16/04/2024
17.9 C
Serres

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ διοργανώνουν κλινικό φροντιστήριο σε επαγγελματίες υγείας με θέμα: «Αναζητώντας το win – win συγκρούσεις επαγγελματιών υγείας, αιτίες και στρατηγικές επίλυσης»

Κατά την έναρξη, προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών θα πραγματοποιήσει ενημέρωση για τη δράση και λειτουργία της υπηρεσίας στα πλαίσια δικτύωσης και διασύνδεσης μεταξύ των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών του Ε.Σ.Υ. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι για τις επαγγελματικές συγκρούσεις,

με εκπαιδευτές την κα Κεραμιδά Λουκία, Νοσηλεύτρια, RN, MSc, Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ και την κα Πέγιου Φανή, Νοσηλεύτρια, RN, MSc, PhD(c) Κοινοτική & Οικογενειακή Νοσηλευτική EnhANCE, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Πτολεμαΐδα.

Σκοπός του φροντιστηρίου είναι, να ενημερώσει αφενός για το θεωρητικό πλαίσιο των συγκρούσεων, των αιτιών και των συνεπειών τους και αφετέρου να παρουσιάσει τους τρόπους επίλυσης και αποκλιμάκωσής τους. Η διαχείριση των συγκρούσεων διαφοροποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τα εμπλεκόμενα μέρη με τα άτομα να τείνουν στην εφαρμογή διαφορετικών μοντέλων συμπεριφοράς.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι επαγγελματίες υγείας θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις αιτίες των συγκρούσεων που φορτίζουν το εργασιακό κλίμα και ενεργοποιούν διενέξεις και προστριβές μεταξύ των εργαζομένων, να κατανοήσουν τις συνέπειες και τα στάδια που προκύπτουν από τις συγκρούσεις, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης των συγκρούσεων και τα διαφορετικά μοντέλα συμπεριφοράς.

Τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν θετική στάση ως προς τη διαχείριση των συγκρούσεων, καθώς μπορούν να γίνουν δημιουργικές σε έναν οργανισμό, με τελικό πάντα στόχο την βελτίωση της ποιότητας φροντίδας των ασθενών αλλά και την αύξηση της εργασιακής ικανοποίησης. 

Η παρακολούθηση του κλινικού και βιωματικού φροντιστηρίου θα είναι δωρεάν. Ομάδα στόχος: Έως 50 επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε υπηρεσίες υγείας. Διάρκεια: 2 ώρες. 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μάϊου 2024 και ώρες 11:00 με 13:00 στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ – Εθν. Αντίστασης 34 (1ος όροφος) στις Σέρρες.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: κα Κεραμιδά (κιν.: 6944702665) και κα Σταβέλη (τηλ.: 2321110045).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Το Μάθημα  27ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ. Νικολάου 20

Θέμα: «Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη»

Εισηγήτρια: Μαρία Καραθανάση, Φιλόλογος, Ποιήτρια

Ο Ευάγγελος Ασπιώτης με καταγωγή από την Χίο, γεννημένος το 1921 από πρόσφυγες γονείς στο νησί της Σύρου και ερωτικός μετανάστης στις Σέρρες, όπου έζησε ως το τέλος της ζωής του, το 1999,  αποτελεί μια πνευματική προσωπικότητα που άφησε το δημιουργικό του στίγμα στον τόπο μας αλλά και στην Ελλάδα.

Ο ποιητικός περίπατος ξεκινά από τις τρεις πατρίδες, κατά το πρότυπο του Παλαμά, πραγματικές και ονειρικές, πρωτίστως όμως πνευματικές πατρίδες. Μεγάλο μέρος του ποιητικού του έργου αφιερώνεται σε αυτές ως νοσταλγία.

Μια νοσταλγία ωστόσο, που ξεφεύγει από τα όρια της κυριολεξίας και ανάγεται στη νοσταλγία κάθε ανθρώπου για το δικό του νησί, για τον δικό του τόπο, για τη δική του ζωή. Ο περίπατος σε ομόκεντρους κύκλους, διευρύνεται, περιλαμβάνει την πατρίδα με την ευρύτερη έννοια.

Η Ελλάδα, το Έπος του ΄40, η Κατοχή, η Αντίσταση, ο Εμφύλιος αναδεικνύονται στην ποίηση του Ασπιώτη με δημιουργικό πάθος κι αγάπη για την πολύπαθη χώρα μας, ενώ σαν ένας άλλος Καβάφης, μας μεταφέρει σε ένα περιβάλλον φθοράς για την εποχή του, σε μια πολιτεία ασθμαίνουσα, που τον οδηγεί σε μονοπάτια υπαρξιακά και κατ’ επέκταση ποιητικά.

Εκφράζοντας στην ποίηση του έντονο το αίσθημα του ανικανοποίητου μας αφήνει στο τέλος να διακρίνουμε ή καλύτερα να επιβεβαιώσουμε τον βαθύ ανθρωπισμό ενός πνευματικού ανθρώπου που έζησε πιστός στις θέσεις και τα πιστεύω του. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές του 5ου ΓΕΛ Σερρών, με ποιητικές αναγνώσεις.

Η Μαρία Καραθανάση, κόρη της Δέσποινας και του γνωστού, Σερραίου βιβλιοπώλη, Γρηγόρη Καραθανάση,  γεννήθηκε στην πόλη των Σερρών. Το βιβλιοπωλείο του πατέρα της ήταν το δεύτερο σπίτι της. Σπούδασε Φιλολογία στο ΑΠΘ και σήμερα διδάσκει στο 5ο ΓΕ.Λ. Σερρών.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ, είναι Γενική Γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Αντιπρόεδρος στο Κ.Π. ΟΑΣΙΣ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος.

Ασχολείται με τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία. Έργα της περιέχονται σε πλήθος ποιητικών και πεζογραφικών συλλογών, ενώ τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει η πρώτη προσωπική της ποιητική συλλογή.

Στο ΔΙΠΑΕ Σερρών το 5 ο Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Τη διάθεση για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών με τους Δημάρχους Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Αθανάσιος Μαλλιαράς στους δύο δήμους. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισκέφτηκε, το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου, αρχικά τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρη Νότα με τον οποίο είχαν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, για θέματα που απασχολούν το επιχειρείν και για την εκμετάλλευση ευκαιριών ώθησης του νομού μας, μέσα από συνέργειες και κοινές πρωτοβουλίες. 

Επόμενος σταθμός του Προέδρου του Επιμελητηρίου ήταν ο Δήμος Νέας Ζίχνης, όπου είχε συνάντηση, επίσης σε θερμό κλίμα, με τον Δήμαρχο Παντελή Μπόζη. 

Η εξωστρέφεια, η ανάδειξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος μας και οι ωφέλειες που θα προκύψουν για όλους τους Σερραίους, ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση. 

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχήθηκε δύναμη στους δύο Δημάρχους για τη συνέχιση του έργου τους και τόνισε πως το Επιμελητήριο θα είναι πάντα πολύτιμος σύμμαχός τους. Επιπλέον, τους ενημέρωσε για όλες τις δράσεις που προγραμματίζει το Επιμελητήριο και φυσικά για την προετοιμασία της SEREXPO 2024. 

Τόσο ο κ. Νότας όσο και ο κ. Μπόζης επισήμαναν τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των δήμων τους στη SEREXPO 2024 και μάλιστα τόνισαν πως φέτος η παρουσία τους θα είναι ακόμη πιο δυναμική και ενισχυμένη. 

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι συναντήσεις του Αθανάσιου Μαλλιαρά με τους δημάρχους και των υπολοίπων περιφερειακών δήμων, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. 

Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σερρών-Να μην συγχωνευθεί καμία υπηρεσία

Στο ΔΙΠΑΕ Σερρών το 5 ο Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Στο ΔΙΠΑΕ Σερρών το 5 ο Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη θα γίνει η ημερίδα «Μετασχηματίζοντας την έρευνα στην πολιτιστική κληρονομιά σε έναν κόσμο που μεταμορφώνεται» στα πλαίσια του 5ου Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024.

Με 68 ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές το 5ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο CAA-GR 2024 με τίτλο «Μετασχηματίζοντας την έρευνα στην πολιτιστική κληρονομιά σε έναν κόσμο που μεταμορφώνεται» θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Απριλίου 2024 στο συνεδριακό κέντρο Ευαγόρας Παλληκαρίδης στην Πανεπιστημιούπολη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στις Σέρρες.

To συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας και του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ. Η θεματολογία του περιλαμβάνει την Ψηφιακή Αρχαιολογία, την Ψηφιακή Τεκμηρίωση και Ανάδειξη Πολιτισμού,

την Ψηφιακή Μουσειολογία, τις Τεχνολογίες Εκτεταμένης Πραγματικότητας στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, την Ψηφιακή Αφήγηση, τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών στον Πολιτισμό, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Καινοτομία στον Πολιτισμό.

Τα ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να βελτιώσουν την προσβασιμότητα και την προβολή των συλλογών τους, να εμπλακούν με διαφορετικές κατηγορίες κοινού και να προωθήσουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ωστόσο, η πολιτιστική κληρονομιά σε αυτόν τον μεταβαλλόμενο κόσμο αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, όπως η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της, οι κίνδυνοι που συνδέονται με την παγκοσμιοποίηση και οι ηθικές επιπτώσεις των ψηφιακών τεχνολογιών. 

Οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνούμε, ενώ η κλιματική αλλαγή και η παγκοσμιοποίηση μεταμορφώνουν τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά μας συστήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτιστική κληρονομιά διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνίας που μεταμορφώνεται, καθώς μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ταυτότητας, συνέχειας και κοινότητας, να βοηθήσει στη διατήρηση της ιστορίας και να ενθαρρύνει τη διαπολιτισμική κατανόηση.

Ως εκ τούτου, η επιστημονική κοινότητα πρέπει να ασχοληθεί ενεργά με αυτές τις προκλήσεις για να διασφαλίσει τη συνάφεια και τη βιωσιμότητά της πολιτιστικής κληρονομιάς σε αυτές τις συνθήκες για τη διατήρηση και την προώθηση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας για τις μελλοντικές γενιές. 

Στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της πολιτιστικής κληρονομιάς και των επιπτώσεων των αλλαγών που συντελούνται σε οικονομικό, κοινωνικό, δημογραφικό τεχνολογικό και πολιτιστικό επίπεδο. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο  

Τα πρακτικά του Συνεδρίου με επιλεγμένα εκτενή άρθρα εργασιών που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο, θα δημοσιευθούν από τον εκδοτικό οίκο Springer.

ΠΑΣΟΚ: Στις Σέρρες τη Τρίτη ο Υπ. Ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης

Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σερρών-Να μην συγχωνευθεί καμία υπηρεσία

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σερρών-Να μην συγχωνευθεί καμία υπηρεσία

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 1/2024 απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε  στις 12-04-2024 αποφάσισε  το συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών,

τη Δευτέρα 15-04-2024 από ώρα 09:00 έως 11:00, διαμαρτυρόμενοι για το Σχέδιο Νόμου «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης». 

– Συμμετοχή στις λοιπές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΟΔΥΕ.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι είναι αντίθετοι στο Νομοσχέδιο και ΖΗΤΟΥΝ την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου.

Επειδή θεωρούμε ότι το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη. 

Επειδή θεωρούμε ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και σαφές σχέδιο για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Επειδή θεωρούμε ότι το κλείσιμο οποιασδήποτε υπηρεσίας σημαίνει αυτόματα και μαρασμό της περιοχής, διαφωνούμε ΚΑΘΕΤΑ με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας.

Επειδή δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρόβλεψη για τους διαθέσιμους χώρους στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών μετά τις «μεταθέσεις» των υπαλλήλων, αλλά ούτε και για την τακτοποίηση του αρχειακού υλικού. 

Επειδή η αναδιάρθρωση των δικαστικών υπηρεσιών πρέπει να γίνεται βάσει μελέτης και οργανωμένου σχεδίου για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και όχι με γνώμονα τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τελικά μιλάμε για αναστάτωση και σχέδιο χωρίς σχέδιο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

Άμεση κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου των Σερρών, το οποίο έχει μείνει μέχρι τώρα μόνο στα σχέδια, παρόλο που έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή του από το 2020, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

-Άμεση κάλυψη όλων των οργανικών κενών και διορισμός νέων υπαλλήλων.

-Οικονομική αναβάθμιση και αναγνώριση των ειδικών συνθηκών εργασίας μας με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας.

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

ΠΑΣΟΚ: Στις Σέρρες τη Τρίτη ο Υπ. Ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Στις Σέρρες τη Τρίτη ο Υπ. Ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης

Τον Νόμο Σερρών θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη 16/04, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης.  

Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι ισχυρή, αξιωματική αντιπολίτευση για να έχει ο ελληνικός λαός προοδευτική κυβέρνηση με ελπίδα και προοπτική στις επόμενες εθνικές εκλογές. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο υπ. Ευρωβουλευτής και η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών προσκαλούν μέλη, φίλους και πολίτες στις 19.30 στο Ξενοδοχείο Philippos Xenia για συζήτηση ενόψει των Ευρωεκλογών αλλά κι όλων των θεμάτων της επικαιρότητας.

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών πρόκειται να οργανώσει την 14η παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών με τον τίτλο «Μουσικοί από τα θρανία» στις 17η Απριλίου 2024 και ώρα 20.00. 

Πρόκειται για μία εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο της την ανάδειξη, προβολή και προώθηση ταλαντούχων Σερραίων μουσικών, κάτι που είναι από τους πρωταρχικούς στόχους του «Ορφέα».

Εκπληρώνοντας αυτό τον σκοπό ο Ορφέας ,καθιέρωσε από το 1998,την παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών.

Η ετήσια παρουσίαση των Μουσικών από τα θρανία τονίζει την τοπική μουσική δραστηριότητα και παραγωγή. Παρέχει κυρίως την ευκαιρία προβολής μιας καθαρά Σερραϊκής δημιουργίας των νέων.

Προβάλλει επίσης την αθέατη πλευρά της επίπονης και ουσιαστικής, αλλά συχνά απαρουσίαστης προσπάθειας των καθηγητών μουσικής της περιοχής μας, αλλά και αναδεικνύει ακόμα, την ποικιλία και τις απεριόριστες δυνατότητες άγνωστων στο ευρύ κοινό οργάνων της λόγιας μουσικής.

Η επιλογή γίνεται με μοναδικό κριτήριο τις καλές ή άριστες επιδόσεις του καθενός στο επίπεδο σπουδών και στον τομέα ενασχόλησης του με την μουσική. 

Η εκδήλωση δεν, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα ούτε στοιχεία στην ανάδειξη των καλυτέρων.

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Ερώτηση Μπούμπα για την αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών

Ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπούμπα , Βουλευτή Σερρών προς τον Υπουργό Μεταφορών για την Αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Μπούμπα.

Όπως πληροφορούμαστε από το Διαδίκτυο αλλά και από το σύνολο του έντυπου τύπου, το κόστος Τελών διέλευσης στον σταθμό διοδίων του Στρυμονικού, από τον οποίο διέρχονται καθημερινά τα οχήματα εκατοντάδων Σερραίων αυξάνεται σχεδόν στο διπλάσιο, δηλαδή, από 1,00 € στο 1,90 €, κάτι το οποίο, σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, δεν συμβαίνει.

Σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες αλλά και όλοι οι πολίτες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση, όντας επιβαρυμένοι με σωρεία φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και με αυξημένο το κόστος ζωής, μία ακόμα επιβάρυνση, όπως η εν λόγω, θα είναι δυσβάσταχτη.

Η ως άνω αύξηση των Τελών διοδίων επιβαρύνει σημαντικά: A) Τους Σερραίους επαγγελματίες, που μεταφέρουν καθημερινά εμπορεύματα και προϊόντα «από» και «προς» την Θεσσαλονίκη και τις περιοχές μετά από αυτήν, Β) Τους Σερραίους εργαζόμενους που ταξιδεύουν «από» και «προς» την Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές και Γ) Τους φοιτητές – σπουδαστές.

Γεννάται, λοιπόν, εύλογα, η απορία για το ποιος είναι ο λόγος χάριν του οποίου προβήκατε σε μια τέτοια απόφαση υπέρογκης αύξησης, μόνο για τα διόδια του Στρυμονικού και για το αν έχετε την πολιτική βούληση να αναθεωρήσετε, έστω εκ των υστέρων, αυτή την εξοντωτική για τους κατοίκους των Σερρών επιβάρυνση.

Με δεδομένα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1. Προτίθεσθε να αναθεωρήσετε την ως άνω αύξηση των Τελών στον σταθμό διοδίων του Στρυμονικού Σερρών, αναλογιζόμενος, πως με αυτή την απόφαση επιβαρύνετε με επιπλέον έξοδα διαβίωσης τους πολίτες της ανωτέρω περιοχής, οι οποίοι ζουν σε ένα νομό με ήδη σωρευμένα τεράστια προβλήματα, όπως η μείωση του πληθυσμού, η υψηλή ανεργία και η χαμηλή θέση στην κλίμακα κατάταξης, όσον αφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα; 

2. Θα λάβετε την απαραίτητη πρόνοια να διαμορφωθεί ειδικά χαμηλή τιμή Τέλους διέλευσης από τον ως άνω σταθμό διοδίων μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των Σερρών, λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω επιχειρηματολογία;

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Τάσος Χατζηβασιλείου: Μετά τα εθνικά πάρκα, να μιλάμε ή όχι με την Άγκυρα;

Χρειάστηκε να περάσουν μόνο λίγες ημέρες από τις τουρκικές δημοτικές εκλογές για να αυξηθεί η ένταση της ρητορικής της Άγκυρας, με αφορμή τη δημιουργία εθνικών θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα.

Η Τουρκία εσκεμμένα πολιτικοποίησε το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Η κλιματική κρίση αποτελεί παγκόσμια πρόκληση και αφορά εξίσου τους Έλληνες και τους Τούρκους. Είναι ένα πεδίο συγκλίσεων, το οποίο όμως η Άγκυρα προσέγγισε ως αφορμή για αποκλίσεις. 

Κακώς, λοιπόν, συνέδεσε το ζήτημα της προστασίας της βιοποικιλότητας των θαλασσών με τη διμερή μας διαφορά περί καθορισμού ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Η Ελλάδα ακολουθεί εξωτερική πολιτική αρχών και θέσεων, κινούμενη πάντα στο πλαίσιο των Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου. Άλλωστε, αυτή ήταν και η ξεκάθαρη απάντηση της χώρας μας.

Στο μεταξύ, η τουρκική αντιπολίτευση κατηγόρησε την εκεί κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στα ελληνικά θαλάσσια πάρκα. Μετά από 48 ώρες πιέσεων, η Άγκυρα τελικά αντέδρασε. Είναι σαφές ότι τα «απόνερα» των δημοτικών εκλογών είναι πλέον ορατά.

Το κυβερνών κόμμα, μέσω ρητορικών εξάρσεων, θα επιχειρήσει τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων που επέλεξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και, κυρίως, το ισλαμιστικό κόμμα του Φατίχ Ερμπακάν, γιου του πρώην πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν. Για τον Ερντογάν είναι αδήριτη ανάγκη να επουλωθεί το τραύμα που προκλήθηκε από την ήττα στις δημοτικές εκλογές.

Παράλληλα, με την αντίδρασή της στο ζήτημα των θαλασσίων πάρκων, η Τουρκία υπενθύμισε για άλλη μια φορά τις αίολες θέσεις που διαχρονικά έχει προβάλει.

Κανένας δεν είναι αφελής για να πιστέψει ότι η ηρεμία στο πεδίο σημαίνει αυτόματη αλλαγή της τουρκικής θεώρησης. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η σημερινή νηνεμία στο πεδίο αποτελεί θετικό κεκτημένο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ορισμένοι στην Ελλάδα αναρωτιούνται για το αν θα ήταν σκόπιμο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το προσεχές διάστημα. Η διαδικασία επαναπροσέγγισης πρέπει να συνεχιστεί, για το καλό της περιφερειακής σταθερότητας. Η κυβέρνηση προχωρά βήμα-βήμα, χωρίς αυταπάτες, χωρίς φόβο και χωρίς να μετακινηθεί ούτε βήμα από τις εθνικές θέσεις.

Δεν δεχόμαστε παιχνίδια με την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η επικοινωνία με την άλλη πλευρά δεν σημαίνει υπαναχώρηση. Επικοινωνούμε, για να διερευνήσουμε πιθανές συγκλίσεις στα ζητήματα χαμηλής πολιτικής. Μέσω της θετικής ατζέντας, επιχειρείται η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Η Τουρκία αντέδρασε στον ελληνικό σχεδιασμό για θαλάσσια πάρκα με ανίσχυρα και αβάσιμα επιχειρήματα.

Η Ελλάδα απάντησε χωρίς περιστροφές με τρόπο τεκμηριωμένο και ξεκάθαρο. Άλλωστε, η πολιτική μας δεν ετεροκαθορίζεται. Γιατί, λοιπόν, να φοβόμαστε την επικοινωνία με την Άγκυρα; Φοβάται μόνο όποιος δεν έχει πίστη στο δίκαιο των θέσεών του. Και η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Η Κίνηση «Προοδευτικοί Πολίτες» για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ” – ”Η πορεία της Ελλάδας και της Σοσιαλδημοκρατίας την περίοδο 1990-2022” του Γιάννη Μαγκριώτη στο Φουαγιέ  Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τη ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ώρα 20.00.

Για το βιβλίο, η παρουσίαση του οποίου αποτελεί μια αφορμή για διάλογο, θα μιλήσουν οι:

-ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΗΤΛΙΑΓΚΑ, Δήμαρχος Σερρών

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ, πρώην Βουλευτής Σερρών του ΣΥ.ΡΙΖΑ

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, πρώην Βουλευτής Σερρών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

και ο συγγραφέας του, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ, πρώην Βουλευτής και Υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εικαστικός ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ.

Δήμος Σερρών: Κοπή χόρτων στην περιοχή της Σιγής!

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή πανελλήνια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού Let’s do it Greece, στις Σέρρες. Η δράση ξεκίνησε από την Παρασκευή 10 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024. Στο Δήμο Σερρών, στις δράσεις εθελοντικού καθαρισμού συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες, φοιτητές, φοιτήτριες, φορείς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Οι δράσεις που προγραμματίστηκαν από εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας, ομάδες και συλλόγους για την Κυριακή 14 Απριλίου, ημέρα κορύφωσης της εθελοντικής εκστρατείας, είχαν απήχηση και η παρουσία μικρών και μεγάλων ήταν πολύ δυναμική.

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην πανελλήνια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού και δήλωσε τα εξής: «Σκοπός της εθελοντικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της καθαριότητας και της προστασίας τους περιβάλλοντος. Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν στο Let’s do it Greece».

Πιο συγκεκριμένα, στη φετινή εθελοντική δράση, συμμετείχαν: Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών μαζί με το προσωπικό και τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ”Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”, ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΕΡΓΩ, τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. Σκουτάρεως,

τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προβατά, μέλη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών, ο Σύλλογος γονέων του 23 δημοτικού σχολείου Σερρών μαζί με μαθητές και γονείς, εθελοντές της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Σερρών, o Σύλλογος Γυναικών Επταμύλων Σερρών μαζί με κατοίκους της περιοχής, οι φοιτητές και οι καθηγητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ-Πανεπιστημιούπολης Σερρών.

Στην εθελοντική δράση, παρόντες ήταν: η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Σερρών κ. Άννα Ιορδανίδου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού Καινοτομίας και Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κεϊσογλου, ο Αντιδήμαρχος Οικογένειας Κοινωνικών Δομών, Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Νικόλαος Φρυδάς, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κ. Βασιλική Πανταζή, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος,

Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Αναπτυξιακής Πολιτικής και Αθλητικών Εγκαταστάσεων κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών Αριστοκλής Αναστασιάδης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών κ. Μαρία Τερμεντζίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Φωτεινή Μικική, Προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου κ. Μαρία Σιτζήμη και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κατερίνα Μαρινάκη.

Καταργείται ο θεσμός της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών-«Ταφόπλακα» στο ΕΣΥ

Δήμος Σερρών: Κοπή χόρτων στην περιοχή της Σιγής!

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Αληθινοί ήρωες: Ζευγάρι όρμησε σε φλεγόμενο παιδικό σταθμό και έσωσε 20 μωράκια

0

Ένα ζευγάρι από την Αμερική, η Doran Smith και ο David Squillante, έκαναν μήνα του μέλιτος στην Ισπανία, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απίστευτο περιστατικό

Ένα ζευγάρι από την Αμερική, η Doran Smith και ο David Squillante, κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού τους στην Ισπανία, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απίστευτο περιστατικό!

Σε έναν περίπατό τους σε ένα γραφικό πάρκο της Βαρκελώνης, η Smith παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε ένα κοντινό κτίριο. Πολλές γυναίκες φώναζαν και έτρεχαν πανικόβλητες στον δρόμο.

Πολύ γρήγορα το ζευγάρι συνειδητοποίησε πώς είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε παιδικό σταθμό! Χωρίς κανέναν δισταγμό ή φόβο μην πάθουν τίποτα, έτρεξαν να βοηθήσουν.

«Ορμήσαμε μέσα στον παιδικό σταθμό και είδαμε γύρω στα 20 μωράκια να κοιμούνται. Μαζί με άλλους, τα βγάλαμε έξω από το κτίριο. Μερικά μαζί με τις κούνιες τους. Υπήρχε πολύ καπνός», είπε ο Squillante.

Μόλις τα πυροσβεστικά συνεργεία της Βαρκελώνης έφτασαν στο σημείο και η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, το ζευγάρι δήλωσε ότι συνέχισε τη βόλτα του όπως είχε προγραμματίσει, «σαν να ήταν μια κανονική μέρα».

Τόσο η Smith όσο και ο σύζυγός της χαρακτηρίστηκαν «ήρωες» από τα τοπικά μέσα, αν και οι ίδιοι είπαν ότι απλώς έκαναν αυτό που έπρεπε. Ήταν αναμφίβολα μια επεισοδιακή μέρα που θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή, όταν διηγούνται ιστορίες από τον μήνα του μέλιτος.

Τα έχασαν οι γιατροί – Εντόπισαν στο μάτι γυναίκας… σκουλήκι

Τον σκóτωσε με μωρομάντηλα και φωτογράφιζε: Nεκρός 3χρоνος από τα χέρια της μητριάς του – Σε σоκ οι γоνείς

Δήμος Σερρών: Κοπή χόρτων στην περιοχή της Σιγής!

Δέσποινα Βανδή: «Χώρıσα τον Ντέμη επειδή ερωτεύτηκα. Όταν είδα τον Βασίλη είπα Χριστέ μου, πόσο όμορφος άντρας»

0

Η Δέσποινα Βανδή παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, στα παιδιά της και στον Βασίλη Μπισμπίκη. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε επίσης πως τα τελευταία δύο χρόνια κάνει ψυχοθεραπεία.

Η Δέσποινα Βανδή σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και το περιοδικό “Down Town”, μίλησε για τα παιδιά της και τον Βασίλη Μπισμπίκη, ενώ αποκάλυψε πως τα τελευταία δύο χρόνια κάνει ψυχοθεραπεία.

Πώς φτάνεις να πεις μια μέρα «η ζωή είναι αλλιώς»;

Όταν αποφασίζεις να πρωταγωνιστήσεις σε αυτήν. Τώρα μπορεί να σου γεννιέται η εύλογη ερώτηση: «Μα δεν πρωταγωνιστούσες στη ζωή σου όλα αυτά χρόνια;» Όταν κάνεις παιδιά όλα αλλάζουν.

Αφήνεις τον εαυτό σου πιο πίσω, μπορεί να κάνεις πράγματα τα οποία δεν σε ευχαριστούν απόλυτα, αλλά ευχαριστούν τον υπόλοιπο κόσμο και από εκεί που ζούσες εκατό τοις εκατό για τον εαυτό σου, καταλήγεις να ζεις πενήντα τοις εκατό, μετά τριάντα, δέκα… και μια μέρα χάνεσαι, χωρίς να το καταλάβεις.

Άλλαξα, ρε παιδί μου, όχι μια μέρα ξαφνικά, αλλά αποφάσισα να κάνω ευτυχισμένο τον εαυτό μου, να δώσω σημασία σε μένα.

Εσύ το καταλάβαινες ότι δεν είσαι ευτυχισμένη;

Δεν το καταλαβαίνεις. Ασφαλώς καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι καλά, αλλά είναι τόσο πολλά αυτά που τρέχουν γύρω σου, που επί της ουσίας αποσυντονίζεσαι και το μόνο που κάνεις είναι να κοιτάζεις πώς θα βγει η καθημερινότητα και χάνεις τη μεγάλη εικόνα.

Χάνεις τη μεγάλη, ουσιαστική εικόνα του ότι εσύ τελικά δεν είσαι χαρούμενος μέσα σε όλο αυτό. Οπότε, για να μιλήσω για μένα, η αλλαγή δεν έγινε ξαφνικά, αλλά όταν προέκυψε είδα τη διαφορά. Με τι έχει να κάνει η χαρά; Διότι σίγουρα δεν έχει να κάνει ούτε με τα χρήματα ούτε με την εμφάνιση.

Προτεραιότητα της Δέσποινας Βανδή ήταν τα παιδιά της

Είχες αφήσει τον εαυτό σου;

Εντελώς. Για μένα προτεραιότητα ήταν τα παιδιά. Μην ξεχνάς ότι η Μελίνα πάει 19 και από την ώρα που ήρθε στον κόσμο εγώ με άφησα.

Μετά γεννήθηκε ο Γιώργος. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να είναι καλά τα παιδιά. Όλος ο κόσμος μου ήταν αυτά. Δεν έδινα καμία σημασία στον εαυτό μου.

Δεν γίνονται και τα δύο μαζί;

Φυσικά και γίνονται. Νάνσυ, δεν το καταλαβαίνεις και δεν το καταλαβαίνεις επειδή οι άνθρωποι σταδιακά μέσα στον χρόνο αλλάζουν. Δεν αλλάζουν σε μια στιγμή. Και κάνεις υπομονή πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, ότι θα γίνουν καλύτερα. Αλλά αυτά δεν αλλάζουν κι εσύ συνεχίζεις να κάνεις υπομονή. Εγώ από υπομονή μπορεί να σκάσω γάιδαρο, αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλο προτέρημα αυτό τελικά.

Αν τα παιδιά σου ήταν μικρά ακόμα θα ήμασταν εδώ και θα λέγαμε αυτά;

Δεν το ξέρω. Νάνσυ, σε μένα τα πράγματα γίνανε πάρα πολύ απλά. Τα είδα όλα μπροστά μου στην κανονικότητά τους επειδή ερωτεύτηκα. Δεν ξέρω αν θα τα έβλεπα τόσο ξεκάθαρα πριν. Προκειμένου να δικαιολογήσουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν στη ζωή μας, βρίσκουμε δεκάδες λόγους και αιτίες και η δύναμη της συνήθειας και όλο αυτό το πράγμα που ξέρεις. Δεν είναι εύκολο να βγεις έξω από το πλαίσιο μέσα στο οποίο έχεις μάθει να λειτουργείς.

Δεν φοβήθηκες την ώρα που ένιωσες ότι ερωτεύεσαι;

Εγώ ερωτεύτηκα και θεώρησα τίμιο απέναντι στον εαυτό μου, στα παιδιά μου και στον άνθρωπο που είχα δίπλα μου τέλος πάντων όλα αυτά τα χρόνια να χωρίσω, δεν σήκωνε δεύτερη κουβέντα.

Δεν το φοβήθηκες το συναίσθημα που ερχόταν; Σε ξεβόλευε, σου άλλαζε τη ζωή.

Οι άνθρωποι αλλάζουν, οπότε μοιραία και οι σχέσεις. Όταν ζεις παθητικά είναι σίγουρο ότι θα βρεθείς σε ψυχολογικά αδιέξοδα. Το συναίσθημα με αφύπνισε και κατάλαβα πως είχε έρθει πια η ώρα για αλλαγή.

Μου κάνει εντύπωση που –παρά τους κανόνες, τα στερεότυπα κι όλα αυτά που έχεις μέσα στο κεφάλι σου επειδή έτσι μεγάλωσες– αποφάσισες να το ζήσεις.

Κοίταξε, δεν έγινε έτσι ξαφνικά. Δεν πάρθηκε αυτή απόφαση μέσα σε μία μέρα. Είχα κι εγώ τις αγωνίες και τις αντιστάσεις μου, αλλά έβλεπα ότι αυτό το πράγμα έρχεται με φορά πάνω μου. Δεν μπορούσα να το παλέψω ούτε να αντισταθώ, οπότε έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Ή να το ζήσω ή να το αφήσω. Δεν ήθελα να το αφήσω.

Είναι τελικά τύχη που ζεις όλο αυτό; Κάτι σαν να σώζεσαι την τελευταία στιγμή που πας να φύγεις στον γκρεμό;

Ναι, τύχη είναι. Νομίζω ότι είναι κάποιος από εκεί πάνω ψηλά που ήθελε να συμβεί αυτό το πράγμα σε μένα. Είναι ο Θεός, είναι το σύμπαν, οι άγγελοι; Δεν ξέρω.

Η Δέσποινα Βανδή κάνει ψυχοθεραπεία την τελευταία δεκαετία

Αναθεώρησες κι άλλα πράγματα; Εννοώ και στη δουλειά;

Καταρχάς, κάνω ψυχοθεραπεία σχεδόν δύο χρόνια τώρα και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Θεωρούσα ότι το να διαβάζεις βιβλία και να έχεις καλούς φίλους είναι αρκετό για να εξελιχθείς, να μοιραστείς και να προβληματιστείς. Όχι όμως. Με την ψυχοθεραπεία βλέπεις πράγματα που ούτε είχες σκεφτεί ποτέ ούτε είχες έρθει αντιμέτωπος με αυτά. Είναι πολύ πιο εύκολο να χώνεις πράγματα κάτω από το χαλάκι και να προχωράς ξανά. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη κλπ.

Τώρα είσαι ευχαριστημένη;

Ναι, φυσικά, είμαι χαρούμενη με τις επιλογές μου. Γιατί πια αποφασίζω μόνη μου.

Είσαι μόνη σου ποτέ μέσα στη μέρα;

Φυσικά. Τώρα έφυγε η Μελίνα και όταν ο Γιώργος είναι σχολείο και ο Βασίλης έχει γύρισμα είμαι μόνη μου. Όμως όταν έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο με τον Βασίλη θέλουμε να κάνουμε κάτι μαζί. Να περάσουμε στιγμές μαζί.

Πώς είναι αυτό;

Είναι πάρα πολύ όμορφο και είναι πρωτόγνωρο. Είναι σαν να είμαστε σε πενταήμερη. Μόλις βρούμε ένα κενό διήμερο –σπάνια βέβαια– θέλουμε να πάμε εκδρομή! Ή να πάμε να φάμε κάπου, να πάμε σε ένα ταβερνάκι, να κάνουμε μια βόλτα.

Με τον Βασίλη ήσασταν έτσι από την πρώτη στιγμή που βρεθήκατε;

Ναι. Ήταν κάτι που υπήρχε. Ένας ηλεκτρισμός. Υπήρχε όλη αυτή η ζεστασιά στην ψυχή. Από το να κοιτάς τον άλλον μέχρι να επικοινωνείτε. Δεν καταλαβαίναμε ακριβώς τι συμβαίνει, αλλά νιώθαμε ότι κάτι συμβαίνει. Εγώ δηλαδή δεν το ήξερα. Εκείνος, από την άλλη, έλεγε ότι ήταν σίγουρος. Εγώ σκεφτόμουν ότι μπορεί όσο τον γνώριζα καλύτερα να χανόταν ο ενθουσιασμός και ο θαυμασμός. Αλλά δεν συνέβη αυτό το πράγμα και αυτό που ένιωθα όλο και δυνάμωνε.

Την οικειότητα την αισθάνθηκες γρήγορα;

Από την πρώτη στιγμή. Νομίζω ότι αυτό που μας ένωσε τόσο δυνατά με τον Βασίλη ήταν η αλήθεια μας. Στην αρχή κάναμε παρέα. Δεν γίναμε αμέσως ζευγάρι, πέρασε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Και σε αυτή την παρέα που κάναμε αισθανόμασταν ότι κουμπώνουμε ολοένα και περισσότερο. Είναι πολλά τα κοινά μας.

Δεν ωραιοποιήσατε τον εαυτό σας για να αρέσετε ο ένας στον άλλον;

Δεν χρειάστηκε, δεν θέλαμε κιόλας. Η αλήθεια ήταν αυτή που μας έφερε ακόμη πιο κοντά. Μια γυμνή αλήθεια που δεν είχε κανένα καλλωπισμό.

Δεν σκέφτηκες μήπως δεν πρέπει να του φορτώσεις τα δικά σου θέματα;

Δεν με ενδιέφερε καθόλου να σκεφτώ τίποτα τέτοιο και ούτε και εκείνον. Η αλήθεια είναι αυτή που μας έφερε κοντά και η τύχη.

Δεν ήσουν μια γυναίκα που έψαχνε.

Όχι, όχι. Όταν τον είδα είπα «Χριστέ μου, πόσο όμορφος άντρας είναι αυτός!» και μέχρι εκεί. Αλλά στην επικοινωνία μας άρχισα να νιώθω ότι είναι κάτι άλλο.

Ο κόσμος σε νοιάζει; αυτό το «τι θα πει ο κόσμος»;

Όχι, Νάνσυ, όχι.

Εσύ όταν ακούς ένα τραγούδι σου εκείνης της περιόδου σκέφτεσαι και το τι συνέβαινε στη ζωή σου παράλληλα;

Ναι, κάποιες φορές ακούω και τι συνέβαινε στη ζωή μου εκείνη την περίοδο.

Κρυβόσουν;

Αν έκρυβα τη θλίψη μου με ρωτάς; Ναι. Κάπως αλλιώς θα σου το θέσω τώρα, όπως μου έρχεται: Δεν είναι ότι έκρυβα τη θλίψη μου, είναι ότι γέμιζα τη ζωή μου παίρνοντας χαρά από τη δουλειά μου, τα παιδιά μου, τους φίλους μου.

Τώρα;

Τώρα νιώθω γεμάτη, νιώθω πλήρης.

Τα κορίτσıα της Νομικής Αθηνών νiκnσαν Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήραν το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό

Στέλιος Παρλιάρος: «Έκανα παρέα με τον Μπίλι Μπο και φοβόντουσαν μην τυχόν και τους κολλήσω AIDS από τα γλυκά»

Δήμος Σερρών: Κοπή χόρτων στην περιοχή της Σιγής!

Τον σκóτωσε με μωρομάντηλα και φωτογράφιζε: Nεκρός 3χρоνος από τα χέρια της μητριάς του – Σε σоκ οι γоνείς

0

Η διαβολική μητριά στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 40 χρόνια κάθειρξης για το φονικό του 3χρονου θετού της γιου μέσω του σπρώξιμου μωρομαντίλων στο λαιμό του

Η διαβολική μητριά στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 40 έτη κάθειρξης για το φονικό του 3χρονου θετού της γιου μέσω του σπρώξιμου μωρομαντίλων στο λαιμό του.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την ανακοίνωση της καταδίκης της, οι συγκλονιστικές καταθέσεις του πατέρα και της βιολογικής μητέρας του θύματος προέβαλαν την ανακρίβεια της 33χρονης μητριάς, η οποία ζήτησε αδιαφόρητα να αποχωρήσει από το δικαστικό δωμάτιο.

Παρ’ όλα αυτά, ο δικαστής Τράβις Λίβενγκουντ αρνήθηκε την αίτησή της, τονίζοντας την έλλειψη μεταμέλειας για το εγκληματικό της πράξη.

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Μαΐου 2022, όταν η Κούλεϊ φρόντιζε τον μικρό Τράβις στο σπίτι, ενώ ο πατέρας του βρισκόταν στη δουλειά.

Η καταδίκη της έγινε μετά από τη φρικτή επίδειξη αδιαφορίας απέναντι στο θύμα, όπου η Κούλεϊ εισήγαγε μωρομάντιλα στο στόμα του παιδιού, το οποίο προσπαθούσε απεγνωσμένα να την απωθήσει με δάγκωμα.

Ταϊλάνδη: Άνδρας έπιασε «στα πράσα» την πολιτικό σύζυγό του με βουδιστή μοναχό που είχαν υιοθετήσει και δημοσιοποίησε το βίντεο

Τα έχασαν οι γιατροί – Εντόπισαν στο μάτι γυναίκας… σκουλήκι

Δήμος Σερρών: Κοπή χόρτων στην περιοχή της Σιγής!

Τα κορίτσıα της Νομικής Αθηνών νiκnσαν Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήραν το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Επρεπε δε να διαγωνιστούν στην αγγλική γλώσσα έχοντας απέναντι τους σχολές που μόνο στ’ όνομα νιώθεις δέος: Οξφόρδη και Κέμπριτζ.

Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου (International Roman Law Moot Competition) που φιλοξένησε η Νομική Σχολή της Βιέννης στις 3-6 Απριλίου 2024.

Την Σχολή  εκπροσώπησαν οι φοιτήτριες Δανάη Αργυροπούλου, Μαρία Μαργαρίτη, Ροδάνθη Καραβασίλη και Μαρία Φεφέ. Στη Μαρία Μαργαρίτη απονεμήθηκε επίσης το δεύτερο βραβείο καλύτερου αγορητή.

Η ομάδα προετοιμάστηκε υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Αθηνάς Δημοπούλου, με την πολύτιμη συμβολή ως προπονητών των φοιτητών Χαράλαμπου Βεργαδή, Αναστασίας Δρόσου, Ακριβής Οικονόμου και Δέσποινας Πολυζώη – οι οποίοι είχαν επίσης λάβει το 1ο βραβείο του διαγωνισμού στη διοργάνωση του 2023 στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης – καθώς και της δικηγόρου Αρτεμησίας Παπαδάκη.

Στον προκριματικό γύρο του διαγωνισμού η Νομική Αθηνών προκρίθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Στους ημιτελικούς επικράτησε έναντι του  Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζουμε παρακάτω ένα άρθρο του Λουκά Βελιδάκη στην εφημερίδα Καθημερινή αναφορικά με τις τέσσερις φοιτήτριες που πρώτευσαν στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στη Βιέννη

Συνομιλία με τις τέσσερις φοιτήτριες που πρώτευσαν στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στη Βιέννη

Από αριστερά: Μαρία Φεφέ, Μαρία Μαργαρίτη, Δανάη Αργυροπούλου και Ροδάνθη Καραβασίλη. Φωτ: Νίκος Κοκκαλιάς

Γύρω από ένα μακρόστενο τραπέζι που καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο του μικρού δωματίου, κάθονται τέσσερις νεαρές φοιτήτριες – δίπλα τους η καθηγήτρια Νομικής, Αθηνά Δημοπούλου. Στο πλάι, μέλη της ομάδας που συνέδραμε στην προπόνησή τους.

Στη μέση δεσπόζει μία καλαίσθητη δημιουργία, ένα αγαλματίδιο στο οποίο διαφαίνεται η μορφή μίας γυναίκας. Πάνω, με μεγάλα γράμματα, αναγράφεται «Palma Prima».

Είναι το πρώτο βραβείο που κέρδισε πριν από μερικές ημέρες η παρέα αυτή των φοιτητριών της Νομικής Σχολής Αθηνών στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου, που φιλοξενήθηκε από τη Νομική Σχολή της Βιέννης.

Ο διαγωνισμός ήταν διήμερος, ωστόσο η δική τους προετοιμασία άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο και ήταν μαραθώνια (μεσολάβησε κι εξεταστική). Επρεπε να μελετήσουν ογκώδη βιβλία του Ρωμαϊκού Δικαίου και να προπονούνται καθημερινά επί πολλές ώρες στο μικρό γραφείο της οδού Ακαδημίας.

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Επρεπε δε να διαγωνιστούν στην αγγλική γλώσσα έχοντας απέναντι τους σχολές που μόνο στ’ όνομα νιώθεις δέος: Οξφόρδη και Κέμπριτζ.

Οι κοπέλες της Αθήνας όμως προετοιμάστηκαν σκληρά και αποδείχθηκαν καλύτερες.

Θυμούνται μάλιστα έναν έκπληκτο φοιτητή από την Οξφόρδη να τις πλησιάζει στο τέλος, λέγοντας: «Αυτό που κάνατε ήταν αριστούργημα (masterpiece)».  

Στη Μαρία Μαργαρίτη, τριτοετή φοιτήτρια με καταγωγή από τη Νάξο, απονεμήθηκε επίσης το δεύτερο βραβείο καλύτερου αγορητή. Εξηγεί το πώς εξελίχθηκε η διαδικασία, τι έπρεπε να κάνουν, ποια η προετοιμασία και το πώς κατάφεραν να επικρατήσουν. Η ευγλωττία της είναι εμφανής.

Στον διαγωνισμό είχε τον ρόλο του ενάγοντος – είχε ασκήσει αγωγή σε μία υπόθεση ακινήτου. Αντίδικος στην ίδια υπόθεση ήταν η Μαρία Φεφέ. 

Απέναντι κάθεται η 19χρονη δευτεροετής φοιτήτρια Δανάη Αργυροπούλου. Ηταν επίσης ενάγουσα σε μια υπόθεση προσβολής προσωπικότητας. Αντίδικος της ήταν η τριτοετής φοιτήτρια, Ροδάνθη Καραβασίλη. 

Οι φοιτήτριες είχαν στη διάθεσή τους 10 λεπτά. Οι κανόνες ήταν αυστηροί και κάθε παρέκκλιση εκτός συζήτησης. Σε αυτό το διάστημα έπρεπε να απαντήσουν επίσης στις ερωτήσεις των κριτών, οι οποίες είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Η ιδιαιτερότητα ήταν η εξής: Οφειλαν να επικαλούνται πηγές του Ρωμαϊκού Δικαίου, που ήταν γραμμένες στα λατινικά ή στα ελληνικά της εποχής του Ιουστινιανού και τις είχαν σε αγγλικές μεταφράσεις.

«Το Ρωμαϊκό Δίκαιο αποτελεί τη βάση όλου του συγχρόνου αστικού δικαίου», τονίζει η κ. Δημοπούλου, εξηγώντας πως επειδή κάθε χώρα έχει το δικό της εθνικό δίκαιο, δεν θα ήταν εύκολο να διαγωνιστούν με βάση τους σύγχρονους αστικούς κώδικες, οι οποίοι διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

«Ο διαγωνισμός του Ρωμαϊκού Δικαίου επιτρέπει σε φοιτητές που προέρχονται από εντελώς διαφορετικές νομικές παραδόσεις και έννομες τάξεις να διαγωνιστούν σε ένα θέμα αστικού δικαίου που είναι η καρδιά κι ο κορμός του δικαίου.

Γιατί οι υπόλοιποι διαγωνισμοί εικονικής δίκης συνήθως αφορούν το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο του διαστήματος, το αεροπορικό δίκαιο, δίκαια όπου υπάρχει κοινό σημείο επαφής για όλες τις χώρες. Αυτός είναι ο μοναδικός που έχει αυτό το χαρακτηριστικό, το αστικό δίκαιο».

Στον προκριματικό γύρο, η Νομική Αθηνών προκρίθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Στους ημιτελικούς επικράτησε έναντι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Στον μεγάλο τελικό, που έλαβε χώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστρίας ενώπιον πενταμελούς σύνθεσης κριτών, η ελληνική ομάδα επικράτησε έναντι της Λιέγης. Συνολικά έλαβαν μέρος 8 πανεπιστήμια από 6 χώρες.

«Είναι μια απόδειξη ότι εμείς, όσον αφορά στο επίπεδο γνώσης που παίρνουμε μέσα από τη σχολή και που καλούμαστε να δείξουμε στον διαγωνισμό –τις ρητορικές ικανότητες, τις δεξιότητες, κ.λπ.– είναι κάτι το οποίο κατέχουμε και μπορούμε να εξασκήσουμε σε αντίστοιχο, αν όχι καλύτερο βαθμό, όπως μπορούν και τα άλλα πανεπιστήμια που έχουν μεγάλο όνομα», λένε οι νικήτριες.

Αθηναΐς Νέγκα: Eίμαι μία πολύ βαρετή και προβλεπόμενη μαμά

Στέλιος Παρλιάρος: «Έκανα παρέα με τον Μπίλι Μπο και φοβόντουσαν μην τυχόν και τους κολλήσω AIDS από τα γλυκά»

Δήμος Σερρών: Κοπή χόρτων στην περιοχή της Σιγής!

Στέλιος Παρλιάρος: «Έκανα παρέα με τον Μπίλι Μπο και φοβόντουσαν μην τυχόν και τους κολλήσω AIDS από τα γλυκά»

0

Ο Στέλιος Παρλιάρος μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τις αντιξοότητες στην αρχή της πορείας του, ενώ σχολίασε τα ριάλιτι μαγειρικής.

Ακόμα αναφέρθηκε στον Μπίλι Μπο και τον αποκλεισμό που βίωσε λόγω της γνωριμίας τους.

Ο Στέλιος Παρλιάρος μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, αλλά και πώς κατόρθωσε να αλλάξει σελίδα σε αυτά τα τελευταία 20 χρόνια.

Ακόμα αναφέρθηκε στα ριάλιτι μαγειρικής, εξηγώντας γιατί δεν τoν αγγίζουν, ενώ γύρισε και τον χρόνο πίσω και μίλησε για τη γνωριμία του με τον Billy Bo.

«Για εννέα μήνες ταλαιπωρήθηκα πολύ να κάνω δικό μου μαγαζί, γιατί δεν με πίστευε κάνεις, ήταν υπόγειο το πρώτο μου μαγαζί, όπου έφτιαχνα ωραίες βιτρίνες.

Ο πατέρας μου δεν πρόλαβε το μαγαζί μου, όταν με το ζόρι τον φέραμε από την Κωνσταντινούπολη, μελαγχόλησε στην Ελλάδα και πέθανε στα 67 του.

Είχα χρέη στο δημόσιο γιατί έκανα οικονομικά ανοίγματα, ήμουν μικρός και καλλιτεχνική φύση και δεν με ένοιαζε, αλλά τα ξεχρέωσα και τα ξεπέρασα», είπε αρχικά ο Στέλιος Παρλιάρος.

«Έπεσαν πολλά κοράκια για να πάρουν την επιχείρηση γιατί ήθελα έναν συνέταιρο και κάποια στιγμή, το 2002 άρχισα να βγάζω το όνομά μου προς τα έξω.

Το 2004, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, άλλαξα τελείως πορεία στη ζωή μου, εδώ και 20 χρόνια είμαι ένας άλλος άνθρωπος, είναι η καλύτερη μου εποχή», παραδέχτηκε στη συνέχεια.

Όσον αφορά τις εκπομπές μαγειρικής, ο Στέλιος Παρλιάρος δεν έκρυψε ότι «εμένα προσωπικά τα ριάλιτι μαγειρικής δεν με αγγίζουν, γιατί δεν μου προσφέρουν αισθητική. Την κουζίνα και τα παιδιά τα θέλω καθαρά, να φοράνε λευκά, με μαζεμένα μαλλιά, να μην έχουν δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και τατουάζ, είμαι της γαλλικής σχολής.

Μιλάμε για υγιεινή και καθαρό πάγκο στη μαγειρική. Δεν μπορείς να βγαίνεις με τέτοια αμφίεση και να γίνονται τελικά ριάλιτι. Η τηλεόραση πρέπει να είναι εκπαιδευτική. Το πρώτο MasterChef από το οποίο βγήκε ο Άκης Πετρετζίκης, ήταν εκπαιδευτικό και πολύ καλό, δεν ήταν ριάλιτι».

Τέλος, μιλώντας για τη γνωριμία του με τον Μπίλι Μπο, ο Στέλιος Παρλιάρος ανέφερε:

«Είχα γνωρίσει τον Μπίλι Μπο και μάλιστα ένα κομμάτι του ξεκινήματός μου το οφείλω σε εκείνον και στον Μάκη Τσέλιο.

Ο Μπίλι Μπο ήταν ένας πολύ φωτεινός και δύσκολο άνθρωπος. Του είχαν καλλιεργήσει ότι ήταν ο ωραίος της εποχής, είχε το αντίστοιχο ύφος, αλλά διέθετε καλή ψυχή. Περνούσαν όλοι και τον θαύμαζαν.

Έζησα έναν αποκλεισμό τότε γιατί ο κόσμος ήξερε ότι έκανα παρέα με τον Μπίλι Μπο και φοβόταν μην τυχόν και τους κολλήσω AIDS από τα γλυκά».

Αθηναΐς Νέγκα: Eίμαι μία πολύ βαρετή και προβλεπόμενη μαμά

14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα 2024-Βράβευση Διακριθέντων Μαθητών

Αθηναΐς Νέγκα: Eίμαι μία πολύ βαρετή και προβλεπόμενη μαμά

0

Μετανιώνω που δεν έκανα νωρίτερα παιδιά και θα ήθελα να έχω κάνει περισσότερα, σχολίασε η παρουσιάστρια

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε για την καριέρα της, την καθημερινότητά της αλλά και τις δύο κόρες της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ελένη».

Αρχικά, ανέφερε για την τωρινή φάση της ζωής της: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή μου. Φροντίζω η καθημερινότητά μου να παραμένει βαρετή και επαναλαμβανόμενη.

Ποτέ δεν με βλέπω στην τηλεόραση. Ποιος νορμάλ άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του; Κανείς!

Μου φαίνομαι φρικτή, αν ακούσω τη φωνή μου και δω τη φάτσα μου.

Με βλέπω και λέω “πάλι χόντρυνες”. Αν μιλούσα για τη βλακεία που υπάρχει γύρω μας, ίσως φαινόμουν σνομπ και κακοήθης».

Στη συνέχεια, μίλησε για την καριέρα της στην τηλεόραση: «Δεν είμαι τηλεοπτικά σωστή, είμαι ένα λάθος, τηλεοπτικά, πρόσωπο!

Δεν είμαι κοινωνικός άνθρωπος και απέχω από το τηλεοπτικό πρότυπο.

Μπροστά στην τηλεόραση βγήκα μετά τα 37. Για 10 χρόνια δούλευα πίσω από τις κάμερες. Είμαι άνθρωπος της τηλεόρασης, αλλά δεν είμαι καθαρόαιμη παρουσιάστρια».

Σε ερώτηση για το πώς είναι ως μητέρα, η Αθηναΐς Νέγκα απάντησε: «Έχω μία πολύ νοικοκυρίστικη, μαμαδίστικη καθημερινότητα και είμαι μία πολύ βαρετή και προβλεπόμενη μαμά.

Οι κόρες μου έχουν διάφορα 7μιση χρόνια χρόνια, αλλά είναι σαν δίδυμες και πολύ δεμένες μεταξύ τους. Μετανιώνω που δεν έκανα νωρίτερα παιδιά και θα ήθελα να έχω κάνει περισσότερα».

Παντελής Καναράκης: «Η Βίκυ Σταυροπούλου με έπεισε να κάνω γυμνισμό, μου είπε βγάλ’ το»

0

“Της λέω εσύ δεν το βγάζεις; Και μου είπε όχι δεν μπορώ. Και της λέω, μα, ξεβρακώθηκα εγώ” ανέφερε ο Παντελής Καναράκης.

Ο Παντελής Καναράκης μίλησε για τον λόγο που δεν του αρέσουν τα ταξίδια και για την τελευταία φορά που πήγε διακοπές με την Βίκυ Σταυροπούλου στα Κουφονήσια, περιγράφοντας με ξεκαρδιστικό τρόπο το πως τον έπεισε να κάνει γυμνισμό.

«Την τελευταία φορά που έκανα μπάνιο ήταν με την πανούργα Βίκυ Σταυροπούλου πριν από 16 χρόνια.

Εγώ είμαι άσχετος και αγεωγράφητος και μου είπε πως θα πάμε στα Κουφονήσια για ένα 2ήμερο και πως είναι καμία ώρα.

Δεν ήξερα που είναι τα Κουφονήσια και λέω ότι θα λέει αλήθεια. Το έμαθα μετά από τρεις ώρες στο καράβι. Της έλεγα ότι όλο πλησιάζουμε κι όλο νομίζω ότι κάποιος τραβάει το νησί» είπε αρχικά ο Παντελής Καναράκης.

«Μετά με πήγε σε μία παραλία όπου ήταν με μία παρέα και με έπεισε να κάνω γυμνισμό. Της είπα: μα εγώ δεν κάνω μπάνιο, θα κάνω γυμνισμό;

Μου είπε: όχι, βγάλ’ το, βγάλ’ το, βγάλ’ το. Της λέω εσύ δεν το βγάζεις; Και μου είπε όχι δεν μπορώ.

Και της λέω, μα, ξεβρακώθηκα εγώ» συνέχισε ο Παντελής Καναράκης με τους παρουσιαστές του Πρωίαν σε είδον να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους.

Νικολέττα Βλαβιανού: «Καλό είναι οι γυναίκες καριέρας να κάνουν παιδιά νωρίς γιατί μετά δεν έχουν αντοχές»

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Νικολέττα Βλαβιανού: «Καλό είναι οι γυναίκες καριέρας να κάνουν παιδιά νωρίς γιατί μετά δεν έχουν αντοχές»

0

Η Νικολέττα Βλαβιανού και η κόρη της, Μαρία Μαρκέτου, μίλησαν – μεταξύ άλλων – για τη στενή σχέση που έχουν αναπτύξει δεδομένου ότι η γνωστή ηθοποιός τη μεγάλωσε μόνη της.

Η Νικολέττα Βλαβιανού, μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για τη σχέση της με την κόρη της, Μαρία Μαρκέτου, ενώ και η δεύτερη περιέγραψε πώς ήταν η γνωστή ηθοποιός ως μητέρα.

«Είναι αυστηρή γιατί ήταν πάντα μητέρα και πατέρας για εμένα, έπρεπε να είναι. Ως γιαγιά, είναι διαφορετική, κάνει στον γιο μου όλα τα χατίρια.

Η μητέρα μου στην εγκυμοσύνη μου μού έδωσε πολύ μεγάλη δύναμη γιατί είχα χωρίσει με τον πρώην άντρα μου.

Εγώ ονειρευόμουν να φτιάξω μια μεγάλη οικογένεια, κάτι που δεν είχα ως παιδί», είπε αρχικά η Μαρία Μαρκέτου.

«Είχα συνηθίσει την απουσία του πατέρα μου γιατί μεγάλωσα με αυτό. Στο Δημοτικό είχα υποστεί bullying από τα άλλα παιδιά, με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα.

Όταν ρώταγα τη μητέρα μου πού είναι ο μπαμπάς, μου έλεγε δικαιολογίες ότι έλειπε στα καράβια. Εγώ μικρότερη έκανα τα πάντα για να μην έχει η μαμά μου σύντροφο. Τώρα πια σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήταν να είχε», παραδέχθηκε στη συνέχεια.

Από πλευράς της η Νικολέττα Βλαβιανού τόνισε ότι «οι γυναίκες καριέρας είναι καλό τα παιδιά να τα κάνουν νωρίς γιατί μετά δεν έχουν αντοχές».

«Την εγκυμοσύνη της την περάσαμε παρέα. Στον τοκετό ήμουν μαζί με την κόρη μου. Δεν ήταν επιλογή μου, εκείνη το ήθελε. Εγώ ήθελα από μικρή παιδί.

Ήξερα ότι μπορεί να τύχει να το μεγαλώσω και μόνη μου. Δεν είχα σκεφτεί να κάνω άλλο παιδί. Όταν έχεις περάσει άσχημα στην πρώτη φάση, λες μετά αν χωρίσω θα έχω δύο παιδιά;», πρόσθεσε.

«Όταν κάποια πράγματα βλέπω ότι δεν πάνε καλά, γίνομαι παρεμβατική στη Μαρία γιατί την πληρώνω εγώ την νύφη.

Μένουμε στο ίδιο σπίτι, είναι δύσκολο να είναι δύο νοικοκυρές μαζί. Πρέπει να προσαρμόζουμε το ωράριά μας για να κρατάει μία από τις δύο το παιδί», κατέληξε η Νικολέτα Βλαβιανού.

Παύλος Κοντογιαννίδης: Εγώ δημιούργησα έμμεσα τα πρωινάδικα

Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. διακεκριμένος Καθηγητής Κώστας Γραμμένος

Μπράβος της! Η Ελεονώρα Ζουγανέλη κάνει συναυλία για τετραπληγικά παιδιά

0

Παράθυρο στον όσμο για τα παιδιά με τετραπληγία έχει ανοίξει το EyeΗarp έχοντας χαρίσει ήδη σε πολλά παιδιά τη δημιουργία της μουσικής με εξαιρετικά μάλιστα αποτελέσματα.

Επιθυμώντας να στείλουν μήνυμα σε όλη τη χώρα ώστε να ανοίξουν περισσότεροι αυτό το παράθυρο η Ελεονώρα Ζουγανέλη συμμετέχει σε μία ξεχωριστή συναυλία όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στις 19:00, στον υπέροχο χώρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και θα μπορούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές μέσα από το ERTFLIX.

Κατ’ αρχάς να αναφέρουμε ότι το Eyeharp είναι ένα καινοτόμο λογισμικό που δημιούργησε ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης και στην ουσία πρόκειται για ένα ψηφιακό μουσικό όργανο που ελέγχεται με το βλέμμα και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρίες να μαθαίνουν και να παίζουν μουσική χωρίς εμπόδια.

Το άκρως εντυπωσιακό είναι ότι το EyeHarp προσφέρει τις ίδιες εκφραστικές δυνατότητες με τα συμβατικά μουσικά όργανα.

Το λογισμικό εισήγαγε στην δημόσια εκπαίδευση η Πρέσβειρα του EyeHarp, Δρ. Μαρία Βαρσαμά.

Η ίδια είναι Επιστημονική Υπεύθυνη για την αξιοποίηση του λογισμικού και συντονίστρια των μουσικών εκδηλώσεων που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια Πανελλαδικά που ενέκρινε την αξιοποίηση του στην δημόσια εκπαίδευση.

Σε αυτή λοιπόν την ξεχωριστή συναυλία 200 μαθητές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης καθώς και η υπέροχη παιδική χορωδία με 100 μαθητές, ενώ η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα συμπράξει με την πρώτη τετραπληγική Ελληνίδα μουσικό, Αλεξάνδρα Κερλίδου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ώστε η Συμπεριληπτική Εκπαίδευση να ανοίξει κι άλλο τα φτερά της στη χώρα μας.

Η σημαντική ερμηνεύτρια ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση ελπίζοντας ότι με αφορμή τη σημερινή συγκλονιστική σύμπραξη, το ΕyeHarp θα φτάσει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, ώστε η μουσική να αποτελέσει βάλσαμο στις ψυχές αυτών των παιδιών!

Μία ξεχωριστή συναυλία από την Ελεονώρα Ζουγανέλη για τα τετραπληγικά παιδιά
Μέσα από αυτήν την άκρως συγκινητική βραδιά θα αναδειχτεί η αξία της ειδικής αγωγής και θα αποδειχτεί με τον πιο όμορφο τρόπο ο τρόπος που η κατάλληλη εκπαίδευση έχει την αξία να αναδείξει τις δυνατότητες του κάθε ανθρώπου, να ενώσει όλους τους μαθητές και να δημιουργήσει συνθήκες αλληλεπίδρασης και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής βραδιάς, μαθητές από ειδικά σχολεία, με κώφωση, με τύφλωση, με νοητική υστέρηση, με κινητικές αναπηρίες, με σπαστική τετραπληγία θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα παίξουν μουσική με τα μάτια χρησιμοποιώντας το επαναστατικό λογισμικό EyeHarp.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση, Αντώνης Τσαπατάκης με τη γνωστή δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά. Την μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα θα κάνει η διερμηνέας Σπυριδούλα Κουρτέση.

Στο τραγουδιστικό μέρος συμμετέχουν:

  • Η Παιδική Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
  • Η Χορωδία του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
  • Και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Υπό τη διεύθυνση του Ηρακλή Παναγόπουλου.

Στο μουσικό μέρος μια ξεχωριστή πινελιά θα δώσουν:

  • Ο Λευτέρης Πασσιάς με το ΕΕΕΕΚ Σερρών.
  • Και η συγκλονιστική τυφλή πιανίστρια Λουκία Κασαμάκη η οποία θα μας ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο νότες αποδεικνύοντας πώς τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα ενός ανθρώπου.


Τα τραγούδια θα αποδώσουν στην ελληνική νοηματική γλώσσα:

  • Το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης. Και το 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών & Βαρηκόων Πανοράματος.

Με τον χορό τους θα ολοκληρώσουν το αισθητικό αποτέλεσμα:

  • Οι μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών.

Αξίζει να αναφέρω ότι η σημαντική αυτή μουσική εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι musictv της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX.

O Έλληνας υδραυλικός που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να ξαναπερπατήσουν!

14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα 2024-Βράβευση Διακριθέντων Μαθητών

kliniko frontisthrio epaggelmateies

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην...

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ διοργανώνουν κλινικό φροντιστήριο σε επαγγελματίες υγείας με θέμα: «Αναζητώντας...
mathimata kllassikhs paideias

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Το Μάθημα  27ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής...
thanashs malliaras epimelhthrio

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Τη διάθεση για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών με τους Δημάρχους Εμμανουήλ Παππά...
dipae serrwn synedrio

Στο ΔΙΠΑΕ Σερρών το 5 ο Διεθνές Συνέδριο CAA-GR 2024

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη θα γίνει η ημερίδα «Μετασχηματίζοντας την έρευνα στην πολιτιστική κληρονομιά σε έναν κόσμο που...
dikastikoi ypallhloi perifereias

Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σερρών-Να μην συγχωνευθεί καμία υπηρεσία

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 1/2024 απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε  στις 12-04-2024 αποφάσισε  το συμβολικό...
pasok stis serres

ΠΑΣΟΚ: Στις Σέρρες τη Τρίτη ο Υπ. Ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης

Τον Νόμο Σερρών θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη 16/04, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης.   Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου το...
mousikoi apo thrania

«Μουσικοί από τα θρανία»Από τον Όμιλο «Ορφέας» Σερρών

Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών πρόκειται να οργανώσει την 14η παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών με τον τίτλο «Μουσικοί από τα θρανία» στις 17η Απριλίου 2024...
erwthsh mpoumpa timhs

Ερώτηση Μπούμπα για την αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό...

Ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπούμπα , Βουλευτή Σερρών προς τον Υπουργό Μεταφορών για την Αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών Αναλυτικά η ερώτηση του...
tasos xatzhvasileiou parka

Τάσος Χατζηβασιλείου: Μετά τα εθνικά πάρκα, να μιλάμε ή όχι με...

Χρειάστηκε να περάσουν μόνο λίγες ημέρες από τις τουρκικές δημοτικές εκλογές για να αυξηθεί η ένταση της ρητορικής της Άγκυρας, με αφορμή τη δημιουργία...
stoxasmoi kai anastoxasmoi

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του...

Η Κίνηση «Προοδευτικοί Πολίτες» για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ''ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ'' - ''Η πορεία της Ελλάδας...
lets do it

Με επιτυχία η δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Σερρών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή πανελλήνια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού Let’s do it Greece, στις Σέρρες. Η δράση ξεκίνησε από την Παρασκευή 10 Απριλίου...
alithinoi hrwes zeugari

Αληθινοί ήρωες: Ζευγάρι όρμησε σε φλεγόμενο παιδικό σταθμό και έσωσε 20...

Ένα ζευγάρι από την Αμερική, η Doran Smith και ο David Squillante, έκαναν μήνα του μέλιτος στην Ισπανία, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απίστευτο...
despoina vandh xwrisa

Δέσποινα Βανδή: «Χώρıσα τον Ντέμη επειδή ερωτεύτηκα. Όταν είδα τον Βασίλη...

Η Δέσποινα Βανδή παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, στα παιδιά της και στον Βασίλη Μπισμπίκη....
nekros trixronos mhtria

Τον σκóτωσε με μωρομάντηλα και φωτογράφιζε: Nεκρός 3χρоνος από τα χέρια...

Η διαβολική μητριά στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 40 χρόνια κάθειρξης για το φονικό του 3χρονου θετού της γιου μέσω του σπρώξιμου μωρομαντίλων στο λαιμό του Η διαβολική μητριά...
nomikh athinwnn nikisan

Τα κορίτσıα της Νομικής Αθηνών νiκnσαν Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήραν...

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Επρεπε δε να διαγωνιστούν στην αγγλική γλώσσα έχοντας απέναντι τους σχολές που μόνο στ’ όνομα νιώθεις δέος: Οξφόρδη και...
stelios parliaros e vima

Στέλιος Παρλιάρος: «Έκανα παρέα με τον Μπίλι Μπο και φοβόντουσαν μην...

Ο Στέλιος Παρλιάρος μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τις αντιξοότητες στην αρχή της πορείας του, ενώ σχολίασε τα ριάλιτι μαγειρικής. Ακόμα αναφέρθηκε στον Μπίλι...
athinais negka e vima

Αθηναΐς Νέγκα: Eίμαι μία πολύ βαρετή και προβλεπόμενη μαμά

Μετανιώνω που δεν έκανα νωρίτερα παιδιά και θα ήθελα να έχω κάνει περισσότερα, σχολίασε η παρουσιάστρια Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε για την καριέρα της, την...
kanarakis stavropoulou1 e vima

Παντελής Καναράκης: «Η Βίκυ Σταυροπούλου με έπεισε να κάνω γυμνισμό, μου...

"Της λέω εσύ δεν το βγάζεις; Και μου είπε όχι δεν μπορώ. Και της λέω, μα, ξεβρακώθηκα εγώ" ανέφερε ο Παντελής Καναράκης. Ο Παντελής Καναράκης...
nikoletta vlavianou e vima

Νικολέττα Βλαβιανού: «Καλό είναι οι γυναίκες καριέρας να κάνουν παιδιά νωρίς...

Η Νικολέττα Βλαβιανού και η κόρη της, Μαρία Μαρκέτου, μίλησαν - μεταξύ άλλων - για τη στενή σχέση που έχουν αναπτύξει δεδομένου ότι η...
zouganeli e vima

Μπράβος της! Η Ελεονώρα Ζουγανέλη κάνει συναυλία για τετραπληγικά παιδιά

Παράθυρο στον όσμο για τα παιδιά με τετραπληγία έχει ανοίξει το EyeΗarp έχοντας χαρίσει ήδη σε πολλά παιδιά τη δημιουργία της μουσικής με εξαιρετικά...

Δείτε επίσης