23/04/2024
15.4 C
Serres

Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι: Δίνει δωρεάν φαγητό σε όποιον έχει ανάγκη

0

Κίνηση ανθρωπιάς σε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι

Σε μια σπάνια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όποιον έχει ανάγκη.

Όπως αναφέρθηκε στο Open, δυο νέα παιδιά άνοιξαν το ψητοπωλείο «Δια χειρός» στο Ζεφύρι στα σύνορα με Καματερό, στην Οδό 28ης Οκτωβρίου και αποφάσισαν ότι κάθε μέρα με το κλείσιμο της ημέρας στις 12 τα μεσάνυχτα θα προσφέρουν δωρεάν ότι φαγητό έχει απομείνει. Πρόκειται για φαγητό της ίδια ημέρας και όχι προηγούμενης.

Οι ιδιοκτήτες ανέφεραν πως είναι κάτι που θεωρούν αυτονόητο

«Δεν διανοηθήκαμε να δίνουμε φαγητό της προηγούμενης ημέρας στους πελάτες μας για αυτό είχαμε δυο επιλογές ή να το πετάξουμε ή να το δίνουμε στον κόσμο που έχει ανάγκη, και για μας αυτονόητο φυσικά είναι το δεύτερο», ανέφερε η ιδιοκτήτρια Μαρία Θεοδωροπούλου.

«Είναι οξύμωρο ένα κατάστημα εστίασης το βράδυ που κλείνει να του περισσεύει φαγητό και δίπλα να υπάρχει κόσμος που πεινάει και δεν έχει να φάει. Ζούμε δύσκολες μέρες το αντιλαμβανόμαστε όλοι στην κοινωνία, οπότε όταν υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη δεν γίνεται να κλείνεις τα μάτια και να πετάς το φαγητό», είπε ο ιδιοκτήτης Γιάννης Τσιουμπρής.

«Το όλο θέμα ξεκίνησε χτες, πέρασε κόσμος και νωρίτερα και του δώσαμε. Μας έχετε πιάσει κι εμάς εξαπίνης. Κάναμε μια δημοσίευση και πήρε μεγάλη έκταση και ούτε που το περιμέναμε και ευχαριστούμε τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος έκαναν μια δημοσίευση στο Facebook η οποία είχε περισσότερες από 1000 κοινοποιήσεις.

«Εμείς αυτή την ανάρτηση την δημοσιεύσαμε πριν από κάποιες ώρες, προχτές το βράδυ. Και μέσα σε 24 ώρες έχει πάρει τεράστια έκταση και αυτό μας έχει παραξενέψει γιατί για εμάς είναι αυτονόητο.

Μας παραξένεψε ότι κάτι αυτονόητο κάνει εντύπωση σε τόσους πολλούς ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Παράδειγμα προς μίμηση: Πτυχίο με άριστα για τον πρώτο τυφλό φοιτητή Σεβαστός Κουμτζής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ

Νεκρή μυστηριωδώς σε ξενοδοχείο: Άνν Νικόλ Σμιθ, ο κροίσος 89χρονος σύζυγος, ο χαμός του γιου και η κούκλα κόρη

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Νεκρή μυστηριωδώς σε ξενοδοχείο: Άνν Νικόλ Σμιθ, ο κροίσος 89χρονος σύζυγος, ο χαμός του γιου και η κούκλα κόρη

0

Άννα Νικόλ Σμιθ: Ο γάμος με τον κατά 60 χρόνια μεγαλύτερό της πάμπλουτο 89χρονο, ο θάνατός του 13 μήνες μετά, τα 1,6 δισεκατομμύρια που κληρονόμησε 11 χρόνια μετά και η εικόνα της 12χρονης πανέμορφης κόρης της σήμερα

Η Άνν Νικόλ Σμιθ μεσουράνησε μετά τα καλλιστεία όταν επιλέχθηκε ως playmate του περιοδικού Playboy το 1993. Εκτός από την καριέρα μοντέλου εργάστηκε και ως ηθοποιός.

Το μη καλλιτεχνικό της όνομα και επώνυμο ήταν Vickie Lynn Hogan και είδε το φως της ζωής στις  28 Νοεμβρίου 1967  στο Τέξας. Ο πατέρας της ονομαζόταν Donald Eugene Hogan και η μητέρα Virgie Mae Arthur. 

Μετά το διαζύγιο των γονιών της το 1969, η Άννα ανατράφηκε από τη μητέρα και τη θεία της. Δεν ήταν καλή μαθήτρια και σταμάτησε το σχολείο στην τρυφερή ηλικία  των 14 ετών. Έτσι ξεκίνησε να εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο που είχε εξειδικευτεί στο τηγανιτό κοτόπουλο.

ann nikol smmith syzygos xamos1

Η καριέρα ως ηθοποιός

Η Άνν Νικόλ Σμιθ έλαβε μέρος στις ταινίες «The Hudsucker Proxy» (1994), «Naked Gun», «the Limit» (1995), «Skyscraper» (1997), «Wasabi Tuna» (2003), «Miss Cast Away and the Island Girls» (2004), «Be Cool» (2005.

Από το 2002 έως το 2004 έπαιζε στο δικό της reality show, με τίτλο «The Anna Nicole Show».

Η ταραχώδης προσωπική ζωή

Πρώτος της σύζυγος ήταν ο Μπίλι Σμιθ (τον γνώρισε όταν εργαζόταν ως σερβιτόρα) με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Ντάνιελ Γουέιν Σμιθ, ο οποίος πέθανε το 2006 σε ηλικία 20 ετών, ενώ επισκεπτόταν τη μητέρα του, η οποία μόλις είχε φέρει στον κόσμο ένα γλυκύτατο κοριτσάκι.

Ο δεύτερός της γάμος πραγματοποιήθηκε το 1994 όταν αποφάσισε να παντρευτεί έναν εκατομμυριούχο με τον οποίο είχε διαφορά 60 χρόνων.

ann nikol smmith syzygos xamos2

Συγκεκριμένα ο J. Howard Marshall Smith όταν πραγματοποιήθηκε η τελετή ήταν 89 ετών και εκείνη 26. Ο γάμος κράτησε μόνο 13 μήνες καθώς ο υπέργηρος σύζυγος απεβίωσε στις 4 Αυγούστου 1995.

ann nikol smmith syzygos xamos3

Ο σύζυγός της δεν την είχε συμπεριλάβει στην περιουσία του οπότε ξεκίνησε μια δικαστική διαμάχη που κράτησε 11 χρόνια προκειμένου να πάρει το ήμισυ της περιουσίας που ανερχόταν στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

ann nikol smmith syzygos xamos4 1

Η κόρη που άφησε πίσω

Η Άνν Νικόλ Σμιθ άφησε πίσω της μια κορούλα την Dannielynn Birkhead, την οποία χάρηκε μόνο για πέντε μήνες. Η Dannielynn είναι ένα κατάξανθο πανέμορφο κοριτσάκι με γαλανά μάτια και σπινθηροβόλο βλέμμα. Όσοι την βλέπουν λένε πως είναι ίδια η μαμά της.

Ο Larry κέρδισε την πατρότητα της μικρής Dannielynn αμέσως μετά το θάνατο της μητέρας της. «Προσπαθώ να κρατάω ζωντανή τη μνήμη της. Της λέω ιστορίες για την μητέρα της. Πολύ συχνά επισκεπτόμαστε τον τάφο της. Η Dannielynn έχει την ανάγκη να βρίσκεται κοντά της.

ann nikol smith syzygos xamos5
ann nikol smmith syzygos xamos6

Της έχω πει ότι θα διαβάσει και θα δει πολλά στο Ιντερνετ για την μητέρα της. Της έχω εξηγήσει ότι είχε κάνει κάποια λάθη, αλλά τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Δεν μου αρέσει να την παραμυθιάζω.

Της έχω πει ότι η μητέρα της ήταν σπουδαία γυναίκα και μια σπουδαία μαμά» λέει ο Larry και συνεχίζει: «Είναι τρομερό το πόσο της μοιάζει. Η κόρη μου είναι τα πάντα για μένα. Είναι όλος μου ο κόσμος».

Ο μυστηριώδης θάνατος

Η Άννα Νικόλ Σμιθ πέθανε σε ηλικία μόλις 39 ετών σε ξενοδοχείο, το 2007, υπό μυστηριώδεις συνθήκες, κατά πάσα πιθανότητα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Η ταινία με τη ζωή της

Η τηλεοπτική ταινία «The Anna Nicole Smith Story» αναφέρεται στην άνοδο και τη φήμη που απέκτησε, τους δικαστικούς αγώνες για την κληρονομιά με τα παιδιά του πάμπλουτου υπέργηρου συζύγου της και το τραγικό τέλος της από ναρκωτικά το 2007. Την υποδύθηκαν οι ηθοποιοί Βίκι Λιν Χόγκαν και Αγκνες Μπρούκνερ.

Snik: Είμαι πολύ έξυπνος, με 200 I.Q, τα παιδιά μου θα είναι πλούσια

Παράδειγμα προς μίμηση: Πτυχίο με άριστα για τον πρώτο τυφλό φοιτητή Σεβαστός Κουμτζής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Παράδειγμα προς μίμηση: Πτυχίο με άριστα για τον πρώτο τυφλό φοιτητή Σεβαστός Κουμτζής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ

0

Ο Σεβαστός Κουμτζής, έγινε ο πρώτος τυφλός φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβαστός Κουμτζής, ήταν ο πρώτος τυφλός φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πριν από κάποιους μήνες, αποφοίτησε, πήρε το πτυχίο του με άριστα και ορκίστηκε έχοντας κοντά του σύσσωμη την οικογένειά του.

Ο Σεβαστός είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που εισήχθη και αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, όχι μόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Ο πρώτος τυφλός φοιτητής αποφοίτησε με άριστα

Ο αδελφός του, Αργύρης Κουμτζής, είναι επίσης τυφλός και είχε αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Φυσικής το 2019. Αυτή τη φορά, χωρίς να κρύψει την περηφάνιά του, μοιράστηκε τη χαρά της οικογένειάς του για τη μεγάλη επιτυχία του μικρότερου αδελφού του.

«Τώρα αν αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος με σχεδόν μηδενική όραση να κάνει όλα αυτά, και εγώ αναρωτιέμαι να σας πω την αλήθεια… Η απάντηση φαντάζομαι βρίσκεται κάπου μεταξύ της αγάπης του για το αντικείμενο και της παροιμιώδους ξεροκεφαλιάς του.

Από μικρός φαινόταν, ο άτιμος, ότι δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και έπαιζε με γρανάζια, κατσαβίδια και εργαλεία. (Καλά μεταξύ μας τώρα και τώρα που πήρε το πτυχίο πάλι τα ίδια κάνει)».

«Επειδή ο αδερφός μου είναι ταπεινός, όπως πάντα, ας δούμε λίγο κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Ο Σεβαστός είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που εισήχθη και αποφοίτησε από το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών όχι μόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη τη χώρα. Και όχι μόνο αποφοίτησε, και όχι μόνο αρίστευσε, αλλά είχε και το μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ των Φοιτητών που ορκίστηκαν την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου.

Φυσικά, όσοι έχουν ιδέα από πανεπιστημιακή εκπαίδευση γνωρίζουν πως ο βαθμός δεν είναι τα πάντα. Να αναφέρω ότι ο Σεβαστός ήταν ενεργό μέλος της φοιτητικής ομάδας ART που συμμετέχει σε Διαγωνισμούς κατασκευής Αγωνιστικών Αυτοκίνητων.

Επίσης, εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία σε πρωτοποριακό θέμα δικής του έμπνευσης πάνω σε συστήματα ψύξης μπαταριών ηλεκτρικών αεροπλάνων.


Τώρα αν αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος με σχεδόν μηδενική όραση να κάνει όλα αυτά, και εγώ αναρωτιέμαι να σας πω την αλήθεια… Η απάντηση φαντάζομαι βρίσκεται κάπου μεταξύ της αγάπης του για το αντικείμενο και της παροιμιώδους ξεροκεφαλιάς του.

Από μικρός φαινόταν, ο άτιμος, ότι δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και έπαιζε με γρανάζια, κατσαβίδια και εργαλεία. (Καλά, μεταξύ μας, και τώρα που πήρε το πτυχίο πάλι τα ίδια κάνει). Συγχαρητήρια και πάλι, συνέχισε έτσι δυνατά ρε αγόρι μου».

Στάζει μέλι η Βίσση για τον Καρβέλα: «Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω»

Snik: Είμαι πολύ έξυπνος, με 200 I.Q, τα παιδιά μου θα είναι πλούσια

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Snik: Είμαι πολύ έξυπνος, με 200 I.Q, τα παιδιά μου θα είναι πλούσια

0

Ο Snik παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «DownTown» και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του που χώρισαν και για ποιο λόγο φοράει γούνα και κυκλοφορεί μαζί με πολλά άτομα.

«Δεν είμαι παιδί από πλούσιους γονείς. Μακάρι να ήμουν. Τα παιδιά μου θα είναι» ανέφερε ο νεαρός ράπερ και συνέχισε: «Όταν ήμουν μικρός, βοηθούσε η μαμά έμενα και τώρα που είμαι μεγάλος βοηθάω εγώ τη μαμά.

Οι γονείς μου χώρισαν, επέλεξα να μείνω με τη μαμά μου, μεγάλωσα χωρίς father figure, οπότε ο δρόμος με έκανε να γίνω αυτός που είμαι. Μένω μόνος μου από τα 16. Και ήταν από επιλογή μου.

Ήθελα να έχω το χώρο μου. Δεν μπορούσα να έχω τη μάνα μου στο διπλανό δωμάτιο και όταν παράτησα το σχολείο, μικρός, αποφάσισα ότι δεν είμαι φτιαγμένος για αυτήν τη φάση και αναγκάστηκα να δουλέψω. Ήθελα να είμαι boss του εαυτού μου».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε τι «παίζει» με τους μπράβους που φέρεται να έχει, δηλώνοντας  ότι μπορεί να είναι φίλοι του, ενώ τόνισε πως είναι αρκετά έξυπνος και έχει 200 I.Q. Φυσικά, ο Snik μιλάει ακόμα για τη σχέση του με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Σωτήρης Βούλγαρης: Ο Έλληνας αργυροχρυσοχόος που δημιούργησε τον περιβόητο οίκο Bulgari

Στάζει μέλι η Βίσση για τον Καρβέλα: «Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω»

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Στάζει μέλι η Βίσση για τον Καρβέλα: «Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω»

0

Η Άννα Βίσση αναφέρθηκε στο αν θα είναι στην κριτική επιτροπή του «Voice», στη Eurovision αλλά και στον Νίκο Καρβέλα.

«Κούραση, όλα καλά, όλα ωραία», είπε αρχικά.

Για τη Eurovision, η γνωστή τραγουδίστρια είπε: «Μ’ αρέσουν και τα 2 τραγούδια πάρα πολύ. Και η Μαρίνα μ’ αρέσει και η Σίλια μ’ αρέσει και τα κομμάτια τους, οπότε είναι θέμα στιγμής, του πώς θα ξεχωρίσουν».

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα, η Άννα Βίσση σχολίασε: «Τι να τον δω; Τον Νίκο τον ξέρω χρόνια. Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω και θα συνεχίσω να τον πιστεύω και χαίρομαι και πάρα πολύ σαν να τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε».

Τέλος, σχετικά με το αν είχε πρόταση να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του «Voice», η τραγουδίστρια απάντησε: «Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είχα πρόταση αλλά δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω.

Τελειώσαν αυτά για εμένα, έχω άλλες δουλειές τώρα. Ωραία είναι όλα αυτά, να υπάρξει χώρος, έχουν τόσο κόσμο πια να πάρουν και άλλοι ευκαιρίες να κάνουν κάτι τέτοιο».

Η αληθινή ιστορία του ανθρώπου που με το γέλιο ξεπέρασε την ανίατη ασθένεια του

Σωτήρης Βούλγαρης: Ο Έλληνας αργυροχρυσοχόος που δημιούργησε τον περιβόητο οίκο Bulgari

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Φρίκη στα Τρίκαλα: Ο ένας γιος έδεıρε τη μάνα και ο άλλος τον πατέρα

Δύο αδέλφια συνελήφθησαν στα Τρίκαλα για ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22/4) όταν ένας 40χρονος επιτέθηκε στη μητέρα του 70 ετών και την χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές προκαλώντας της μώλωπα στο αριστερό μάτι και εκδορές στην μύτη και στα χείλη.

Η γυναίκα απευθύνθηκε στις Αρχές και ο 40χρονος συνελήφθη.

Μετά τη σύλληψη του όμως, ο 40χρονος κατήγγειλε ότι και ο αδερφός του, το βράδυ της ίδιας μέρας, επιτέθηκε στον πατέρα τους 73 ετών χτυπώντας τον με γροθιά στο πρόσωπο και στη συνέχεια επιτέθηκε και στον ίδιο με μαχαίρι κουζίνας, προκαλώντας του εκδορές στην πλάτη.

gios edeire mana allos patera1

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά την καταγγελία του, οι αστυνομικοί εντόπισαν και τον αδερφό του 40χρονου και του πέρασαν χειροπέδες.

Παράλληλα εντοπίστηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο αδερφός του και κατασχέθηκε.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πότε λήγουν οι ταυτότητες

Μεγάλη φωτιά στην Πάρο – Απομακρύνονται οι κάτοικοι

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Σωτήρης Βούλγαρης: Ο Έλληνας αργυροχρυσοχόος που δημιούργησε τον περιβόητο οίκο Bulgari

0

Ένας αργυροχρυσοχόος καταφτάνει οικογενειακώς στη Ρώμη από ένα ηπειρώτικο χωριουδάκι της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας το 1881 και ανοίγει ένα μαγαζάκι ίδιο με αυτό της παραδοσιακής γιαννιώτικης τέχνης που είχε στον τόπο του. Αυτό ήξερε να κάνει, αυτό έκανε.

Συνώνυμη σήμερα της ιταλικής φινέτσας, η Bulgari ήταν μια περιπέτεια εντελώς ελληνική που θα έφερνε την ξεριζωμένη οικογένεια στην απόλυτη κορυφή του κόσμου!

Έναν σχεδόν αιώνα αργότερα, ο Άντι Γουόρχολ παρατηρούσε: «Πάντα επισκέπτομαι την Bulgari, γιατί είναι το σημαντικότερο μουσείο σύγχρονης τέχνης». Μιλούσε φυσικά για το κοσμηματοπωλείο του Βούλγαρη που ήταν πια ορόσημο της πολυτέλειας και του καλού γούστου και καθόριζε τα διεθνή πρότυπα της μόδας.

Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον αγόρασε στη δεκαετία του ’60 ένα σμαραγδένιο δαχτυλίδι για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, λέγοντας μπροστά στις κάμερες: «Εγώ έμαθα στην Ελίζαμπεθ την μπίρα. Αυτή μου έμαθε την Bulgari».

Ο τέταρτος σύζυγός της, τραγουδιστής και ηθοποιός Έντι Φίσερ, είχε σημειώσει αργότερα -αν και πικρόχολα- για τη σταρ: «Η μοναδική λέξη που ξέρει στα ιταλικά είναι Bulgari».

swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos1

Η Τέιλορ ήταν μία βέβαια από τις διάσημες πελάτισσες της δυναστείας Βούλγαρη, καθώς ο μακρύς κατάλογος περιλάμβανε πια διάσημους σταρ, γαλαζοαίματους, σύσσωμη την οικονομική ελίτ της Δύσης, σεΐχηδες, πολιτικούς και γενικώς όλη την αφρόκρεμα του 20ού αιώνα, από την πριγκίπισσα Σοράγια του Ιράν και την Εβίτα Περόν μέχρι την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, τη Σοφία Λόρεν και την Άννα Μανιάνι!

Πόσο δρόμο είχε διανύσει όμως ο ιδρυτής της Σωτήριος Βούλγαρης, που από τους Καλαρρύτες των Τζουμέρκων και την Παραμυθιά της Θεσπρωτίας θα βρεθεί στην Αιώνια Πόλη να καθοδηγεί τη διεθνή μόδα!

Με το περίεργο κράμα του της παραδοσιακής ηπειρώτικης τέχνης διανθισμένης με βυζαντινά στοιχεία και πινελιές Ανατολής, ο Βούλγαρης άνοιξε το κατάστημά του το 1884, έχοντας αργότερα τους δυο γιους του στο πλευρό του.

Σωτήρης, Κωνσταντίνος και Γιώργος δεν ήξεραν βέβαια ότι το μαγαζάκι τους θα γινόταν σύντομα η ναυαρχίδα της εταιρίας, καθώς μέσα σε λίγα χρόνια θα είχαν πέντε κοσμηματοπωλεία στην Ιταλία και σύντομα σε όλο τον κόσμο!

swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos2

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, η ζήτηση των μοναδικών εκκλησιαστικών δημιουργών του Βούλγαρη αυξήθηκε στη χώρα μας και ο ίδιος έστελνε πια τα κοσμήματά του από την Ευρώπη μέχρι την Αίγυπτο και τη Μικρά Ασία.

Έλληνας στην ταυτότητα και την καρδιά, ο Σωτήρης, που πέθανε το 1932, δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του. Ζήτησε κάποια στιγμή να του στείλουν μια Ηπειρώτισσα να παντρευτεί και λίγο πριν τον θάνατό του εξουσιοδότησε τα παιδιά του να χρηματοδοτήσουν την ίδρυση ενός λαμπρού σχολείου στη γενέτειρά του, την Παραμυθιά.

Οι δύο γιοι του, Κονσταντίνο και Τζόρτζιο πλέον, ανέλαβαν την επιχείρηση μετά τον χαμό του πατέρα τους και ήταν αυτοί που τη γιγάντωσαν διεθνώς, παραμένοντας πιστοί στο όραμα του Σωτήρη για αρμονικό συνδυασμό του παραδοσιακού με το σύγχρονο.

Με τη συνταγή της επιτυχίας πατρική κληρονομιά, οι γιοι υιοθέτησαν ένα στιλιστικό μοτίβο που αντλούσε στοιχεία από τον ελληνικό κλασικισμό και την ιταλική αναγέννηση και κατέκτησαν την ιταλική αγορά.

Η Bulgari θα γινόταν ο περιβόητος οίκος μόνο στη δεκαετία του 1970, όταν άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα εκτός Ιταλίας, από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι μέχρι τη Γενεύη και το Μόντε Κάρλο. Σήμερα η πολυτελέστατη φίρμα διατηρεί 230 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos3

Στους συγχωριανούς του Βούλγαρη δεν έκανε πάντως καμία εντύπωση η διεθνής απήχηση των δημιουργιών του, καθώς στους Καλαρρύτες και την Παραμυθιά αργότερα η μικρή αργυροχρυσοχοΐα που διατηρούσε παραδοσιακά η οικογένεια ήταν ήδη γνωστή για το γούστο της.

Έπρεπε απλώς να τη μάθει ο υπόλοιπος κόσμος…

Πρώτα χρόνια

Ο Σωτήριος Βούλγαρης γεννιέται στις 18 Μαρτίου 1857 στην Παραμυθιά Ιωαννίνων, αν και η οικογένεια κρατά από τους Καλαρρύτες, το μεγαλύτερο βλαχόφωνο κέντρο αργυροχρυσοχοΐας σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Ο παππούς του Κωνσταντίνος ήταν χρυσικός και όργωνε τα χωριά της Ηπείρου πουλώντας την πραμάτεια του.

Την τέχνη την πέρασε στον γιο του, Γεώργιο, και μαζί θα ανοίξουν τη νέα αργυροχρυσοχοΐα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας το 1819, όταν εγκατέλειψαν οικογενειακώς τους Καλαρρύτες που είχαν βουτήξει στο αίμα και τον όλεθρο οι Οθωμανοί.

Το κατάστημα θα γίνει γνωστό στην περιοχή και ο Γεώργιος θα δει τη ζωή του να αλλάζει προς το καλύτερο, οργώνοντας φορτωμένος με το κασελάκι του όλα τα πανηγύρια της Ηπείρου.

Παντρεύεται τη βλαχοπούλα Ελένη Στρουγγάρη και αποκτούν έντεκα παιδιά, αν και μόνο ένα θα επιζήσει τελικά, ο Σωτήρης. Ο οποίος μεγαλώνοντας έμαθε κι αυτός την οικογενειακή τέχνη δίπλα στον πατέρα του. Τα ασημικά τους έφταναν τώρα σε όλη την Ήπειρο, αν και δεν παύει να είναι τα χρόνια της τουρκοκρατίας και η ζωή μόνο εύκολη δεν είναι.

Το μαγαζί τους κάηκε το 1873 και άνοιξαν αμέσως δεύτερο. Οι περιπέτειες ωστόσο δεν λείπουν, ούτε και οι συνεχείς λεηλασίες του χωριού, κι έτσι η φαμίλια παίρνει το 1877 την πικρή απόφαση να μεταναστεύσει. Περνά στην Κέρκυρα, ανοίγει μαγαζί, το κλείνει κάποια στιγμή κι από κει θα βρει τον δρόμο της για τη Νάπολη αρχικά και τη Ρώμη στο τέλος, όπου καταφτάνει το 1881.

swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos4

Το μαγαζί της Νάπολης το έκλεισε εξαιτίας της τεράστιας εγκληματικότητας της πόλης και των συχνότατων διαρρήξεων! Και πάνω που τον έχει πιάσει απελπισία πως δεν στεριώνει πουθενά, τρία μόνο χρόνια αργότερα, το 1884, όταν τα ηνία της φαμίλιας αναλαμβάνει πια ο Σωτήρης, ανοίγει μια αργυροχρυσοχοΐα στη Ρώμη συνεχίζοντας να κατασκευάζει ασημένια και χρυσά κοσμήματα…

O Βούλγαρης και η Bulgari

Ο 27χρονος Βούλγαρης βρίσκεται λοιπόν ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στη Ρώμη! Σύντομα θα καταλάβει ότι πρέπει να παντρέψει τις δικές του καταβολές στην παραδοσιακή αργυροχρυσοχοΐα με τα ιταλικά δεδομένα και γίνεται γρήγορα δημοφιλής στους κοσμικούς κύκλους της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ταυτόχρονα, ο Σωτήρης διατηρεί πάγκο πλανόδιου πωλητή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, πουλώντας τα περίτεχνα ασημικά του και τα φυλαχτά στους προσκυνητές του Βατικανού. Με την Ελλάδα στην καρδιά του και έχοντας ορθοποδήσει οικονομικά, ζητά το 1888 να του στείλουν μια Ηπειρώτισσα να παντρευτεί.

Νυμφεύεται τη βλαχοπούλα Ελένη Μπάσιου και αποκτούν έξι παιδιά, τρία αγόρια και τρία κορίτσια. Το 1894 ο Σωτήρης ανοίγει νέο κατάστημα, στον αριθμό 28 της Βία ντε Κοντότι, απέναντι από το φημισμένο «Καφέ Γκρέκο», το οποίο θα γινόταν τελικά η «ναυαρχίδα» της αυτοκρατορίας Bulgari.

Η Ρώμη ήταν όμως νεκρή αγοραστικά το καλοκαίρι και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Βούλγαρη θα τον φέρει στο ελβετικό Σεν Μόριτζ κατά τους θερινούς μήνες του έτους, πουλώντας την πραμάτεια του στην οικονομική ελίτ. Το 1895 ανοίγει μερικά ακόμα καταστήματα στο Σαν Ρέμο, τη Νάπολη και το Μπελάτζιο, έχοντας πια πέντε μαγαζιά στην κατοχή του (δύο στη Ρώμη).

Τα βραχιόλια και τα σκουλαρίκια του πωλούν πια σαν τρελά και είναι σαφές πως τα έχει καταφέρει. Μόνο που δεν γνωρίζει ακόμα πόσο!

Το 1905 βάζει στην επιχείρηση τους δύο μεγάλους γιους του, ηλικίας 16 και 15 ετών, και επεκτείνεται ακόμα περισσότερο. Ο ίδιος αποσύρεται ολοένα και περισσότερο στο εργαστήριο και πλάι στις παραδοσιακές δημιουργίες του και τα κράματα ελληνικού κλασικισμού και ιταλικής αναγέννησης, επικεντρώνεται ολοένα και πιο πολύ στη δημιουργία πανάκριβων δημιουργιών με πολύτιμους λίθους, ακολουθώντας τη γαλλική μόδα που αναδυόταν γοργά.

Η ιστορία του Σωτήρη Βούλγαρη τελειώνει το 1932, όταν αφήνει την τελευταία του πνοή και ενταφιάζεται στο κοιμητήριο των ξένων της Ρώμης ως Έλληνας. Οι γιοι του συνέχισαν το έργο του και στα επόμενα χρόνια θα έκαναν τον οίκο παγκόσμιο.

swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos5

Στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου, τα παιδιά του Βούλγαρη εξαναγκάστηκαν να πάρουν την ιταλική υπηκοότητα για να επιβιώσουν επιχειρηματικά μέσα στο φασιστικό καθεστώς, βοηθώντας πάντα τους Έλληνες της Ιταλίας αλλά και κάθε διωγμένο και κατατρεγμένο.

Στο σπίτι τους στη Ρώμη βρήκαν καταφύγιο δραπέτες των ιταλικών στρατοπέδων αιχμαλώτων αλλά και εβραίοι πολίτες που κρύβονταν από τη λαίλαπα. Εκεί κατέφυγε ακόμα και ο Ευάγγελος Αβέρωφ! Για τη δράση τους αυτή το 1943 ανακηρύχτηκαν Δίκαιοι των Εθνών από το Μουσείο του Ολοκαυτώματος της Ιερουσαλήμ το 2003.

Κονσταντίνο και Τζόρτιο Μπούλγκαρι, όπως ήταν πια τα ονόματά τους, πρόσθεσαν νέα καταστήματα στην αλυσίδα και έφτιαξαν κοσμήματα αμύθητης αξίας, αναδεικνύοντας τα είδη τους σε συλλεκτικά κειμήλια τέχνης.

Το 1932 οι συνεχιστές του Σωτήριου, πιστοί στις πατρικές δεσμεύσεις, συμβάλλουν στην πνευματική ανάπτυξη της γενέτειρας του πατέρα τους χτίζοντας στην Παραμυθιά ένα νεοκλασικό πέτρινο δημοτικό σχολείο, το μεγαλύτερο της περιοχής μέχρι και σήμερα. Στα εγκαίνια του σχολείου, ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης τιμάται με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Βασιλέως Γεωργίου Α’ για τις ευεργεσίες του προς την Παραμυθιά.

swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos6

Το 1975 στο προαύλιο του σχολείου γίνονται τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωτήρη Βούλγαρη και η οικογένεια στέλνει στον δήμο Παραμυθιάς ένα χρυσό ομοίωμα του Κολοσσαίου της Ρώμης, το οποίο κοσμεί πια το γραφείο του δημάρχου.

Η Bulgari πουλήθηκε το 2011 στον γαλλικό όμιλο της Louis Vuitton έναντι 4,3 δισ. ευρώ και η έκτη γενιά των απογόνων του Σωτήρη Βούλγαρη είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος του κολοσσού LVMH.

swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos7

Εξιταλισμένη σήμερα, αλλά διατηρώντας άσβεστη την ελληνική κληρονομιά της, η οικογένεια του Νίκολα Μπούλγκαρι και του αδελφού του Τζιάνι επισκέπτεται τα πατρικά χώματα μια στο τόσο, θέλοντας να βάλουν και πάλι τη σφραγίδα τους σε νέα έργα πνοής στην Παραμυθιά.

swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos8

«Τώρα εγώ και ο αδελφός μου θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε το σχολείο, που έκτισε ο πατέρας μου το 1937, και να μπορούν τα παιδιά να παίζουν σε κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο», είπε ο Νίκολα στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα το 2005…

swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos9

Απίστευτο γεγονός: «Είμαι η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια. Σε έσωσα γιατί μου το ζήτησε η Παναγία»

Η αληθινή ιστορία του ανθρώπου που με το γέλιο ξεπέρασε την ανίατη ασθένεια του

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Η αληθινή ιστορία του ανθρώπου που με το γέλιο ξεπέρασε την ανίατη ασθένεια του

0

Πριν προτρέξετε να απορρίψετε την παρακάτω ιστορία ως ψεύτικη, καλό θα είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι είναι πολύ αληθινή.

Πρόκειται για την ιστορία ενός άντρα που ονομάζεται Νόρμαν Κούζινς (διαβάστε για αυτόν στο wikipedia), ο οποίος θεράπευσε τον εαυτό από μια ανίατη ασθένεια, χρησιμοποιώντας απλά την θετική σκέψη και το γέλιο.

Η ιστορία του είναι τεκμηριωμένη στο βιβλίο του, που μετέπειτα γυρίστηκε και ταινία, με τίτλο «Ανατομία μιας ασθένειας».

Ελπίζουμε ότι η ιστορία του Νόρμαν θα σας εμπνεύσει να ζήσετε τη ζωή σας με έναν τρόπο χαρούμενο και πιο αισιόδοξο.

Πριν από πολλά χρόνια, ο Νόρμαν Κούζινς διαγνώστηκε ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια. Οι γιατροί του είπαν ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής και ότι το ποσοστό ανάρρωσης του ήταν μόνο 1 προς 500!

Ο Νόρμαν μετά από το πρώτο σοκ, συνειδητοποίησε ότι το άγχος, η κατάθλιψη και ο θυμός που είχε στη ζωή του συνέβαλαν στην επιδείνωση της ασθένειας του. Σκέφτηκε επίσης, ότι όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα ίσως στην πραγματικότητα να ήταν και η βασική αιτία της εμφάνισης της ασθένειας του.

Αναρωτήθηκε, «αν η ασθένεια μου μπορεί να προκλήθηκε από την αρνητικότητα, γιατί να μην μπορεί με τον ίδιο τρόπο η θετικότητα να δημιουργήσει ευεξία;»

Αποφάσισε λοιπόν να πραγματοποιήσει ένα πείραμα, με πειραματόζωο τον ίδιο του τον εαυτό.

Το γέλιο έγινε η καθημερινή του δραστηριότητα. Πήγε να δει όλες τις κωμωδίες που μπόρεσε να βρει: Κίτον, Τσάπλιν, Φίλντς.

Άρχισε να διαβάζει μόνο αστείες ιστορίες και χαρούμενες ειδήσεις. Επικοινώνησε με όλους τους φίλους του και τους ζήτησε να του μεταφέρουν οτιδήποτε τους είχε συμβεί ή είχαν ακούσει που τους προκάλεσε γέλιο.

Πριν ξεκινήσει το παράξενο πείραμα του, οι αβάσταχτοι πόνοι που τον ταλαιπωρούσαν λόγω της ασθένειάς του, δεν τον άφηναν να κοιμηθεί τις νύχτες. Γελώντας για 10 λεπτά συνεχόμενα την ημέρα όμως, κατόρθωσε να βρει ανακούφιση στους πόνους του και να καταφέρει επιτέλους να κοιμηθεί.

Το αποτέλεσμα τελικά του πειράματος του: Ο Νόρμαν κατάφερε να διαψεύσει τους γιατρούς του, να ξεπεράσει την ασθένειά του και να ζήσει ακόμη 20 ευτυχισμένα, υγιέστατα και παραγωγικά χρόνια.

Όλη η ιστορία του Νόρμαν περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο του με τίτλο «Ανατομία μιας ασθένειας», μέσα από το οποίο αποδίδει το θαύμα της ανάρρωσης του στην αγάπη της οικογένειας του και στο χαμόγελο!

Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το γέλιο είναι χάσιμο χρόνου. Ότι πρόκειται για  μια πολυτέλεια, μια επιπολαιότητα, κάτι που πρέπει να επιδίδεται κανείς  μόνο περιστασιακά.

Τίποτα δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Το γέλιο είναι καθοριστικό για την ισορροπία μας, την ευημερία μας και την ζωντάνια μας. Αν δεν νιώθουμε καλά, το γέλιο θα μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα. Αν νιώθουμε καλά, το γέλιο θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε χαρούμενοι.

Μετά από το πρωτοποριακό πείραμα του Κούζινς, ακολούθησαν επιστημονικές μελέτες οι οποίες απέδειξαν ότι το γέλιο έχει θεραπευτική επίδραση στο σώμα, στο μυαλό και στα συναισθήματα του κάθε ανθρώπου.

Έτσι, ακόμη και αν δεν σας αρέσει να χαμογελάτε συχνά, θεωρήστε ότι από ιατρικής άποψης είναι απαραίτητο και κάντε το όσο πιο συχνά μπορείτε.

Χρησιμοποιήστε ό, τι σας κάνει να γελάσετε: ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, βιβλία, κινούμενα σχέδια, ανέκδοτα.

Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να γελάσει ελεύθερα – δυνατά και φωναχτά – όποτε κάτι σας φαίνεται αστείο. Οι άνθρωποι γύρω σας μπορεί να θεωρήσουν ότι είστε παράξενοι, αλλά αργά ή γρήγορα θα συμμετάσχουν, ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν τον λόγο που σας προκάλεσε γέλιο.

Ορισμένες ασθένειες μπορεί να είναι μεταδοτικές αλλά τίποτα δεν είναι πιο μεταδοτικό από.. το γέλιο!

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

Απίστευτο γεγονός: «Είμαι η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια. Σε έσωσα γιατί μου το ζήτησε η Παναγία»

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Απίστευτο γεγονός: «Είμαι η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια. Σε έσωσα γιατί μου το ζήτησε η Παναγία»

0

Παραθέτουμε ένα θαύμα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας που αναφέρεται σε θεραπεία μαγεμένης κοπέλας και έχει σχέση με το μοναστήρι που ήταν τότε ηγουμένη η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου, όπως το διηγείται ο πατήρ Χαράλαμπος Βασιλόπουλος (Βίοι Αγίων 89, Η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια, σελ. 34 ε.):

Μια κοπέλα ευγενής και ωραία, πού καταγόταν από την Καππαδοκία, ήταν αρραβωνιασμένη. Έπειτα μετάνοιωσε η νέα και δεν τον ήθελε τον μνηστήρα.

Αλλά για να μην την ενοχλεί εκείνος, έφυγε και πήγε στο Μοναστήρι, που ήταν Ηγουμένη η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου, κοντά στην Κωνσταντινούπολη και εκεί εμόνασεν.

Ο μνηστήρας της δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να την βγάλει από το Μοναστήρι. Ήταν μεθυσμένος από τον έρωτα. Γι αυτό βρήκε ένα μεγάλο μάγο και του έταξε πολλά χρήματα, αν θα μπορούσε να καταφέρει την νέα με τα μάγια του, να εγκαταλείψει το Μοναστήρι και να γίνει γυναίκα του.

Ο μάγος εκεί στην Καππαδοκία έκανε τα μάγια του και η γυναίκα βγήκε από τις φρένες της. Γύριζε όλο το Μοναστήρι και φώναζε τον μνηστήρα με το όνομά του. Ορκιζόταν δε, ότι εάν δεν της ανοίξουν την πόρτα να πάει να τον βρει θα πνιγόταν.

Η Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου, η Ηγουμένη, την έβλεπε σ αυτήν την κατάσταση, έκλαιγε και έλεγε:· – Αλλοίμονο σε μένα την αθλία, διότι διά την αμέλειαν των βοσκών αρπάζουν οι λύκοι τα πρόβατα. Αλλά, πονηρέ διάβολε, άδικα κοπιάζεις. Ο Χριστός δεν θα σε αφήσει να καταπιείς την αμνάδα μου.

Τότε συγκέντρωσε όλη την αδελφότητα και τις δίδαξε να φυλάγωνται από τις πανουργίες του δαίμονος. Διέταξε κατόπιν να νηστέψουν όλες όλη την εβδομάδα και να προσεύχωνται. Να κάμνουν δε διά την πάσχουσαν αδελφήν, κάθε μέρα χίλιες μετάνοιες.

Έτσι προσευχόταν η κάθε μία στο κελλί της. Την τρίτη νύχτα βλέπει η Αγία Ειρήνη εκεί πού προσευχόταν, τα μεσάνυχτα, μπροστά της τον Μέγαν Βασίλειον, που της είπε:

-Γιατί μάς ονειδίζεις Ειρήνη, ότι αφήνομε και γίνονται στην πατρίδα μας τα φοβερά και ανόσια μάγια; ῞Όταν ξημερώσει, πάρε την άρρωστη μαθήτριά σου και να την πάς εις τας Βλαχέρνας. Εκεί θα έλθει να την θεραπεύσει η Μήτηρ του Δεσπότου Χριστού, που έχει τί δύναμη.

Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Ο βίος και το μαρτύριο της | ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ | ANT1 News
Ο Άγιος αμέσως έγινε άφαντος. Η Αγία πήρε την πάσχουσα και δύο αδελφές, τις εναρετώτερες, και πήγε στον Ναό των Βλαχερνών.

Εκεί προσευχόταν όλη την ημέρα με δάκρυα. Το μεσονύκτιον όμως από τον κόπον αποκοιμήθηκαν. Τότε βλέπει στον ύπνο της η Αγία πολύ λαό, που ετοίμαζαν τούς δρόμους. Ήταν χρυσοφορεμένοι, ολόφωτοι και ραντίζανε με ευωδέστατα άνθη και εθυμίαζαν. Η Αγία τους ρώτησε, γιατί έκαμναν τόση ετοιμασία. Εκείνοι αποκρίθηκαν:

– Η Μήτηρ του Θεού έρχεται. Ετοιμάσου και συ ν’αξιωθείς να την προσκυνήσεις.
Τότε έφτασε η Παντάνασσα. Την ακολουθούσε πλήθος αμέτρητο αστραπηφόρων, το δε θείο και σεβάσμιο πρόσωπό της έχυνε τόση λάμψη, που δεν μπορούσε να το βλέπει άνθρωπος. Όταν είδε όλους τους εκεί αρρώστους η Παναγία, ήλθε και στην άρρωστη μαθήτρια της Ειρήνης.

Η Ηγουμένη πέφτει στα πόδια της Παναγίας φοβισμένη και έντρομη. Άκουσε όμως ότι η Θεοτόκος φώναξε το Μέγαν Βασίλειον και τον ερώτησεν για την Ειρήνη, τι χρειαζόταν. Εκείνος της εξέθεσεν όλη την υπόθεση της νέας.

– Καλέστε την Αναστασία, είπεν η Παναγία.

Η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια έφθασε αμέσως. Τότε η Θεοτόκος της είπε:

– Πηγαίνετε στην Καισάρεια με τον Βασίλειο, εξετάστε με επιμέλεια και να θεραπεύσετε αυτήν των κόρη της, διότι σε σένα ο Υιός και Θεός μου χάρισε αυτήν την χάριν. Κατόπιν προσκύνησαν την Παναγία η Αγία Αναστασία και ο Μέγας Βασίλειος και ανεχώρησαν εσπευσμένως να εκτελέσουν την εντολή. Άκουσε δε και η Οσία Ηγουμένη μια φωνή, που της έλεγε·:

– Πήγαινε στο Μοναστήρι σου, εκεί θα θεραπευθεί.

Όταν η Χρυσοβαλάντου ξύπνησε, φανέρωσε και στις άλλες μοναχές το όραμα και ανεχώρησαν χαρούμενες. Ήταν Παρασκευή και την ώρα του Εσπερινού μαζεύτηκαν όλες στο Ναό. Η οσία τους διηγήθηκε την οπτασία και τις διέταξε να σηκώσουν μάτια και χέρια στον Ουρανό και να λέγουν από την καρδιά τους το «Κύριε ελέησον». Έπειτα από πολλή ώρα προσευχής με δάκρυα, φάνηκαν στον αέρα πετώντας η Αναστασία η Φαρμακολύτρια και ο Μέγας Βασίλειος, ο οποίος της είπε:

– Άπλωσε, Ειρήνη, τα χέρια σου. Δέξου αυτά και μη μας ονειδίζεις άδικα. Αυτό της το είπε, διότι η Οσία Χρυσοβαλάντου προσευχόταν στην εικόνα του και του έλεγε να διώξει τους Μάγους από την Καισάρεια. Άπλωσε τότε τα χέρια της και πήρε ένα δέμα, που ερχόταν από τον αέρα και τω οποίον εζύγιζε τρεις λίτρες.

Όταν όμως το έλυσε, βρήκαν μέσα διάφορα μαγικά· σπάγγους, τρίχες, μολύβια, δεσίματα και γραμμένα ονόματα δαιμόνων, ιδιαιτέρως όμως είχαν δύο μικρά αγαλματάκια από μολύβι. Το ένα ήτο του ανδρός το ομοίωμα και το άλλο της μοναχής. Οι μοναχές εθαύμασαν και όλη την νύχτα ευχαριστούσαν την Θεοτόκον.

Το πρωί έστειλε η Ηγουμένη στις Βλαχέρνες δύο μοναχές και την πάσχουσαν. Έδωσε συγχρόνως εις αυτές και τα προαναφερθέντα μαγικά, καθώς και λάδι με πρόσφορον, για να λειτουργήσει ο Προσμονάριος.

Αυτός μετά την θείαν Λειτουργίαν έχρισε την άρρωστη από το λάδι της κανδήλας. Έπειτα έβαλε τα μαγικά επάνω στα αναμμένα κάρβουνα. Την ώρα δε που καιγόταν εκείνα, λύνονταν και τα αόρατα δεσμά της μοναχής. Ήλθε τότε στο μυαλό της καώ δόξαζε τον Θεόν, που την απάλλαξε.

Όταν όμως διαλύθηκαν τελείως τα μολυβένια αγάλματα, έβγαιναν φωνές μεγάλες από τα κάρβουνα, όπως κάνουν οι χοίροι, όταν τούς σφάζουν. Όσοι ήσαν παρόντες και έβλεπαν και άκουγαν αυτά, φύγανε έντρομοι, δοξάζοντες τον Θεόν, που κάμνει τέτοια θαυμάσια. Κατόπιν επέστρεψαν οι μοναχές στο Μοναστήρι και διηγόνταν στις άλλες τα συμβάντα.

Νεκταρία Γιαννουδάκη για τη βεντέτα της οικογένειάς της: Η μαμά μου έζησε δύσκολα πράγματα που τη σημάδεψαν

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

4η Διακρατική συνάντηση του δικτύου BREAKING ISOLATION-Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν από τις Σέρρες

Ξεκίνησε η πολιτική αντιπαράθεση για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το ότι ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν κάποια έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο το γνωρίζετε…( διαβάστε εδώ)
Σαφώς και είναι θετικό
, μιας και όλα τα ακίνητα του Δήμου μας είναι ασυντήρητα, για να μην πως κάποια είναι …ρημάδια.

Χατζηδημητρίου Μπέγος

Μόνο που τώρα βρέθηκε αντίλογος, από το πρόσωπο ενός ανθρώπου του Γιώργου Μήχου που σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας και φυσικά επί Χρυσάφη, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών…

«Είναι ντροπή λέει από τον λογαριασμό του αυτοκινητοδρομίου να κρίνετε και να κατηγορείτε τις προηγούμενες διοικήσεις για εγκατάλειψη!

Ο ρόλος της σελίδας είναι να ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τους αγώνες, τα events κι όλες τις δράσεις που τρέχουν στο Αυτοκινητοδρόμιο!

Σχετικά με την συνέντευξη σας και το κείμενο που διαβάσατε, κύριοι, θα μπορούσατε να είστε πιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ!

Τα έργα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν για να γίνει η πίστα ασφαλέστερη!
Γι αυτό και αμέσως μετά την ασφαλτόστρωση, σημειώθηκαν τα ρεκόρ τα πίστας!
Και δηλώνετε ότι με τα δικά σας έργα, επιτέλους, έγινε ασφαλής η πίστα;
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ;
ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΤΩΝ;

Ποτέ δεν θα είναι απόλυτα ασφαλής η πίστα!
Οπότε, κύριοι, συνεχίστε να κάνετε έργα βάση προδιαγραφών ώστε να είναι ασφαλέστερη κι αφήστε την γκρίνια και την πολιτική στην άκρη!
Καλή συνέχεια στο έργο σας!
ΥΓ: Με το να σβήσετε τα graffiti ενός Έλληνα δημιουργού, δε γίνεται η πίστα ασφαλέστερη!»

Γιώργος Ματθαίου: Τα πόδια σηκώθηκαν για να χτυπήσουν το κεφάλι…

giorgos michos mathaiou aftokinitodromio serron

Μόνο έτσι θα μπορούσε να είναι η απάντησή μου στον νέο πρόεδρο του Αυτοκινητοδρομίου, όταν αναφέρει ότι οι προηγούμενοι άφησαν μια τρύπα στο νερό.

Τέτοια έπαρση δεν έχει ξαναπεράσει από το Αυτοκινητοδρόμιο, ενώ κατηγορούσαν τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη για αυτόν τον λόγο.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς και δεν ξεκινάτε καλά. Αφήνετε υπαινιγμούς για τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να έχετε ακόμη κατανοήσει τα βασικά.

Προσβάλλετε με τα λόγια σας όλες τις προηγούμενες διοικήσεις. Συγκεκριμένα για την διοίκηση που είχα εγώ στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, δεν δέχομαι κουβέντα.

Να σας υπενθυμίσω ότι παρέλαβα από έναν εξαιρετικό πρόεδρο, τον κ. Βασίλη Παπαβασιλείου, και λειτουργήσαμε ως συνέχεια της πολύ καλής δουλειάς που είχε κάνει.

Η κυρία Δήμαρχος τι έχει να πει για αυτές τις συμπεριφορές; Είναι ενήμερη;

Πρώτη φορά στην ιστορία των Σερρών γίνονται τόσο αναίσθητες δηλώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρώτη φορά εργαλειοποιείται και η σελίδα στα social media του Αυτοκινητοδρομίου για μικροπολιτικές πρακτικές. Θα περιμένω εξηγήσεις και διευκρινίσεις καταλήγει ο πρώην πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Γιώργος Ματθαίου.

kostas begos vasilis koteoglou aftokinitodromio serron

Από εχθές κρατιέμαι και δεν μιλάω . Αν Μίλησω ξέρεις ότι θα εξαφανιστούν . Λυπάμαι πολύ για αυτά που άκουσα . Τους συγχωρώ γιατί είναι νέοι στα κοινά αλλά δεν συγχωρώ τα ψέμματα στις αναρτήσεις τους .

Απλά να ζητήσουν συγνώμη τίποτε άλλο γιατί είναι αρχή και είναι νέοι . Ένα θα πω που δεν είπαν . Που βρήκατε τα χρήματα για αυτά που μας λέτε .

Μήπως είναι χρήματα που σας αφήσαμε 250000 χιλ ευρώ ταμείο ;. Θα μιλησω αργότερα αφού τώρα τους καταλογίζω ότι είναι άπειροι, συμπλήρωσε ένα ακόμα μέλος της παλιάς διοίκησης ο Γιώργος Γούνας.

Τα συμπεράσματα …δικά σας!

Η νέα εποχή ξεκίνησε με έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Κώστας Καραμανλής: Παραδόθηκε ο νέος οδικός άξονας Καλλονή- Σίγρι!

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα!

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς στο Επιμελητήριο Σερρών


Επιμελητήριο Σερρών: Συνάντηση Μαλλιαρά με Κοτσακιαχίδη και Τάτσιο

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στο Πανσερραικό που μετά την νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννενα εξασφάλισε την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ.

Χατζηδημητρίου Μπέγος

Τα «λιοντάρια» κέρδισαν τον ΠΑΣ Γιάννενα και μπορεί να εξασφάλισαν και μαθητικά την παραμονή τους στην κατηγορία, και μάλιστα τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη των πλέι άουτ , αλλά τα προβλήματα …παραμένουν.

Τόσο με το γήπεδο, όσο και τις δημοτικές αρχές, νυν και πρωην που δεν μπορούν να πληρώσουν για να κάνουν το ρημάδι …στολίδι!

Η ΠΑΕ μπορεί να ζητά από τον Δήμο Σερρών την παραχώρηση του γηπέδου για να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα και να μην υπάρξουν τα ίδια προβλήματα τη νέα χρονιά ή στη χειρότερη περίπτωση «ξενιτευτεί» ο σύλλογος και αναζητήσει έδρα σε άλλο Νομό, αλλά στο φετινό προυπολογισμό για το 2024 δεν είδα κανένα κονδύλι.

kazias chatzidimitriou mitliaga

Το τι θα κάνουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου δεν το ξέρω, αλλά αθλητούπολη χωρίς ποδοσφαιρικό γήπεδο, γήπεδο μπάσκετ και κολυμβητήρια δεν υπάρχει.

Θα μου πεις στα λόγια μπορεί σε κάποια χρόνια να έχουμε τρία κολυμβητήρια, αλλά σήμερα δεν έχουμε κανένα και φυσικά αργεί πολύ ο χρόνος για να τα αποκτήσουμε.

Φταίει ο κακός μας ο καιρός, φταίει ο κακός προγραμματισμός, φταίνε οι ίδιοι οι παράγοντες…

Όποιος και αν φταίει την πληρώνει ο λαός και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες που είδαν με κακό μάτι την έλευση των παιδιών στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και φυσικά θα ήθελαν περισσότερες και καλύτερες διοργανώσεις στην πόλη και γιατί όχι και στο νομό…

Το μπαλάκι βέβαια θα πάει στο τέλος στους βουλευτές που όσο και να θέλουν δεν μπορούν να φέρουν χωρίς ένα σοβαρό επενδυτή 15 εκατομμύρια που θα χρειαστούν για την κατασκευή του νέου γηπέδου στο Νομό μας.

Μήπως όμως μπορεί να γίνει η αρχή με την κατασκευή μιας κερκίδας στο Εθνικό Στάδιο;
Και κάθε χρόνο να βάζουμε και ένα …λιθαράκι!
Γιατί το να πετάξουμε και πάλι χρήματα μέσα στο πάρκο της πόλης μοιάζει πιά στα …ανέκδοτο!

Για το Δημοτικό γήπεδο των Σερρών ο Τάσος Καζίας βάζει ψηλά τις απαιτήσεις του Πανσερραικού

tasos kazias gipedo panserraikou panserraikos kastro2 scaled 1

Έρχεται σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Τάσος Καζίας να ζητήσει από την σημερινή δημοτική αρχή να πράξουν τα αυτονόητα, σε τεχνογνωσία και χρήμα, ώστε να δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πανσερραϊκός.

Η νέα δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα υψίστης σημασίας, που αφορά την ασφάλεια και την βελτίωση ενός γηπέδου, που δυσφημεί με την εικόνα του, την πόλη των Σερρών και τον Πανσερραϊκό μας.

kazias panserraikos valtadorou

Το παρελθόν απέτυχε στο κομμάτι αυτό και ελπίζουμε οι τωρινές αποφάσεις που θα παρθούν από την κυρία Μητλιάγκα και τους συμβούλους της, να είναι συγκεκριμένες, ως προς τον χρονικό ορίζοντα και το οικονομικό πλαίσιο της εφαρμογής των μελετών…είπε ο Πρόεδρος βάζοντας ψηλά τον πήχη για όλους…

Βέβαια στο κάδρο μπαίνει και η Περιφέρεια, μιας και όπως βλέπω δεν ξεχνά ο κ. Καζίας ούτε τον κ. Σπυρόπουλο, ούτε τον κ. Τζιτζικώστα που ανάθεμά με αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το γηπεδικό να πράξουν τα αυτονόητα που χρειάζονται, σε τεχνογνωσία και χρήμα, ώστε να δοθούν επιτέλους έγκαιρα, στο δημοτικό γήπεδο…

Για να έτοιμοι με την σέντρα του νέου …πρωταθλήματος!

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Στόχος μας να ανοίξει το γήπεδο με ασφάλεια!

Κώστας Καραμανλής: Παραδόθηκε ο νέος οδικός άξονας Καλλονή- Σίγρι!

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα!

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς στο Επιμελητήριο Σερρών


Επιμελητήριο Σερρών: Συνάντηση Μαλλιαρά με Κοτσακιαχίδη και Τάτσιο

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Κώστας Καραμανλής: Παραδόθηκε ο νέος οδικός άξονας Καλλονή- Σίγρι!

Παραδόθηκε στους πολίτες της Λέσβου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος οδικός άξονας Καλλονή- Σίγρι αναφέρει ο πρώην υπουργός Υποδομών και βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής για ένα έργο που όπως αναφέρει “ Το βρήκαμε και αυτό βαλτωμένο το 2019 και καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε και να το προχωρήσουμε αποφασιστικά, ώστε επιτέλους να ολοκληρωθεί”.

Τον Ιούνιο του 2022 μάλιστα κατά την επίσκεψή μου συνεχίζει ο κ. Καραμανλής

karamanlis paradothike odikos aksonas kaloni sigri lesvos

“Στα εργοτάξια που εργάζονταν εντατικά, είχα την ευκαιρία να θαυμάσω από κοντά τα σπάνια απολιθώματα που βρέθηκαν και διασώθηκαν με τη συμβολή και του αναδόχου στη διάρκεια κατασκευής του δρόμου, μέρος των οποίων εκτίθενται στο εξαιρετικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι.

Ο νέος αυτός οδικός άξονας, σε συνδυασμό με το νέο Λιμάνι στο Σίγρι που παραδώσαμε κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία, ενισχύουν σημαντικά τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού και ιδιαίτερα της Δυτικής Λέσβου, που το έχει πραγματικά ανάγκη.

karamanlis paradothike odikos aksonas kaloni sigri lesvos2

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο Πρωθυπουργός, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης ένα ακόμη σπουδαίο έργο, το Φράγμα Τσικνιά, που δημοπρατήσαμε τον Ιανουάριο του 2023 και προχωράει υπό τη νέα ηγεσία του Υπουργείου”.

Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους ακρίτες νησιώτες μας και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο το γνωρίζει και το αναγνωρίζει, αλλά το αποδεικνύει έμπρακτα καταλήγει με ανακοίνωση του ο Κώστας Καραμανλής.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα!

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς στο Επιμελητήριο Σερρών


Επιμελητήριο Σερρών: Συνάντηση Μαλλιαρά με Κοτσακιαχίδη και Τάτσιο

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα!

«Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα. Κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία, που περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη Βαρβάκειο Αγορά βρέθηκε νωρίτερα την Τρίτη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα συναντήσαμε με τον Δήμαρχο μια άδεια Βαρβάκειο Αγορά. Χθες ο Πρωθυπουργός επισκεπτόμενος την αγορά του Ρέντη, μας περιέγραψε πόσο καλά τα πάει με την ακρίβεια.

Το πόσο καλά τα πάει, το βιώνει στην τσέπη του ο ελληνικός λαός. Τα στοιχεία της Eurostat είναι αποκαλυπτικά.

Τον Μάρτιο, όπως θα δείτε, ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα ήταν υπερτετραπλάσιος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ακρίβεια, το κόστος στέγασης και η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπονομεύουν την καθημερινότητα του ελληνικού λαού.

Γι’ αυτό, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα. Κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία, που περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Γι’ αυτό ζητώ να μας στηρίξουν.

Να μας δείξουν την εμπιστοσύνη τους για να έχουν την επόμενη ημέρα ισχυρή, αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση που θα κάνει τη Νέα Δημοκρατία να αλλάξει τροπάριο και να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς στο Επιμελητήριο Σερρών


Επιμελητήριο Σερρών: Συνάντηση Μαλλιαρά με Κοτσακιαχίδη και Τάτσιο

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς στο Επιμελητήριο Σερρών

0

Το Επιμελητήριο Σερρών επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Σέρρες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχήθηκε στον κ. Αυτιά καλή δύναμη στον αγώνα του ενώ από την πλευρά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στο «σπίτι» του επιχειρηματία.

Τόνισε δε, πως λόγω και της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, τον δένουν ισχυροί δεσμοί με τον επιμελητηριακό θεσμό.

malliaras giorgos aftias epimelitirio serron serres episkepsi evrovouleftis

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Σερρών εν γένει και ειδικά στα δυσβάσταχτα βάρη για τους επαγγελματίες, τονίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα σ’ αυτό.

Ενημέρωσε μάλιστα τον κ. Αυτιά πως το Επιμελητήριο Σερρών έχει εδώ και καιρό καταθέσει πρόταση προς τα αρμόδια Υπουργεία , για την ένταξη του Νομού Σερρών σε ειδική οικονομική ζώνη.

malliaras giorgos aftias epimelitirio serron serres episkepsi evrovouleftis2

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου ενημέρωσε τον Γιώργο Αυτιά για την παραχώρηση στο Επιμελητήριο και τη λειτουργία του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», καθώς και για τα έργα που θα ξεκινήσουν εκεί, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση.

Τον κ. Αυτιά συνόδευαν οι βουλευτές της Ν.Δ., Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης ενώ από το Επιμελητήριο ήταν επίσης παρών το μέλος του Δ.Σ., Χρήστος Τρούπης.

Επιμελητήριο Σερρών: Συνάντηση Μαλλιαρά με Κοτσακιαχίδη και Τάτσιο

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

0

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι μια από τις σημαντικότερες της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης.

Αποτελεί άλλωστε και μια μέρα που γιορτάζουν σχεδόν όλες οι οικογένειες, αφού το όνομα Γιώργος είναι το πιο συνηθισμένο μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού στην Ελλάδα.

Την τελευταία φορά που η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατέθηκε για μετά την 23η Απρίλη ήταν το 2022.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου επηρεάζεται από τη Σαρακοστή και την ημέρα που προκύπτει κάθε χρόνο το Πάσχα.

Η Ανάσταση είναι κινητή εορτή και υπολογίζεται με βάση την Πανσέληνο.

Το Πάσχα καθορίζεται ως την Κυριακή μετά την πρώτη Πανσέληνο που βγαίνει μετά την εαρινή ισημερία.

Ανάλογα λοιπόν με την ημερομηνία που γιορτάζεται το Πάσχα, καθορίζεται και η εορτή Αγίου Γεωργίου.

Εάν η 23η Απριλίου βρίσκεται εντός της Σαρακοστής, τότε η γιορτή μεταφέρεται για την επόμενη μέρα του Πάσχα. Παρατηρώντας μάλιστα τα τελευταία χρόνια η μετάθεση της γιορτής έχει συμβεί το 2013, το 2016 και το 2019, το 2021, το 2022 ενώ αναμένεται να συμβεί και πάλι εφέτος (2024) όπου η εορτή μετατίθεται στις 6 Μαΐου 2024.

Όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr, το ίδιο συμβαίνει και με την εορτή του Αγίου Μάρκου του Αποστόλου και Ευαγγελιστή.

Η ημέρα εορτής της μνήμης του είναι 25 Απριλίου. Όπως και με την εορτή του Αγίου Γεωργίου έτσι και η ημέρα εορτής του Αποστόλου Μάρκου μετατίθεται μετά το Πάσχα εάν αυτό είναι μετά τις 25 Απριλίου.

Στην περίπτωση του Αγίου Μάρκου η εορτή μετατίθεται δύο ημέρες μετά το Πάσχα, την Τρίτη της Διακαινησίμου.

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις έχουμε μεταφορά και της εορτή του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου όπου γιορτάζει κανονικά στις 2 Μαΐου με την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του.

Όταν όμως το Πάσχα είναι μετά τις 30 Απριλίου μετατίθεται η εορτή την Τετάρτη της Διακαινησίμου ώστε να μην συμπέσει με τις γιορτές του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Μάρκου Δευτέρα και Τρίτη της Διακαινησίμου αντίστοιχα.

Άγιος Παϊσιος: Γιατί σε μερικές γυναίκες ο Θεός δεν δίνει παιδιά

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

0

Η Fiat Professional σταθερά είναι πρωταγωνίστρια στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών χάρη στην πλούσια γκάμα που διαθέτει.

Ανακάλυψε τη νέα σειρά Fiat Professional και επέλεξε το ιδανικό επαγγελματικό van για κάθε σκοπό.

Υποστηρίζοντας τις ανάγκες του επαγγελματία, η Fiat Αφοί Ιωαννίδη εφαρμόζει νέες προωθητικές ενέργειες που κάνουν ευκολότερη την αγορά:

Με όφελος έως 5.900€Προνομιακό επιτόκιο 3,9% – και 5 χρόνια εγγύηση!

Όποιο μοντέλο κι εάν επιλέξεις, η πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, η σύγχρονη τεχνολογία, ο πλούσιος εξοπλισμός και η κορυφαία αξιοπιστία είναι δεδομένη.

FIAT DOBLO

afoi ioannidi fiat doblo epaggelmatika aftokinita serres ioannidis bros 2


Το νέο Fiat Professional Doblò διατίθεται σε δύο εκδόσεις καυσίμου:
• Κινητήρες ντίζελ και
• Ηλεκτροκινητήρα (E-Doblò)
ΑΝΕΣΗ
Με το χαρακτηριστικό ”Magic Cargo” αυξάνεται η ευελιξία του εσωτερικού του οχήματος. Μπορείτε να μεταφέρετε έως και 3 άτομα στο πίσω μέρος ή να αυξήσετε το μήκος και τον όγκο εργασίας: μεγαλύτερη χωρητικότητα φορτίου, αυξημένη σε +0,5 m3 και μήκος εργασίας ≥ 1,80 m, χωρητικότητα έως 4,4 m3 και ωφέλιμο φορτίο έως 1000 kg. Ιδανικό για τις καθημερινές σας αποστολές.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Με 18 ενεργά και παθητικά προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, η δουλειά σας θα είναι πλέον ασφαλής. Θα έχετε πάντα βοήθεια κατά την οδήγηση και στους ελιγμούς σας, αφήνοντάς σας ξέγνοιαστους να κάνετε τα καθημερινά σας καθήκοντα.

FIAT SCUDO

afoi ioannidi fiat doblo epaggelmatika aftokinita serres ioannidis bros

Το νέο Fiat Scudo διατίθεται σε δύο εκδόσεις:
• Πετρελαιοκινητήρα και
• Αμιγώς ηλεκτρική
ΟΔΗΓΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
Με 13 συσκευές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το νέο Fiat Professional Scudo υποστηρίζει τον οδηγό και κάνει το ταξίδι του όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και άνετο.
• Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας
• Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας
• Προειδοποίηση σύγκρουσης προς τα εμπρός και έλεγχος AEB
• Κάμερα οπισθοπορείας
• Έλεγχος πρόσφυσης

FIAT E-DUCATO

afoi ioannidi fiat doblo epaggelmatika aftokinita serres ioannidis bros 23 1

100% Ducato. 100% ηλεκτρικό. 100% κατάλληλο για την αποστολή σας.
Το νέο E-Ducato έχει αυτονομίας έως 370km και διαθέτει 4 διαφορετικές επιλογές φόρτισης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Με τις έξυπνες λειτουργίες, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση. Όπως ο προ-κλιματισμός του οχήματος, ο οποίος έχει σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης μπαταρίας από το κλιματιστικό. Επιπλέον, το σύστημα αισθητήρων στο πίσω προφυλακτήρα, ανιχνεύει επερχόμενα οχήματα τα οποία βρίσκονται στη γωνία τυφλού σημείου και δεν είναι ορατά. Ο οδηγός ενημερώνεται με ηχητικές προειδοποιήσεις και φωτιζόμενα εικονίδια στους εξωτερικούς καθρέφτες.

Iταλία: Ερευνητές «βρήκαν» τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Θηλυκός Ηρακλής» ετών 9: Σηκώνει τρεις φορές το σωματικό της βάρος

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Iταλία: Ερευνητές «βρήκαν» τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

0

Ιταλική έρευνα εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα, βασιζόμενη σε αρχαίους παπύρους

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στην Νάπολη.

Σύμφωνα με την έρευνα, με υπεύθυνο τον Ιταλό παπυρολόγο Γκρατσιάνο Ρανόκια, ο Πλάτωνας ενταφιάστηκε στην «Ακαδημία» που φέρει το όνομά του στην Αθήνα, σε κήπο πλησίον του «ναού των Μουσών».

Η σημαντική αυτή ανακάλυψη, σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό, οφείλεται σε νέα ανάγνωση παπύρου του Φιλόδημου του Επικούρειου, ο οποίος περιέχει την Ιστορία της «Ακαδημίας».

Οι πάπυροι «αναγνώσθηκαν» από βιονικό μάτι, το οποίο, παρά το ότι απανθρακώθηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. η οποία κατέστρεψε και την Πομπηία, μπόρεσε να ανακαλύψει τις νέες, χρησιμότατες αυτές πληροφορίες.

Η όλη έρευνα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και θα ολοκληρωθεί το 2026. Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε γίνει το 1991, δηλαδή 30% επιπλέον κείμενο.

Οι Ιταλοί ερευνητές προσθέτουν ότι από την νέα αυτή ανάγνωση «προκύπτει πως ο Πλάτωντας πωλήθηκε ως δούλος ήδη το 404 π. Χ., όταν οι Σπαρτιάτες κατέκτησαν την Αίγινα, ή, ως εναλλακτική περίπτωση, το 399 π. Χ. , αμέσως μετά τον θάνατο του Σωκράτη».

Μέχρι τώρα, για το συγκεκριμένο συμβάν γινόταν πάντα αναφορά στο 387 π.Χ. και στην περίοδο κατά την οποία ο Πλάτωνας βρισκόταν στις Συρακούσες της Σικελίας.

«Θηλυκός Ηρακλής» ετών 9: Σηκώνει τρεις φορές το σωματικό της βάρος

Εκδήλωση για τα Τεχνικά Επαγγέλματα υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

Νεκταρία Γιαννουδάκη για τη βεντέτα της οικογένειάς της: Η μαμά μου έζησε δύσκολα πράγματα που τη σημάδεψαν

0

Η ηθοποιός μίλησε και για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός»

Η Νεκταρία Γιαννουδάκη μίλησε για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός», αλλά και τη βεντέτα που είχε ξεσπάσει με την οικογένειά της στην Κρήτη.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στο «2Night Show» το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου.

Αρχικά, περιέγραψε πώς προέκυψε η σύνδεσή της με τον «Σασμό»: «Μέσα στην καραντίνα που κοιτούσαμε όλοι οι ηθοποιοί το ταβάνι είχε γίνει κάτι σαν βεντέτα στην Κρήτη.

Είχα βρει εγκληματολόγο και είχα σκεφτεί να κάνω μια παράσταση με το όνομα “Σασμός”. Και λίγους μήνες μετά βλέπω ανακοίνωση που θα βγει μια σειρά με το όνομα “Σασμός”.

Ήταν καρμικό! Και εγώ μέσα στην απραξία έστειλα ένα βιογραφικό, μη ξέροντας ότι θα βρω ρόλο στον “Σασμό”. Στο κάστινγκ πήγα με ένα μαύρο τσεμπέρι. Δεν ήξερα ότι θα κάνω μια αστή και χωρίς να μιλάω κρητικά».

Στη συνέχεια, μίλησε για τη βεντέτα που αντιμετώπισε η οικογένειά της.

Χαρακτηριστικά, η ηθοποιός είπε: «Η δικιά μας βεντέτα έληξε σύντομα. Ήταν λίγο αντίποινα, ωστόσο οι απόγονοι και των δύο οικογενειών αποφάσισαν να το λήξουν σύντομα, αυτό ήταν το ένα.

Το άλλο ήταν ότι από τη μεριά του παππού μου ήταν από ατύχημα. Σημάδευαν άλλον και βρήκαν άλλον στόχο. Η μαμά μου έζησε δύσκολα πράγματα τα οποία θεωρώ ότι και τη στενοχώρησαν και τη σημάδεψαν και όταν είσαι σε ηλικία 5-6 χρονών και βλέπεις αυτά τα πράγματα».

Επίσης, η Νεκταρία Γιαννουδάκη τόνισε: «Οι Κρητικοί πρέπει να τελειώνουν με τα όπλα.

Είχαν κάνει μεγάλη προσπάθεια ο Κούνδουρος με τον Μίκη Θοδωράκη είχαν κατέβει στην Κρήτη προκειμένου να πείσουν τους Κρητικούς στα γλέντια να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία με τους πυροβολισμούς».

Όσο για τον λόγο που αποχώρησε από τον «Σασμό», η ηθοποιός σχολίασε: «Ήμουν στον “Σασμό” και έκανα τη μαμά της Ευγενίας Σαμαρά.

Δεν ήταν γραμμένο το τέλος μου, ζει και βασιλεύει η Σοφιά. Θα πω κάτι. Όταν μου ήρθε η πρόταση για τις “Ψυχοκόρες”, δεν ήταν σίγουρο ότι θα ήταν ο “Σασμός” τρίτη χρονιά, ούτε αν η οικογένειά μου θα είχε συνέχεια στη σειρά.

Οπότε μιλώντας με τον κ. Καραγιάννη μου είπε ότι δεν έχει απάντηση εκείνη τη στιγμή και πρέπει να διαλέξω.

Δεν μπορούσα να κάνω και τα δύο μαζί, γιατί ήταν 10 ώρες κάθε μέρα οι Ψυχοκόρες για αρκετό καιρό. Ο Πυγμαλίων μπήκε στον “Σασμό” αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα από τις “Ψυχοκόρες”».

Αν Χάθαγουεϊ: Της ζήτησαν σε οντισιόν να φιλήσει 10 άνδρες για να βρουν συμπρωταγωνιστή

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρει ο ανιψιός του, πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής αναφέρει για τον Εθνάρχη:

“Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Τον ηγέτη που οδήγησε την πατρίδα μας από την ταραγμένη ατραπό της μεταπολίτευσης, στην ισχυρότερη Δημοκρατία της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας μας.
Τον οραματιστή που έκανε πράξη το μεγάλο όνειρο της ισότιμης ένταξης της Ελλάδας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
Τον πολιτικό που έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας ισχυρής οικονομίας.

Τον μεταρρυθμιστή που θεμελίωσε ένα σύγχρονο κράτος βασισμένο στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της ισονομίας.
Τον περήφανο Μακεδόνα, που έπραττε πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Το αποτύπωμά του στο δημόσιο βίο της χώρας μας ήταν και παραμένει ανεξίτηλο. Όχι γιατί υπήρξε ποτέ τέτοια η πρόθεσή του.

Αλλά γιατί ήταν ένας γνήσιος πατριώτης που τον οδηγούσε το αίσθημα ευθύνης για το κοινό καλό, χωρίς ποτέ να υπολογίσει το προσωπικό όφελος ή το πολιτικό κόστος. Χωρίς ποτέ να υποκύψει στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Γι’ αυτό άλλωστε κανείς άλλος πολιτικός δεν συνέδεσε τόσο στενά το όνομά του με την ιστορική πορεία της Ελλάδας, όσο εκείνος.

Το ακέραιο ήθος του, η οξυδέρκειά του και το όραμά του για μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα είναι η παρακαταθήκη που θα μας εμπνέει και θα μας καθοδηγεί πάντοτε.

Επέβλεψε και ενημερώθηκε για τα έργα στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Με παρέμβαση Καραμανλή 4.100.000 ευρώ για δημόσια και ιδιωτικά έργα στην ΑΝΕΣΕΡ!

Η νέα εποχή ξεκίνησε με έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Αν Χάθαγουεϊ: Της ζήτησαν σε οντισιόν να φιλήσει 10 άνδρες για να βρουν συμπρωταγωνιστή

0

Ήταν συνηθισμένο και ως πρακτική «θεωρούνταν φυσιολογική», είπε η ηθοποιός.

«Ήταν μια πολύ διαφορετική εποχή και τώρα ξέρουμε καλύτερα».

Σε συνέντευξη στο V Magazine, με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία της νέας ταινίας της «The Idea of You», η Αν Χάθαγουεϊ αναφέρθηκε σε παλαιότερη εμπειρία της «τη δεκαετία του 2000» όταν της ζήτησαν σε οντισιόν να φιλήσει «δέκα άντρες» προκειμένου η ομάδα πίσω από την ταινία -την οποία δεν κατονόμασε- να καταλήξει στον κατάλληλο συμπρωταγωνιστή.

«Μου είπαν, ’Έχουμε δέκα παιδιά που έρχονται σήμερα και θα κάνεις κάστινγκ. Δεν είσαι ενθουσιασμένη που θα τα βγάλεις πέρα με όλους αυτούς;»

Και σκέφτηκα, «Μήπως συμβαίνει κάτι λάθος με εμένα;» γιατί δεν ενθουσιάστηκα», είπε η Χάθαγουεϊ.

«Ήμουν πολύ νέα και είχα πλήρη συναίσθηση πόσο εύκολο ήταν να χάσεις τα πάντα εάν σου βάλουν την ταμπέλα «δύσκολη», οπότε προσποιήθηκα ότι ήμουν ενθουσιασμένη και το έκανα».

Όπως είπε, αυτή η πρακτική «θεωρούνταν φυσιολογική» εκείνη την εποχή. «Ήταν απλά μια πολύ διαφορετική εποχή και τώρα ξέρουμε καλύτερα».

Στη νέα ταινία της «The Idea of You», στην οποία εκτός από πρωταγωνίστρια είναι και παραγωγός, το «τεστ χημείας» έγινε διαφορετικά.

«Ζητήσαμε από κάθε έναν από τους ηθοποιούς που ήρθαν στην οντισιόν, να επιλέξουν ένα τραγούδι που ένιωθαν ότι θα αγαπούσε ο χαρακτήρας που θα υποδύονταν, το οποίο θα έβαζαν για να χορέψουμε. Καθόμουν σε μια καρέκλα σαν να είχαμε επιστρέψει από δείπνο ή από βόλτα, πατούσαμε play και αρχίζαμε να χορεύουμε μαζί».

Η ταινία, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ρομπίν Λι, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017, αφηγείται την ιστορία μιας 40χρονης single μητέρας που ερωτεύεται έναν 24χρονο ποπ σταρ, frontman μίας διάσημης boy band, τον οποίο υποδύεται ο Νίκολας Γκάλιτζιν.

Στην οντισιόν του, ο Γκάλιτζιν διάλεξε ένα τραγούδι των Alabama Shakes, θυμάται η Χάθαγουεϊ.

«Ήταν εύκολο. Άκουσα τη φωνή της Brittany και άρχισα να χαμογελάω. Με είδε να χαμογελάω, οπότε χαλάρωσε και αρχίσαμε να χορεύουμε. Ήμασταν απλά σε ένα χώρο και χορεύαμε. Ο σκηνοθέτης μας Μάικλ Σόουγουολτερ έλαμπε».

«Βόμβα» από τη Ρέμπελ Γουίλσον: «Μέλος της βασιλικής οικογένειας με κάλεσε σε πάρτι οργίων με ναρκωτικά»

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά» για τους μαθητές Λυκείου

kinhsh anthrwpias souvlatzidiko

Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι: Δίνει δωρεάν φαγητό σε...

Κίνηση ανθρωπιάς σε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι Σε μια σπάνια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν φαγητό...
ann nikol smmith syzygos xamos

Νεκρή μυστηριωδώς σε ξενοδοχείο: Άνν Νικόλ Σμιθ, ο κροίσος 89χρονος σύζυγος,...

Άννα Νικόλ Σμιθ: Ο γάμος με τον κατά 60 χρόνια μεγαλύτερό της πάμπλουτο 89χρονο, ο θάνατός του 13 μήνες μετά, τα 1,6 δισεκατομμύρια που...
ptyxxio arista tyflo foithth

Παράδειγμα προς μίμηση: Πτυχίο με άριστα για τον πρώτο τυφλό φοιτητή...

Ο Σεβαστός Κουμτζής, έγινε ο πρώτος τυφλός φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Σεβαστός Κουμτζής, ήταν ο πρώτος τυφλός φοιτητής του...
snik exypnos paidia plousia

Snik: Είμαι πολύ έξυπνος, με 200 I.Q, τα παιδιά μου θα...

Ο Snik παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «DownTown» και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του που χώρισαν και για ποιο λόγο φοράει γούνα και...
vissh gia karvela

Στάζει μέλι η Βίσση για τον Καρβέλα: «Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα,...

Η Άννα Βίσση αναφέρθηκε στο αν θα είναι στην κριτική επιτροπή του «Voice», στη Eurovision αλλά και στον Νίκο Καρβέλα. «Κούραση, όλα καλά, όλα ωραία», είπε αρχικά. Για τη Eurovision, η...
gios edeire mana allos patera

Φρίκη στα Τρίκαλα: Ο ένας γιος έδεıρε τη μάνα και ο...

Δύο αδέλφια συνελήφθησαν στα Τρίκαλα για ενδοοικογενειακή βία Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22/4) όταν ένας 40χρονος επιτέθηκε στη μητέρα...
swthrhs voulgarhs argyroxrysoxoos

Σωτήρης Βούλγαρης: Ο Έλληνας αργυροχρυσοχόος που δημιούργησε τον περιβόητο οίκο Bulgari

Ένας αργυροχρυσοχόος καταφτάνει οικογενειακώς στη Ρώμη από ένα ηπειρώτικο χωριουδάκι της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας το 1881 και ανοίγει ένα μαγαζάκι ίδιο με αυτό της παραδοσιακής...
gelio xeperase aniath astheneia

Η αληθινή ιστορία του ανθρώπου που με το γέλιο ξεπέρασε την...

Πριν προτρέξετε να απορρίψετε την παρακάτω ιστορία ως ψεύτικη, καλό θα είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι είναι πολύ αληθινή. Πρόκειται για την ιστορία...
agia anastasia farmmakolutria se eswsa

Απίστευτο γεγονός: «Είμαι η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια. Σε έσωσα γιατί...

Παραθέτουμε ένα θαύμα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας που αναφέρεται σε θεραπεία μαγεμένης κοπέλας και έχει σχέση με το μοναστήρι που ήταν τότε ηγουμένη...
giorgos michos mathaiou aftokinitodromio serron

Ξεκίνησε η πολιτική αντιπαράθεση για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το ότι ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν κάποια έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο το γνωρίζετε…( διαβάστε εδώ)Σαφώς και είναι θετικό, μιας και όλα τα ακίνητα του Δήμου μας...
paremeine panserraikos paremeninan provlimata dimotiko gipedo serron superleague kazias varvara mitliaga

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο...

Να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στο Πανσερραικό που μετά την νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννενα εξασφάλισε την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ. Τα...
karamanlis paradothike odikos aksonas kalloni sigri lesvos2

Κώστας Καραμανλής: Παραδόθηκε ο νέος οδικός άξονας Καλλονή- Σίγρι!

Παραδόθηκε στους πολίτες της Λέσβου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος οδικός άξονας Καλλονή- Σίγρι αναφέρει ο πρώην υπουργός Υποδομών και βουλευτής Σερρών...
androulakis doukas pasok evroekloges (1)

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα!

«Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα. Κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία, που περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...
evrovouleftis giorgos aftias serres tasos chatzivasileiou leontaridis nea dimokratia epimelitirio serron

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς στο Επιμελητήριο Σερρών

Το Επιμελητήριο Σερρών επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Σέρρες. https://www.youtube.com/watch?v=TMSAaPCLoIU Ο Πρόεδρος του...
agios georgios1 e vima

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος...

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι μια από τις σημαντικότερες της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης. Αποτελεί άλλωστε και μια μέρα που γιορτάζουν σχεδόν όλες οι οικογένειες,...
afoi ioannidi fiat doblo epaggelmatika aftokinita serres ioannidis bros

Αφοί Ιωαννίδη: Νέα προωθητικά προγράμματα στα επαγγελματικά μοντέλα της Fiat

Η Fiat Professional σταθερά είναι πρωταγωνίστρια στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών χάρη στην πλούσια γκάμα που διαθέτει. Ανακάλυψε τη νέα σειρά Fiat Professional...
platonas e vima

Iταλία: Ερευνητές «βρήκαν» τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Ιταλική έρευνα εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα, βασιζόμενη σε αρχαίους παπύρους Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με...
nektaria giannoudaki e vima

Νεκταρία Γιαννουδάκη για τη βεντέτα της οικογένειάς της: Η μαμά μου...

Η ηθοποιός μίλησε και για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός» Η Νεκταρία Γιαννουδάκη μίλησε για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός», αλλά...
kostas ahilleas karamanlis 26 xronia apo to thanato ethnarxi konstantino karamanli

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρει ο ανιψιός του, πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής. Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής αναφέρει...
anne hathaway e vima

Αν Χάθαγουεϊ: Της ζήτησαν σε οντισιόν να φιλήσει 10 άνδρες για...

Ήταν συνηθισμένο και ως πρακτική «θεωρούνταν φυσιολογική», είπε η ηθοποιός. «Ήταν μια πολύ διαφορετική εποχή και τώρα ξέρουμε καλύτερα». Σε συνέντευξη στο V Magazine, με...

Δείτε επίσης