24/04/2024
14.8 C
Serres

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκίνησε το Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για τα έτη 2022 – 2024 και συγκεκριμένα στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμ. Παπά, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης, Σερρών και Σιντικής» τα συνεργεία δειγματοληψιών και ψεκασμού επιχειρούν από 15-4-2024 εντός των γεωγραφικών ορίων του Νομού Σερρών,

πραγματοποιώντας τους απαραίτητους σχετικούς ελέγχους και επίγειους ψεκασμούς αναφέρει για την ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και πρόεδρος της αναπτυξιακής.

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Στην ερώτηση που υπέβαλε η παράταξή μας «Πράξεις για τη Μακεδονία» στις 09/04/2024, η οποία αφορά την διακοπή, από 01/11/2023 του προγράμματος «περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, εκ μέρους της διοίκησης, απάντησε δίχως να … απαντήσει επί της ουσίας.

Έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στην κυβέρνηση της Ν.Δ και στον κακό προγραμματισμό εισροής κεφαλαίων από την Ευρώπη.

Παρέλειψε τις μεγάλες ευθύνες της Περιφέρειας Κ.Μ., η οποία δεν μερίμνησε να έχει τα αναγκαία ποσά για ολόκληρη την περίοδο κάλυψης του προγράμματος για τους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το «αναμενόμενο» απορροφήθηκαν 3.000.000 ευρώ και, πλέον περιμένουμε… (!) ένα πρόσθετο ποσό εδώ και πέντε μήνες και … βλέπουμε…(!) ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα. 

Τα προβλήματα όμως για τους κτηνοτρόφους δεν έχουν τελειωμό, αφού από την 1η Απριλίου του 2024 καλούνται πλέον και να πληρώνουν ετήσιο ανταποδοτικό τέλος για τις ανάγκες του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων, το οποίο θα εισπράττεται με την διαδικασία e-παράβολο και, ταυτόχρονα, να πληρώνουν οι ίδιοι για την περισυλλογή, καθώς το πρόγραμμα διακόπηκε !!

Δηλαδή η πλήρης κοροϊδία και ο εμπαιγμός θα συνεχιστούν, άγνωστο για πόσο και οι κτηνοτρόφοι θα πληρώνουν για μια υπηρεσία που δεν απολαμβάνουν εδώ και πολλούς μήνες.

Και, φυσικά, ούτε νύξη για την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν, ως τώρα και θα συνεχίσουν να καταβάλουν όσοι είχαν και θα έχουν νεκρά ζώα, παρόλο που είχαν πληρώσει και υποχρεούνται να συνεχίσουν να πληρώνουν, το ειδικό τέλος  

Καλούμε την κυβέρνηση της Ν.Δ και την διοίκηση της Π.Κ.Μ (άλλωστε «ομόσταυλες» είναι) να λάβουν σοβαρές και έγκαιρες αποφάσεις, ώστε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων, να σταματήσουν να ζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι και, επιπλέον, να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι από την ταφή νεκρών ζώων σε ρέματα και χαράδρες.

Συνάντηση Μαλλιαρά με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Ο  εξαιρετικός για τον τόπο μας θεσμός «Μαθήματα  Κλασικής  Παιδείας»  διανύει ήδη 21η  διδακτική περίοδος  και αποτελεί  ένα  Πνευματικό Συμπόσιο, πιστό στον βασικότερο  στόχο του, που σύμφωνα με του δημιουργούς του, είναι η προβολή των καρπών του ουσιαστικού (και όχι ψευδεπίγραφου) ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος.

Εμπνευστής και ιδρυτής του θεσμού είναι ο κ. Ζήσης Μητλιάγκας, Φιλόλογος, πρώην Δήμαρχος Σερρών  ο οποίος είναι και συντονιστής  των φορέων υλοποίησης. Στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια συνδράμουν και άλλοι  αξιόλογοι  συμπατριώτες μας όπως  ο φιλόλογος Θεολόγης Ανδρονίδης κλπ.

Στα πλαίσια του θεσμού πραγματοποιούνται  Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας, κάθε Τετάρτη 7-8μμ στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Το μάθημα της Τετάρτης  24/04/2024 έχει ως Θέμα: « Γλώσσα  ρει » (η ροή της γλώσσας): καταγραφή, εξέταση και  σχολιασμός  ελληνικών λέξεων  της  εποχής  μας  των  οποίων  γίνεται  ευρεία  χρήση  στην καθημερινότητά  μας. Εισηγητές του μαθήματος θα είναι  μαθητές (ομάδα)  του  3ου Γυμνασίου  Σερρών».  Συντονίστρια  της  εκδήλωσης, Ω του παραδόξου θαύματος.., έχει οριστεί η γνωστή τελεπερσόνα  κ. Βίκυ  Φλέσσα, φιλόλογος  και δημοσιογράφος.

Με αυτή την ιδιότητα τουλάχιστον παρουσιάζεται από τους διοργανωτές που είναι, η Αντιπεριφέρεια Σερρών, το 3ο Γυμνάσιο Σερρών και  η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Σπυρόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών (με αξιολόγηση και συνέντευξη βεβαίως) κ. Σωτηριάδης Δημητρης  και  η Διευθύντρια (με αξιολόγηση και συνέντευξη βεβαίως) του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ. Αραπάκη Χρυσάνθη, μάλλον εκ παραδρομής ξέχασαν να αναφέρουν στο σχετικό δελτίο τύπου ότι η κ. Φλέσσα εκτός των άλλων είναι και υποψήφια ευρωβουλευτής  με το κόμμα  της ΝΔ.

Σε μια χώρα που, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 88% των πολιτών δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην “ελληνική δικαιοσύνη” που  βλέπει μπροστά του μια Κυβέρνηση η οποία για πέντε χρόνια έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου και  τη δημοκρατία, δεν μας εκπλήσσει τίποτα πια.

Η θρασύτητα της ΝΔ και των στελεχών της η «ελαφρότητα» των υπηρεσιακών παραγόντων, καταδεικνύουν για πολλοστή φορά το προφανές. Την  πλήρη ανάπτυξή του κράτους της Δεξιάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Είναι όμως η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν δυστυχώς ισχυρά αντίβαρα.

Οι «υπεύθυνοι» επικαλούνται το ότι επιλογή της κ. Φλέσσα έγινε πριν από πολλούς μήνες όταν η  φιλόλογος τηλεπερσόνα δεν ήταν υποψήφια ευρωβουλεύτρια. Σήμερα όμως  δυο μήνες πριν τις εκλογές, όντας η ίδια υποψήφια ευρωβουλεύτρια είναι προφανές ότι δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Πολύ περισσότερο  όταν η  παρεκτροπή αυτή,  έρχεται σε συνέχεια της εκδήλωσης του Μουσικού Σχολείου Σερρών με ομιλητή των βουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηβασιλείου τότε υπάρχει θέμα.

Είναι  πασιφανές ότι αυτή είναι η πολιτική τους, αυτή είναι η ηθική του κράτους της μητσοτακικής νεοδεξιάς. Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.

  Ως «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» διαπιστώνουμε την δημοκρατική αλλά και εθνική αναγκαιότητα να  μην μακροημερεύσουν αυτές οι πολιτικές επιλογές  της Ν.Δ.

 Αποτελεί ευθύνη όλων να αντιδράσουμε.

Ο θεσμός «Μαθήματα  Κλασικής  Παιδείας»  έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των Σερραίων και όχι μόνο και πρέπει να μείνει μακριά από κομματικά καπελώματα και αντιπαραθέσεις 

 Καλούμε, τους συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους τους,  τους γονείς, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία, να αντιδράσουν δυναμικά και μαζικά ώστε τα τετελεσμένα της Ν.Δ. να εκπέσουν γρήγορα.

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Συνάντηση Μαλλιαρά με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Συνάντηση Μαλλιαρά με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους δημάρχους του Νομού Σερρών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς βρέθηκε στη Βισαλτία και στην Αμφίπολη.

Πρώτος σταθμός ήταν η Βισαλτία, όπου ο  Αθανάσιος Μαλλιαράς συναντήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τη νέα δήμαρχο Βάνα Πλιάκου, στην οποία ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. 

Η κ. Πλιάκου από την πλευρά της ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Σερρών για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα σύνταξης ψηφίσματος υπέρ της διατήρησης του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας και οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για το θέμα. 

Ζητήματα που αφορούν στους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και συνέργειες μεταξύ επιμελητήριου και δήμου, όσον αφορά  στη συμμετοχή σε εκθέσεις καθώς και σε άλλες δράσεις, αναλύθηκαν επίσης κατά τη συνάντηση. 

Ειδική αναφορά έγινε και στη SEREXPO 2024, με τον Αθανάσιο Μαλλιαρά να παρουσιάζει στην δήμαρχο τον προγραμματισμό και τους στόχους της διοργάνωσης και την Βάνα Πλιάκου να τονίζει πως ο Δήμος Βισαλτίας θα έχει δυναμική παρουσία σ’ αυτή και πως η συνεργασία με το Επιμελητήριο θα είναι συνεχής και ουσιαστική. 

Οι δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο προβολής και ανάδειξης του πλούσιου ιστορικού και τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αμφίπολης, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του Αθανάσιου Μαλλιαρά και του Δημάρχου Στέργιου Φραστανλή. 

Ο Στέργιος Φραστανλής αναφέρθηκε στα σημεία αναφοράς της περιοχής που χρήζουν ιδιαίτερης προβολής και στήριξης, με «προμετωπίδα» το Λόφο Καστά και φυσικά την ανάδειξη όλου του αρχαιολογικού πλούτου της Αμφίπολης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον θρησκευτικό τουρισμό καθώς και στην σκέψη αναβίωσης του Φεστιβάλ Αμφίπολης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, επισήμανε πως ο δήμος Αμφίπολης αποτελεί επίσης μία ιδιαίτερα σημαντική περιοχή του Νομού και τόνισε πως το Επιμελητήριο θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια προβολής και ανάδειξής της. 

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του 

Λυκείου των Ελληνίδων το Σάββατο 20 Απριλίου το πρωί.

Θα   περιδιαβούν   τις   γειτονιές   και  τους   δρόμους   της   πόλης   μας  για   να 

αναγγείλουν την Ανάσταση του Λαζάρου, αλλά και να δώσουν το μήνυμα της 

αναζωογόνησης της φύσης.

Παρακαλούμε τους Σερραίους να καλοδεχτούν τα παιδιά ενισχύοντας έτσι 

το έργο του Λυκείου για τη διάσωση και διάδοση της παράδοσής μας

Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του 

Λυκείου των Ελληνίδων το Σάββατο 20 Απριλίου το πρωί.

Θα   περιδιαβούν   τις   γειτονιές   και  τους   δρόμους   της   πόλης   μας  για   να 

αναγγείλουν την Ανάσταση του Λαζάρου, αλλά και να δώσουν το μήνυμα της 

αναζωογόνησης της φύσης.

Παρακαλούμε τους Σερραίους να καλοδεχτούν τα παιδιά ενισχύοντας έτσι 

το έργο του Λυκείου για τη διάσωση και διάδοση της παράδοσής μας

Ήρθε Λάζαρος…

Τα Κάλαντα του Λαζάρου θα μας θυμίσουν και φέτος τα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων το Σάββατο 27 Απριλίου το πρωί.

Θα περιδιαβούν τις γειτονιές και τους δρόμους της πόλης μας για να αναγγείλουν την Ανάσταση του Λαζάρου, αλλά και να δώσουν το μήνυμα της αναζωογόνησης της φύσης.

Παρακαλούμε τους Σερραίους να καλοδεχτούν τα παιδιά ενισχύοντας έτσι το έργο του Λυκείου για τη διάσωση και διάδοση της παράδοσής μας. 

Παράλληλα το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών μέσα στο πνεύμα των ημερών διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar, στην Πλατεία Κρονίου, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, και ώρες 10.30 πμ. – 17.00 μ.μ., προς ενίσχυση του Λυκείου από δημιουργίες αποκλειστικά διά χειρός των μελών μας.

Προσκαλούμε λοιπόν τις φίλες και τους φίλους να στηρίξουν αυτήν μας την προσπάθεια, επιλέγοντας το Bazaar μας για τα πασχαλινά δώρα τους. 

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Στο 4ο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην Κρήτη, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, συμμετείχε ο  Γενικός Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Δημήτρης Βαργιάμης, μεταφέροντας τις θέσεις  και τις δράσεις που υλοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας,

καθώς κυρίαρχο ρόλο στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων έπαιζαν και εξακολουθούν να παίζουν οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι που συντηρούν, επισκευάζουν και μεταποιούν τα προϊόντα, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην προώθησή της.

Η  ΓΣΕΒΕΕ έχει  αναθέσει στον επιστημονικό της σύμβουλο, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων, να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να διαμορφώσει βιώσιμες προτάσεις για την εφαρμογή της στις μικρές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΜΕ υλοποιεί μία σειρά από ενέργειες οι οποίες διαρθρώνονται στους εξής άξονες προτεραιότητας:

 Πρώτον, αναπτύσσει προτάσεις πολιτικής για τη διευκόλυνση της υιοθέτησης της κυκλικής οικονομίας, εστιάζοντας τόσο στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στις μικρές επιχειρήσεις όσο και στην υιοθέτηση νέων προδιαγραφών σχεδιασμού και κατασκευής των προϊόντων.

 Δεύτερον, προωθεί την έρευνα στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας και συμμετέχει ενεργά στον επιστημονικό διάλογο μέσω συμμετοχής των επιστημονικών του στελεχών σε συνέδρια και επιτροπές.

 Τρίτον, αναγνωρίζοντας την σημασία της δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών ως παράγοντα βελτίωσης της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων, επιδιώκει την δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών μικρών επιχειρήσεων και φορέων γνώσης στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας.

 Τέταρτον, σχεδιάζει  προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων σε θέματα επισκευών και κυκλικής διαχείρισης των υλικών.

 Πέμπτο είναι σε συνεχή επαφή με τα κινήματα πολιτών για την προώθηση του δικαιώματος στην επισκευή των αγαθών.

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Με ανακοίνωσή του στις 10/4/2024, Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες ότι εκδόθηκε η ερμηνευτική Εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων».

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών ή αποθηκών πλησίον Δασικής ή χορτολιβαδικής έκτασης και πάρκων και σε ακτίνα 300 μέτρων, πρέπει μέχρι τις 10/05/2024 να συντάξουν, με ευθύνη αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα, τον οποίο θα πληρώνει ο δημότης κάθε χρόνο, το «Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης».

Επιπλέον και μέχρι τις 26/05/2024, πρέπει να υποβάλουν στο Πρωτόκολλο του Δήμου Σερρών τη «Δήλωση Εφαρμογής των Μέτρων Πυρασφάλειας».

Σε περίπτωση «μη συμμόρφωσης» με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), επιβάλλονται από τον Δήμο τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία θα κληθούν να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες σαν άλλο ένα χαράτσι.

Ποιές περιοχές του Δήμου Σερρών αφορά η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση);

  • Με βάση τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί, στο Δήμο Σερρών όλες τις περιοχές βόρεια της πόλης των Σερρών (Χρυσοπηγη, Ορεινη, Βροντού). 
  • Στη πόλη των Σερρών, γύρω από την Ακρόπολη μέχρι το 1ο Γυμνασιο. 
  • Στον Λευκώνα και στους Επταμυλους σχεδον ο μισος οικισμος.
  • Αν υπολογίσουμε και τα πάρκα, ένα τεράστιο τμήμα της πόλης μας και των τοπικών κοινοτήτων.

Στην ίδια ΚΥΑ οι Δήμοι καλούνται «…να καταχωρίζουν σε ειδικό μητρώο τα εν λόγω σπίτια, να συγκροτήσουν τριμελείς επιτροπές, να μεριμνήσουν….. για την έγκαιρη εκπόνηση Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης…». Φορτώνονται δηλαδή με επιπλέον αρμοδιότητες, τη στιγμή που οι ενισχύσεις των Δήμων σε κρατική χρηματοδότηση και προσωπικό συνεχώς μειώνονται.

Για το ζήτημα αυτό, στις 10/04/2024, έκανε παρέμβαση στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) ο δήμαρχος Πάτρας και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Κώστας Πελετίδης ζητώντας η ΚΕΔΕ να ζητήσει την απόσυρση της ΚΥΑ και τη λήψη μέτρων από το κεντρικό κράτος και γενναία επιχορήγηση των δήμων για πυροπροστασία. Στην ίδια κατεύθυνση παρέμβαση στον πρόεδρο της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) έκανε ο δήμαρχος Καισαριανής και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ, Ηλίας Σταμέλος

Η ΚΕΔΕ με απόφαση της τονίζει ότι τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι ήδη επιβαρυμένοι δήμοι έρχονται αντιμέτωποι με υποχρεώσεις και αρμοδιότητες που δεν τους αναλογούν, καθώς η κεντρική διοίκηση δεν έχει μεριμνήσει, ως οφείλει, να τους παράσχει τα απαραίτητα και αναγκαία εργαλεία για να ανταποκριθούν και επιφυλάσσεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή της ΚΥΑ .

Η ΠΟΕ –ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) καλεί τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Πρασίνου να απέχουν από κάθε διαδικασία ελέγχων και επιβολής προστίμων στους Δημότες.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου διοργάνωσε κινητοποίηση στις 21 Απριλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής με ομόφωνο ψήφισμα ζητά την απόσυρση της ΚΥΑ ενώ πολλοί Δήμοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Η Δημοτική Αρχή, μετά από ερώτηση της Έλενας Τούσκα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών, αρκέστηκε να πάρει θέση υπέρ της απόφασης της ΚΕΔΕ. Παραδέχθηκε ότι ούτε τα μέσα έχει ούτε το προσωπικό για τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής και τη διενέργεια ελέγχων, αποφεύγοντας να απαντήσει αν σε λίγο καιρό θα ζητάει τα ρέστα από τους Δημότες και θα επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα στους «παράνομους» που «δεν σέβονται» και «απειλούν την ασφάλεια» του Δήμου μας στη προσφυλή πολιτική της «ατομικής ευθύνης».

Για άλλη μια φορά – και – ο Δήμος Σερρών, αντί να διεκδικεί την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας, να στέκεται πλάι στους δημότες και να μην λειτουργεί σαν ένας ακόμα εισπρακτικός μηχανισμός, υποτάσσεται σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική και αρκείται σε μπαλώματα.

Για άλλη μια φορά, μετακυλίονται οι ευθύνες του κράτους στους πολίτες. Αφενός μας καλούν να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη μας, αφετέρου αυτή η πρακτική αποτελεί το «πλυντήριο των πολιτικών ευθυνών» τους σε περίπτωση φωτιάς. 

Κάθε πυρκαγιά θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν εξασφαλίζονταν οι προϋποθέσεις υλοποίησης ενός σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού, σε επιστημονική βάση, στο πλαίσιο της συνολικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών, που θα έδινε βάρος στην πρόληψη, θα εξασφάλιζε την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών σε χρηματοδότηση, προσωπικό, υποδομές.

Γι’ αυτό είμαστε μάρτυρες κάθε χρόνο τεράστιων καταστροφών σε δάση και λαϊκές περιουσίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών καταγγέλει την πολιτική της κυβέρνησης που αποθεώνει την ατομική ευθύνη για να αποποιηθεί τις δικές της. Καλεί τους δημότες να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής της λαϊκής περιουσίας και των δασών στα δικά τους χεριά και να διεκδικήσουν:

  • Την απόσυρση της απαράδεκτης ΚΥΑ που ξεπλένει την κρατική ευθύνη.
  • Καμία μετακύλιση κόστους στις πλάτες των δημοτών.
  • Ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας.
  • Ικανές υπηρεσίες στελεχωμένες με αποτελεσματικά μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Επισκέφτηκαν Φλέσσα – Σαρρής τον Μητροπολίτη Σερρών

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Στις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας την επομένη των ευρωεκλογών και οι δυνατότητες υποστήριξής της μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς στην ομιλία του στο πλαίσιο του άτυπου debate που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Athens Money Show, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (το 99,6% δηλαδή των ελληνικών επιχειρήσεων) στη χώρα μας ξεπερνούν τις 800.000 σε αριθμό, λειτουργώντας σε διαφορετικές ταχύτητες και με διαφορετική δυναμική, δραστηριοποιούμενες από απόλυτα παραδοσιακούς κλάδους έως κλάδους τεχνολογικής αιχμής. 

Πολλές από τις πλέον δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως παρέες νέων επιστημόνων, ως νέα εκδοχή οικογενειακών επιχειρήσεων, ως δυναμικές επιχειρήσεις λίγων εργαζόμενων στη νανοτεχνολογία, στον αγροδιατροφικό τομέα ή σε τεχνικούς κλάδους.

Υπάρχουν εξαιρετικά παραδείγματα επιχειρήσεων που συνεργάστηκαν, μέσω της λογικής των clusters (συστάδες) επιχειρήσεων, διατήρησαν την αυτονομία τους και δεν χρειάστηκε να συγχωνευθούν ή να εξαγοραστούν για να επιβιώσουν ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως είπε  “οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις σωρευτικά  αποτελούν το 99% του μη χρηματοδοτικού τομέα της οικονομίας. Πρόκειται ωστόσο για ένα στρώμα που «δομικά» αντιμετωπίζεται με άνισους όρους σε σχέση με τους μεγάλους οικονομικούς παίχτες. Ιδίως σε περιόδους κρίσης, ακρίβειας, συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος η ψαλίδα των ανισοτήτων”.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι είναι επιβεβλημένο οι περιφερειακές και εθνικές αναπτυξιακές πολιτικές για τις μικρές επιχειρήσεις να προσανατολιστούν στην ενδυνάμωση της διαρθρωτικής τους ανταγωνιστικότητας με αναφορά στις τεχνολογικές και οργανωτικές καινοτομίες, στα είδη, στην ποιότητα και στη διαφοροποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, στις ποιοτικές πλευρές της κλαδικής και γεωγραφικής εξειδίκευσης, την ενίσχυση της μάθησης και των δεξιοτήτων, τη διαμόρφωση συμπράξεων και συνεργειών και φυσικά στη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση.

Ένα πλαίσιο ισονομίας και οικονομικής δημοκρατίας είναι υπόθεση και της εθνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Δυστυχώς σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αμφισβητείται ακόμη και το πιο σημαντικό επίτευγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ενιαία εσωτερική αγορά. Από την πανδημία και μετά, τα πιο ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη ενισχύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις των χωρών τους δίνοντάς τους κρατικές ενισχύσεις που παραβιάζουν τις αρχές της Ενιαίας Αγοράς και στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό. Επιδοτούν τις επιχειρήσεις τους για να διευρύνουν τα μερίδιά τους, να εκτοπίζουν τους ανταγωνιστές τους των φτωχότερων χωρών και, ίσως, σε επόμενη φάση, κάποιους εξ

αυτών να τους εξαγοράσουν”, είπε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Επεσήμανε μάλιστα ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα καλείται να πάρει θέση:

– για ένα κόσμο με τις μικρές επιχειρήσεις να μη μένουν πίσω στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση,

– για μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική διαχείρισης της δημογραφικής γήρανσης, που αποτελεί την επόμενη μεγάλη πρόκληση της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και επηρεάζει άμεσα και τις επιχειρήσεις στην εύρεση ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού,

– για  τη μείωση του κόστους συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, καθώς η συνεχής αύξηση της γραφειοκρατίας αποτελεί βασικό παράγοντα που καθιστά ολοένα και λιγότερο ελκυστική την αυτοαπασχόληση,

– για τη δίκαιη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, με εγγυημένη πρόσβαση στην πληροφορία και στους αναγκαίους πόρους,

– για τη μικρή επιχείρηση ως κρίσιμο συντελεστή ανάπτυξης και συνέχειας σε τοπικό επίπεδο, καθώς η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο κεφάλαιο, και τα προϊόντα τους, αποτελούν βασικά υλικά και άυλα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, λειτουργώντας ως «μηχανισμός συνοχής», αποθετήριο παραδόσεων, και φορέας βιώσιμης ανάπτυξης.

Και τέλος, για ένα σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, με τις Ευρωεκλογές να αποτελούν ευκαιρία ενίσχυσης της ΕΕ ως μιας πολιτικής κοινότητας που βασίζεται σε κοινές αξίες και μετά από καιρό ανοίγει τον βηματισμό της προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης εσωτερικής συνοχής.

Δήμος Σερρών: Ξεκινά η διανομή των διατακτικών επιταγών

Επισκέφτηκαν Φλέσσα – Σαρρής τον Μητροπολίτη Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Επισκέφτηκαν Φλέσσα – Σαρρής τον Μητροπολίτη Σερρών

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στις 11:00 το πρωΐ, η υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Βίκυ Φλέσσα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στον Νομό Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την κ. Φλέσσα, στο Επισκοπείο Σερρών, συνοδευόμενη από τον πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαιδεύσεως Κ. Μακεδονίας κ. Γ. Καρατάσιο, την Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ. Χ. Αραπάκη και την Δημοσιογράφο Σερρών κ. Δ. Μετόκη και συζήτησε μαζί τους ζητήματα επικαιρότητος.

Η κ. Φλέσσα ευχαρίστησε εγκαρδίως τον σεπτό Ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Σερρών για την εγκάρδια δοχή και φιλοξενία, καθώς και για τις πολύτιμες σκέψεις του και τον γόνιμο διάλογο.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, προσέφερε στην κ. Φλέσσα και στους λοιπούς επισκέπτες, σε ανάμνηση της συναντήσεως, επετειακό πινάκιο, διασώζον την εξέχουσα και εμβληματική προσωπικότητα του μεγάλου Σερραίου Αρχιστρατήγου και πρωτεργάτου της εθνικής παλιγγενεσίας στην μαρτυρική Μακεδονία, Εμμανουήλ Παπά, καθώς και εκδόσεις της Σερραϊκής Εκκλησίας.

Ακολούθως, στις 12:00 το μεσημέρι, τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Επισκοπείο Σερρών, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος ΠΖ κ. Αδάμ Σαρρής, με αφορμή την οσονούπω αποχώρησή του από την Διοίκηση του Συντάγματος και την μετάταξή του στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου Θεσσαλονίκης (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.).

Ο κ. Σαρρής αφού ευχαρίστησε, με βαθειά συγκίνηση, τον Σεβασμιώτατο, για την συνεργασία και τη διαχρονική πατρική του αγάπη, του προσέφερε ως δώρο ένα ιστορικό κειμήλιο του 10ου Συντάγματος ΠΖ, έναν αυθεντικό στρατιωτικό φανοστάτη, προερχόμενο από το αμυντικό συγκρότημα του Οχυρού Ρούπελ.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλως ιδιαιτέρως τον κ. Σαρρή, για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του προς την τοπική Εκκλησία και τον Ποιμενάρχη Της, η οποία εκφράσθηκε και με την δωρεά του σπανίου αυτού κειμηλίου, προς μόνιμη φύλαξη και έκθεση στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο «Ψυχής Άκος» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε εγκαρδίως τον κ. Συνταγματάρχη για την διετή (2022-2024) σεμνοπρεπή, ουσιαστική και καρποφόρο υπηρεσία του στην Διοίκηση του ενδόξου Συντάγματος των Σερρών, ευχόμενος την εξ ύψους ενίσχυση και ευλογία του αγίου Θεού στην ανάληψη των νέων υψηλών καθηκόντων του στην Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ. Θεσσαλονίκης. 

Δήμος Ηράκλειας: Οι ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα ακαθάριστα οικόπεδα

Δήμος Σερρών: Ξεκινά η διανομή των διατακτικών επιταγών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Δήμος Σερρών: Ξεκινά η διανομή των διατακτικών επιταγών

Εν όψει της εορτής του Πάσχα 2024 και έχοντας υπόψη την αριθμ.114/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Σερρών, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμμάτων της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Προστασίας  θα προχωρήσει στη διανομή διατακτικών επιταγών, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου μας..

Η παραλαβή των διατακτικών επιταγών από τους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  26-04-2024  και την Δευτέρα 29-04-2024 κατά τις ώρες 09:00 πμ.-13:00 πμ. Από το γραφείο 124 του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. 

Κατά την παραλαβή των διατακτικών από τους δικαιούχους θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους, στην  περίπτωση που η διατακτική  παραληφθεί  αυτοπροσώπως. 

Εάν η παραλαβή γίνει  από τρίτο άτομο, χρειάζεται εξουσιοδότηση και η αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Περιοδεία τη Πέμπτη από τη ΔΕΕΠ Σερρών

Δήμος Ηράκλειας: Οι ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα ακαθάριστα οικόπεδα

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Δήμος Ηράκλειας: Οι ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα ακαθάριστα οικόπεδα

Ο Δήμος Ηράκλειας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, από 01 Μαΐου 2024 έως και 31 Οκτωβρίου 2024, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, να προβούν έγκαιρα στον καθαρισμό τους, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά, τα οποία δύναται να αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

1. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

2. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακειμένα ξερά κλαδιά.

3. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξης της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

4. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

5. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών.

Οι καθαρισμοί των εν λόγω χώρων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 30/04/2024

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων αναφορικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων θα επιβάλλονται σε βάρος τους τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, καθώς επίσης οι μη συμμορφούμενοι θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις σχετικές ποινικές διατάξεις.

Ο Δήμος Ηράκλειας, απευθύνει έκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες και επικαρπωτές οικοπέδων να ανταποκριθούν έγκαιρα στην υποχρέωση τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, ενθυμούμενοι όπως:

-Καθαρίζουμε τα οικόπεδα μας και δείχνουμε έμπρακτα ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

– Μειώνουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς και των επιπτώσεων της σε περίπτωση που προκληθεί, κρατώντας το Δήμο μας και καθαρό και ασφαλή!

– Προφυλάσσουμε τις περιουσίες και τις ζωές μας.

– Αξίζει επίσης να θυμόμαστε πως ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων αποτελεί υποχρέωση όλων μας, βάσει νόμων και διατάξεων κα ότι αποτελεί ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας.

6 ερωτήσεις από τη Κέλυ Βαλταδώρου για τις εργασίες στη περιφερειακή οδό Σερρών

Περιοδεία τη Πέμπτη από τη ΔΕΕΠ Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Περιοδεία τη Πέμπτη από τη ΔΕΕΠ Σερρών

Συνεδριάζει την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στα γραφεία του κόμματος η διοικούσα επιτροπή της ΔΕΕΠ ( ΝΟΔΕ ) Π.Ε Σερρών .

Θέμα της συνεδρίασης, η οργάνωση και ο προγραμματισμός δράσεων ενόψει των εκλογών για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις  εκλογές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου κλιμάκιο του κόμματος που θα απαρτίζεται από στελέχη της Π.Ε  οργανωτικού , τον πρόεδρο και στελέχη της ΔΕΕΠ Σερρών θα πραγματοποιήσουν σειρά επισκέψεων και συναντήσεων σε δήμους της Π.Ε Σερρών. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ  25 AΠΡΙΛΙΟΥ 2024

1.12: 00 Βόλτα στην λαϊκή αγορά και στα εμπορικά καταστήματα της Νέας Ζίχνης 

2. Συνάντηση με τον δήμαρχο Παντελή Μπόζη

3: 12: 45 Συνάντηση με τον  δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά Δημήτρη Νότα στο δημαρχείο στο Χρυσό 

4 . 13:30 Επίσκεψη  στον αντιπεριφερειάρχη ( Παναγιώτη Σπυρόπουλο )

5. Επίσκεψη στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθανάσιο Μαλλιαρά

6. 18:30 Διευρυμένη συνεδρίαση ΔΕΕΠ

Γιώργος Γεωργαντάς: Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους πρέπει να δομηθεί η ενίσχυση της ΟΝΕ

6 ερωτήσεις από τη Κέλυ Βαλταδώρου για τις εργασίες στη περιφερειακή οδό Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Γιώργος Γεωργαντάς: Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους πρέπει να δομηθεί η ενίσχυση της ΟΝΕ

Τους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους πρέπει να δομηθεί η ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, στο πλαίσιο της μελλοντικής διεύρυνσης, των κοινωνικών δικαιωμάτων, των περιβαλλοντικών προκλήσεων και της κλιματικής αλλαγής,

ανέπτυξε σήμερα στην ομιλία του στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξήχθη στη Μαγιόρκα (21-23 Απριλίου), ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο κ. Γ. Γεωργαντάς εστίασε κυρίως σε τέσσερις άξονες, που η Ε.Ε. χρειάζεται να κινηθεί, ώστε να υπάρχει ισόρροπη και πολυεπίπεδη ανάπτυξη -παράλληλα όμως και ενδυνάμωσή της- για όλα τα κράτη-μέλη. Στοιχεία, που χαρακτήρισε και ως απαραίτητα, προκειμένου, όπως είπε, να αποτραπεί και η «άνθηση του λαϊκισμού», που παρατηρείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 Όπως ανέφερε ο  Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, αυτοί οι άξονες είναι: 

1ος Οι νέοι Δημοσιονομικοί Κανόνες, οι οποίοι δείχνουν, ότι θα έχουν τη δυνατότητα ουσιαστικής ενίσχυσης της Ένωσης, τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά (π.χ. δείκτης χρεών σε σταθερά πτωτική πορεία), αφού φαίνεται να διαθέτουν ορισμένα ισχυρά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους ισχύοντες. Τόνισε, όμως, στη συνέχεια: «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτή η διαδικασία προσαρμογής δεν θα είναι τόσο δραστική, ώστε να προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στη οικονομική δραστηριότητα και να μειώσει τους ρυθμούς ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών». 

2ος Η «Πράσινη Μετάβαση, η οποία σύμφωνα με τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. δίνει έμφαση στο γεγονός, ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους -παράλληλα με μεγάλες επενδύσεις- και να στραφούν από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Παράλληλα, όμως, επισήμανε και τη λανθασμένη πολιτική επιλογή, που υπαγορεύθηκε αμέσως μετά από τη χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία βασίστηκε δυσανάλογα στη μείωση των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις, με συνέπεια να έχει αφήσει έναν ακόμη ορατό αντίκτυπο στην αύξηση της παραγωγικότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία. 

3ος Η «άνθηση του λαϊκισμού», που έχει προκληθεί από τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετώπισε η Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, «καλλιέργησε» τις συνθήκες άνθησης του λαϊκισμού. Γι’ αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Γ. Γεωργαντάς, «οι νέοι κανόνες αποτελούν στοιχείο δημοκρατίας και λογοδοσίας της διαχείρισης δημοσίων πόρων. Έτσι προσφέρουν προστασία από ανεφάρμοστες και επικίνδυνες οικονομικές πολιτικές, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι λαϊκίστικες πολιτικές».  

4ος Η Ελλάδα και ο Τομέας Άμυνας, Ο Β’ Αντιπρόεδρος ήταν ξεκάθαρος, ότι από την πλευρά της χώρας μας ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του δημοσιονομικού-μεταρρυθμιστικού πλάνου θα γίνει με τέτοιον τρόπο που θα υπηρετεί αποτελεσματικά τους αλληλένδετους και συμπληρωματικούς στόχους της διασφάλισης βιώσιμων δημόσιων οικονομικών και ισχυρής (διατηρήσιμης) αυτό-τροφοδοτούμενης ανάπτυξης.

Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε, ότι και η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει πολύ σημαντικά ποσά για την ενίσχυση των αμυντικών της ικανοτήτων ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο που διανύουμε, της μεγάλης γεωπολιτικής αβεβαιότητας. 

Στον επίλογο του ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, χαιρέτησε την πολιτική συμφωνία του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του 2024, αναφέροντας στίχους από τον μεγάλο Ισπανό συγγραφέα, Μιγκέλ ντε Θερβάντες: «Η ελευθερία, Σάντσο, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα, που έχουν δώσει οι ουρανοί στην ανθρωπότητα. Οι θησαυροί, που περιέχει η γη και κρύβει η θάλασσα δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτήν».

Νωρίτερα, ο κ. Γ. Γεωργαντάς είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των Κοινοβουλίων του Νότου (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα), όπου τέθηκε επί τάπητος η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στα νότια σύνορα της Ε.Ε., με κύρια αιτία την κατακόρυφη αύξηση ροών από Συρία και Λίβανο.

Εξετάστηκαν οι πιθανές κοινές ενέργειες, ενώ στη συνάντηση των «6» συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Othmar Karas. 

Κατά την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης, που είχε ως θέμα «την Στρατηγική Αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπη με τις νέες προκλήσεις σε περιόδους κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τεχνητής νοημοσύνης όσον αφορά στην εξωτερική και αμυντική πολιτική: η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή», χαιρετισμό απεύθυνε ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ’. 

Να σημειωθεί, ότι στις τριήμερες εργασίες στη Μαγιόρκα συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γιώργος Μυλωνάκης. 

Δημόσιος Χώρος (ένα κοινόχρηστο αγαθό ………με εκπτωτικό κουπόνι)

6 ερωτήσεις από τη Κέλυ Βαλταδώρου για τις εργασίες στη περιφερειακή οδό Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

6 ερωτήσεις από τη Κέλυ Βαλταδώρου για τις εργασίες στη περιφερειακή οδό Σερρών

Το ζήτημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης στην περιαστική οδό της πόλης των Σερρών και την αναβάθμιση αυτής σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, καθώς και της κατασκευής παράπλευρου οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των παρόδιων χρήσεων θέτει με ερώτησή της προς τη διοίκηση της Π.Κ.Μ. η Καλλιόπη (Κέλυ) Βαλταδώρου, περιφερειακή σύμβουλος της περιφερειακή παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία».

Ζητάει να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών τις «συμφωνηθείσες προδιαγραφές συντήρησης του οδοστρώματος;», αν «υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του υπολοίπου  τμήματος», ποιες ενέργειες έχουν γίνει «προκειμένου να εξασφαλισθούν χρηματοδοτήσεις και να ολοκληρωθεί το έργο», καθώς και αν «υπάρχει πρόβλεψη για την αναβάθμιση της οδού σε κλειστό αυτοκινητόδρομο».

(Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης Βαλταδώρου προς: 

1. Περιφερειάρχη Κ.Μ. κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

2. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο

3. Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Παρίση Μπίλλια

ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ 

Από την 7 η Απριλίου 2024, η περιαστική οδός Σερρών, από το ύψος του Τελωνείου έως και τον κόμβο του Λευκώνα, παραμένει κλειστή λόγω έργων συντήρησης του οδοστρώματος. 

Ο δρόμος αυτός αποτελεί τμήμα διευρωπαικού άξονα και του άξονα Προμαχώνας -Σέρρες- Δράμα- Καβάλα και αποτελεί ουσιαστικά την σύνδεση του νομού Σερρών, ως κάθετος άξονας, με τον δρόμο Θεσσαλονίκη – Σέρρες -Προμαχώνας. 

Από τότε που έκλεισε η περιαστική οδός, όλα τα οχήματα, τόσο τα ιδιωτικά αλλά και τα βαρέα οχήματα (μεταξύ των οποίων και μεγάλα φορτηγά, οχήματα διεθνών μεταφορών κτλ) διέρχονται μέσω της Δ.Κ. Λευκώνα και στην συνέχεια, κυρίως μέσω μίας εκ των δυο κεντρικότερων οδών της πόλης των Σερρών, ήτοι της οδού Βενιζέλου (ή μέσω της οδού Πολυτεχνείου) κατευθυνόμενα προς Δράμα, αλλά και μέσω της προέκτασης της οδού Μεραρχίας, προς τον Σιδηροδρομικό σταθμό Σερρών.

Είναι, συνεπώς, εύκολα αντιληπτή η τεράστια επιβάρυνση του αστικού ιστού της πόλης των Σερρών αλλά και των πέριξ αυτής περιοχών, καθώς επίσης και η δυσχέρεια που δημιουργείται, είτε στην καθημερινότητα των πολιτών, είτε στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και μάλιστα λίγες ημέρες πριν το Πάσχα (κατάσταση η οποία επιβαρύνεται λόγω και των αυξημένων για την εποχή θερμοκρασιών και συνακόλουθα της αυξημένης οδικής κίνησης προς παραθαλάσσιες περιοχές) 

Ερωτάσθε:

1. Έχει εξασφαλισθεί ότι πράγματι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός του συμφωνηθέντος χρονικού διαστήματος ήτοι έως και την 27η Απριλίου;

Υπάρχουν ρήτρες έγκαιρης παράδοσης του έργου για την ανάδοχο εταιρεία; 

2. Ποιες είναι οι συμφωνηθείσες προδιαγραφές συντήρησης του οδοστρώματος;

3.  Θα υπάρξει παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων χρήσεων και τεχνικά έργα (πχ  κάτω διαβάσεων) για την ασφάλιση της επικοινωνίας των εκατέρωθεν του δρόμου περιοχών, όπως είχε προβλεφθεί ;

4. Υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του υπολοίπου  τμήματος ή θα δημοπρατήσουμε εκ νέου για τα υπόλοιπα, τμηματικά, αυξάνοντας υπέρογκα το κόστος εκτέλεσης του έργου; 

5. Από το 2012, όταν και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο αποκατάστασης του συνόλου του οδοστρώματος της περιαστικής οδού, ποιες ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να εξασφαλισθούν χρηματοδοτήσεις και να ολοκληρωθεί αυτό, έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αναδείξει την γεωπολιτική θέση του Νομού Σερρών συνολικά ή παραμένουμε μόνο σε περιχαρείς εξαγγελίες, εργασίες χωρίς προγραμματισμό και έργα βιτρίνας, προσφερόμενα μόνο για φωτογραφίες, χωρίς μακρόπνοο σχεδιασμό;

6. Υπάρχει πρόβλεψη για την αναβάθμιση της οδού σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα και με την μελέτη που ολοκλήρωσε η Εγνατία Οδός Α.Ε. το 2015; Η μελέτη αυτή προέβλεπε την μετατροπή της ημιτελούς, από το 1997 οδού, σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ΛΕΑ και διαχωριστική νησίδα. Δεδομένης και  της οικονομικής υποβάθμισης της Π.Ε. Σερρών (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τους φτωχότερους νομούς της χώρας) και της καθοριστικής συμβολής που θα έχει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος και στην οικονομική ανάπτυξη, πέραν της ασφάλειας των πολιτών, έχετε αναζητήσεις τρόπους χρηματοδότησης του έργου; Αν ναι, υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;

Σέρρες, Θερμοπηγή Σερρών: Ένα μοναδικό παγκοσμίως εύρημα, 7.000.000 ετών! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δημόσιος Χώρος (ένα κοινόχρηστο αγαθό ………με εκπτωτικό κουπόνι)

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Δημόσιος Χώρος (ένα κοινόχρηστο αγαθό ………με εκπτωτικό κουπόνι)

Γράφει ο Σερραίος Οικονομολόγος Κώστας Σαραφίδης

Ένας αρκετά πλήρης ορισμός γύρω από την έννοια του δημόσιου χώρου είναι ο εξής : «Ο δημόσιος χώρος είναι  η σκηνή όπου εκτυλίσσεται το έργο της δημόσιας ζωής. Δρόμοι,  πλατείες και πάρκα σε μια πόλη δίνουν μορφή στο είδος και την εξέλιξη των ανθρώπινων συναναστροφών.

Αυτοί οι δυναμικοί χώροι αποτελούν ένα σημαντικό συμπλήρωμα σε πιο πάγιους χώρους και στην ρουτίνα της καθημερινότητας, παρέχοντας δίκτυα κίνησης, κόμβους επικοινωνίας και κοινούς χώρους παιχνιδιού και χαλάρωσης.

Οι δημόσιοι χώροι βοηθούν τους ανθρώπους να ικανοποιήσουν σημαντικές τους ανάγκες, να διαμορφώσουν και να προστατέψουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να μεταδώσουν ιδιαίτερα πολιτισμικά νοήματα»

Τι είναι στην ουσία ο δημόσιος χώρος ; 

Βασικό ερώτημα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε γιατί γίνεται αντικείμενο καταχρηστικών χρήσεων και πρακτικών. Η διαχρονική  καταπάτησή του Δημόσιου Χώρου έχει να κάνει με την  πολιτικοοικονομική θεώρηση και πρακτική του εύκολου κέρδους με το λιγότερο κόστος. 

Ο δημόσιος χώρος αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού αστικού τοπίου και του ορθολογικού αστικού σχεδιασμού. Ο αριθμός των δημόσιων χώρων και η ποιοτική και φιλική προς τους πολίτες διαμόρφωσή τους δίνει προστιθέμενη αξία και στην ιδιωτική περιουσία. 

Διακρίνεται από τον ιδιωτικό χώρο  γιατί ο πολίτης έχει  ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτόν, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα, ηλικία και κοινωνικές-ταξικές διαφορές.  

Βασικό στοιχείο του δημόσιου χώρου είναι η ‘’κοινοχρηστία’’, και έτσι χαρακτηρίζεται και από το Σύνταγμα και του νόμους.  Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι αποτελούν βασικό και πρωταρχικό  στοιχείο κάθε πολεοδομικού σχεδιασμού και  έτσι  είναι αναγκαία η διαφύλαξη του χαρακτήρα τους και της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτούς. 

Οδυνηρή πραγματικότητα αποτελεί όμως  η ολοένα και αυξανόμενη κατάληψη από εμπορικές κυρίως χρήσεις σε όλους τους κεντρικούς κυρίως, δημοσίους κοινόχρηστους  χώρους.  

Στις πλατείες, οι επιτρεπόμενες κατασκευές – διαμορφώσεις αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση του προορισμού τους ως κοινοχρήστων και όχι στην εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών καταστημάτων και οικιών. 

Η πρακτική της άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική και η συνεχής ακόρεστη επέκτασή  τους τείνει να καταλάβει το μεγαλύτερο ποσοστό κάθε κοινόχρηστου χώρου, στερώντας τον ουσιαστικό προορισμό του, την  ελεύθερη χρήση  από τους πολίτες. 

 Επομένως τα βασικά προβλήματα είναι : 

Σε θεσμικό επίπεδο, απουσιάζει το  αίσθημα της  συνολικής ευθύνης από τη Διοίκηση. Επικρατούν σύγχυση αρμοδιοτήτων, συναρμοδιότητες, ανεπάρκεια των διοικητικών δομών. Οι Ο.Τ.Α. από τη μεριά τους, με άλλοθι τη έλλειψη  πόρων, καταστρατηγούν τον χαρακτήρα του δημόσιου χώρου σαν κοινόχρηστου αγαθού. 

  Η απουσία οργανωμένου σχεδιασμού και προγράμματος διαχείρισης των δημόσιων χώρων είναι έκδηλη.

Η απουσία ορθολογικού σχεδιασμού συχνά υποδηλώνει  ότι οι αποσπασματικές ρυθμίσεις που τελικά επιλέγονται, συνδέονται με ιδιωτικά συμφέροντα και δεν εξυπηρετούν τον πολίτη, λαμβάνονται δηλαδή περισσότερο υπόψη οι ομάδες συμφερόντων παρά το γενικό συμφέρον. 

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί επίσης η αντιμετώπιση του δημόσιου χώρου εκ μέρους των πολιτών,  με ιδιοκτησιακή – ατομικιστική αντίληψη. Αυτό καταδεικνύει την απουσία συλλογικής συνείδησης. Χαρακτηριστικό είναι το πώς συμπεριφερόμαστε σαν πολίτες (ευτυχώς όχι όλοι) στον δημόσιο χώρο. Όλοι έχουμε παρατηρήσει τη μετάπτωση του δημόσιου χώρου σε «ιδιωτικό», με την καταχρηστική συμπεριφορά οδηγών, εμπόρων, ιδιοκτητών αναψυκτηρίων αλλά και οικιστών. 

Για να καταλάβει κανείς πώς λειτουργεί μια κοινωνία, πρέπει να παρατηρήσει πώς η κοινωνία αυτή διαχειρίζεται τους δημόσιους χώρους της.

Στην Ελλάδα, ο δημόσιος χώρος πλήττεται από ένα έντονο συναίσθημα κοινωνικής απαξίωσης, που εκπορεύεται και προπαγανδίζεται από συγκεκριμένες πολιτικές,  οι οποίες έχουν αναλάβει τον ρόλο κτηματομεσίτη της εκχώρησης του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου.  

Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών  είναι η πλήρης αποξένωση του πολίτη από τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο και η μετατροπή του σε “πελάτη” εμπορικών χρήσεων, σε χώρο που στην πραγματικότητα του ανήκει.

Ο τελικός σκοπός και η κατάληξη αυτής της πρακτικής είναι να καταστήσει τους πολίτες, έγκλειστους στις ιδιοκτησίες τους, και μακριά από τον φυσικό τους χώρο όπου  θα είχαν τη δυνατότητα να  ζυμωθούν κοινωνικά. 

Μόνον αν σκεφτούμε τον δημόσιο χώρο ως τον χώρο αυτόν στο οποίο συναντώνται συγκεκριμένα σώματα με τις ιδιαιτερότητές τους και όχι αφηρημένες μονάδες, μπορούμε και να τον σχεδιάσουμε κατάλληλα..

Συμπερασματικά μπορεί να ειπωθεί, ότι ο Δημόσιος Χώρος θα πρέπει να τύχει μιας ολιστικής προσέγγισης από τις Τοπικές Εξουσίες. Η διαμόρφωση κανόνων και νόμων μπορεί να είναι προϊόν διαβούλευσης, η εφαρμογή τους ποτέ. Εκπτωτικές πρακτικές υποκρύπτουν παράβαση καθήκοντος και συναλλαγή. 

Προφανώς θα υπάρξουν και αντίθετες ερμηνείες από ‘’Βασιλικούς Γελωτοποιούς’’,  που αποστολή τους είναι η ευτυχία του ηγεμόνα.

Η ιστορία δείχνει ότι το πρώτο κεφάλι που θα έπεφτε ήταν το δικό τους, από τη στιγμή που ο ηγεμόνας αποφάσιζε να αλλάξει πορεία πλεύσης. Σ’ αυτό το θέατρο, το έργο δεν αλλάζει, μόνον ο θίασος!

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς στο Επιμελητήριο Σερρών

Σέρρες, Θερμοπηγή Σερρών: Ένα μοναδικό παγκοσμίως εύρημα, 7.000.000 ετών! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

«Είμαι 25 ετών και παρθένος. Πώς θα κάνω σχέση, ενώ δεν ξέρω καν να φλερτάρω;»

0

Η ιστορία ενός νεαρού, το άγχος του για το μέλλον και η απάντηση της ειδικού

Η Pamela Stephenson Connolly είναι ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η οποία ειδικεύεται στις σεξουαλικές διαταραχές και τις σχέσεις ζευγαριών. Η στήλη της στην εφημερίδα Guardian είναι μία από τις πιο επιτυχημένες με αναγνώστες να στέλνουν τις ιστορίες και τις απορίες τους και εκείνη να απαντά.

Η εξομολόγηση ενός 25χρονου άντρα είναι εκείνη που τις τελευταίες ώρες έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών. Όπως ο ίδιος γράφει είναι ένας νεαρός που έχει πετύχει πολλά σε κάθε τομέα της ζωής του, εκτός από τα ερωτικά.

«Δεν έχω κάνει ποτέ σεξ ή σχέση, ενώ όλοι όσοι γνωρίζω το έχουν καταφέρει. Δεν ξέρω το γιατί, αλλά μάλλον εγώ έχω κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, οι φίλοι μου επιμένουν πως όλα είναι καλά με εμένα», ξεκινά στο γράμμα του, λίγο πριν συνεχίσει για να εξηγήσει τον προβληματισμό του:

«Δεν υποφέρω από κάποια ασθένεια, σωματική ή ψυχική, και είμαι αρκετά κοινωνικός. Κάνω πολύ εύκολα φίλους.

Όταν ήμουν νεότερος, μάλλον έκανα το λάθος να εστιάσω σε ένα μόνο φλερτ, με το οποίο είχα φάει κόλλημα, για χρόνια. Ανταπόκριση δεν υπήρχε και εγώ παρέμενα εκεί, σε βάρος άλλων πιθανοτήτων για γνωριμίες.

Τώρα, όμως, έχω αλλάξει οπτική. Οι περισσότερες γυναίκες στην ηλικία μου έχουν σχέσεις και όσες δεν έχουν θέλουν απλώς να μείνουμε φίλοι.

Δεν ξέρω πώς να φλερτάρω, ενώ όλοι γύρω μου έχουν μια εμπειρία. Νιώθω πως βρίσκομαι σε έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν μπορώ να ξεφύγω.

Όλοι μου λένε πως δεν θα έπρεπε να ανησυχώ και πως όταν η σωστή στιγμή έρθει τα πάντα θα συμβούν φυσικά. Για δέκα χρόνια όμως είμαι μετέωρος ανάμεσα στο να προσπαθώ ή να μην προσπαθώ και τίποτα να μην συμβαίνει».

Η απάντηση της ειδικού

Η ψυχοθεραπεύτρια στην απάντησή της, προσπαθεί να βάλει σε μία σειρά τα πράγματα και ζητά από τον 25χρονο να δώσει λύση στον προβληματισμό της, κάνοντας ένα βήμα τη φορά.

«Ξεκίνα από το φλερτ. Όπως και η σεξουαλική επαφή, το φλερτ είναι μία πράξη που τη μαθαίνεις μέσα από την εμπειρία – και παρά τα όσα σου λένε οι φίλοι σου δεν έρχεται φυσικά.

Όλοι μας βελτιωνόμαστε με λίγη βοήθεια και τη συμβουλή του ειδικού. Ψάξε για τη βοήθεια που θα σε εμπνεύσει και κάνε εξάσκηση στις κοινωνικές σου δεξιότητες, ειδικά εκείνες που έχουν να κάνουν με το φλερτ.

Σε ορισμένους ανθρώπους δεν είναι τόσο εύκολο. Μεγαλώνοντας μάλιστα γίνεται δυσκολότερο. Ίσως μπορείς να βρεις ομάδες στήριξης που θα σε βοηθήσουν. Ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να γίνει το κατάλληλο για να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς και να λάβεις χρήσιμες συμβουλές και feedback».

Επιστρέφει με νέα σειρά ο Μανούσος Μανουσάκης: Πού θα «παίξει», ποια θα είναι η πρωταγωνίστρια

Έρχεται η Ροζ πανσέληνος του Απριλίου – Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Έρχεται η Ροζ πανσέληνος του Απριλίου – Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

0

Αύριο Τετάρτη (24 Απριλίου 2024) στις 2:49 τα ξημερώματα θα κορυφωθεί η «ροζ πανσέληνος», γνωστή και ως «Πασχαλινό Φεγγάρι».

Η ροζ Πανσέληνος ή αλλιώς η πανσέληνος του Απριλίου πήρε το όνομά της από τα ροζ αγριολούλουδα Phlox subulata της Βόρειας Αμερικής που συχνά ανθίζουν αυτή την περίοδο.

Κατά συνέπεια, η ονομασία «Ροζ Φεγγάρι» δεν περιγράφει το χρώμα που θα έχει η πανσέληνος, αλλά η συγκεκριμένη ονομασία προέκυψε με αφορμή την άνθηση του εν λόγω φυτού με τα ροζ λουλούδια.

Ποιες άλλες ονομασίες χρησιμοποιούνται για το ροζ φεγγάρι

Το Φεγγάρι που σπάει τον πάγο

Το Φεγγάρι των φυτών και των θάμνων

Το Φεγγάρι που τα ρεύματα είναι και πάλι πλωτά

Το Φεγγάρι που εμφανίζεται το κόκκινο γρασίδι

Το Φεγγάρι του βατράχου.

Το «ροζ φεγγάρι» συμπίπτει, επίσης, με πολλές θρησκευτικές γιορτές. Στο χριστιανικό εκκλησιαστικό ημερολόγιο λέγεται «πασχαλιάτικο φεγγάρι», καθώς είναι η πανσέληνος πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα.

Πως διαμορφώνονται οι ημερομηνίες για την επόμενη πανσέληνο του τρέχοντος έτους:

23 Μαΐου: Φεγγάρι λουλουδιών

21 Ιουνίου: Strawberry moon

21 Ιουλίου: Buck moon

19 Αυγούστου: Σελήνη οξύρρυγχου

17 Σεπτεμβρίου: Φεγγάρι συγκομιδής

17 Οκτωβρίου: Το φεγγάρι του κυνηγού

15 Νοεμβρίου: Σελήνη κάστορα

15 Δεκεμβρίου: Κρύο φεγγάρι.

Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι: Δίνει δωρεάν φαγητό σε όποιον έχει ανάγκη

Επιστρέφει με νέα σειρά ο Μανούσος Μανουσάκης: Πού θα «παίξει», ποια θα είναι η πρωταγωνίστρια

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Επιστρέφει με νέα σειρά ο Μανούσος Μανουσάκης: Πού θα «παίξει», ποια θα είναι η πρωταγωνίστρια

0

Ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Μανούσος Μανουσάκης κάνει comeback στην ΕΡΤ με μια μίνι αστυνομική σειρά έξι επεισοδίων.

Επιστρέφει με νέα σειρά ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Μανούσος Μανουσάκης για την τηλεοπτική σεζόν 2024 – 2025 και μάλιστα αυτή τη φορά σε εντελώς νέο ύφος.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός δημιουργός την περασμένη σεζόν βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 για το νέο «Τμήμα Ηθών», ωστόσο τα σχέδια… ναυάγησαν λόγω budget, καθώς η «Μάγισσα» κόστισε στο κανάλι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Επιστρέφει με νέα σειρά στην ΕΡΤ ο Μανούσος Μανουσάκης

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Αντωνάτου για την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», πρόκειται για μία μίνι αστυνομική σειρά 6 επεισοδίων με τίτλο «Το Δίχτυ» η οποία θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μιλάμε δηλαδή για ένα τηλεοπτικό reunion 28 χρόνια μετά του «Ψυθύρους Καρδιάς» του Mega, τη σειρά που ανέδειξε την αγαπημένη ηθοποιό. Για έναν από τους βασικούς ρόλους έχει ακουστεί και το όνομα του Θοδωρή Αθερίδη, ωστόσο μέχρι στιγμής η συμμετοχή του δεν είναι κάτι επίσημα ανακοινώσιμο.

Μένει να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα του καστ.

Νεκρή μυστηριωδώς σε ξενοδοχείο: Άνν Νικόλ Σμιθ, ο κροίσος 89χρονος σύζυγος, ο χαμός του γιου και η κούκλα κόρη

Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι: Δίνει δωρεάν φαγητό σε όποιον έχει ανάγκη

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Σέρρες, Θερμοπηγή Σερρών: Ένα μοναδικό παγκοσμίως εύρημα, 7.000.000 ετών! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Θερμοπηγή Σερρών ένα μικρό χωριό 80 κατοίκων, πάνω από την παλιά Ε.Ο. Σερρών-Προμαχώνα, που ανήκει διοικητικά στο κοντινό Σιδηρόκαστρο βρίσκεται ένα μουσείο φυσικής ιστορίας που έγινε γνωστό για τα σημαντικά ευρήματα που φιλοξενεί.


Κορυφαίο εύρημα αποτελεί το μοναδικό παγκοσμίως διατηρημένο κρανίο αγκυλοθήριου, που βρέθηκε στην περιοχή. Ένα ζώο που η όψη του θύμιζε κάτι μεταξύ ρινόκερου και αλόγου και έζησε πριν από 7.000.000 χρόνια.

Το κρανίο, έχει προσελκύσει το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον και υπήρξε αναφορά γι’ αυτό και στο National Geographic.

Το Ελληνικό κέντρο παρατήρησης επισκέφτηκε το μουσείο και συνάντησε την καθηγήτρια παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ κυρία Ευαγγελία Τσουκαλά που υπήρξε επικεφαλής των ανασκαφών.

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς στο Επιμελητήριο Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι: Δίνει δωρεάν φαγητό σε όποιον έχει ανάγκη

0

Κίνηση ανθρωπιάς σε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι

Σε μια σπάνια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όποιον έχει ανάγκη.

Όπως αναφέρθηκε στο Open, δυο νέα παιδιά άνοιξαν το ψητοπωλείο «Δια χειρός» στο Ζεφύρι στα σύνορα με Καματερό, στην Οδό 28ης Οκτωβρίου και αποφάσισαν ότι κάθε μέρα με το κλείσιμο της ημέρας στις 12 τα μεσάνυχτα θα προσφέρουν δωρεάν ότι φαγητό έχει απομείνει. Πρόκειται για φαγητό της ίδια ημέρας και όχι προηγούμενης.

Οι ιδιοκτήτες ανέφεραν πως είναι κάτι που θεωρούν αυτονόητο

«Δεν διανοηθήκαμε να δίνουμε φαγητό της προηγούμενης ημέρας στους πελάτες μας για αυτό είχαμε δυο επιλογές ή να το πετάξουμε ή να το δίνουμε στον κόσμο που έχει ανάγκη, και για μας αυτονόητο φυσικά είναι το δεύτερο», ανέφερε η ιδιοκτήτρια Μαρία Θεοδωροπούλου.

«Είναι οξύμωρο ένα κατάστημα εστίασης το βράδυ που κλείνει να του περισσεύει φαγητό και δίπλα να υπάρχει κόσμος που πεινάει και δεν έχει να φάει. Ζούμε δύσκολες μέρες το αντιλαμβανόμαστε όλοι στην κοινωνία, οπότε όταν υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη δεν γίνεται να κλείνεις τα μάτια και να πετάς το φαγητό», είπε ο ιδιοκτήτης Γιάννης Τσιουμπρής.

«Το όλο θέμα ξεκίνησε χτες, πέρασε κόσμος και νωρίτερα και του δώσαμε. Μας έχετε πιάσει κι εμάς εξαπίνης. Κάναμε μια δημοσίευση και πήρε μεγάλη έκταση και ούτε που το περιμέναμε και ευχαριστούμε τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος έκαναν μια δημοσίευση στο Facebook η οποία είχε περισσότερες από 1000 κοινοποιήσεις.

«Εμείς αυτή την ανάρτηση την δημοσιεύσαμε πριν από κάποιες ώρες, προχτές το βράδυ. Και μέσα σε 24 ώρες έχει πάρει τεράστια έκταση και αυτό μας έχει παραξενέψει γιατί για εμάς είναι αυτονόητο.

Μας παραξένεψε ότι κάτι αυτονόητο κάνει εντύπωση σε τόσους πολλούς ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Παράδειγμα προς μίμηση: Πτυχίο με άριστα για τον πρώτο τυφλό φοιτητή Σεβαστός Κουμτζής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ

Νεκρή μυστηριωδώς σε ξενοδοχείο: Άνν Νικόλ Σμιθ, ο κροίσος 89χρονος σύζυγος, ο χαμός του γιου και η κούκλα κόρη

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκίνησε το Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για τα έτη 2022 - 2024 και συγκεκριμένα στους Δήμους Αμφίπολης,...
xrhstos papastergiou adiaforia

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Στην ερώτηση που υπέβαλε η παράταξή μας «Πράξεις για τη Μακεδονία» στις 09/04/2024, η οποία αφορά την διακοπή, από 01/11/2023 του προγράμματος «περισυλλογής και...
nea aristera serrwn ypotimoun nohmosynh

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Ο  εξαιρετικός για τον τόπο μας θεσμός «Μαθήματα  Κλασικής  Παιδείας»  διανύει ήδη 21η  διδακτική περίοδος  και αποτελεί  ένα  Πνευματικό Συμπόσιο, πιστό στον βασικότερο  στόχο...
synanthsh malliara dhmarxous visaltias

Συνάντηση Μαλλιαρά με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους δημάρχους του Νομού Σερρών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς βρέθηκε στη Βισαλτία και στην Αμφίπολη. Πρώτος σταθμός ήταν...
lykeio ellhnidwn serrwn lazaros

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του  Λυκείου των...
mikrwn epixxeirhsewn kyklikh diaxeirhsh

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Στο 4ο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην Κρήτη, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, συμμετείχε ο  Γενικός Γραμματέας της...
paremvash lena toyska

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Με ανακοίνωσή του στις 10/4/2024, Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες ότι εκδόθηκε η ερμηνευτική Εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και...
giwrgos kavvathas politikes enisxyseis

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Στις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας την επομένη των ευρωεκλογών και οι δυνατότητες υποστήριξής της μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας...
flessa sarrhs mhtropolith serrwn

Επισκέφτηκαν Φλέσσα – Σαρρής τον Μητροπολίτη Σερρών

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στις 11:00 το πρωΐ, η υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ....
dhmos serrwn dianomh epitagwn

Δήμος Σερρών: Ξεκινά η διανομή των διατακτικών επιταγών

Εν όψει της εορτής του Πάσχα 2024 και έχοντας υπόψη την αριθμ.114/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Σερρών, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής...
dhmos hrakleias akatharista oikopeda

Δήμος Ηράκλειας: Οι ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα ακαθάριστα οικόπεδα

Ο Δήμος Ηράκλειας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, από 01 Μαΐου 2024 έως και 31 Οκτωβρίου 2024, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων...
periodeia pempth deep1

Περιοδεία τη Πέμπτη από τη ΔΕΕΠ Σερρών

Συνεδριάζει την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στα γραφεία του κόμματος η διοικούσα επιτροπή της ΔΕΕΠ ( ΝΟΔΕ ) Π.Ε Σερρών . Θέμα...
giwrgos gewrgantas vasikoi pylwnes

Γιώργος Γεωργαντάς: Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους πρέπει να δομηθεί η...

Τους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους πρέπει να δομηθεί η ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, στο πλαίσιο της μελλοντικής διεύρυνσης, των κοινωνικών δικαιωμάτων,...
kelly valtadwrou ergasies

6 ερωτήσεις από τη Κέλυ Βαλταδώρου για τις εργασίες στη περιφερειακή...

Το ζήτημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης στην περιαστική οδό της πόλης των Σερρών και την αναβάθμιση αυτής σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, καθώς και...
dhmosios xwros koinoxrhssto agatho

Δημόσιος Χώρος (ένα κοινόχρηστο αγαθό ………με εκπτωτικό κουπόνι)

Γράφει ο Σερραίος Οικονομολόγος Κώστας Σαραφίδης Ένας αρκετά πλήρης ορισμός γύρω από την έννοια του δημόσιου χώρου είναι ο εξής : «Ο δημόσιος χώρος είναι ...
25 etwn parthenos sxesh

«Είμαι 25 ετών και παρθένος. Πώς θα κάνω σχέση, ενώ δεν...

Η ιστορία ενός νεαρού, το άγχος του για το μέλλον και η απάντηση της ειδικού Η Pamela Stephenson Connolly είναι ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τις Ηνωμένες...
Screenshot

Έρχεται η Ροζ πανσέληνος του Απριλίου – Πότε θα τη δούμε...

Αύριο Τετάρτη (24 Απριλίου 2024) στις 2:49 τα ξημερώματα θα κορυφωθεί η «ροζ πανσέληνος», γνωστή και ως «Πασχαλινό Φεγγάρι». Η ροζ Πανσέληνος ή αλλιώς η πανσέληνος...
nea seira manousos manousakhs

Επιστρέφει με νέα σειρά ο Μανούσος Μανουσάκης: Πού θα «παίξει», ποια...

Ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Μανούσος Μανουσάκης κάνει comeback στην ΕΡΤ με μια μίνι αστυνομική σειρά έξι επεισοδίων. Επιστρέφει με νέα σειρά ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Μανούσος...
serres thermophgh serrwn eurhma

Σέρρες, Θερμοπηγή Σερρών: Ένα μοναδικό παγκοσμίως εύρημα, 7.000.000 ετών! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ &...

Στη Θερμοπηγή Σερρών ένα μικρό χωριό 80 κατοίκων, πάνω από την παλιά Ε.Ο. Σερρών-Προμαχώνα, που ανήκει διοικητικά στο κοντινό Σιδηρόκαστρο βρίσκεται ένα μουσείο φυσικής ιστορίας που έγινε γνωστό...
kinhsh anthrwpias souvlatzidiko

Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι: Δίνει δωρεάν φαγητό σε...

Κίνηση ανθρωπιάς σε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι Σε μια σπάνια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν φαγητό...

Δείτε επίσης