17/04/2024
18.7 C
Serres

Γονιμότητα: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της κινητικότητας και της ποιότητας των σπερματοζωαρίων

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έκαναν ήδη την εμφάνισή τους αποτελούν ένα «καμπανάκι» ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, επηρεάζοντας εκτός των άλλων και την υγεία του σπέρματος 

Απειλή για την ανδρική γονιμότητα αποτελούν οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με νεότερη μελέτη ερευνητών από τη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με τη μελέτη, η έκθεση σε ακραίες υψηλές θερμοκρασίες διπλασιάζει την πιθανότητα των ανδρών να έχουν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων.

Τα αναπαραγωγικά κύτταρα είναι ήδη γνωστό ότι επηρεάζονται από τη ζέστη, αλλά τα ευρήματα των ερευνητών προσφέρουν μια πιο λεπτομερή εικόνα για το πώς η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τα ποσοστά γονιμότητας.

Όπως συμπέραναν, οι άνδρες που εκτέθηκαν σε ακραία ζέστη κατά τους τρεις μήνες πριν από την παροχή δείγματος σπέρματος, είχαν 46% μεγαλύτερη πιθανότητα χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων.

Επιπλέον, ο κίνδυνος χαμηλής συγκέντρωσης σπέρματος αυξήθηκε επίσης κατά 40%, ενώ αντίστοιχα τα σπερματοζωάρια ήταν ιδιαίτερα πιο αργά.

Ο Δρ Samuel Gunther, ερευνητής της Ιατρικής Σχολής Yong Loo Lin, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι οι νέοι άνδρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: «Κατά συνθήκη, τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδήλωναν ότι η ποιότητα του σπέρματος μειώνεται με τη διαδικασία της γήρανσης,

αλλά αυτό που διαπιστώσαμε σε αυτή τη μελέτη ήταν ότι ήταν οι άνδρες στην ακμή της αναπαραγωγικής τους περιόδου -μεταξύ 25 και 35 ετών- επηρεάστηκαν περισσότερο από τη ζέστη.

Επομένως, οι νέοι άνδρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ευάλωτοι σε αυτές τις επιπτώσεις». Πρόσθεσε μάλιστα πως «η θερμοκρασία όλο και θα αυξάνεται, επομένως, θα πρέπει να το έχουν κατά νου όσοι επιθυμούν να τεκνοποιήσουν».

Η νέα μελέτη της Σιγκαπούρης αποτελεί μέρος του προγράμματος «HeatSafe» του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, το οποίο διερευνά τις επιπτώσεις της ακραίας ζέστης σε ολόκληρη την κοινωνία.

Για τη διενέργεια της μελέτης, οι ερευνητές έλαβαν δείγματα από 818 άνδρες στη Σιγκαπούρη οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα τεκνοποίησης.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν την έκθεση των ανδρών σε θερμές θερμοκρασίες ή όταν η μέση θερμοκρασία μιας ημέρας ξεπερνούσε τους 29,8C – μελετώντας τα μετεωρολογικά αρχεία 90 ημέρες πριν από τη λήψη των δειγμάτων.

Πώς μπορούν οι άνδρες να προστατεύσουν το σπέρμα τους κατά τη διάρκεια καύσωνα;

Οι επιστήμονες συνιστούν στους άνδρες που θέλουν να γίνουν γονείς σε έναν με τρεις μήνες να αποφεύγουν να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους τις εξαιρετικά ζεστές ημέρες.

Επιπλέον, για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους, θα πρέπει να αλλάξουν και κάποιες συνήθειές τους: να παραλείψουν τη σάουνα και τα ζεστά λουτρά, να μη φορούν στενά εσώρουχα και να να κοιμούνται σε ένα πιο δροσερό περιβάλλον.

Βέβαια, αν και το τροπικό κλίμα της Σιγκαπούρης -με υψηλές θερμοκρασίες όλο το χρόνο και ηπιότερες διακυμάνσεις- διαφέρει από αρκετές χώρες, ο Δρ Gunther σημειώνει πως ενδεχομένως να μη χρειάζεται μεγάλη αλλαγή θερμοκρασίας για να βλάψει την υγεία του σπέρματος.

Δεδομένου του αυξημένου θερμικού στρες παγκοσμίως μαζί με την αύξηση της θερμοκρασίες, ο κίνδυνος αυτός προστίθεται στον κατάλογο των πιθανών επιπτώσεων του κλίματος στην ανθρώπινη υγεία, από την καρδιά μέχρι τα νεφρά. Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης εξετάσει τη σχέση μεταξύ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της υπογονιμότητας.

Aπειλείται και η γονιμότητα των γυναικών; 

Ο κύκλος της ωορρηξίας και η ποιότητα των ωαρίων των γυναικών επηρεάζονται επίσης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Παρακολουθώντας τα αρχεία γεννήσεων περισσότερων από 31.000 γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν μια θετική σχέση μεταξύ της αποφυγής της ακραίας ζέστης κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και του χαμηλότερου κινδύνου πρόωρων γεννήσεων.

Οι έγκυες γυναίκες έτειναν να λαμβάνουν περισσότερα προστατευτικά μέτρα όπου μπορούσαν, όπως το να ανοίγουν τον κλιματισμό.

Ποιες αλλεργίες επιδεινώνονται όταν βρέχει – Τι να κάνετε

Τα 2 σnμάδια όταν περπατάτε που δείχνουν ότι η καρδıά σας κıνδυνεύει

ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας Δώρα Τσαμπάζη στο ευρωψηφοδέλτιο!

Οι millennials πρόκειται να γίνουν η πιο πλούσια γενιά στην ιστορία

0

Θα μπορούσαν να κληρονομήσουν περιουσιακά στοιχεία αξίας τρισεκατομμυρίων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Οι Millennials θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν η πλουσιότερη γενιά όλων των εποχών, σύμφωνα με την έκθεση 2024 Wealth Report της κτηματομεσιτικής εταιρείας Knight Frank.

Οριζόμενοι ευρέως ως όσοι γεννήθηκαν από το 1981 έως το 1996 (ή έως και το 2000), οι millennials, γνωστοί και ως γενιά Υ, θα μπορούσαν ενδεχομένως να δουν ένα σημαντικό απρόσμενο κέρδος τα επόμενα 20 χρόνια, λόγω των ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που συγκέντρωσαν οι γονείς και οι παππούδες τους. 

Το ποσό αυτό θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 90 τρισεκατομμύρια δολάρια (83,1 τρισεκατομμύρια ευρώ) μόνο στις ΗΠΑ.

«Όταν πεθάνει η σιωπηλή γενιά (γεννημένη από το 1925 έως το 1945), οι baby boomers (1946 έως το 1964) και το παλαιότερο τμήμα της γενιάς Χ (1965 έως το 1979), θα απελευθερωθούν 2,5 τρισεκατομμύρια λίρες (2,9 τρισεκατομμύρια ευρώ) σε πλούτο δεσμευμένο στα σπίτια τους», αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το Yahoo Finance.

Ο Liam Bailey, επικεφαλής έρευνας της Knight Frank, πιστεύει ότι η εισροή πλούτου στη νέα γενιά είναι πιθανό να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των βιώσιμων επενδύσεων και στη συνειδητή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

«Οι Millennials φαίνεται να έχουν πάρει το μήνυμα για τη μείωση της κατανάλωσης – το 80% των ανδρών και το 79% των γυναικών που απάντησαν δηλώνουν ότι προσπαθούν να συρρικνώσουν το αποτύπωμα που αφήνουν πίσω τους», ανέφερε στον Guardian.

Θα μπορούσε μια κληρονομιά να είναι αρκετή για να αμβλύνει τους συνεχιζόμενους οικονομικούς κραδασμούς;

Παρόλο που μια κληρονομιά είναι πιθανό να προσθέσει ένα ποσό στα οικονομικά της χιλιετίας στη συνέχεια, η τρέχουσα πραγματικότητα είναι πολύ πιο ζοφερή.

Οι Millennials έχουν ήδη υποστεί μια σειρά από σοκ, όπως η πανδημία, η κρίση του κόστους ζωής, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και η επακόλουθη ενεργειακή κρίση. Πιο πρόσφατα, ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς και οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα συνέβαλαν επίσης στην αύξηση της οικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας.

Αρκετοί από τους παραπάνω παράγοντες έχουν επίσης οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως.

Η κρίση του κόστους ζωής έχει οδηγήσει πολλούς στο να ζουν στο όριο της φτώχειας και να μην έχουν την πολυτέλεια να συνεισφέρουν πολλά σε λογαριασμούς αποταμίευσης ή συνταξιοδοτικά ταμεία.

Πράγμα, που έρχεται σε αντίθεση με τη στερεοτυπική εικόνα του μέσου millennial που σπαταλά τα χρήματά του σε ακριβούς καφέδες και άλλες πολυτέλειες.

Σύμφωνα με την έκθεση του Resolution Foundation για τον διαγενεακό έλεγχο του 2023: «Οι Millennials που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 κέρδιζαν, κατά μέσο όρο, 8% λιγότερα στην ηλικία των 30 ετών από τους ομολόγους τους της γενιάς Χ όταν ήταν στην ίδια ηλικία».

Οι Millennials είναι πιο αισιόδοξοι για την αύξηση του εισοδήματός τους

Ωστόσο, δεν είναι όλα μαύρα. Σύμφωνα με την έρευνα Next Generation Survey της Knight Frank, το 75% των ανδρών millennial, που ανήκουν στα άτομα με υψηλή καθαρή περιουσία, αναμένουν ότι ο πλούτος τους θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες.

Όσον αφορά τις γυναίκες, το 64% των γυναικών millennial περίμεναν το ίδιο. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 81% των γυναικών, όταν επρόκειτο για την επόμενη γενιά, τη γενιά Z, με τις μισές γυναίκες να αποκαλύπτουν ότι ανέμεναν «σημαντική αύξηση του εισοδήματός τους».

Αυτό είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί επενδυτές αισθάνονται ότι οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών για τη συγκράτηση του πληθωρισμού έχουν λειτουργήσει αρκετά καλά μέχρι στιγμής.

Το αισιόδοξο μήνυμα

Η εκτίναξη των ενοικίων, ο πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος ζωής έχουν συμβάλει στον αγώνα των millennials να αγοράσουν το δικό τους σπίτι ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και να καταφέρουν να κάνουν αποταμιεύσεις.

Πέρα από τους ακριβούς καφέδες και το τοστ αβοκάντο ή τα άλλα trend που ακολουθούν οι millennials, οι ερευνητές προβλέπουν ότι η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα καταστήσει τους millennials ως την πλουσιότερη γενιά στην ιστορία.

Πολλοί millennials που κληρονομούν αυτόν τον πλούτο προέρχονται ήδη από εύπορες οικογένειες, γεγονός που θα μπορούσε να διευρύνει περαιτέρω το χάσμα της ανισότητας. Αλλά υπάρχει ελπίδα.

Οι νεότεροι, πλουσιότεροι άνθρωποι δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την επένδυση του πλούτου τους με τρόπους που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες τους και όχι μόνο με την οικονομική απόδοση και τα κέρδη.

Ο Liam Bailey υποστήριξε ότι είναι πολύ θετικό πως η άνοδος κατά 38% των γυναικών που ανήκουν σε άτομα με εξαιρετικά υψηλή καθαρή περιουσία – εκείνοι που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 εκατ. δολαρίων – κατά την τελευταία δεκαετία θα συνεχίσει να υφίσταται.

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Καλοκαίρι 1η Ιουνίου πέφτει το Πάσχα το 5270

ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας Δώρα Τσαμπάζη στο ευρωψηφοδέλτιο!

Καλοκαίρι 1η Ιουνίου πέφτει το Πάσχα το 5270

0

Μπορεί να μοιάζει απίθανο ωστόσο η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού θα «πέσει» καλοκαίρι

Μπορεί να μοιάζει απίθανο, όμως η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού θα «πέσει» τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θυμάστε πότε ήταν το πιο νωρίς Πάσχα και το πιο… αργά;

Υπάρχουν αρκετά παράδοξα στον υπολογισμό του Πάσχα από την στιγμή του καθορισμού του, σε σημείο που θα πέσει στο πάρα πολύ μακρινό μέλλον μέσα στο καλοκαίρι.

Οι Εβραίοι γιόρταζαν το Πάσχα κατά την ημέρα της Πανσέληνου που γινόταν μετά την εαρινή ισημερία και επειδή ο Χριστός αναστήθηκε μετά το Εβραϊκό Πάσχα, η Α’ Οικουμενική σύνοδος που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. καθόρισε τον παρακάτω συνοδικό κανόνα:

Το Πάσχα θα εορτάζεται την 1η Κυριακή μετά την Πανσέληνο, η οποία συμπίπτει ή έπεται της εαρινής ισημερίας.

Έτσι ποτέ δεν συμπίπτει το Εβραϊκό με το Χριστιανικό Πάσχα.

Για τον καθορισμό του Ορθοδόξου Πάσχα η εαρινή ισημερία, δηλαδή η ημερομηνία που η διάρκεια της ημέρας είναι ίση με την διάρκεια της νύχτας, υπολογίζεται σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο (Ιουλιανό ημερολόγιο) το οποίο όμως έχει αστρονομικά σφάλματα.

Αντίθετα οι Προτεστάντες και οι Καθολικοί ορίζουν την ημερομηνία της εαρινής ισημερίας σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, και αυτή η ημερομηνία είναι η 21 Μαρτίου, οπότε γιορτάζουν το Πάσχα από 22 Μαρτίου μέχρι 25 Απριλίου.

Τα σφάλματα του Ιουλιανού ημερολογίου έναντι στο Γρηγοριανό, τοποθετούν την εαρινή ισημερία στις 28 Μαρτίου, οπότε αν πέσει Κυριακή, το Πάσχα θα εορτασθεί στις 28+7 δηλαδή στις 4 Απριλίου.

Έτσι οι Ορθόδοξοι γιόρταζαν το Πάσχα από τις 4 Απριλίου και μετά, ενώ το αργότερο που έχει πέσει έως τώρα σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς είναι η 8η Μαΐου.

Οι ακραίες αυτές ημερομηνίες είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Το τελευταίο Πάσχα που έπεσε στις 4 Απριλίου ήταν το 2010 κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ ξανά τόσο νωρίς. Το επόμενο πιο πρώιμο Πάσχα θα είναι το 2105 στις 5 Απριλίου, το οποίο και θα είναι επίσης το τελευταίο, ενώ το 2200, Πάσχα θα έχουμε στις 6 Απριλίου που κι αυτό με τη σειρά του θα είναι το τελευταίο.

Αντίστοιχα το πιο πρόσφατο όψιμο Πάσχα στις 8 Μαΐου, ήταν το 1983, το επόμενο θα είναι το 2078 και το 2173 θα πέσει για πρώτη φορά στις 9 Μαΐου.

Αν δεν αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού, το μακρινό… 2610 θα γιορτάσουν οι πολύ επόμενες γενιές το Πάσχα στις 13 Μαΐου και το 5270 την 1η Ιουνίου!

Όλα αυτά, αν η Ορθόδοξη εκκλησία αποφασίσει να μην αλλάξει τίποτα στον τρόπο υπολογισμού της ημερομηνίας του Πάσχα…

Ήρθε το πρώτο «έξυπνο» φανάρι στην Ελλάδα: “κόβει”κλήση αν περάσουμε με κόκκινο

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Ακόμα μία γυναικοκτονία: Mαχαίρωσε την σύντροφό του επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ κάνανε σeξ

0

Μια γυναικοκτονία για έναν απίστευτο λόγο σημειώθηκε στη Βραζιλία με το θύμα να μαχαιρώνεται στον ύπνο επειδή προηγουμένως είχε δαγκώσει το δάχτυλο του συντρόφου κατά την ερωτική συνέρευσή του

Μια γυναικοκτονία για έναν απίστευτο λόγο έλαβε χώρα στη Βραζιλία με το θύμα να μαχαιρώνεται στον ύπνο επειδή προηγουμένως είχε δαγκώσει το δάχτυλο του συντρόφου κατά την ερωτική συνέρευσή τους.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το βραζιλιάνικο πρακτορείο ειδήσεων g1.globo.com, ο Μάρκος Παουλίνο ομολόγησε – αφού πρώτα παραδόθηκε – στην αστυνομία του Σάο Πάολο ότι μαχαίρωσε τη σύζυγό του, Τατιέλε ντε Κάσια, όταν εκείνη κοιμόταν στο σπίτι τους στην κωμόπολη Κακόντε.

Ο Παουλίνο, στη διάρκεια της ομολογίας του, δήλωσε ότι εκνευρίστηκε επειδή η 38χρονη σύζυγός του δάγκωσε ένα από τα δάχτυλα του αριστερού του χεριού, ενώ στη συνέχεια και αφού ολοκλήρωσαν την ερωτική πράξη, περίμενε μέχρι να την πάρει ο ύπνος και της επιτέθηκε με ένα κουζινομάχαιρο.

«Αφού η γυναίκα άλλαξε ρούχα και επέστρεψε στο κρεβάτι της να κοιμηθεί, εκείνος τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στο στήθος, σκοτώνοντάς την», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο βραζιλιάνικο πρακτορείο ειδήσεων G1.

Ο Παουλίνο έφυγε από το σπίτι και κρυβόταν σε επαρχιακή περιοχή κοντά στην Κακόντε πριν επιστρέψει τη Δευτέρα και παραδοθεί σε τοπικό τμήμα της Στρατιωτικής Αστυνομίας.

Οι αρχές πήγαν στο σπίτι του ζευγαριού και βρήκαν το άψυχο σώμα της Ντε Κάσια «με τραύματα στο στήθος και το λαιμό, που προκλήθηκαν από μαχαίρι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας του Σάο Πάολο.

Ο δολοφόνος είπε στους ερευνητές ότι είχε κάνει «χρήση κοκαΐνης» πριν σκοτώσει τη γυναίκα του, με την οποία άρχισε να βγαίνει ραντεβού τον Οκτώβριο του 2023, ενώ ξεκίνησαν να ζουν μαζί τον Ιανουάριο.

Πλέον, ο Παουλίνο βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης από 12 έως 30 χρόνια, αν καταδικαστεί.

Mάστιγα οι γυναικοκτονίες στη Βραζιλία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο από το Φόρουμ Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας, συνολικά 1.463 γυναίκες δολοφονήθηκαν το 2023, μια εκτίμηση που αντιστοιχεί σε 1,4 θανάτους για κάθε 100.000 γυναίκες.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει 10.655 γυναικοκτονίες από το 2015, όταν η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που τις περιγράφει ως δολοφονίες «που προκαλούνται από ενδοοικογενειακή ή οικογενειακή βία λόγω της κατάστασης του γυναικείου φύλου».

Τον σκóτωσε με μωρομάντηλα και φωτογράφιζε: Nεκρός 3χρоνος από τα χέρια της μητριάς του – Σε σоκ οι γоνείς

Αληθινοί ήρωες: Ζευγάρι όρμησε σε φλεγόμενο παιδικό σταθμό και έσωσε 20 μωράκια

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

0

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ο τραγουδιστής, Δημήτρης Κόκοτας, έπειτα από έμφραγμα και ανακοπή που υπέστη στις πρόβες του J2US.

Γιατί δεν θα επιχειρήσουν ακόμη οι γιατροί να αποσωληνώσουν τον Δημήτρη Κόκοτα – Τα νεότερα για τη υγεία του τραγουδιστή

H Χρίσλα Γεωργακοπούλου είπε σήμερα στη εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ότι οι γιατροί αποφάσισαν να μην προχωρήσουν ακόμη σε διαδικασία αποσωλήνωσης, καθώς έπρεπε να προηγηθούν κάποιες απαραίτητες εξετάσεις.

«Δεν προχώρησαν καν στη διαδικασία της αποσωλήνωσης οι γιατροί γιατί χθες αποφάσισαν ότι πρέπει να γίνουν κάποιες πολύ αναγκαίες εξετάσεις για να δούνε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο οργανισμός του Δημήτρη Κόκοτα, θέλοντας πραγματικά να ακολουθήσουν τον σωστότερο τρόπο για να μπούνε στη διαδικασία της πλήρους αποσωλήνωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις, αποφάσισαν ότι δεν θα είναι η σημερινή ημέρα αυτή που θα γίνει η αποσωλήνωσή του και μάλιστα θα περιμένουν κάποια 24ωρα ακόμα μέχρι να είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα» είπε η δημοσιογράφος.

Μάλιστα στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «αυτό που θέλουν να εξασφαλίσουν είναι ότι ο Δημήτρης Κόκοτας με ασφάλεια θα οδηγηθεί στην αποσωλήνωση και ότι όταν γίνει αυτό, ο οργανισμός του θα αντιδράσει και θα είναι όλα πολύ καλά».

Όλα όσα δήλωσε η αδελφή του

Η αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα μίλησε για την κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή, μετά από αρκετές μέρες παραμονής του στην εντατική.

Η Ελένη Κόκοτα είχε μια σύντομη επικοινωνία με ρεπόρτερ του «Super Κατερίνα» και τόνισε, ότι ο αδερφός της θα γίνει σύντομα καλά και θα απαντήσει σε όποια απορία έχουν οι δημοσιογράφοι χωρίς να αναφερθεί καθόλου, στην τρέχουσα κατάσταση της υγείας του.

Η ρεπόρτερ της εκπομπής είπε στην αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα: «Μάθαμε ότι έχει γίνει τραχειοστομία» με την ίδια να μην το επιβεβαιώνει.

Η απάντησή της ήταν: «Εγώ δεν μπορώ να σας πω τίποτα, όλα πάνε καλύτερα και θα πάνε ακόμη καλύτερα. Σε λίγες μέρες ο Δημήτρης θα είναι καλά και θα βγει να σας τα πει ο ίδιος. Τώρα αυτή τη στιγμή περιμένω τον Δημήτρη να ξυπνήσει».

Μετά την προβολή των δηλώσεων της αδερφής του τραγουδιστή, η Εύη Δρούτσα που βρισκόταν στο πλατό του «Super Κατερίνα» είπε ότι έρχεται σε επικοινωνία καθημερινά με τη σύζυγο του Δημήτρη Κόκοτα.

«Παιδιά μιλάω κάθε μέρα με τη γυναίκα του Κόκοτα, Κατερίνα. Πραγματικά δεν θέλουν να σκέφτονται τίποτα.

Εγώ ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε το συζητάω με τον Γιώργο Λεμπέση -πολύ φίλος του- και πραγματικά δεν θα πω και εγώ ποτέ τίποτα, απλώς το περιμένουμε το θαύμα, μόνο αυτό λέω» ανέφερε η στιχουργός.

Αντώνης Ρέμος: Ζητώ συγγνώμη από τους Αλβανούς – Η Ελλάδα τους συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα

Ήρθε το πρώτο «έξυπνο» φανάρι στην Ελλάδα: “κόβει”κλήση αν περάσουμε με κόκκινο

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Ήρθε το πρώτο «έξυπνο» φανάρι στην Ελλάδα: “κόβει”κλήση αν περάσουμε με κόκκινο

0

Σε λειτουργία βρίσκεται ο πρώτος «έξυπνος» φωτεινός σηματοδότης στην Ελλάδα, ο οποίος τιμωρεί αυτόματα τους οδηγούς που παραβιάζουν το κόκκινο.

Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη ο πρώτος «έξυπνος» φωτεινός σηματοδότης στην Ελλάδα, ο οποίος “τιμωρεί”  αυτόματα  και άμεσα τους οδηγούς που παραβιάζουν το κόκκινο.

Τα «έξυπνα» φανάρια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους επιτέλους και τη χώρα μας με στόχο να βελτιώσουν την κυκλοφορία αλλά και να αυξήσουν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας «συνετίζοντας» τους παραβάτες-οδηγούς.

Το πρώτο από αυτά τα «έξυπνα» φανάρια έχει ήδη πιάσει δουλειά και έχει τεθεί σε λειτουργία στον Άλιμο και συγκεκριμένα στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά.

Το εν λόγω φανάρι, το οποίο και λειτουργεί αυτή τη στιγμή πιλοτικά από την Περιφέρεια Αττικής, συνδέεται με κάμερα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο.

Η κάμερα «γνωρίζει» πότε το φανάρι είναι «κόκκινο» και κατά συνέπεια φωτογραφίζει τις πινακίδες των αυτοκινήτων, των οποίων οι οδηγοί παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη.

Ειδικότερα το σύστημα καταγραφής έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει έξι διαδοχικές φωτογραφίες με τέτοια σειρά που γίνεται σαφής η πορεία του οχήματος που κάνει την παράβαση.

Το σύστημα αποθηκεύει παράλληλα και δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος, ενώ έχει και τη δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης σύντομου video clip, το οποίο και δείχνει την παράβαση από την αρχή μέχρι και το τέλος της -στην περίπτωση που αμφισβητηθεί από τον οδηγό που πραγματοποιεί την παράβαση.

Το εν λόγω υλικό κατόπιν αποστέλλεται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες δρομολογούν τις διαδικασίες για την αποστολή του προστίμου στους παραβάτες.

Σύμφωνα και με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας το συγκεκριμένο «έξυπνο» φανάρι έχει ήδη… βεβαρημένο φόρτο εργασίας καθώς καταγράφει καθημερινά εκατοντάδες σχετικές παραβάσεις.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο σημείο (και στα δύο ρεύματα) όπου πολλοί οδηγοί επιλέγουν να παραβιάζουν καθημερινά το κόκκινο με μεγάλη συχνότητα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, όπως είπαμε νωρίτερα, προς το παρόν η λειτουργία του είναι πιλοτική και οι παραβάσεις που καταγράφονται είναι εικονικές, ενώ έτσι δίνεται και η ευκαιρία στους χρήστες του δρόμου να ενημερωθούν για την ύπαρξη του συστήματος και να οδηγούν πιο συνετά.

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, έπειτα και από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του συστήματος, είναι η επέκτασή του και σε άλλα σημεία του αστικού οδικού δικτύου για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας για να τα βγάλει πέρα – Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι

Αντώνης Ρέμος: Ζητώ συγγνώμη από τους Αλβανούς – Η Ελλάδα τους συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Αντώνης Ρέμος: Ζητώ συγγνώμη από τους Αλβανούς – Η Ελλάδα τους συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα

0

O Αντώνης Ρέμος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αλβανία στα πλαίσια περιοδείας του στο εξωτερικό.

Ο γνωστός τραγουδιστής κατά την διάρκεια της συναυλίας του ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους όσων πλήγωσαν τους Αλβανούς, όταν εκείνοι ήρθαν στην Ελλάδα θα ένα καλύτερο μέλλον.

Αναλυτικότερα, σε απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή του Happy Day, ο Αντώνης Ρέμος ακούγεται να λέει: «Εγώ το ’95 έβγαλα τα πρώτα μου τραγούδια, εκεί γύρω στο ’90 ήρθατε κι εσείς για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Από τότε περάσανε πάρα πολλά χρόνια, μεγαλώσατε, κάνατε οικογένειες, κάνατε παιδιά, μεγαλώσανε τα παιδιά σας, μεγαλώσαμε κι εμείς».

«Και αυτό που θέλω να σας πω είναι δύο λέξεις μόνο: ένα ευχαριστώ πολύ που βοηθήσατε πραγματικά την Ελλάδα μας σε στιγμές που το χρειαζόταν κι ένα συγγνώμη γιατί η Ελλάδα σας πλήγωσε και νιώθω ότι πληγωθήκατε.

Έτσι ένιωσα κι εγώ ως παιδί μεταναστών στη Γερμανών και ξέρει τι θα πει να είσαι μετανάστης σε άλλη χώρα», πρόσθεσε επίσης ο τραγουδιστής.

Ιβάν Σβιτάιλο: «Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά βλέποντας Λάμψη μαζί με τη μάνα μου»

Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας για να τα βγάλει πέρα – Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας για να τα βγάλει πέρα – Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι

0

Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής – Το φορτηγό στο οποίο βρισκόταν καταπλακώθηκε από μπάζα

Ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος ήθελε να συμπληρώσει το μεροκάματο του δουλεύοντας σε φορτηγό, είναι ο νεκρός από την κατάρρευση κτηρίου στο Πασαλιμάνι το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος ειδικός φρουρός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και ήταν στο φορτηγό που καταπλακώθηκε από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση στο κτήριο της οδού Νεωρίων.

Δείτε φωτογραφίες του άτυχου αστυνομικού:

Η κατάρρευση του κτηρίου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για τις οποίες σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

Εκτός από τον νεκρό αστυνομικό, τον οποίο πυροσβέστες απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του από το φορτηγό, από την κατάρρευση τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εργάτες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά στο κτήριο βρίσκονταν εννέα εργάτες την ώρα της κατάρρευσης.

Έρευνα για την υπόθεση διεξάγει το ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αστυνομικοί του οποίου έχουν ήδη προσαγάγει συνολικά επτά άτομα, ανάμεσα στα οποία ο εργολάβος και εργάτες.

merokamata ektos yphresias1
merokamata ektos yphresias2

«Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε»

Για τις στιγμές που οδήγησαν στον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού στο Πασαλιμάνι όταν κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στην οδό Νεωρίων μίλησε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής.

Όπως είπε «ξαφνικά είδαμε ένα σύννεφο ακαθόριστο, στην αρχή νομίσαμε ότι είναι πυρκαγιά, ακούσαμε φωνές, είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος στο κεφάλι. Ένας άλλος είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι του. Βοήθησαν οι άλλοι εργάτες οι συνάδελφοί του και τον έβγαλαν στον δρόμο».

«Ο νεκρός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» συμπλήρωσε ο κάτοικος της περιοχής ο οποίος εκτίμησε ότι «έγιναν λάθος χειρισμοί, χτύπησαν λάθος σημείο και έπεσε το κτήριο».

«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»

Μια ακόμη μαρτυρία για όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στο Πασαλιμάνι με έναν 31χρονο αστυνομικό να χάνει τη ζωή του σε κατάρρευση κτηρίου στην οδό Νεωρίων κατέθεσε κάτοικος της περιοχής στο protothema.gr.

Σύμφωνα με την κάτοικο, ο άτυχος αστυνομικός «πήδηξε από το κτήριο στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα που έπεφταν». «Ακούσαμε έναν θόρυβο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε, νόμιζα ότι ήταν μπάζα που έπεφταν από σωλήνα.

Είδα τη σκόνη. Από τις φωνές των ανθρώπων που έλεγαν “καλέστε την αστυνομία” αντιλήφθηκα τι συμβαίνει» ξεκίνησε η γυναίκα την περιγραφή της για όσα συνέβησαν στο Πασαλιμάνι.

«Όταν καταλάγιασε η σκόνη και βγήκαμε στο μπαλκόνι είδαμε ότι ηταν πολύ σοκαρισμένοι οι εργάτες. Πυροσβεστική, αστυνομία ήρθαν πολύ γρήγορα για να βοηθήσουν.

Αυτό που είπαν είναι ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια να τον βγάλουν, παλεύανε πολύ ώρα» κατέληξε στη μαρτυρία της η κάτοικος της περιοχής.

«Είναι εμετικό», είπε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου για το «Ζάρι» της Σάττι

Ιβάν Σβιτάιλο: «Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά βλέποντας Λάμψη μαζί με τη μάνα μου»

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Ιβάν Σβιτάιλο: «Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά βλέποντας Λάμψη μαζί με τη μάνα μου»

0

«Στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται ένα αγόρι να κάνει μπαλέτο, εμείς στη Ρωσία είχαμε άλλες βάσεις για το τι είναι κανονικό», είπε ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο έδωσε ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Ο γνωστός χορευτής και ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την εποχή που ήρθε στην Ελλάδα, αλλά και για το πώς ένιωθε στο σχολείο.

«Ποτέ δεν ένιωσα ότι ήμουν ο ωραίος του σχολείου, είχα ένα αίσθημα κατωτερότητας.

Όταν ήρθα στην Ελλάδα διέφερα από τα περισσότερα Ελληνόπουλα, λόγω των χαρακτηριστικών μου.

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται ένα αγόρι να κάνει μπαλέτο, εμείς στη Ρωσία είχαμε άλλες βάσεις για το τι είναι κανονικό. Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά βλέποντας Λάμψη μαζί με τη μάνα μου», είπε αρχικά ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Ο Ιβάν Σβιτάιλο είπε στη συνέχεια: «Έχω κλάψει για γυναίκα. Έχω βιώσει να επιθυμώ κάποια και να μην την έχω ή να αγαπάω κάποια και να με χωρίζει.

Όταν ήμουν έτοιμος να φύγω στην Αμερική, μου έλεγε η μάνα μου “πού πας παιδί μου; Θα σε σκοτώσουν οι γκάνγκστερς”».

«Είναι εμετικό», είπε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου για το «Ζάρι» της Σάττι

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

«Είναι εμετικό», είπε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου για το «Ζάρι» της Σάττι

0

Κόλαφος ο ηθοποιός για το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής

«Εμετικό» χαρακτήρισε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision.

O ηθοποιός μιλώντας στο «Mega Καλημέρα» αν και χρησιμοποίησε άσχημους χαρακτηρισμούς για το «ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, ανέφερε ότι πιστεύει πως «θα πάει καλά» στον διαγωνισμό.

«Δεν θα πω εμετικό, αυτό κομμάτι είναι απαίσιο, στοχευμένα απαίσιο και θα πετύχει» δήλωσε, ενώ ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο «Το θεωρείς εμετικό; Για να καταλάβω», ο ηθοποιός απάντησε «ναι είναι εμετικό».

«Η Μαρίνα Σάττι είναι φοβερή αλλά στεναχωρήθηκα, νόμιζα ότι θα ακούσω κάτι υπέροχο», συμπλήρωσε.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και μια μέρα πριν, μιλώντας στο «Πρωινό Σου Σού»:

«Είναι δική μου γνώμη και άποψη εννοείται, δεν εκφράζω όλο τον πλανήτη. Την Eurovision τη λατρεύω, τη βλέπω κάθε χρόνο, τη λατρεύω, έχω δει πολλά παρατράγουδα και πολλά κομμάτια που δεν πήγαν καλά στη Eurovision να γίνονται διαχρονικά.

Το Ζάρι είναι ένα κομμάτι εμετικό, αλλά πανέξυπνο. Τι να κάνω; Αφού εμένα δεν μου αρέσει, τι να κάνω;

Αν εμένα αυτή τη στιγμή κάποιος μου πατήσει τον κάλο και κάνω “αααα”και το γράψω σε ένα κομμάτι και το επαναλάβω και γίνει viral, σημαίνει ότι είναι ωραίο κομμάτι;», είχε πει αρχικά.

Μάλιστα, μιλώντας για τη Μαρίνα Σάττι ανέφερε: «Η Μαρίνα Σάττι μου αρέσει πολύ, είναι φοβερή καλλιτεχνάρα.

Αλλά στεναχωρήθηκα, γιατί νόμιζα ότι θα ακούσω κάτι υπέροχο και τελικά ακούω αυτό, που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου, το θεωρώ απαίσιο κομμάτι».

Ηλίας Αλεξίου: Έχω IQ 164, από τα τηλεπαιχνίδια έβγαλα περίπου 70-100.000 ευρώ

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Ηλίας Αλεξίου: Έχω IQ 164, από τα τηλεπαιχνίδια έβγαλα περίπου 70-100.000 ευρώ

0

«Είναι λίγο μοναχικός ο δρόμος για τους πολύ ευφυείς ανθρώπους» σχολίασε

Καλεσμένος στο «The 2Night Show» ήταν το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου βρέθηκε ο Ηλίας Αλεξίου.

Ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής» του «The Chase» μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μεταξύ άλλων περιέγραψε την εμπειρία του από τα τηλεπαιχνίδια και το πώς βρέθηκε στην καρέκλα του «Chaser» στο δημοφιλές πρόγραμμα του Mega.

«Θυμάμαι ό,τι τύχει και διαβάσω. Έχω IQ 164 στην κλίμακα Κατέλ, δεν είναι όλες οι κλίμακες ίδιες. Έτυχε κάποια στιγμή – αν θες από ματαιοδοξία – και έκανα το τεστ.

Είναι λίγο μοναχικός ο δρόμος για τους πολύ ευφυείς ανθρώπους. Εγώ δεν παντρεύτηκα την πιο όμορφη γυναίκα που πέρασε από τη ζωή μου, αλλά εκείνη που μπόρεσε να με καταλάβει περισσότερο», δηλώνει ο Ηλίας Αλεξίου.

«Το πρώτο τηλεπαιχνίδι που πήγα ήταν η MEGA Banca το 1994. Ήμουν νιόπαντρος, κέρδισα ένα αυτοκίνητο και το έκανα δώρο στη γυναίκα μου.

Η αδελφή μου είχε κάνει την αίτηση για μένα χωρίς να το ξέρω. Μετά από 15 μέρες πήγα στο «Ο Καλύτερος Κερδίζει» και ξανακέρδισα.

Ακολούθησαν ο «Αδύναμος Κρίκος», το «Δέκα με Τόνο» και άλλα.

Συνολικά πρέπει να έχω κερδίσει 70-100.000 ευρώ από τα τηλεπαιχνίδια», πρόσθεσε ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής».

«Χτύπησε μια μέρα το τηλέφωνο από την παραγωγή, γιατί είχαν κρατήσει το βιογραφικό μου από προηγούμενα τηλεπαιχνίδια, και μου λένε: ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο, θα θέλατε να έρθετε αλλά όχι σαν παίκτης;

Εγώ εκείνη την περίοδο έβλεπα το αγγλικό Chase και τους απάντησα: αν είναι για Chaser, έρχομαι», περιέργραψε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Ηλίας Αλεξίου.

«Στο Chase μας άλλαξαν τα… πετρέλαια με τα τεστ. Κάθε 15 μέρες ήμουν στα γραφεία της παραγωγής και απαντούσα σε τεστ γνώσεων: multiple choice, ελεύθερο κείμενο, πόσο γρήγορα, πόσες ερωτήσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Εγώ δεν διαβάζω ειδικά για το παιχνίδι. Ενημερώνομαι για τις εξελίξεις της τεχνολογίας, της επιστήμης και για τα αθλητικά, στα οποία δεν είμαι καλός», παραδέχτηκε σε σχετική ερώτηση ο Ηλίας Αλεξίου.

Σοβαρό τροχαίο για τη Μαρία Αντωνα: Έπεσε με το αυτοκίνητό της σε γνωστό καφέ της Αθήνας

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Σοβαρό τροχαίο για τη Μαρία Αντωνα: Έπεσε με το αυτοκίνητό της σε γνωστό καφέ της Αθήνας

0

Αυτή η περίοδος φαίνεται πως δεν είναι και η καλύτερη για την Μαρία Αντωνά,

αφού μετά τον χωρισμό της με τον Άρη Σοϊλέδη, με τον οποίο μάλιστα μίλαγαν πολύ συχνά για τον γάμο τους, θα χρειαστεί να διαχειριστεί ακόμη μία αναποδιά.

Συγκεκριμένα η ραδιοφωνική παραγωγός είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της, γεγονός το οποίο γνωστοποίησε η ίδια με ένα instastory. Στην φωτογραφία που ανάρτησε φαίνεται το αυτοκίνητό της να είναι αρκετά χτυπημένο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τα αίτια του ατυχήματος.

«Ανάδρομος ξεκάθαρα», ήταν το δικό της σχόλιο.

story antona e vima

Μπορεί να φταίνε τα άστρα, μπορεί να φταίει το κακό το μάτι το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν διανύει και την καλύτερη φάση της ζωής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας οδηγός παραβίασε το Stop, με αποτέλεσμα εκείνη που κινείτο στον κάθετο δρόμο να μην προλάβει να αντιδράσει και να πέσει με το αυτοκίνητό της σε γνωστό καφέ.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματίας, ωστόσο προκλήθηκαν αρκετές υλικές ζημιές.

Λάκης Γαβαλάς: «Θα προτιμούσα να είμαι σερβιτόρος σε γάμο επαρχία από το να είμαι πανελίστας σε τρας εκπομπή»

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Ιβάν Σβιτάιλο: Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου

0

Η απώλεια του πατέρα μου με στιγμάτισε, πρόσθεσε σε δηλώσεις του

Ο Ιβάν Σβιτάιλο μίλησε για τα μαθητικά του χρόνια, την απώλεια του πατέρα του και πώς αντιμετώπισε την εξάρτησή του από το αλκοόλ.

Στη συνέντευξη που έδωσε για την εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο ηθοποιός και χορευτής αναφέρθηκε στη πόσο διαφορετικός αισθανόταν από τα υπόλοιπα παιδιά.

«Δεν ένιωσα ποτέ ότι είμαι ο δημοφιλής του σχολείου. Ως παιδάκι τότε διέφερα από τα περισσότερα ελληνόπουλα, αισθανόμουν και μια μορφή κατωτερότητας» είπε.

Όσο για τα σχόλια που άκουγε στην Ελλάδα, επειδή έκανε μπαλέτο, ο Ιβάν Σβιτάιλο δήλωσε: «Το μπαλέτο είναι κάτι που δεν συνηθίζεται, εμείς στη Ρωσία είχαμε άλλες βάσεις για το τι είναι το κανονικό».

Τέλος, ο ηθοποιός έκανε μια αναδρομή στην περίοδο που έκανε κατάχρηση αλκοόλ.

«Ήταν κάτι που με στιγμάτισε. Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου και ίσως πράγματα που κουβαλούσα και από μικρός. Οπότε αν θέλεις να προχωρήσεις στη ζωή σου, η αυτοκαταστροφή είναι σχεδόν αναπόφευκτη γατί έρχεσαι σε σύγκρουση με τον εαυτό σου» τόνισε ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Λάκης Γαβαλάς: «Θα προτιμούσα να είμαι σερβιτόρος σε γάμο επαρχία από το να είμαι πανελίστας σε τρας εκπομπή»

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Λάκης Γαβαλάς: «Θα προτιμούσα να είμαι σερβιτόρος σε γάμο επαρχία από το να είμαι πανελίστας σε τρας εκπομπή»

0

Συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη παραχώρησε ο Λάκης Γαβαλάς και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, έκανε τις επιλογές του ανάμεσα σε πολλά υποθετικά ερωτήματα αλλά και πρόσωπα, για τη στήλη της εκπομπής «Επιλοyes».

«Θα προτιμούσα, από το να με τραβήξουν φωτογραφία παπαράτσι με τσάντα ”μαϊμού’,’ να κάνω διαφήμιση για μαγαζί με κινεζικά ρούχα στα οποία η Κινέζα επειδή ήταν πλούσια είχε αγοράσει μια αυθεντική τσάντα και την πουλάει τώρα ως ”μαϊμού” γιατί πρέπει να φάει κινέζικο!», είπε αρχικά ο Λάκης Γαβαλάς.

«Έλενα Χριστοπούλου πριν! Έβελιν Καζατζόγλου τώρα… στο μέλλον κάποιο από αυτά τα όμορφα κορίτσια θα πλαισιώσει τον γέρο-Λάκη» είπε επιλέγοντας μία από τις δύο.

«Σε μια ποιητική βραδιά σε μια ακρογιαλιά θα έπαιρνα τον Καβάφη για να μου απαγγείλει ένα υπέροχο ποίημα. Σε ένα strip club θα έπαιρνα τον Brad Pitt γιατί έχει πιο μεγάλη κοιλιά από τη δική μου και έτσι θα ήμουν εγώ ο πιο σέξι ντυμένος!»

«Εννοείται ότι θα προτιμούσα να είμαι σερβιτόρος σε γάμο επαρχία από το να είμαι πανελίστας σε trash τηλεοπτική εκπομπή. Εννοείται ότι θα ήθελα να είμαι σε γ’ κατηγορία της επαρχίας παρά σε α’ κατηγορία της ”επαρσίας”! Πόση έπαρση πια;», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λάκης Γαβαλάς.

Το έχει πάει «αλλού»: Ο Sin Boy φωτογραφήθηκε μέσα σε φέρετρο για να γίνει viral

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Το έχει πάει «αλλού»: Ο Sin Boy φωτογραφήθηκε μέσα σε φέρετρο για να γίνει viral

0

Ο Sin Boy αποφάσισε να φωτογραφηθεί μέσα σε ένα φέρετρο με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στο στήθος του, σαν να είναι νεκρός και έγραψε στο προφίλ του στο Instagram:

«Σας έχω κάνει το χατίρι, έχω πεθάνει, έχω φάει ξύλο, Πείτε μου στα σχόλια τι άλλο σας ευχαριστεί να πάθω να με κάνετε viral, γιατί θέλω να πάω Χαβάη μετά την Ισπανία».

Ο Sin Boy μέσα από το προφίλ του στο Instagram έκανε μια αναφορά τόσο στην πρόσφατη επίθεση που του έκαναν ενώ βρισκόταν σε κομμωτήριο, αλλά και στα δημοσιεύματα πριν μήνες που τον ήθελαν νεκρό.

Η επίθεση στο κομμωτήριο

Toν περασμένο Μάρτιο ο Sin Boy υπέστη άγρια επίθεση από αγνώστους την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον δύο μαυροφορεμένοι άνδρες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, να χτυπούντον τράπερ.

Στο τέλος οι δράστες της επίθεσης φαίνεται να αποχωρούν, ενώ ο Sin Boy σηκώνεται και φτιάχνει το μαλλί του, μια κίνηση που προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ωστόσο, η αδελφή του Sin Boy μίλησε στην εκπομπή «Γεια σου» κι ξεκαθάρισε πως o τράπερ πήγε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

Μαρίνα Σάττι: «Για μένα Ελλάδα σημαίνει πλαστική καρέκλα και φραπές»

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

Μαρίνα Σάττι: «Για μένα Ελλάδα σημαίνει πλαστική καρέκλα και φραπές»

0

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου για την προετοιμασία που κάνει ενόψει της φετινής Eurovision.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό, απάντησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί, σχετικά με το πώς παρουσιάζεται η Ελλάδα μέσα από το βίντεο κλιπ του «Ζαριού».

Ο ρεπόρτερ της εκπομπής ρώτησε τη Μαρίνα Σάττι, την άποψή της για σχόλια όπως το ότι «δεν είναι η Ελλάδα η πλαστική καρέκλα και τον μισοτελειωμένο φραπές» με την τραγουδίστρια να του απαντά: «Εγώ πιστεύω ότι είναι η Ελλάδα αυτή, έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι παραποιήσαμε ή αλλοιώσαμε κάτι από την πραγματικότητα».

Όσο για το γούρι που θα έχει μαζί της στη σκηνή, η Μαρίνα Σάττι ανέφερε: «Είναι ένα ματάκι που μου έδωσε ο Θάνος, που κάνω μαζί του γυμναστική και μου είχε πει “το είχα πάρει για να στο δώσω πριν το Μάλμε αλλά αισθάνομαι ότι το χρειάζεται νωρίτερα».

Για το φόρεμά της στη σκηνή της Eurovision, είπε: «Δεν το έχουμε τελειώσει ακόμη, προς το παρόν έχει αυτό το μιξ και μαξ εφέ».

Τέλος, η Μαρίνα Σάττι είπε στην εκπομπή: «Μακάρι να τα σπάσουμε και να πούνε όλοι αυτοί “πω πω τι κάνανε αυτοί από την Ελλάδα” Αυτό θέλω».

Τι δήλωσε με την ομάδα της πριν φύγει για Σουηδία

Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των προβών η Μαρίνα Σάττι και η ομάδα της βρίσκονται σε πυρετώδη προετοιμασία.

Το κανάλι του Youtube Eurovisionfun μίλησε με την ομάδα της Μαρίνας Σάττι που αποτελείται από τη χορεύτρια, Ειρήνη Δαμιανίδου, την Ερασμία Μαρκίδη που βρίσκεται στα φωνητικά και τον Solmeister, που έγραψε τους στίχους.

Η Ερασμία Μαρκίδη μιλώντας για τη συνεργασία της με τη Μαρίνα Σάττι, ανέφερε: «Με τη Μαρίνα συνεργαζόμαστε οχτώ χρόνια, οπότε θα νιώθουμε πως πάμε ταξίδι για live. Εγώ θα βρίσκομαι στο πλάι της σκηνής για τα φωνητικά. Στη Eurovision έχω πάει άλλες δύο φορές με την Demy και την Κατερίνα Ντούσκα».

Σε ερώτηση για την εμπειρία της από τον μουσικό διαγωνισμό αλλά και τη συμβουλή που δίνει στη φετινή εκπρόσωπο, η Ερασμία Μαρκίδη απάντησε: «Τη δεύτερη φορά με τη Ντούσκα το ζήσαμε λίγο πιο έντονα, επειδή ήμασταν on stage.

Το πιο δυνατό, όταν ήμασταν όλες οι ομάδες στο green room με τη βαθμολογία, που το ζούμε σα να είναι ένα πάρτι. Οι πιο έντονες στιγμές ήταν εκεί, αυτό θυμάμαι. Η συμβουλή μου στη Μαρίνα είναι να το ζήσει, κι επειδή έχω δει και τις πρόβες, νομίζω πως είναι ο εαυτός της. Δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια και καταλαβαίνω πότε νιώθει άνετα και και πότε όχι, νιώθει πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο Solmeister μίλησε για τη δημιουργία του τραγουδιού: «Εγώ ήμουν στα βουνά στην Κρήτη και μου στέλνει ο φίλος μου ο Jay Stolar, αν θέλω να γράψω στίχο. Δοκίμασα κι ήρθε κι έδεσε! Αγαπημένο μου σημείο είναι η αρχή, με το που μπαίνει, ανατριχίλα.

Θεωρώ πως η Μαρίνα είναι μια καλλιτέχνις που έχει σφραγίδα, οπότε άκουσε απ’ όλους μας τι έχουμε να προσφέρουμε και τα συνέθεσε με έναν τρόπο που βγάζουν αυτό το ωραίο αποτέλεσμα. Το κομμάτι το ακούω σαν ένα ταξίδι».

Στη συνέχεια, η Ειρήνη Δαμιανίδου μοιράστηκε τα συναισθήματά της: «Περνάμε τέλεια, πολύ ωραία και είναι τρομερή εμπειρία.

Περνάμε και πολύ ωραία στις πρόβες με όμορφο δέσιμο. Εντάξει, μπορεί να υπάρχει αυτό το καθημερινό αλλά το έχουμε κι ετοιμαζόμαστε πολύ δυνατά. Αυτό που έχουμε ετοιμάσει είναι πολύ “Μα-ρί-να”, γιατί ότι κάνει η Μαρίνα είναι κομμάτι της, δεν θα αφήσει κανένα project στην τύχη, πάντα on top και αποκλείεται να βγει κάτι που δεν θα είναι εκείνη, δεν θα αντιπροσωπεύεται».

Σχετικά με τις πρόβες και το κατά πόσο υπάρχει άγχος, η χορεύτρια σημείωσε: «Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη, απλώς όσο το ζούμε δε νομίζω ότι μπορούμε να το καταλάβουμε στο 100%. Θα το βιώσουμε στο 100%, όταν γυρίσουμε από εκεί.

Άγχος ακόμη δεν έχω γιατί τρέχει πάρα πολύ η καθημερινότητα. Ανυπομονώ όμως πολύ και πιστεύω ότι το άγχος θα έρθει πριν ανέβουμε στη σκηνή με την ανδρεναλίνη. Μέχρι τότε άγχος υπάρχει στις πρόβες για το πως θα κάνουμε κάτι καλύτερα, ανυπομονησία αλλά άγχος δεν έχω πολύ».

Το μήνυμα της τραγουδίστριας

Σε ανάρτηση που έκανε ο λογαριασμός της ΕΡΤ στο Instagram, η Μαρίνα Σάττι ευχαρίστησε όλους τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο press day και γνώρισαν την ομάδα της και ανταπέδωσε την αγάπη της σε όσους τη στηρίζουν.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σήμερα ήταν η συνέντευξη Τύπου και ήρθαν έτσι από όλες τις εκπομπές και μιλήσαμε και γνωρίσαν και όλη την ομάδα και τον στιχουργό και τον τραγουδοποιό και τον παραγωγό, τους χορευτές, όλους και ήρθαν και οι eurofans και από όλα τα γκρουπς και τα clubs. Στέλνουμε πολλή αγάπη, όπως μας έχετε δώσει και εσείς και λίγος καιρός έχει μείνει. Ανυπομονώ να δείτε και το act στη σκηνή και να σας αρέσει και αυτό».

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 3η θέση του Β’ Ημιτελικού, στις 9 Μαΐου.

Δέσποινα Βανδή: «Χώρıσα τον Ντέμη επειδή ερωτεύτηκα. Όταν είδα τον Βασίλη είπα Χριστέ μου, πόσο όμορφος άντρας»

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

Πειραιάς: Κατέρρευσε κτίριο στο Πασαλιμάνι – Ενας νεκρός

Οι πρώτες πληροφορίες για την κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά – Επτά προσαγωγές για το συμβάν.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Πασαλιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική πρόκειται για παλιό κτίριο στην οδό Νεωρίων, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες.

Κατά τις ίδιες πηγές από την κατάρρευση εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή του ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από δομικά υλικά.

Τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το θύμα ήταν 31 χρόνων, ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Σήμερα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βοηθούσε στις εργασίες του κτιρίου.

Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα αλλά και ομάδα από την ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στο κτίριο είχε εκδοθεί άδεια μικρών εργασιών: «Τι επεμβάσεις έγιναν θα διερευνηθεί. Δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν μπορεί να έπεσε το μισό κτίριο από μικρές εργασίες. Περιμένουμε να γίνει ανάκριση».

Κατά πληροφορίες, έχουν προσαχθεί επτά άτομα: πέντε εργαζόμενοι, ο εργολάβος και ο οδηγός του φορτηγού.

Tpόμος με τελετές σατανıσμού κάτω από την Ακρόπολη

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Ακυρώθηκε η ενοικίαση του αναψυκτήριου στα Νέα Κερδύλλια Σερρών

Βγήκε προχθές η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην εξέταση της προσφυγής των κ.κ. Μελίτου Κωνσταντίνου και του Ψαρρά Κωνσταντίνου, Δημοτικών Συμβούλων, κατά της αριθ.35/2024 απόφασης ενοικίασης του «αναψυκτηρίου» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Νέων Κερδυλλίων.

Αγγέλα Χαραλαμπίδου Χρυσόγονος

Η Αποκεντρωμένη αφού σκέφτηκε κατά το Νόμο έκανε δεκτή την προσφυγή των κ.κ.Μελίτου Κωνσταντίνου και Ψαρρά Κωνσταντίνου, Δημοτικών Συμβούλων, κατά της αριθ.35/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφίπολης για
παράβαση ουσιωδών διατάξεων της διακήρυξης που αν μη τι άλλο οδήγησε σε ακυρότητα των αποφάσεων της αναθέτουσας αρχής, με τις οποίες εγκρίνονται οι επιμέρους φάσεις της διαδικασίας, καθώς και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού …

Σωτηριάδης Παπαχρήστου ΑΔΕΔΥ Σερρών

Σημειώνεται πως από τον 10ο μήνα του 2022 το δημοτικό αναψυκτήριο είναι κλειστό χωρίς να εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον για την εκμίσθωσή του και την 22/01/2024 η ενδιαφερόμενη, κάτοικος Νέων Κερδυλίων, κατέθεσε αίτηση για ενοικίαση του συγκεκριμένου δημοτικού ακινήτου, η οποία με αίτημα ορισμού χαμηλού μισθώματος δεδομένου ότι θα γίνουν εργασίες επισκευής του χώρου που θα παραμείνουν στο μίσθιο.

Όσο για το μίσθωμα που ορίστηκε στο ποσό των εκατό (100,00€) ευρώ μηνιαίως ώστε να γίνουν εργασίες επισκευής του χώρου που θα παραμείνουν στο μίσθιο, τροποποιίησε με αυτόν τον τρόπο έναν ουσιώδη όρο της διακήρυξης που ορίστηκε στην αριθ. 126/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και στην υπ’ αριθ.7767/28-09- 2022 διακήρυξη του Δημάρχου.

Άλλη μια πατάτα για το δήμαρχο κ. Φραστανλή και την ομάδα του….
Αλλά ευτυχώς έχουν γνώση οι φύλακες…

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας Δώρα Τσαμπάζη στο ευρωψηφοδέλτιο!

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

Εορτολόγιο 16 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

0

Σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη των Αγίων Λεωνίδη, Χαρίσσας, Νίκης, Γαλήνης, Καλλίδας και των Αγίων Αγάπη, Ειρήνης και Χιονίας.


Σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο, έχουν γιορτή οι:

  • Γαληνός, Γαλήνη
  • Νίκη *
  • Καλλίς, Κάλλι, Καλίς, Κάλι, Καλλίδα, ΚαλλίαΚαλίδα, Καλία
  • Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που έχει γιορτή αυτό το όνομα.

Αγίες Αγάπη, Ειρήνη και Χιονία

Σύμφωνα με το συναξαριστή, ήταν και οι τρεις αδελφές και πνευματικά βλαστάρια της Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης.

Οι ψυχές και των τριών παρθένων ήταν στολισμένες με πολλά χριστιανικά χαρίσματα.

Όταν έγινε ο διωγμός κατά των χριστιανών επί Μαξιμιανού, οι τρεις αδελφές κατέφυγαν σε κάποιο ψηλό βουνό.

Η κρυψώνα τους, όμως, ανακαλύφθηκε. Το έτος 304 μ.Χ. συνελήφθήσαν και τις έφεραν μπροστά στον άρχοντα Δουλσήτιο.

Αυτός με κάθε τρόπο προσπάθησε να τις κάνει να αρνηθούν το Χριστό. Αυτές, με όπλα τις αρετές που είχαν, ομολογούσαν Χριστόν Εσταυρωμένον.

Τότε, η Αγάπη και η Χιονία πέθαναν, αφού τις έριξαν στη φωτιά. Η Αγία Ειρήνη αφού κλείσθηκε σε πορνείο (κανένας δεν τόλμησε όμως να την ενοχλήσει), βρήκε μαρτυρικό τέλος, από το βέλος που της έριξε ένας στρατιώτης.

Τα ιερά λείψανα που απέμειναν από την πυρά συνελέγησαν από ευλαβείς Χριστιανούς και ενταφιάσθηκαν δυτικά της πόλεως, σε μικρή απόσταση από τα τείχη. Εκεί ανεγέρθηκε ένας ναΐσκος στην αρχή, που αργότερα έγινε μεγαλύτερος.

Απολυτίκιον

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον

Ὡς αὐτάδελφοι Κόραι καὶ οὐρανόφρονες, πρὸς εὐσέβειας ἀγῶνας ὁμονοούσαι καλῶς, τὸν ἀρχέκακον ἐχθρὸν κατεπαλαίσατε, Χιονὶα ἡ σεμνή, σὺν Ἀγάπη τὴ κλυτή, Εἰρήνη ἡ πανολβία. Καὶ νῦν Χριστὸν δυσωπεῖτε, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

Εορτολόγιο 15 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Και μιας και μιλήσαμε για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών το μυαλό μας πήγε στο Κώστα Καραμανλή που ήδη από το Σάββατο βρίσκεται στις Σέρρες και μάλιστα εμφανώς … αδυνατισμένος!

Ο ίδιος μετά και τις δεκάδες «υποχρεώσεις» που τον κράτησαν εκτός νομού και αφορούσαν τη πολιτική διερεύνηση γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών, βρήκε την ευκαιρία να βρεθεί στο τόπο μας (που τον τίμησε στις τελευταίες εκλογές), κόντρα στις σειρήνες που ήθελαν τον πολιτικό του θάνατο…

karamanlis makarios sintiki iera mitropolis

Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την επίσκεψη του στο Νομό το Σάββατο από τα Μαρτυρικά Κερδύλλια και το Δήμο Αμφίπολης “έναν τόπο μαρτυρικό, καθώς οι κάτοικοί του βίωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο τη βαναυσότητα των Γερμανών εισβολέων κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου”, όπως είπε ο ίδιος και για αυτό άλλωστε συνέβαλε και ο ίδιος στην ανέγερση και την ολοκλήρωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Κερδυλλίων, έτσι ώστε τα ιστορικά αυτά τεκμήρια να διαφυλαχθούν τόσο για τις νεότερες γενιές, όσο και για τους επισκέπτες. 

(Να θυμίσω πως το έργο εντάχθηκε από Βογιατζή και ολοκληρώθηκε επί … Μελίτου!)

karamanlis mouseio kerdilia


Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα, για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Serexpo , ο ίδιος είχε την ευκαιρία να προκαλέσει ένα τραπέζι μεταξύ φίλων και επιχειρηματιών του πρώην προέδρου Χρήστου Μέγκλα, προτείνοντας μάλιστα και ένα τρόπο για να «τιμηθεί», που αν μη τι άλλο έγινε δεκτός με ικανοποίηση από τους φίλους του πρωην προέδρου του Επιμελητηρίου.

karamanlis episkepseis nomos serron epixeirimaties

Xθες ο Κώστας Καραμανλής είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλες σχεδόν τις έδρες των Δήμων πλην σε αυτό του Δήμου των Σερρών, όπως και στο διοικητήριο της Π.Ε Σερρών, τόσο για να δει την πορεία των έργων που ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει όντας υπουργός και φυσικά για να συζητήσει με τους δημάρχους τους στόχους και τα επόμενα βήματά τους!

“Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τις ανάγκες που υπάρχουν στους Δήμους και να σχεδιάσουμε τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε από κοινού το επόμενο διάστημα” συνέχισε ο κ. Καραμανλής.

karamanlis episkepseis nomos serron dimos sintikis amfipolis emmanouil pappa antiperifereia irakleias

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τους Δήμους Εμμανουήλ Παππά και την Αντιπεριφέρεια καθώς όπως τόνισε “Η συνεργασία μας άλλωστε και με τους δύο είναι πάντα πολύ στενή και αποφέρει καρπούς για τον τόπο μας.

Την προηγούμενη τετραετία είχαμε την ευκαιρία να αναλάβουμε πολλές πρωτοβουλίες και να δρομολογήσουμε σημαντικά έργα υποδομών που είχε ανάγκη ο Νομός μας, πολλά από τα οποία έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ άλλα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Τέλος σήμερα ο κ. Καραμανλής επέβλεψε τα έργα προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ που πραγματοποιούνται στη περιφερειακή οδό Σερρών με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πλέον οι εργασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία και σύντομα η Περιφερειακή Οδός Σερρών θα παραδοθεί στους πολίτες αναβαθμισμένη, όπως είχε δεσμευτεί.

karamanlis perifereiaki odos serron

Ξεκίνησε η υλοποίηση 4έργων από την Π.Ε Σερρών ύψους 10 εκ. ευρώ!

Κώστας Καραμανλής: Πράξη η ενεργειακή αναβάθμιση στη SEREXPO!

ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας Δώρα Τσαμπάζη στο ευρωψηφοδέλτιο!

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

gonimothta megaluterros exthros

Γονιμότητα: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της κινητικότητας και της ποιότητας...

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έκαναν ήδη την εμφάνισή τους αποτελούν ένα «καμπανάκι» ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, επηρεάζοντας εκτός των άλλων και την...
millennnialls plousia genia

Οι millennials πρόκειται να γίνουν η πιο πλούσια γενιά στην ιστορία

Θα μπορούσαν να κληρονομήσουν περιουσιακά στοιχεία αξίας τρισεκατομμυρίων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Οι Millennials θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν η πλουσιότερη γενιά όλων των εποχών, σύμφωνα...
kalokairi 1 iounioy

Καλοκαίρι 1η Ιουνίου πέφτει το Πάσχα το 5270

Μπορεί να μοιάζει απίθανο ωστόσο η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού θα «πέσει» καλοκαίρι Μπορεί να μοιάζει απίθανο, όμως η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού θα «πέσει»...
gynaikoktonia maxairwse suntrofo

Ακόμα μία γυναικοκτονία: Mαχαίρωσε την σύντροφό του επειδή του δάγκωσε το...

Μια γυναικοκτονία για έναν απίστευτο λόγο σημειώθηκε στη Βραζιλία με το θύμα να μαχαιρώνεται στον ύπνο επειδή προηγουμένως είχε δαγκώσει το δάχτυλο του συντρόφου κατά την ερωτική συνέρευσή...
euxarissta nea kokota

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη...

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ο τραγουδιστής, Δημήτρης Κόκοτας, έπειτα από έμφραγμα και ανακοπή που υπέστη στις πρόβες του J2US. Γιατί δεν θα επιχειρήσουν...
exypno fanari ellada

Ήρθε το πρώτο «έξυπνο» φανάρι στην Ελλάδα: “κόβει”κλήση αν περάσουμε με...

Σε λειτουργία βρίσκεται ο πρώτος «έξυπνος» φωτεινός σηματοδότης στην Ελλάδα, ο οποίος τιμωρεί αυτόματα τους οδηγούς που παραβιάζουν το κόκκινο. Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη ο πρώτος «έξυπνος»...
antnhs remos alvanous

Αντώνης Ρέμος: Ζητώ συγγνώμη από τους Αλβανούς – Η Ελλάδα τους...

O Αντώνης Ρέμος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αλβανία στα πλαίσια περιοδείας του στο εξωτερικό. Ο γνωστός τραγουδιστής κατά την διάρκεια της συναυλίας του ζήτησε συγγνώμη...
merokamata ektos yphresias

Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας για να τα βγάλει πέρα – Θρήνος...

Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής – Το φορτηγό στο οποίο βρισκόταν καταπλακώθηκε από μπάζα Ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος ήθελε να συμπληρώσει...
svitailo1 e vima

Ιβάν Σβιτάιλο: «Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά βλέποντας Λάμψη μαζί με τη...

«Στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται ένα αγόρι να κάνει μπαλέτο, εμείς στη Ρωσία είχαμε άλλες βάσεις για το τι είναι κανονικό», είπε ο Ιβάν Σβιτάιλο. Συνέντευξη...
giannis hatzigeorgiou e vima

«Είναι εμετικό», είπε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου για το «Ζάρι» της Σάττι

Κόλαφος ο ηθοποιός για το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής «Εμετικό» χαρακτήρισε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision. O ηθοποιός μιλώντας στο «Mega...
ilias alexiou e vima

Ηλίας Αλεξίου: Έχω IQ 164, από τα τηλεπαιχνίδια έβγαλα περίπου 70-100.000...

«Είναι λίγο μοναχικός ο δρόμος για τους πολύ ευφυείς ανθρώπους» σχολίασε Καλεσμένος στο «The 2Night Show» ήταν το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου βρέθηκε ο...
maria antona e vima

Σοβαρό τροχαίο για τη Μαρία Αντωνα: Έπεσε με το αυτοκίνητό της...

Αυτή η περίοδος φαίνεται πως δεν είναι και η καλύτερη για την Μαρία Αντωνά, αφού μετά τον χωρισμό της με τον Άρη Σοϊλέδη, με...
ivan svitailo e vima

Ιβάν Σβιτάιλο: Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα...

Η απώλεια του πατέρα μου με στιγμάτισε, πρόσθεσε σε δηλώσεις του Ο Ιβάν Σβιτάιλο μίλησε για τα μαθητικά του χρόνια, την απώλεια του πατέρα του...
lakis gavalas e vima

Λάκης Γαβαλάς: «Θα προτιμούσα να είμαι σερβιτόρος σε γάμο επαρχία από...

Συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη παραχώρησε ο Λάκης Γαβαλάς και μίλησε για όλους και για όλα. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, έκανε τις επιλογές του ανάμεσα...
sin boy e vima

Το έχει πάει «αλλού»: Ο Sin Boy φωτογραφήθηκε μέσα σε φέρετρο...

Ο Sin Boy αποφάσισε να φωτογραφηθεί μέσα σε ένα φέρετρο με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στο στήθος του, σαν να είναι νεκρός και έγραψε...
marina satti e vima

Μαρίνα Σάττι: «Για μένα Ελλάδα σημαίνει πλαστική καρέκλα και φραπές»

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου για την προετοιμασία που κάνει ενόψει της φετινής Eurovision. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό, απάντησε...
ktirio e vima

Πειραιάς: Κατέρρευσε κτίριο στο Πασαλιμάνι – Ενας νεκρός

Οι πρώτες πληροφορίες για την κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά - Επτά προσαγωγές για το συμβάν. Σε τραγωδία εξελίχθηκε η κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά και συγκεκριμένα...
kerdillia anapsiktirio

Ακυρώθηκε η ενοικίαση του αναψυκτήριου στα Νέα Κερδύλλια Σερρών

Βγήκε προχθές η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην εξέταση της προσφυγής των κ.κ. Μελίτου Κωνσταντίνου και του Ψαρρά Κωνσταντίνου, Δημοτικών Συμβούλων, κατά της...
agies agapi eirini kai xionia e vima

Εορτολόγιο 16 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη των Αγίων Λεωνίδη, Χαρίσσας, Νίκης, Γαλήνης, Καλλίδας και των Αγίων Αγάπη,...
karamanlis episkepseis serres (1)

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Και μιας και μιλήσαμε για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών το μυαλό μας πήγε στο Κώστα Καραμανλή που ήδη από το Σάββατο βρίσκεται στις...

Δείτε επίσης