλο “Ορφέας” Σερρών

Η Θεατρική ομάδα του Ομίλου “Ορφέας” Σερρών παρουσιάζει την θεατρική παράσταση “Η γιορτή”  (φέστεν) των Βίντερμπεργκ, Ρώκοφ, Χάσεν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μεντίζη. Κατεβασμένα στόρια. Κλειδωμένες...
varvara mytliagka metegkatatash ekav

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Είμαστε θετικοί στην μεταστέγαση του ΕΚΑΒ

Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, η συνάντηση της Δημάρχου Σερρών κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα, με το Σωματείο...
mixalis rakintzis1 e vima

Μιχάλης Ρακιντζής: «Ο κόσμος δεν ήξερε ότι τα είχαμε με την...

"Υπήρξε συνεργασία, συναυλίες μαζί και δισκογραφία. Δεν βγήκαμε στα περιοδικά" δήλωσε ο Μιχάλης Ρακιντζής. Ο Μιχάλης Ρακιντζής κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 το απόγευμα...
poseidonas giannopoulos e vima

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Ο πατέρας μου δεν με ήθελε γιατί ήμουν ομοφυλόφιλος

Οι σχέσεις με τον πατέρα του, η παρολίγον έκτρωση και η άγνωστη ιστορία του ονόμάτός του. Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος βρέθηκε καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου...
giorgos karamixos e vima

Γιώργος Καραμίχος: Στο σπίτι έχω έναν βωμό με τον Χριστό και...

«Η πίστη είναι πολύ σημαντική» Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο και εξέφρασε τα δικά του «πιστεύω» σχετικά με...
giorgos printezis e vima

Γιώργος Πρίντεζης: Έγινε πατέρας για δεύτερη φορά – Η φωτογραφία στο...

Η χιουμοριστική ανάρτησή του και το μήνυμα στο νεογέννητο παιδί του O Γιώργος Πρίντεζης και η σύζυγός του, Στέλλα Κωστοπούλου υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους,...
papaligoura pappa1 e vima

Λένα Παπαληγούρα και Ιωάννα Παππά – Φίλες και παντρεμένες με δύο...

«Συζητάμε προβληματισμούς μας για τα παιδιά, τα θέματα ανατροφής, χαρακτήρα, μας απασχολεί η εποχή που μεγαλώνουν» Στην «Ελένη» και Στην Φωτεινή Λάσπα μίλησαν οι Λένα...
nisiros e vima

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του και συνελήφθη

Ένα αδιανόητο περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στη Νίσυρο, όπου κάτοικος του νησιού κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του ανήλικου παιδιού του και συνελήφθη. Την έντονη αντίδραση...
dhmos serrwn epitroph

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

Την Παρασκευή 19 του μηνός Απριλίου 2024 και ώρα  09:05 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί η 19η Κατεπείγουσα Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει...
dhmos serrwn tima proedro nika

Ο Δήμος Σερρών τιμά την Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Ευαγγελία Νίκα

Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει εκδήλωση τιμής για την Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα, στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνουν το Συμβούλιο...
dhmos serrwn synedriash

Δήμος Σερρών: Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής

Τη Tρίτη 23 του μηνός Απριλίου 2024 και ώρα  12:05 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί η 20η Τακτική δια ζώσης Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα...

Δείτε επίσης