18/04/2024
12 C
Serres

1ο Βραβείο Ποίησης σε μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Με χαρά η διεύθυνση του του 4ου Γυμνασίου Σερρών ανακοινώνει ότι η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου Μαυρουδή Μαριάνθη απέσπασε το 1ο βραβείο Ποίησης Γυμνασίου στον 12ο λογοτεχνικό διαγωνισμό εφηβικού διηγήματος και ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» με το ποίημαΌνειρα εφηβικά’,

όπου με αμεσότητα και αυθεντικότητα στον λόγο της σκιαγραφεί τις ανησυχίες της σύγχρονης έφηβης. 

Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχαν και άλλα μέλη του ομίλου φιλαναγνωσίας του σχολείου μας τόσο με ποιήματα όσο και με διηγήματα, όλα γραμμένα με ιδιαίτερη ευαισθησία και νεανική ζωντάνια. 

 Η βράβευση της μαθήτριάς μας θεωρείται πολύ σημαντική  καθώς οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό ξεπέρασαν τις χίλιες και, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «αφορούν σε μαθητές και μαθήτριες, που μας τίμησαν με την αποστολή των κειμένων τους από σχολεία όλης της χώρας, καθώς και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Έτσι, μας έδωσαν την ευκαιρία να ανταμώσουμε με τις σκέψεις και τα όνειρά τους, με όσα τους απασχολούν και με όσα τους γεμίζουν ελπίδα, με τις προσδοκίες τους για το μέλλον και τη φλόγα τους για τη ζωή».

Συγχαρητήρια σε όλους και περισσότερο στη νικήτριά μας, τη Μαριάνθη, που κατάφερε να διακριθεί μεταξύ πολλών και εξαιρετικών συμμετοχών. Ευχόμαστε η αγάπη για τη Λογοτεχνία να εμπνέει πάντα τα παιδιά και να τα ωθεί στη δημιουργικότητα.

Πολλά συγχαρητήρια αρμόζουν και στις υπεύθυνες καθηγήτριες  φιλολόγους, Δέσποινα Ντινίδου και Ελένη Μούσα του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας, οι οποίες μέσα σε δύσκολους καιρούς επιμένουν να καλλιεργούν στους μαθητές μας την αγάπη για τη λογοτεχνία, την δημιουργική γραφή και την ποίηση.

Τα κείμενα που κατατέθηκαν προς κρίση διαβάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό και αξιολογήθηκαν ανώνυμα από την Κριτική Επιτροπή, η οποία προχώρησε ομόφωνα στην επιλογή των δώδεκα κειμένων για διάκριση, που αφορούν στα επίπεδα Λυκείου και Γυμνασίου (Πεζογραφία και Ποίηση). Παράλληλα, απονέμονται ειδικοί έπαινοι διάκρισης ανά επίπεδο σε μαθητές και μαθήτριες, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

 Η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας (Φροντιστήριο Τραπεζούντας) στις 18.30. Είναι ενταγμένη στην τελετή έναρξης του Εκπαιδευτικού Συμποσίου με θέμα: 

«Εκπαίδευση για το μέλλον: ανάπτυξη δεξιοτήτων και στάσεων για την προσέγγιση των προκλήσεων» που διοργανώνουμε στις 26-28 Απριλίου 2024.

Τα βραβευθέντα κείμενα θα αναρτηθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://educircle.gr/contest/ αναφέρει εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του 4ου Γυμνασίου Σερρών, η Φιλόλογος Σκέμπερη Ευαγγελία.

Χρέος Τιμής και ευγνωμοσύνης o Ζήσης Μητλιάγκας για τον αείμνηστο Νικόλαο Κλείτο

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών γαλλικής κα Χριστίνα Ενέ, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών,

με αφορμή τα 80 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τη δημοσίευση του βιβλίου του Antoine de Saint – Exupéry, ο «Μικρός Πρίγκιπας», διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στο εν λόγω βιβλίο και τον συγγραφέα του. 

Τίτλος της εκδήλωσης: «Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα»

        Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων θα παρουσιάσουν έργα, θεατρικά, αφηγηματικά, ποιητικά, εικαστικά, εμπνευσμένα από τον συγγραφέα και το συγκεκριμένο βιβλίο του. Οι εργασίες για την παραγωγή αυτού του τελικού προϊόντος ξεκίνησαν στα σχολεία  από το μήνα Νοέμβριο του 2023 με συντονίστριες τις καθηγήτριες γαλλικών και συνεργάτες δασκάλους, φιλολόγους, εικαστικούς θεατρολόγους και γυμναστές.

       Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο «Γ.Καφταντζής», της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, από τις 11:00 μέχρι 13:00 για την παρουσίαση των έργων των μαθητών των Γυμνασίων και από τις 17:30 έως 20:30 για την παρουσίαση των έργων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων.

Πραγματοποιήθηκε Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας στον Δήμο Σερρών

Χρέος Τιμής και ευγνωμοσύνης o Ζήσης Μητλιάγκας για τον αείμνηστο Νικόλαο Κλείτο

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Ο Αυγενάκης στην Επιτροπή Ελέγχου αμνοεριφίων και αυγών

Σύσκεψη της Επιτροπής για τον έλεγχο σε αμνοερίφια και αυγά ενόψει του Πάσχα, υπό τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πέντε υπουργείων πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ την Τρίτη.

Στη σύσκεψη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να συνεχισθούν και να ενταθούν οι έλεγχοι ώστε να προστατευθούν οι παραγωγοί, οι καταναλωτές και οι έντιμοι μετά ποιητές

Ο υπουργός είπε ότι από τους μέχρι σήμερα ελέγχους έχει σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη παραγωγών και καταναλωτών, θα προστατεύσουμε τα ελληνικά προϊόντα» και πρόσθεσε ότι από τους μέχρι σήμερα ελέγχους έχουν βγει θετικά αποτελέσματα, κυρίως σε ό,τι αφορά στο γάλα.

Είπε ότι η συνεργασία των υπουργείων είναι επιβεβλημένη και σημείωσε ότι οι έλεγχοι εκτός από τα αμνοερίφια και αυγά εν όψει του Πάσχα, θα συνεχισθούν και στα γαλακτοκομικά, στο μέλι και στα οπωροκηπευτικά.

Τέλος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το έργο τους και ζήτησε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ελέγχων.

Η Επιτροπή θα κάνει ελέγχους σε όλα τα σημεία της αγοράς, στις εθνικές οδούς, στα σφαγεία και στις πύλες εισόδου της χώρας και θα ολοκληρώσει το έργο της σε ένα μήνα. 

Η 15μελής Ομάδα  Εργασίας για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών κατά την περίοδο του Πάσχα, υπό τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Γιώργο Στρατάκο, αποτελείται από Κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και της Διεύθυνσης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του Τμήματος Κρέατος και Αλιευμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Τροφίμων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), της Γενικής Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ),  στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), και  της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Διυπηρεσιακής Δράσης για τον  Έλεγχο της Αγοράς και την Αντιμετώπιση του Παράνομου Εμπορίου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων), της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής, και Μακεδονίας και της Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ερώτηση Μπούμπα για την αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών

Κώστας Μπούμπας: Αυτή είναι η υγεία που οραματιστήκαμε;

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Χρέος Τιμής και ευγνωμοσύνης o Ζήσης Μητλιάγκας για τον αείμνηστο Νικόλαο Κλείτο

Πριν από λίγες μέρες άφησε τα εγκόσμια και πορεύτηκε στις αιωνίους μονές, πλήρης ημερών, ο συμπατριώτης μας Νικόλαος Κλείτος, Νομικός, κύρια με πλούσια πολιτική δράση και μακροχρόνια θητεία τόσο στο κοινοβούλιο όσο και σε θέσεις ευθύνης διακυβέρνησης σε διάφορα Υπουργεία και κυρίως στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ως εκπαιδευτικός είχα στενή επικοινωνία με την οικογένεια του, κυρίως γιατί είχα μαθητές τις δυο εξαίρετες κόρες του Λίνα και Γιούλη Κλείτου.

Η ουσιαστική όμως και κυρίαρχη επικοινωνία μαζί του υπήρξε η Δημαρχιακή μου Θητεία όταν ο αείμνηστος Νικόλαος Κλείτος ήταν Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη 1990-1993.

Χωρίς προκαταλήψεις κομματικού και πολιτικού χαρακτήρα  με αντιμετώπισε σαν Σερραίο πολίτη υπεύθυνο για την διαχείριση των Δημοτικών πραγμάτων με λαϊκή εντολή στην πρώτη μου Δημαρχιακή θητεία 1991-1994.

Βασική του αρχή ήταν να συμβάλει στην  αντιμετώπιση και στη βελτίωση των προβλημάτων της Σερραϊκής κοινωνίας, η οποία, τον τιμούσε αδιαλείπτως με την ψήφο του για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου Σερρών την 1-1-1991 μου εδήλωσε ότι οι πόρτες του Υπουργείου Εσωτερικών θα είναι πάντα ανοιχτές για εμένα, χάριν της Σερραϊκής Κοινωνίας, και την πρόθεση του να συνεργαστούμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του και των δυνατοτήτων.

Έτσι αφειδώλευτα άρχισε να μας βοηθά ουσιαστικά και αποτελεσματικά για πολλές δραστηριότητες οι οποίες απαιτούσαν οικονομική στήριξη.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Α. Οι πρώτες πεζοδρομήσεις γύρω από την Πλατεία Ελευθερίας χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών με ένα κονδύλιο των 60 εκατομμύρια Δρχ.

Β. Ενίσχυση 80 εκατομμύρια Δρχ. από τον ίδιο ως Υπουργό Εσωτερικών για την ανακαίνιση των Κατασκηνώσεων Χρυσοπηγής,

Γ. Επίσης με επιχορήγηση πάλι από τον αείμνηστο Νικόλαο Κλείτο  80 εκατομμύρια Δρχ. ξεκινήσαμε την δημιουργία του πολιτιστικού μεγάρου στο στρόγγυλο της Εθν. Αντίστασης το οποίο ολοκληρώθηκε και με μετέπειτα χρηματοδοτήσεις και έγινε ένα σπουδαίο κέντρο για Πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.(ΔΕΠΚΑ παλιά  σήμερα ΚΕΔΗΣ)

Δ. και πλην πολλών άλλων, η σημαντικότερη βοήθεια είναι η ένταξη της ΔΕΥΑ Σερρών στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής που χρηματοδοτούσε έργα για την εξυγίανση των υποδομών του Δήμου.

Έτσι ενώ η ΔΕΥΑ Σερρών ήταν η τελευταία που δημιουργήθηκε στους Δήμους της Ελλάδας (1991) μας ενέταξε σε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα χρηματοδότησης, από τους πρώτους Πανελληνίως με το σπουδαίο κονδύλιο των 11 δισεκατομμύρια Δρχ.!

Έτσι ξεκίνησε ο Δήμος Σερρών, με την ΔΕΥΑ τα σπουδαία έργα εξυγίανσης των υποδομών της πόλης (Ύδρευση, Αποχέτευση, Βιολογικός Καθαρισμός κλπ.) με αποτέλεσμα την υγεία των προσφερόμενων λειτουργιών ύδρευσης – αποχέτευσης, και Βιολογικός Καθαρισμός για το περιβάλλον.

Αυτές οι υποδομές συνέχισαν να χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι οι μετέπειτα Δήμαρχοι μέχρι σήμερα έκαναν σπουδαίο έργο για την βελτίωση συνθήκων διαβίωσης.

Σεμνός και αθόρυβος ο αείμνηστος Νικόλαος Κλείτος  δεν υπερηφανεύτηκε ποτέ για αυτή την τόσο σημαντική προσφορά του και όπως μου έλεγε το θεωρούσε χρέος να βοηθά την Σερραϊκή κοινωνία, η οποία τον τιμούσε αδιάλειπτα στα ύπατα πολιτικά αξιώματα.

Το κείμενο μα αυτό είναι ένα ελάχιστο χρέος τιμής και ευγνωμοσύνης στον Αείμνηστο Συμπολίτη μας Νικόλαο Κλείτο. 

Αιωνία του η Μνήμη και ας είναι ελαφρό το Χώμα που τον σκεπάζει αναφέρει με άπειρη Ευγνωμοσύνη ο Ζήσης Μητλιάγκας Φιλόλογος και Πρώην Δήμαρχος Σερρών.

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη!

Πραγματοποιήθηκε Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας στον Δήμο Σερρών

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Πραγματοποιήθηκε Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας στον Δήμο Σερρών

Στις 16/4/2024, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ),  τον Δήμο Σερρών Και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας»

Η Δράση συμπεριλάμβανε, δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό.

Η ακοή θεωρείται η σημαντικότερη από τις πέντε αισθήσεις, διασφαλίζει την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των ανθρώπων και είναι η βασικότερη παράμετρος στην ανάπτυξη της ομιλίας, της μάθησης και της επικοινωνίας και συμβάλει στην αντίληψη του χώρου συμπληρώνοντας έτσι την αίσθηση της όρασης.

1 στους 10 αντιμετωπίζει δυσκολία με την ακοή του, η βαρηκοΐα είναι η 3η πιο διαδεδομένη χρόνια πάθηση στην 3η ηλικία (μετά την υπέρταση και την αρθρίτιδα) ενώ 1 στα 3 άτομα άνω των 65 ετών – συνολικά 165 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως – ζει με απώλεια ακοής. Ο προληπτικός έλεγχος ακουστικής ικανότητας

ξεκινάει σε γυναίκες και άνδρες μετά την ηλικία των 50 ετών και επαναλαμβάνετε ετησίως, ενώ σε  περιπτώσεις με οικογενειακό ιστορικό ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να ξεκινήσει και σε νεαρότερη ηλικία.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Σερρών  σε συνεργασία με τον ιατρό Αριστείδη Παπαδόπουλο, ΩΡΛ.  Εξετάστηκαν συνολικά 29 πολίτες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα 18 από αυτούς είχαν ύποπτα ευρήματα.

Την δράση χαιρέτισε  η Δήμαρχος  Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία  μεταξύ άλλων τόνισε «Ο Δήμος Σερρών υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία, το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου ακουστικής ικανότητας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων μέσω του ΚΕΠ υγείας του Δήμου μας.

Η καλή ακοή είναι σημαντική στην καθημερινότητά μας. Παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον τρόπο, με τον οποίο σχετιζόμαστε με το περιβάλλον μας. Διευκολύνει την δημιουργία σχέσεων, και αποκαλύπτει μία πληθώρα αισθητικών εμπειριών.

Γι’ αυτό θα πρέπει να πραγματοποιούμε προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προαγωγή της δημόσιας υγείας και η πρόληψη. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε στη δράση «Αγαπήστε τα αυτιά σας».

Ευχαριστούμε την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, το ΕΔΔΥΠΠΥ και το προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας Σερρών για την υλοποίηση του προγράμματος».

Ο Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι : «Η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Στόχος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας μέσω των δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου, ενημερωτικών εκδηλώσεων και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προληπτικών εξετάσεων είναι η ανάπτυξη κουλτούρας πρόληψης των πολιτών που θα έχει  ως αποτέλεσμα τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α  κ. Γιώργος Πατούλης, απηύθυνε επίσης χαιρετισμό και δήλωσε «Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης όπως αυτή. 

Η βαρηκοΐα και σε μακροχρόνια βάση, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη καθώς επίσης και σε νόσο Alzheimer (άνοια) αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα βάσει σχετικών ερευνών.» 

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των ΚΕΠ Υγείας εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών.

Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 12 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, ο Καρκίνος του Πνεύμονα, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια. 

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και τηλεμετρία!

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη!

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη!

Στη Ναμίμπια της Αφρικής βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υποψ. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης* .

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και μέλος της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προσκεκλημένος των φορέων και διοργανωτών, συμμετείχε στις εργασίες συγκρότησης  ενός «Διεθνούς Δικτύου Δικαιοσύνης για τα Εγκλήματα κατά των Λαών».

Η επιλογή της Ναμίμπια για την ίδρυση του Δικτύου είναι συμβολική μια και εκεί  συντελέστηκε  η πρώτη γενοκτονία της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ο υποψ Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλάει για τη σημασία του Δικτύου αλλά και τα όσα μετέφερε εκ μέρους της χώρας μας εκεί, στη δική του «ανταπόκριση» από την πρωτεύουσα Οκαχάντζα. 

————————–
                                            Okahandja Ναμίμπια, 12 Απριλίου 2024.

… Δεν είμαστε μαριονέτες! Όχι για μας χωρίς εμάς…

Μόλις μπήκα στην αίθουσα των εργασιών του πολυήμερου φεστιβάλ των Χερέρο το βλέμμα μου έπεσε στο κεντρικό πανό:

We are not puppets – Not about us, without us!

Καμία κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται μόνη της την αποκατάσταση των εμμενόντων επιπτώσεων των εγκλημάτων και γενοκτονιών, χωρίς τη συμμετοχή του λαού που έπεσε θύμα τους και των κινημάτων του.

Οι Χερέρο ανθίστανται στην υποκρισία, δεν αρκούνται στα «μπιχλιμπίδια» των δημοσίων φιλοφρονήσεων και στις διακρατικές χρηματικές ελεημοσύνες, οι οποίες στο τέλος δεν καταλήγουν καν στα σωστά χέρια…

Ζητούν απλά πράγματα: (1) αναδιανομή της γης τους που παραμένει στα χέρια των απογόνων αυτών που δολοφόνησαν το 80% του πληθυσμού τους, (2) σεβασμό στους μαρτυρικούς τόπους της γενοκτονίας για να διατηρηθεί η μνήμη, (3) δικαίωμα επιστροφής της διασποράς τους! Απλά, καθαρά και τολμηρά!

Πόσο απέχει αυτό από τις διεκδικήσεις των κινημάτων ηθικής και υλικής αποκατάστασης των γενοκτονιών των λαών της Μικράς Ασίας;

Η μαζική εξόντωση των Αρμενίων το 1915, των Ποντίων και των λοιπών Ελλήνων στην ευρύτερη μικρασιατική γη και την Ανατολική Θράκη έως το 1923, μαζί με τους χριστιανικούς πληθυσμούς των Ασσυρίων, αλλά και των μη χριστιανών Κούρδων ακολούθως, απαιτούν δικαίωση!

Πόσο απέχει αυτό από τον αγώνα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα; 1770 κατεστραμμένα χωριά, 50.000 εκτελεσμένοι -ες και οι 105.000 απελασμένοι -ες στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, απαιτούν σήμερα τις αποζημιώσεις για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, την αποζημίωση του Ελληνικού Κράτους για τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, την καταστροφή των υποδομών και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου με τόκο.

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε μαριονέτες και δεν μπορεί να γίνει τίποτα για μας χωρίς εμάς, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του πολυήμερου 1ου Φεστιβάλ των Χερέρο στην Okahandja, εδώ που συντελέστηκε η πρώτη γνωστή γενοκτονία της σύγχρονης ιστορίας (1904-1907), συγκροτήσαμε το Διεθνές Δίκτυο Δικαιοσύνης για τα Εγκλήματα κατά των Λαών με τη φιλοδοξία να συμμετέχουν όλα τα κινήματα αυτών που θυματοποιήθηκαν στο όνομα της χυδαίας ιδιοτέλειας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας – από τους Χερέρο και τους Νάμα, έως το συνεχιζόμενο μαρτύριο του ουκρανικού λαού και τη διαπραττόμενη γενοκτονία στη Γάζα.

Είχα την τιμή, ως προσκεκλημένος, να μεταφέρω την Επιστολή Στήριξης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών υπογεγραμμένη από τον Δημήτρη Αλευρομάγειρο και τον Αριστομένη Συγγελάκη, όπως και την αναφορά για τις γενοκτονίες των λαών της Μικράς Ασίας που κατέθεσαν η Νίνα Κασιμάτη και ο Βασίλης Ασημακόπουλος (επισυνάπτονται).

Υπό τον συντονισμό τoυ Ιδρύματος για τη Γενοκτονία των Χερέρο (OGF – Ovaherero Genocide Foundation), με τη συμμετοχή και άλλων ερευνητών και εκπροσωπήσεων προχωράμε σε ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη, την αποκατάσταση και κυρίως την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική η πρόταση από τον Δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, καθώς και από το Εθνικό Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου για φιλοξενία των επομένων συνεδρίων του Διεθνούς Δικτύου Δικαιοσύνης για τα Εγκλήματα κατά των Λαών.

Όχι χωρίς εμάς λοιπόν και κανείς μόνος του, καμία μόνη της! Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη!

Το παρόν κείμενο και η συμμετοχή μας στην εκκίνηση του εν λόγω Διεθνούς Δικτύου αφιερώνεται σε όλους τους Έλληνες αγωνιστές για τη δικαιοσύνη για τους λαούς, στον Μανώλη Γλέζο, τον Βάσο Λυσσαρίδη, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Λάκη Σάντα και τον προσφάτως εκλιπόντα Μιχάλη Χαραλαμπίδη.


Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης είναι Καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ – Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΑΠΘ – Πρόεδρος ASECU – Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Κυνήγι πασχαλινού αυγού το Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και τηλεμετρία!

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς

Πλήθος κόσμου και τουλάχιστον είκοσι πολιτιστικοί σύλλογοι προσκεκλημένοι από τον Δήμο Σιντικής πλημμύρισαν την πλατεία των Άνω Ποροίων για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς και στον λοχία Δημήτρη Ίτσιο.

giorgos tatsios dimos sintikis roupel 2024 ekdiloseis

“Τα Άνω Πορόια πιο καθαρά και τακτοποιημένα από ποτέ άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η φιλοξενία των Ανωπορογιωτων ανεπανάληπτη κι όλα αυτά στην μνήμη των ηρώων!
ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΛΙΑΖΟΥΝ” τόνισε ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος.

Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους ήρωες της Ομορφοπλαγιάς Τάτσιος Σιντική λοχίας Ίτσιος

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριου και στη συνέχεια τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων στην πλατεία των Άνω Ποροίων μπροστά από την προτομή του Δημητρίου Ίτσιου.

leontaridis ekdiloseis dimo sintikis roupel 2024

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών, μαθητριών και μελών τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων του Νομού Σερρών

Στεφάνι κατέθεσε στον ανδριάντα του Δημήτρη Ίτσιου και ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης που σημείωσε «Αιώνια δόξα και τιμή στον αγωνιστή Λοχία Δημήτρη Ιτσιο και τους συμπολεμιστές του που όρθωσαν το ανάστημα τους κατά των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941 στην Ομορφοπλαγιά του ηρωικού Μπέλες και έδωσαν σκληρό αγώνα για την Ελευθερία της Πατρίδας μας ….

Σήμερα όλοι οι κάτοικοι της περιοχής τους τίμησαν όπως τους αξίζει !
Το ίδιο να γίνει και στο μέλλον και οι εκδηλώσεις να συνεχιστούν με την συμμετοχή του κόσμου…

…1941 – ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ!

πετρος γαιτανος δημος σιντικής Πάσχα που δεν γιορτάστηκε ποτέ Δήμος Σιντικής

Πάντως την επόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σιδηρόκαστρο!

Ο Πέτρος Γαϊτάνος θα ψάλει τα εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας και θα δημιουργήσει κλίμα κατάνυξης όπως επιβάλλεται από τις Άγιες ημέρες που έρχονται!

Η συναυλία αυτή όμως έχει ως σκοπό να τιμήσει τους υπερασπιστές των Οχυρών που το 1941 δεν λογάριασαν τον θάνατο περιμένοντας το Πάσχα…που δεν γιορτάστηκε ποτέ, λόγω της σκληρής Γερμανικής κατοχής!

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και τηλεμετρία!

Ακυρώθηκε η ενοικίαση του αναψυκτήριου στα Νέα Κερδύλλια Σερρών

Restarting

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και τηλεμετρία!

0

Υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για τον έλεγχο διαρροών και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Νιγρίτας», προϋπολογισμού 6,053 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή του έργου θα έχει διάρκεια 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η χρηματοδότηση πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους.

Να θυμίσουμε πως πριν δύο μήνες υπεγράφη άλλη μια σύμβαση προϋπολογισμού 1.955.641,25€, για να αντικατασταθούν τα φθαρμένα τμήματα των κεντρικών, αλλά και δευτερευόντων τμημάτων του δικτύου διανομής άρδευσης του ΤΟΕΒ Νιγρίτας, ανεβάζοντας το συνολικό έργο στα 8 εκατ. €

Υπεγράφη σύμβαση 6 εκατ. ευρώ για έργα στο αρδευτικό δίκτυο Νιγρίτας Σερρών

Υπεγράφη σύμβαση 6 εκατ. ευρώ για έργα στο αρδευτικό δίκτυο TOEB Νιγρίτας Σερρών

Υπεγράφη, η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για τον έλεγχο διαρροών και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Νιγρίτας», προϋπολογισμού 6,053 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία νέων συστημάτων αυτοματισμού, καθώς και σύγχρονου εξοπλισμού για τον τηλε-έλεγχο – τηλεχειρισμό εξοικονόμησης νερού και ενέργειας μέσω του ελέγχου των διαρροών στο σύνολο του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Νιγρίτας, έκτασης 66.554 στρεμμάτων.


Ειδικότερα, αφορά στα εξής:

Παραστατίδης Γρηγοριάδης


Ένα σύστημα αυτοματισμού, τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού δικτύου άρδευσης που αποτελείται από πέντε (5) Τοπικούς Σταθμούς Άρδευσης και 61 Σημεία Μέτρησης Παροχής αγωγού για την παρακολούθηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων στις υποδομές του αρδευτικού δικτύου, έναν Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο (2) Τηλεμετρικών Αγρο-μετεωρολογικών Σταθμών δικτύου και έναν Φορητό Σταθμό Ελέγχου.

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 1.000 ηλεκτρικών Υδροστομίων, καθώς και συστήματος καθοδικής προστασίας στους αγωγούς εξόδου των αντλιοστασίων για την αντιδιαβρωτική προστασία του δικτύου.

Κοτσαμπάς Μπούμπας

Με την ολοκλήρωση της προμήθειας θα επιτευχθούν η μείωση κατανάλωσης ύδατος, τουλάχιστον κατά 30%, η μείωση κατανάλωσης ενέργειας, η βελτιστοποίηση της φυτικής παραγωγής και η αύξηση των εσόδων του ΤΟΕΒ Νιγρίτας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σχέδιο και μεθοδικότητα, υλοποιεί πλήθος έργων σε όλη την Ελλάδα που αποσκοπούν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της αποδοτικότητας του πρωτογενούς τομέα.

Να θυμίσουμε πως πριν δύο μήνες υπεγράφη άλλη μια σύμβαση προϋπολογισμού 1.955.641,25€, για να αντικατασταθούν τα φθαρμένα τμήματα των κεντρικών, αλλά και δευτερευόντων τμημάτων του δικτύου διανομής άρδευσης του ΤΟΕΒ Νιγρίτας, ανεβάζοντας το συνολικό έργο στα 8 εκατ. €

Αθωώθηκαν οι Σερραίοι αγρότες – 6.500.000,00 € για το ΤΟΕΒ Νιγρίτας!

Δύο εκατομμύρια στο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για την Αντικατάσταση τμήματος δικτύου άρδευσης

Ακυρώθηκε η ενοικίαση του αναψυκτήριου στα Νέα Κερδύλλια Σερρών

Restarting

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Restarting

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης

Είναι φορές που το σύστημα συμφορείται , μπουκώνει, μπλοκάρει, μπερδεύεται, στουπώνει, φρακάρει, αδυνατεί …

Κι είναι, τότες, στην κρίσιμη ώρα, η συμβουλή του τεχνικού απλή :

Σύντροφε, δεν έχει σωτηρία !

Κόλλησε, δεν δουλεύει, χρειαζόμαστε επανεκκίνηση !

Ήγουν, τουτέστιν , δηλαδή, επειγόντως

restarting !

Σαν τους υπολογιστές, κι εμείς, σαν εμάς κι οι επιχειρήσεις,

Σαν τους υπολογιστές κι οι Χώρες !

Όταν καταρρεύσει το διοικητικό σύστημα μιάς χώρας, και δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες του, όταν η διαφθορά γίνει συστημική και διεθνώς αναγνωρίσιμη,

Όταν μπλοκάρει από τις παρεμβολές το σύστημα απονομής δικαιοσύνης μια χώρας,

Όταν αποσαθρωθεί το σύστημα δημόσιας υγείας κι ελπίδα έχουν στα δύσκολα μόνον οι έχοντες,

Όταν η Παιδεία λειτουργεί δεκαετίες τώρα χωρίς περιεχόμενο ουσίας, όταν έχει εγκαταλειφθεί η ανθρωπιστική Παιδεία και εγκληματικά υποβιβάζεται το μείζον πλεονέκτημα τούτου του Λαού, η Ελληνίδα Γλώσσα, 

Όταν το παραγωγικό μοντέλο της Χώρας έχει καταρρεύσει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην παράγει τίποτε ή σχεδόν τίποτε,

Όταν η παραγωγή προιόντων ποιότητας , σε ένα τόπο που έχει την καλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο, δεν ενδιαφέρει τα συναρμόδια Υπουργεία, τα Επιμελητήρια και λοιπούς φορείς,

Όταν η ανεργία κορυφώνεται και αντί νέων παραγωγικών ποιοτικών θέσεων εργασίας το Πολιτικό Σύστημα προτείνει επιδόματα ή μετανάστευση των αξίων και ικανών,

Όταν το κρίσιμο δεν είναι τι θα παράγουμε σαν Λαός , σάν Χώρα, πόσο ποιοτικό είναι το προιόν μας , ούτε που θα το εξάγουμε και πόσο θα κερδίσουμε αντιπαλεύοντας τον διεθνή ανταγωνισμό , άρα πόσο θα αυξήσουμε το Εθνικό Εισόδημα ,

Όταν στον δημόσιο λόγο κυριαρχεί η υποσχεσιολογία και η παροχολογία , η ευτέλεια της πολιτικής ενός κατώτατου μισθού, χωρίς έγνοια για την παραγωγική υπερηφάνεια ενός ιστορικού Λαού,

Όταν τα έσοδα του Κράτους προέρχονται από την άδικη έμμεση φορολογία κι όχι από την άμεση, έτσι ώστε οι έχοντες και κατέχοντες να απολαμβάνουν ειδικού καθεστώτος,

Όταν η ακρίβεια θερίζει το 25% του εισοδήματος σε σχέση με την προηγούμενη τριετία – διετία, κι οι κερδοσκόποι ανεξέλεγκτοι οργιάζουν χωρίς κρατικούς ελέγχους,

Όταν η ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδιασμού οδηγεί σε μαρασμό την Ελληνική περιφέρεια με αποτέλεσμα να ερημώνουν κεφαλοχώρια, να μένουν ακαλλιέργητες τεράστιες εκτάσεις πλούσιας γής , να χάνονται παραγωγικές θέσεις εργασίας,

´Οταν η έρευνα και τα ερευνητικά ιδρύματα στην Χώρα έχουν εγκαταληφθεί ενώ χιλιάδες Ελληνάκια διαπρέπουν σ’ αντίστοιχους φορείς έρευνας σ’ όλη την Οικουμένη, 

Όταν η έννοια ελληνική βιομηχανία ή και βιοτεχνία ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο 

Όταν τούτη η στρεβλή ακολουθούμενη πεπατημένη της μετατροπής της Χώρας σε χώρα γκαρσονιών των επιχειρήσεων τουρισμού οδηγεί σε τεράστια κρίση του δημογραφικού προβλήματος που οδηγεί σε κατάρρευση συνολική την Χώρα, σε σημείο που αναγκάστηκε να παρέμβει ο Έλον Μάσκ , αφού οι ημέτεροι αδιαφορούν προκλητικά,

Όταν η κατάρρευση της οικονομίας, της παραγωγικής βάσης, της άνευρης και χωρίς στόχους παιδείας, με βεβαιότητα δημιουργεί τους κινδύνους για την ικανότητα υπεράσπισης της Εθνικής Κυριαρχίας,

Όταν οι φορείς της Δημοκρατίας , τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, δεν λειτουργούν , δεν λειτουργούν ως μονάδες παραγωγής πολιτικής, προβληματισμού και ανάλυσης των μειζόνων ζητημάτων της Πατρίδας, αλλά ευτελίζονται σε επίπεδο επικοινωνιακών εντυπώσεων και ενός θλιβερού ανταγωνισμού στην εικόνα,

Όταν η ελευθεροτυπία του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου είναι ζητούμενο κι αντί να υπηρετηθεί η Δημοκρατία και το Δημόσιο συμφέρον, υπηρετείται η ολογαρχία έτσι ώστε οι δείκτες να κατατάσσουν την «δημοκρατική» Ελλάδα στα τάρταρα της διεθνούς κατάταξης,

Όταν οι Αυτοδιοικητικοί φορείς , αντί μονάδες πρώτου βαθμού δημοκρατικής λειτουργίας , εκπίπτουν και διαγκωνίζονται στην αποκέντρωση της διαφθοράς , χωρίς μετοχή των Πολιτών,

Όταν η πνευματική , η ακαδημαική κι η εκκλησιαστική ηγεσία εμφανίζονται αγωνιούσες για την διευθέτηση των ημετέρων αναγκαιοτήτων , χωρίς να αντακρίνονται στις περιστάσεις,

Τότες ,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Αδέρφια μου αγαπημένα, 

Ε ! Τότες,

Είναι σαφές ότι τον τεχνικό πρέπει ν΄ακούσουμε,

Restarting , παίδες,

Δεν βγαίνει , μπλόκαρε,

Restarting , μάγκες,

Κόλλησε, βουλιάζουμε,

Διώξαμε, διώχνουμε τα παιδιά μας ,

Παιδιά δεν έχουμε , κλείνουμε τα σχολεία,

Restarting , αδέρφια,

Μόνον με δικαιωματισμό και με επιδόματα

Κράτος δεν γίνεται

Χωρίς παραγωγικό μοντέλο σύγχρονο

Που αξιοποιεί τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του Τόπου

Χωρίς να σηκώσουμε τα μανίκια για δουλειά

Χωρίς φιλότιμο για δουλειά

Χωρίς αγάπη για τα παιδιά μας

Απλά μοιραίοι κι άβουλοι θα είμαστε θεατές, οι τελευταίοι (Description: � μάρτυρες

Του Ναυαγίου !

Μην σας νοιάζει τι λέει ένα ανήμπορο πολιτικό προσωπικό

Μην μετράται τοις εκατόν τα φληναφήματα των εκπεσόντων κομμάτων

Ο Λαός , τούτος είναι

η Μόνη ισχυρά συντεταγμένη στον Τόπο

Συγχωρείστε με,

Ο Λαός , τούτη την συγκυρία ,

εμφανίζεται κι είναι σοβαρότερη συντεταγμένη

από τις παραπαίουσες ηγεσίες του,

Γιαυτό , ακούστε τον τεχνικό,

Restarting !

Ακούστε, Οδυσσέα τον Ελύτη, επικαλούμε :

«Πολύ δεν θέλει ο κόσμος .

Ένα κάτι ελάχιστο.

Σαν τη στραβοτιμονιά πριν από το ατύχημα.

Όμως ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.»

Restarting , 

αδέρφια,

Πριν το ατύχημα

Έστω σαν στραβοτιμονιά !

Έγνοια μας !

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Η Περιφερειακή Ενότητα  Σερρών σας προσκαλεί με χαρά σε μία ξεχωριστή προπασχαλινή συναυλία με τίτλο  «Ερχόμενος προς το Εκούσιον Πάθος» (η κατά Ματθαίον Ιστόρηση του Θείου Πάθους) με το φωνητικό σύνολο «de profundis» το  Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ώρα 19.30 στο ΖΙΝΖΙΡΛΙ ΤΖΑΜΙ με Είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ – (Με σειρά προτεραιότητας)

Το περιεχόμενο της συναυλίας είναι η εξιστόρηση των γεγονότων της ζωής του Ιησού Χριστού από την είσοδο του στην Ιερουσαλήμ μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, μέσα από την αφήγηση του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου και μουσικών χορωδιακών συνθέσεων που αναφέρονται σε αυτά. 

Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «de profundis», αφηγητής και μικρό οργανικό σύνολο, σε ένα πρόγραμμα  με έργα θρησκευτικού περιεχομένου.

Η  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, μέλος της οποίας είναι  το φωνητικό σύνολο «de profundis», επί εβδομήντα  χρόνια εκφράζει πολιτισμικά την Πιερία και όχι μόνο.

Με ευρύ φάσμα πνευματικής δημιουργίας καταξιώθηκε σε Ελληνικό και παγκόσμιο ορίζοντα. Για τα 60 χρόνια προσφοράς, την 19/12/2014 η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης: «ΟΤΙ ΤΗ ΠΛΟΥΣΙΩΤΑΤΗ ΑΥΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΞΟΧΩΣ ΠΡΟΑΓΕΙ».

Συνδιοργάνωση: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής ς Ανάπτυξης και Προβολής, ΕΦΟΡΕΙΑ AΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ   ΣΕΡΡΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  1. «Ερχόμενος προς το εκούσιον Πάθος»
  1. (η κατά Ματθαίον ιστόρηση του Θείου Πάθους)
  1. Pange  lingua, Zoltan Kodaly (1882-1967)
  1. ῾Η θριαμβευτικὴ εἴσοδος τοῦ ᾿Ιησοῦ εἰς τὰ ῾Ιεροσόλυμα (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 21, εδάφια  1-11)
  1. See, the conqu’ring hero comes!, G.F. Handel (1685-1759)
  1. Hosanna to the Son of David, Allen Pote (γεν. 1945)
  1. Η παραβολὴ τῶν δέκα παρθένων (κατά Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 25, εδάφια  1-13)
  1. Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, Βυζαντινό
  1. Τὸ τελευταῖον δεῖπνον (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 26, εδάφια  17-20, 26-30)
  1. Remember me, Deborah Governor, (γεν. 1954)
  1. ῾Ο ᾿Ιησοῦς Χριστὸς εἰς Γεθσημανῆ (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 26, εδάφια  17-30)
  1. In monte Oliveti,  Anton Bruckner (1824-1896)
  1. Jesus in the garden, Joseph M. Martin (γεν. 1959)
  1. ῾Ο ᾿Ιησοῦς Χριστὸς συλλαμβάνεται (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 26, εδάφια  47-48, 52-56)
  1. Judas mercator pessimus, Alejandro Wolfgang Espigares (γεν. 1992)
  1. ῾Ο Πέτρος ἀρνεῖται τὸν Χριστὸν (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 26, εδάφια  69-75)
  1. Κύριε ελέησον, Samuel Sebastian Wesley (1810-1876)
  1. ῾Η σταύρωσις τοῦ Χριστοῦ (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 27, εδάφια  27-44)
  1. Via Dolorosa, Tom Fetke (γεν. 1941)
  1. Crucifixus, Antonio Lotti (1667-1740)
  1. Θάνατος τοῦ Χριστοῦ (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 27, εδάφια  45-53)
  1. Eli! Eli!, Gyorgy Deak-Bardos (1905-1991)
  1. ᾿Ενταφιασμὸς τοῦ Χριστοῦ (κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 27, εδάφια  57-60)
  1. Were you there when they crucified my Lord, Spiritual
  1. Ω! Κεφαλή αγία, J.S. Bach (1685-1750)
  1. Αι γενεαί πάσαι, Βυζαντινό
  1. Ο Ακάθιστος Ύμνος, Χρήστος Λεοντής (γεν. 1940)

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 19 ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών-Μη ασφαλή λειτουργία στην αίθουσα πληροφορικής

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Από την Τρίτη 9 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS+ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας, που εκπροσωπήθηκε από την Dr. Καλλιόπη Κωνσταντίνου, διευθύντρια του σχολείου και την Ευαγγελία Λατρόβαλη, εκπαιδευτικό ΠΕ 70,

συνόδεψε ομάδα μαθητών Ε και Στ τάξης κατά την κινητικότητά τους στην πόλη Reguengos de Monsaraz της Πορτογαλίας με σκοπό να συναντήσουν τους ξένους εταίρους με τους οποίους συνεργάζονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ (2021 – 2024) με θέμα “H2O, Think and act for water!”H2Ο, Σκέψου και δράσε για το νερό! με κωδικό αριθμό 2021-1-FR01-KA220-SCH-000034470.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο προβάλλεται η ανάγκη για προστασία της βιοποικιλότητας των λιμνών, η διατήρηση οικοσυστημάτων και άλλων παρυδάτιων συστημάτων των περιοχών, η τουριστική προβολή των λιμνών και η αειφόρος ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών ώστε να είναι πόλοι βιώσιμης ανάπτυξης. 

Συγκεκριμένα οι 9 Έλληνες μαθητές/τριες του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας με τις 2 συνοδούς τους συναντήθηκαν με τους Γάλλους μαθητές  από το Collège Jeanned’Arc στην πόλη Pont de Beauvoisin της Γαλλίας καθώς και με τους Πορτογάλους συνεργάτες τους από το  Partner hotel Formaçᾶo στην πόλη Reguengos de Monsaraz της Πορτογαλίας στο πλαίσιο συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ220 με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τους εταίρους τους και τη λίμνη ALQUEVA.

Κατά την επιμορφωτική συνάντηση γνωριμίας στις 10 Απριλίου 2024 οι Έλληνες μαθητές του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας παρουσίασαν εργασίες οι οποίες πρόβαλαν την λίμνη Κερκίνη. Συγκεκριμένα προβλήθηκε  οπτικο-ακουστικό υλικό (βίντεο)  που παρουσίαζε την λίμνη Κερκίνη στην αγγλική και γαλλική γλώσσα με θέμα: «Τι μας προσφέρει η Λίμνη Κερκίνη και ποια τα οφέλη της», το  οποίο εντυπωσίασε τους εταίρους.

Έγινε προβολή πινακίδων με χαρακτηριστικά είδη βιοποικιλότητας που απαντώνται στην περιοχή και οι οποίες περιέχουν καλλιτεχνικές δημιουργίες ώστε να στολίζουν δημιουργικά τις βάρκες που θα κάνουν τον γύρο της λίμνης Κερκίνης. 

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πορτογαλία είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη λίμνη Alqueva, να περιηγηθούν στο Monsaraz με αξιοθαύμαστο το Κάστρο του Monsaraz,  τα παλαιολιθικά μνημεία του Monsaraz  που ανήκουν σε μια πολύ σημαντική αρχαιολογική περιοχή, στην περιοχή Alentejo της Πορτογαλίας.

Το Monsaraz είναι ένα μικρό χωριό στην κορυφή ενός λόφου, με εκπληκτική θέα στη λίμνη Alqueva και στη γύρω περιοχή. Αυτή η περιοχή έχει πολύ μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον λόγω των ευρημάτων που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή.

 Συμμετείχαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα  το νερό και τα αξιοθέατα της Πορτογαλίας,  επισκέφτηκαν το Dark Sky Alqueva-Αστεροσκοπείο και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να δουν με το τηλεσκόπιο τα αστέρια.

Επίσης είδαν από κοντά το Sao Pedrodo Corval, το μεγαλύτερο κέντρο κεραμικής στην Πορτογαλία καθώς επίσης και την πόλη Evora όπου θαύμασαν την καλά διατηρημένη αρχιτεκτονική και ιστορική της περιοχή η οποία περιλαμβάνει την ομώνυμη  καθεδρική εκκλησία ,τον ρωμαϊκό ναό  Templo de Diana, το Πανεπιστήμιο της Έβόρας- ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά Πανεπιστήμια της Πορτογαλίας .

Το σύνολο της πόλης  είναι μέρος του παγκόσμιου κληρονομήματος της UNESCO. Στην Λισαβόνα εντυπωσιάστηκαν από το ενυδρείο Oceanario de Lisboa στο οποίο ένιωθαν ότι βουτούν στο μαγικό βυθό της θάλασσας.

Η κινητικότητα της ελληνικής αποστολής ERASMUS+, του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν με εικόνες και εμπειρίες που θα μεταφέρουν στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Ευχόμαστε να έχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουμε και σε επόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα ERASMUS+ γιατί διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες μαθητών και εκπαιδευτικών!

Κυνήγι πασχαλινού αυγού το Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 19 ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών-Μη ασφαλή λειτουργία στην αίθουσα πληροφορικής

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 19 ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών-Μη ασφαλή λειτουργία στην αίθουσα πληροφορικής

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, σε συνέλευση που πραγματοποίησε στις 14/4/2024, συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τη μη ασφαλή λειτουργία της αίθουσας πληροφορικής στο σχολείο. 

Η αίθουσα δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας. Σε σειρά έγγραφων που έχουν κατατεθεί από το σχολείο στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Σερρών, η απάντηση είναι ότι η λειτουργία της είναι επισφαλής και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας.

Μάλιστα, υπάρχει σύσταση για μεταφορά της αίθουσας της πληροφορικής σε άλλο χώρο κύριας χρήσης του σχολείου. Όμως  δεν υπάρχει εναλλακτικός χώρος στο κτήριο του σχολείου, ώστε να λειτουργήσει ως αίθουσα για το συγκεκριμένο μάθημα, κάτι που είναι γνωστό στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, εγγράφως.

Από πλευράς των αντίστοιχων υπηρεσιών δεν έχει υπάρξει καμία πρόθεση για επίλυση των προβλημάτων της αίθουσας, αλλά ούτε και εύρεση άλλης λύσης, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής διενέργεια του μαθήματος της πληροφορικής για τους μαθητές και διδάσκοντες του σχολείου.

Τα αιτήματα έχουν κατατεθεί ήδη από το καλοκαίρι της περασμένης χρονιάς και τόσους μήνες μετά, βρισκόμαστε μπροστά στο ίδιο πρόβλημα με τα παιδιά μας να χρησιμοποιούν την αίθουσα, στη γνωστή λογική «πάμε και όπου βγει».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να αποτρέψει τους μαθητές να εισέρχονται στην εν λόγω αίθουσα, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς , σε μια προσπάθεια άμεσης επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλεί όλα τα μέλη του συλλόγου, όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 19ου Δημοτικού Σχολείου,μμ την Πέμπτη 18/4/2024 στις 8 π.μ. στο σχολείο, για να διασφαλίσουμε την παραπάνω απόφαση.

Δύο Σερραίες στον τελικό της Microsoft Office Specialist!

Κυνήγι πασχαλινού αυγού το Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Κυνήγι πασχαλινού αυγού το Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας

Το Σάββατο το πρωί, στις 20 Απριλίου , η τοπική επιτροπή Σερρών της Πανελλήνιας  Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας διοργανώνει το πρώτο “Κυνήγι πασχαλινού αυγού” με την υποστήριξη και την συνεργασία του Δήμου Σερρών και των εθελοντών της Praxis Greece.

Στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο το πρωί στις 11.30 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 9-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν με την ομάδα τους στο πασχαλινό έθιμο των κρυμμένων αυγών.

Ένα έθιμο που κρατά παράδοση χρόνων στην Γερμανία και που έχει υιοθετηθεί κι από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Παράλληλα στον χώρο της πλατείας θα υπάρχει bazaar βιβλίου και μεταχειρισμένων παιχνιδιών.

Ο σκοπός της δράσης μας ακόμη μια φορά… φιλανθρωπικός, να στηρίξουμε με την βοήθεια όλων τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Στις Σέρρες η 4 η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Δύο Σερραίες στον τελικό της Microsoft Office Specialist!

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Δύο Σερραίες στον τελικό της Microsoft Office Specialist!

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου από την ACTA τα ονόματα των δύο μαθητριών  από τον Νομό Σερρών που προκρίθηκαν στους 100 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα στο Microsoft Office.

Είναι η πρώτη φορά που μαθητές από τις Σέρρες καταφέρνουν αυτήν την διάκριση.

Οι μαθήτριες Εβελίνα Πετρόβαλη από τις Σέρρες και η Μυρτώ Χήρα από το Σιδηρόκαστρο, προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο τελικό Microsoft Office Specialist. Οι δύο μαθητές διεκδικούν τα δύο από τα τρία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist που θα γίνει αυτό το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής.   

Η φετινή προκριματική φάση είχε εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Τα όρια πρόκρισης ήταν υψηλοτέρα από πότε στα 22 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού.

Η Εβελίνα Πετρόβαλη, μαθήτρια Α’ τάξης του 1ου Λυκείου Σερρών, προκρίθηκε στον τελικό του Word με βαθμολογία 1000 και χρόνο πρόκρισης μικρότερο από 30 λεπτά.  Την Εβελίνα προετοίμασε εξ αποστάσεως η περσινή αργυρή πρωταθλήτρια του Word Γεωργία Μαρουσιάδου.  

Η Μυρτώ Χήρα, μαθήτρια Α’ Λυκείου από το Λύκειο Σιδηροκάστρου,  προκρίθηκε στον τελικό του PowerPoint με βαθμολογία 1000 και πολύ χαμηλό χρόνο πρόκρισης. Την Μυρτώ προετοίμασε εξ αποστάσεως ο προπονητής Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist Παναγιώτης Ασλανίδης.

Και τις δύο μαθήτριες,  εντόπισε το εκπαιδευτικό εγχείρημα ανεύρεσης ταλέντων «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥin” της ExpertIN.  Οι μαθήτριες ήταν υπότροφοι σε όλη την διάρκεια  της προετοιμασίας τους.

Είναι η πρώτη φορά που οι Σέρρες θα εκπροσωπηθούν στον Πανελλήνιο τελικό της Microsoft Office Specialist, ας ευχηθούμε στα κορίτσια μας,  το Σάββατο 20 Απριλίου,  να κερδίσουν το εισιτήριο για Αμερική.

Το ΟΕΕ ζητά για τις φορολογικές δηλώσεις σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης

Στις Σέρρες η 4 η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Στις Σέρρες η 4 η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Ο Δήμος Σερρών φιλοξενεί την 4η  Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου “BREAKING ISOLATION” (Σπάζοντας την Απομόνωση).

Το διήμερο 17 και 18 Απριλίου 2024, περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι των δέκα (10) πόλεων που συμμετέχουν την σύμπραξη θα είναι τις μέρες αυτές στην πόλη μας όπου θα επισκεφτούν δομές κοινωνικής στήριξης και φροντίδας, θα γνωρίσουν και μιλήσουν με τους ανθρώπους τους,  αλλά και θα συζητήσουν την πορεία και την πρόοδο του έργου.

Παράλληλα θα επισκεφτούν τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης και θα ξεναγηθούν στα ιστορικά μνημεία μας.

Το έργο BREAKING ISOLATION με επικεφαλής τη γαλλική πόλη Agen, έχει ως αντικείμενο την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, η οποία πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Εκτός από το Δήμο Σερρών, συμμετέχουν οι εξής εταίροι:

  • Pombal, Πορτογαλία
  • Isernia, Ιταλία
  • Skofja Loka, Σλοβενία
  • Roman, Ρουμανία
  • Bijelo Polje, Μαυροβούνιο
  • Jumilla, Ισπανία
  • Tønder, Δανία
  • Fót, Ουγγαρία

Οι εργασίες του προγράμματος, ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ. Τους εκπροσώπους του προγράμματος υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικογένειας, Κοινωνικών Δομών, Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Νικόλαος Φρυδάς, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Αναπτυξιακής Πολιτικής και Αθλητικών Εγκαταστάσεων κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Αθηνά Κοκκινίδου και ο κ. Δημήτριος Ρωσσάκης, από την Ομάδα του αναδόχου υποστήριξης της Α’ Φάσης.

Ο Δήμος Σερρών επενδύει στη βιωσιμότητα αλλά και στην κοινωνική ένταξη. Η ενθάρρυνση των κοινωνικά υπεύθυνων στάσεων των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα και επί του  παρόντος πολλά θέματα απαιτούν πιο ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Χρειάζονται ενεργοί άνθρωποι  για να γίνει η πόλη πιο βιώσιμη, πιο ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς. 

Στις Σέρρες υλοποιούνται  πολλές  δραστηριότητες κοινωνικής πρόνοιας και έχουν διαμορφώσει ένα δίκτυο εθελοντών μέσω μιας ψηφιακής  πλατφόρμας που θα παρέχει μια δεξαμενή ενεργών πολιτών, έτοιμους να προσφέρουν σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης, είναι, εκτός από τις κοινωνικές Δομές του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Κοινωνικό Συσσίτιο- Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών), και οι παρακάτω φορείς: 

-Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης

-Σύλλογος Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» 

-Σύλλογος Γονέων & Φίλων παιδιών ΑμεΑ Νομού Σερρών

-Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων για την Ψυχική Υγεία νομού Σερρών – Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.

-Σπίτι της Γυναίκας

-Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) – Τμήμα Μεταγωγών

-Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών – ΚΕΘΙΣ

-Gallerie ARMOS

2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών από τη Θρακική Εστία Ν. Σερρών2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών

Το ΟΕΕ ζητά για τις φορολογικές δηλώσεις σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Το ΟΕΕ ζητά για τις φορολογικές δηλώσεις σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης

Την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη νομοθέτηση ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος, με σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης, εντός του οποίου θα υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις, επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας,

μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, δεδομένου ότι “έχουμε φτάσει ήδη στις 15 Απριλίου και δεν έχει ακόμα ανοίξει το σύστημα για την υποβολή”.

Όπως είπε ο κ. Κόλλιας, το μέτρο αυτό πρέπει να εφαρμοστεί, με τη δέσμευση όμως ότι θα έχουν δοθεί οι απαιτούμενες οδηγίες, δεν θα υπάρχουν εκκρεμότητες και θα είναι σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς τεχνικά προβλήματα.

Γι’ αυτό και στη νομοθετική ρύθμιση πρέπει να προβλεφθεί καταλογισμός ευθυνών για λάθη ή καθυστερήσεις, που οφείλονται στον κάθε αρμόδιο φορέα, είτε από τον δημόσιο, είτε από τον ιδιωτικό τομέα.

“Δεν θεωρούμε δίκαιο να επιβάλλονται πρόστιμα στους φορολογουμένους για παραλείψεις και για εκπρόθεσμες υποβολές, για τις οποίες δεν είναι οι άμεσοι υπεύθυνοι. Σε περίπτωση, που υπάρχουν καθυστερήσεις ενημέρωσης από την πλευρά του Δημοσίου, να δίνεται ο απαραίτητος πρόσθετος χρόνος για τις υποβολές”.

Το προτεινόμενο χρονικό διάστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος είναι το τετράμηνο, από 1 Μαρτίου μέχρι 30 Ιουνίου κάθε έτους, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά τους δύο τρόπους κοινοποίησης πράξεων και εγγράφων από τη Φορολογική Διοίκηση, ο κ. Κόλλιας επισήμανε ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος προστίμων και προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αμφισβήτησης αυτών, για να ασκήσουν ενδικοφανή προσφυγή και να χάσουν αυτές τις προθεσμίες, όσοι πολίτες δεν έχουν κουλτούρα συναλλαγών με ψηφιακά μέσα, συνταξιούχοι, μισθωτοί, κ.λπ.

Αναφορικά με την συνυπογραφή της φορολογικής δήλωσης από τρίτους, όταν έχει συνταχθεί από αυτούς έναντι αμοιβής, προτείνεται να τροποποιηθεί η εν λόγω διάταξη ως εξής: “οι φορολογικές δηλώσεις να συντάσσονται και να υπογράφονται και από τον κατά νόμο ασκούντα το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις νόμων και αποφάσεων.

Εάν μία φορολογική δήλωση ή μέρος αυτής συντάχθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του φορολογούμενου από τρίτο πρόσωπο, που κατά νόμο ασκεί το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού έναντι αμοιβής, η φορολογική δήλωση συνυπογράφεται από το πρόσωπο αυτό”.

Για το ζήτημα των ποινών-κυρώσεων για παραβάσεις σχετικές με την ηλεκτρονική διαβίβαση στοιχείων προς τη Φορολογική Διοίκηση, ο κ. Κόλλιας επικαλέστηκε τη σχετική επιστολή του ΟΕΕ, καθώς “Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να νομοθετούνται κυρώσεις όταν η εφαρμογή myDATA δεν βρίσκεται ακόμη σε πλήρη λειτουργία.

Δεν είναι δίκαιο να νομοθετούνται χρηματικές κυρώσεις, οι οποίες δεν συνδέονται με το ύψος εσόδων-κερδών, αλλά καθορίζονται οριζόντια μόνο από το τηρούμενο λογιστικό σύστημα απλογραφικό ή διπλογραφικό”.

Τέλος, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, η δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων οφειλών, που είχαν πρακτικά χαθεί, με την αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων, όσες και αν είναι αυτές, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου. Αυτό αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του ΟΕΕ, αφού πολλοί απώλεσαν τη φορολογική τους ρύθμιση από αμέλεια ή μικρή καθυστέρηση.

Συνολικά για το νομοσχέδιο, ο κ. Κόλλιας είπε πως “πιστεύουμε ότι η συνεχής κωδικοποίηση όλων αυτών των εγκυκλίων και οδηγιών για χρήση, τόσο από τις φορολογικές υπηρεσίες, όσο και από τους φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις, θα ενισχύσει το κύρος της φορολογικής διοίκησης και θα βοηθήσει στην εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας των συναλλαγών και εμπιστοσύνης με τις φορολογικές αρχές”.

Δήμος Σερρών: Πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου!

2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών από τη Θρακική Εστία Ν. Σερρών2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών από τη Θρακική Εστία Ν. Σερρών2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών

Πιστοί στην διατήρηση και διάδοση της πλούσιας παράδοσης μας, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΕΡΡΩΝ σε συνεργασία με τον ΟΙΑΓΡΟ, διοργανώνει σεμινάριο παραδοσιακών χορών στις 20 και 21 Απριλίου 2024 στο ξενοδοχείο ACROPOL.

με 4 καταξιωμένους εισηγητές, αναγνωρισμένους και έμπειρους, με έρευνες και καταγραφές, ο καθένας στην περιοχή που θα παρουσιάσει. 

Ένα σεμινάριο με πιστοποίηση, παραλαβή βεβαίωσης παρακολούθησης, πρακτικών και οπτικού υλικού.

Είναι μια ευκαιρία για εκμάθηση ιδιαιτεροτήτων από την πηγή κάθε περιοχής που θα παρουσιαστεί και συνιστούμε να το παρακολουθήσουν όλοι οι φίλοι της παράδοσης. 

Σάββατο 20/4

Καπετανγιάννη Σοφία: Χοροί Σηλυβρίας – Προποντίδας Ανατολικής Θράκης

Πολυσάκης Απόστολος: Χοροί Έβρου

Κυριακή 21/4

Ομηριάδης Ηλίας: Χοροί από το Κωστί Βόρειας Θράκης

Κιάκου Μαρία: Χοροί Δράμας

Λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2321063808 και  6944390183.

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

Δήμος Σερρών: Πρόταση για προπονητικό κολυμβητήριο με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου!

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Κώστας Μπούμπας: Αυτή είναι η υγεία που οραματιστήκαμε;

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

Κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν πάω στο νομοσχέδιο, έχουμε κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν τους αγρότες, γιατί εμείς ως Ελληνική Λύση καταθέσαμε μία εισήγηση για συζήτηση Προ Ημερήσιας Διάταξης στη Βουλή και αφού δεν εισακούστηκε από τον κ. Τασούλα, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε μία φορά το εξάμηνο.

Εμείς, λοιπόν, το κάναμε γιατί πιστεύουμε ότι το θέμα των αγροτών δεν επιλύθηκε και έπρεπε όλα τα κόμματα εδώ να είναι για να κάνουν ουσιαστικές, εποικοδομητικές, εμπεριστατωμένες προτάσεις, να έχουν έναν πονοκέφαλο για να προτείνουν.

Να ξέρει, λοιπόν, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος ότι αυτή η εισήγηση της Ελληνικής Λύσης για να γίνει στο Κοινοβούλιο μία συζήτηση δεν έγινε αποδεκτή. Και δεν ξέρω το γιατί. Διότι βράζει ο αγροτικός χώρος, μην το ξεχνάμε. 

Ένα δεύτερο σημείο είναι ότι έχουμε ραγδαία αύξηση των διοδίων. Στα διόδια του Στρυμονικού Σερρών η αύξηση αγγίζει το 90%. Αντιλαμβάνεστε τι επιπτώσεις έχει αυτό στις μεταφορές προϊόντων;

Μου λένε πριν από λίγο οι ιδιοκτήτες φορτηγών ότι τους σταματούν στον δρόμο για να ελέγξουν το ωράριο και δεν υπάρχουν παρκίδες και μπαίνουν με «alarm» στη μέση της εθνικής οδού. 

Πριν από λίγες ημέρες επιβλήθηκε πρόστιμο σε ιδιωτικό «e-shop» 120.000 ευρώ από τον κ. Σκρέκα. 

Έχετε αναρωτηθεί, κύριοι, πώς εργάζονται μέσα στα «e-shop» μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και σούπερ μάρκετ οι εργαζόμενοι; Ξέρετε τι κάνουν οι Γερμανοί επ’ αυτού; Βλέπουν τις παραγγελίες που εκτελούνται, υπολογίζουν τους εργαζόμενους και επιβάλλουν πρόστιμα.

Εκεί που χρειάζονται είκοσι άτομα στα «e-shop» υπάρχουν δέκα, μέσα σε υπόγεια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, για να διεκπεραιώσουν παραγγελίες που πρέπει να πάνε στην ώρα τους από τα «e-shop», σούπερ μάρκετ και πολυεθνικές εταιρείες. 

Τώρα θα ανακαλύψουμε την Αμερική; Όμως, κάποια στιγμή, εκτός από την προστασία του καταναλωτή, πρέπει να αναφερθούμε και στις συνθήκες προστασίας των μεροκαματιάρηδων εργαζομένων στα «e-shop», στα σούπερ μάρκετ, στις πολυεθνικές, παντού. Θέλουμε και εκεί μια προστασία για τον μεροκαματιάρη Έλληνα, για να προστατευθεί ο κάματός του. 

Πάμε τώρα στο νομοσχέδιο. Έφυγε η κ. Αγαπηδάκη. Επειδή είναι και ψυχολόγος, θα ήθελα να τη ρωτήσω πώς αισθάνεται σήμερα, κύριε Βιλιάρδο και λοιποί ομοϊδεάτες, κυρία Αθανασίου και κυρία Ασημακοπούλου,

όταν πρέπει να περιμένει στο ράντζο, να δει αν ο γιατρός μπορεί να του γράψει και είναι μέσα στη λίστα φαρμάκων, να πρέπει να δώσει και το φακελάκι για να μη γελιόμαστε και υπάρχει η ψυχολογία του ασθενούς η οποία είναι καταρρακωμένη. Έχουμε αύξηση φαρμάκων μέσα σε έναν χρόνο 12,7%.

Τα εκατομμύρια που θα εξοικονομηθούν είναι 30-40 εκατομμύρια, τα οποία θα πάνε καθαρά σε φαρμακευτικές εταιρείες. 

Βγαίνει ο κ. Γεωργιάδης που είναι απών σήμερα και λέει ότι δεν αυξήθηκαν τα γενόσημα –σώπα!- αλλά αυξήθηκε, λέει, η συμμετοχή του εργαζόμενου. Τι αλλάζει; Το θέμα είναι στην τσέπη του ασφαλισμένου τι γίνεται με το 12,7% των φαρμάκων που έχουμε αύξηση σε έναν χρόνο. 

Βγαίνει η Φαρμακευτική Εταιρεία Ελλάδος και λέει ότι πρέπει να υπάρχει επιχορήγηση, διότι είναι εθνικό καθήκον να αυξήσουμε την παραγωγή φαρμάκων στη χώρα. Πάμε τώρα στον Υπουργό που ως Κρέοντας για μία ακόμη φορά θα αποφασίζει την τοποθέτηση, σύμφωνα με το άρθρο 15, των ειδικοτήτων των γιατρών.

Έχουμε γεμίσει για μία ακόμη φορά, εκτός από τις Ανεξάρτητες Αρχές που έχουμε πανσπερμία και το έχουμε δηλώσει στην Ελληνική Λύση, πολλές και διάφορες επιτροπές. Πόσο θα μας κοστίσουν οι επιτροπές αυτές; Έχει αναρωτηθεί κανείς; Έχουμε την Επιτροπή Ελέγχου, το Παρατηρητήριο, την Επιτροπή Τεχνικού Ελέγχου, την Επιτροπή Έρευνας. Επιτροπή, της επιτροπής, ω επιτροπή!

Και επειδή λέγαμε πριν για την αύξηση 12,7% των φαρμάκων για την τσέπη στον μεροκαματιάρη ασφαλισμένο Έλληνα, θα δημιουργηθεί και μια Επιτροπή Ανταγωνισμού και Τιμοληψίας Φαρμάκων, όπου τα εννέα μέλη σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα τα διορίζει ο Κρέοντας Αυτοκράτορας Λουδοβίκος Υπουργός.

Τα υπόλοιπα θα είναι, λέει, ένας νοσοκομειακός φαρμακοποιός, δύο φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ και ένας από τον ΕΦΚΑ. Ωραία σύνθεση! Δηλαδή, πάλι Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει. Για μία ακόμη φορά συγκεντρωτισμός της εξουσίας σε έναν Υπουργό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αντί να περάσει από ένα πιο διευρυμένο δημοκρατικό τόξο. 

Εσείς που θέλετε να ακούσετε προτάσεις, κυρία Υπουργέ –που λείπετε- δεν έχουμε πει ότι σήμερα δεν είναι μόνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπου υπάρχουν ελλείψεις;

Έχετε αναρωτηθεί ότι διοικητικά –αυτό που οι Άγγλοι λένε «administration»- απέναντι στα νοσοκομεία δεν έχουν καμία ειδικότητα έξτρα οι διοικητικοί, σε αντίθεση με ιδιωτικές κλινικές που πέρασα δύο χρόνια, όπου ο άνθρωπος που είναι σε διοικητικές θέσεις έχει το «επίσταμαι» γύρω από το «διοικείν» σε κλινικές. Θα είχαν αλλάξει πολλά πράγματα.

Θα συνεχιστεί στους γιατρούς να υποδέχονται αυτούς τους περίεργους –όχι περίεργους, τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι- ιατρικούς επισκέπτες; Είναι δουλειά του επιστήμονα γιατρού να παζαρεύεται με ιατρικούς επισκέπτες; 

Εσείς πιστεύετε τώρα ότι θα θεσπιστούν τα απογευματινά ιατρεία; Ξέρετε ότι ακολουθεί και δεύτερο νομοσχέδιο πολύ πιο επικίνδυνο, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν θέλω να πω τη λέξη. Αντιλαμβάνεστε τι γίνεται τώρα. Είναι ένα περίεργο μείγμα, ένα περίεργο κοκτέιλ και πείτε μου εσείς αν αυτό δεν οδεύει σε μια ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

Για το Νοσοκομείο Σερρών στην εκλογική μου περιφέρεια, τι να πω; Γίνεται συγχώνευση κλινικών. Δεν υπάρχουν παθολόγοι. Ακούστε. Αν κλείσει κάποιος ραντεβού με παθολόγο, τον εξετάζει γενικός γιατρός. Δεν υπάρχουν παθολόγοι. 

Μιλάμε για τη Μέκκα του «καραμανλισμού», κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, όπως την αποκαλούσε ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ. Σήμερα δεν υπάρχει ουρολόγος. Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Δίνετε σε ιδιωτικές εταιρείες τη σίτιση και τη φύλαξη και οι άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο με τις συμβάσεις. 

Στα επείγοντα περιστατικά –κύριε Πρόεδρε, γιατρός είστε, τα ακούτε και εσείς- σε εξετάζει ειδικευόμενος γιατρός. Αντιλαμβάνεστε για τι σύστημα υγείας μιλάμε; Και μετά λέτε ότι θα φέρετε ρηξικέλευθες τομές για την εξέταση μαστού από 45 και πάνω; Γιατί όχι από 40 και πάνω;

Από τότε είναι το Τεστ ΠΑΠ για τις γυναίκες. Φυσικά και πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός έρπητα ζωστήρα και για όλες αυτές τις παθήσεις, όπως για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Είμαστε υπέρ σε δοκιμασμένα εμβόλια δεκαετιών. 

Τώρα, η κ. Αγαπηδάκη –λείπει βέβαια- επειδή είναι ψυχολόγος και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας τον Δεκέμβριο του 2022 θέσπισε ένα βιβλιάριο παιδικού ψηφιακού εμβολιασμού, θέλω να τη ρωτήσω κάτι. Την ανακοίνωση των Ελλήνων Παιδιάτρων την έχει ακούσει;

Έχει ακούσει τους Έλληνες παιδιάτρους που διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τι κίνδυνο αυτό ελλοχεύει για τους παιδιάτρους μελλοντικά; Το λέω επειδή το έχει θεσπίσει αυτό το ψηφιακό βιβλιάριο εμβολιασμού η κ. Αγαπηδάκη.

Θέλω να ρωτήσω κάτι. Συμφωνεί, επίσης, αφού μίλησε για τον εμβολιασμό με τους γιατρούς ή δεν τους λαμβάνει υπ’ όψιν που λένε ότι οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να κάνουν εμβολιασμούς διότι πρέπει ο γιατρός να γνωματεύσει αν το άτομο είναι πνευματικά και σωματικά υγιές για να εμβολιαστεί;

Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ακούσαμε. Μιλάμε για τους ανθρώπους που θα μπορούσατε να χαμηλώσετε τη φορολογία τους στις εφημερίες, να αυξήσετε τις αμοιβές τους και να σταματήσετε αυτήν την περίεργη κερκόπορτα.

Έχετε αναλογιστεί, κύριοι, σήμερα κάποιος που χρωστάει σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο που το παίρνουν οι εισπρακτικές εταιρείες που είναι συμβεβλημένες και του καταρρακώνουν την ψυχολογία, τι πρέπει να πληρώσει; 

Δεν είναι εδώ ο κ. Γεωργιάδης –και ολοκληρώνω με αυτό- αλλά θέλω να θυμίσω κάτι στον Υπουργό που λείπει μαζί με τον κ. Πλεύρη που επίσης λείπει. Ως Βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού –να υπενθυμίσουμε ξανά στην Ελληνική Λύση- έλεγαν γι’ αυτό στις 16 Ιουνίου του 2011, με Υπουργό τότε τον σημερινό Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος, τον κ. Κεγκέρογλου, ως Υπουργό τότε Κοινωνικής Ασφάλισης που μιλούσε κατά των εισπρακτικών εταιρειών.

Το ίδιο έκαναν και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Πλεύρης και σήμερα θα επιβληθούν πρόστιμα στις εισπρακτικές εταιρείες που καταρρακώνουν τον χώρο και στον τομέα υγείας και παίρνουν τηλέφωνα σε ασθενείς και τους λένε «Χρωστάτε. Να πληρώσετε». Ο άλλος παίζει με την υγεία του. 

Αυτή είναι η υγεία που οραματιστήκαμε; Αυτή είναι η παιδεία που οραματιστήκαμε; Τότε και στον καθηγητή δώστε του δυνατότητα το απόγευμα να κάνει ιδιαίτερα, προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του. Δώστε τη δυνατότητα στον αστυνομικό το απόγευμα να πηγαίνει σε ιδιωτικά μαγαζιά να πουλάει προστασία, προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του.

 Ωραία η πανάκεια! Ωραία η λύση που οραματιστήκατε, κύριε Γεωργιάδη και λοιποί Υπουργοί. Απορώ με ποια ψυχολογία! Τα προβλήματα στην υγεία ταλανίζουν, λιμνάζουν και αν δεν έχει στην άκρη κάποιος κάποια λεφτά, ουαί και αλίμονό του. 

Τάσος Χατζηβασιλείου: Μετά τα εθνικά πάρκα, να μιλάμε ή όχι με την Άγκυρα;

Ερώτηση Μπούμπα για την αύξηση την τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Κρήτη: Νόμιζαν ότι πeθανε από καpκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν & 2 μέρες μετά αποκαλύφθnκε η φpικτή αλήθεια 

Μία απίστευτη υπόθεση εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στην Ιεράπετρα, με θύμα έναν 65χρονο Γερμανό που αρχικά θεωρήθηκε ότι πέθανε από καρκίνο και έγινε κανονικά η κηδεία του ωστόσο τελικά, μετά την εκταφή του, αποδείχθηκε ότι πρόκειται για δολοφονία.

Δύο ημέρες μετά την κηδεία του εξετάζοντας οπτικό υλικό από κάμερα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος στην Ιεράπετρα, δολοφονήθηκε.

Έγινε η εκταφή του και σύμφωνα με την ΕΡΤ τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα, δείχνουν όντως δολοφονία, με δυο χτυπήματα στο κεφάλι που πιθανόν να επέφεραν τον θάνατο στον 65χρονο.

krhth nomizan pethane1

Το χρονικό της φρικτής αποκάλυψης

Σύμφωνα με το CretaLive, ο 65χρονος; Γερμανός διέμενε μόνιμα στα Φέρμα Ιεραπετρας. Στις 7Απριλίου βρέθηκε νεκρός από γείτονά του, πεσμένος μέσα στο σπίτι του. Αρχικά θεωρήθηκε ότι μάλλον πέθανε από τον καρκίνο που έπασχε και δύο ημέρες μετά, στις 9 Απριλίου έγινε η κηδεία του.

Τότε ήταν που άρχισαν να φτάνουν «περίεργες» πληροφορίες στην Αστυνομία και τελικά, μετά από έρευνα οπτικού υλικού από κάμερες, διαπιστώθηκε ότι το βράδυ που ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του, δεν ήταν μόνος στο σπίτι. Οι κάμερες κατέγραψαν έναν άνδρα που μπήκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο σπίτι του Γερμανού, φορώντας κουκούλα και γάντια.

Το θύμα του άνοιξε την πόρτα σαν να τον γνώριζε καλά ενώ τον χαιρέτησε χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο χαιρετισμό που είχαν με την παρέα του. Κάπου εκεί οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι μάλλον πρόκειται για κάποιον γνωστό του θύματος.

Οι αρχές δυο μέρες μετά την κηδεία του 65χρονου προχώρησαν στην εκταφή της σωρού όπου πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή ενώ το πρωί της Δευτέρας, συνελήφθη ο 45χρονος ο οποίος διαμένει στην Ιεράπετρα και ήταν γνωστός του Γερμανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία του Γερμανού.

Τρίκαλα: Μαθητής ειδικού σχολείου ξυλοκόπησε καθηγήτρια και την έστειλε στο χειρουργείο

Θεσσαλονίκη: Οικογενειακό επεισόδιο πάνω από τάφο – 60χρονος χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του στο κεφάλι

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Συγκινητικό βίντεο: Διάσωση γάτας στο Ντουμπάι

0

Μια γάτα προσκολλημένη σε μια πόρτα αυτοκινήτου διασώθηκε από την αστυνομία στο Ντουμπάι μετά από καταρρακτώδη βροχή.

Έπεσε το νερό που πέφτει σε δύο χρόνια, μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Τόνια Σωτηροπούλου: «Μπορώ να υιοθετήσω 35 κουνέλια και να μην κάνω ποτέ παιδιά, είναι δικό μου πρόβλημα!»

Μιχάλης Ιατρόπουλος: Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που είναι πιο άνδρες από τους άνδρες

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

vraveio poihshs mathitria

1ο Βραβείο Ποίησης σε μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών

Με χαρά η διεύθυνση του του 4ου Γυμνασίου Σερρών ανακοινώνει ότι η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου Μαυρουδή Μαριάνθη απέσπασε το 1ο βραβείο...
ekdhlwsh mikro prigkipa

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μικρό Πρίγκηπα

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών γαλλικής κα Χριστίνα Ενέ, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικών...
augenakhs epitroph elegxou

Ο Αυγενάκης στην Επιτροπή Ελέγχου αμνοεριφίων και αυγών

Σύσκεψη της Επιτροπής για τον έλεγχο σε αμνοερίφια και αυγά ενόψει του Πάσχα, υπό τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων...
xreos timhs eygnomosynhs

Χρέος Τιμής και ευγνωμοσύνης o Ζήσης Μητλιάγκας για τον αείμνηστο Νικόλαο...

Πριν από λίγες μέρες άφησε τα εγκόσμια και πορεύτηκε στις αιωνίους μονές, πλήρης ημερών, ο συμπατριώτης μας Νικόλαος Κλείτος, Νομικός, κύρια με πλούσια πολιτική...
drash elegxoy akousstikhs

Πραγματοποιήθηκε Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας στον Δήμο Σερρών

Στις 16/4/2024, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ),  τον Δήμο Σερρών Και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, δράση πρόληψης και...
grhgorhs zarwtiadhs sunergasia

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Διεθνής συνεργασία των λαών για την Ειρήνη και τη...

Στη Ναμίμπια της Αφρικής βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υποψ. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης* .Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και...
dimos sintikis lohias itsios 2024 roupel sintiki ekdiloseis gaitanos

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις – Τα Άνω Πορόια τίμησαν τους...

Πλήθος κόσμου και τουλάχιστον είκοσι πολιτιστικοί σύλλογοι προσκεκλημένοι από τον Δήμο Σιντικής πλημμύρισαν την πλατεία των Άνω Ποροίων για να αποτίσουν φόρο τιμής στους...
toev nigritas 6000000 evro tilemetria ipoyrgeio ipodomon karamanlis

6.000.000 ευρώ για το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για αυτοματισμό και...

Υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για τον έλεγχο διαρροών και την εξοικονόμηση νερού...
restarting

Restarting

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Είναι φορές που το σύστημα συμφορείται , μπουκώνει, μπλοκάρει, μπερδεύεται, στουπώνει, φρακάρει, αδυνατεί … Κι είναι, τότες, στην κρίσιμη ώρα, η συμβουλή...
moussikh ekdhllwsh tzami

Μουσική Εκδήλωση στο Ζιντζιρλί Τζαμί από τη Π.Ε Σερρών το Σάββατο

Η Περιφερειακή Ενότητα  Σερρών σας προσκαλεί με χαρά σε μία ξεχωριστή προπασχαλινή συναυλία με τίτλο  «Ερχόμενος προς το Εκούσιον Πάθος» (η κατά Ματθαίον Ιστόρηση...
dhmotiko sxoleio hrakleias

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας επισκέφτηκε τη Πορτογαλία

Από την Τρίτη 9 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS+ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας, που εκπροσωπήθηκε από την Dr....
sylogos gonewn khdemonwn

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 19 ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών-Μη ασφαλή λειτουργία...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, σε συνέλευση που πραγματοποίησε στις 14/4/2024, συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τη μη ασφαλή λειτουργία...
kunhgi paxalinou augou

Κυνήγι πασχαλινού αυγού το Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας

Το Σάββατο το πρωί, στις 20 Απριλίου , η τοπική επιτροπή Σερρών της Πανελλήνιας  Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας διοργανώνει το πρώτο "Κυνήγι πασχαλινού αυγού"...
serraies teliko microsoft1

Δύο Σερραίες στον τελικό της Microsoft Office Specialist!

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου από την ACTA τα ονόματα των δύο μαθητριών  από τον Νομό Σερρών που προκρίθηκαν στους 100 καλύτερους χρήστες στην...
serres diakratikh synanthsh

Στις Σέρρες η 4 η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Ο Δήμος Σερρών φιλοξενεί την 4η  Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου “BREAKING ISOLATION” (Σπάζοντας την Απομόνωση). Το διήμερο 17 και 18 Απριλίου 2024,...
oee forologikes dhlwseis

Το ΟΕΕ ζητά για τις φορολογικές δηλώσεις σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης

Την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη νομοθέτηση ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος, με σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης, εντός του οποίου θα υποβάλλονται οι φορολογικές...
seminario paradosiakwn xwrrn

2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών από τη Θρακική Εστία Ν. Σερρών2ο Σεμινάριο...

Πιστοί στην διατήρηση και διάδοση της πλούσιας παράδοσης μας, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΕΡΡΩΝ σε συνεργασία με τον ΟΙΑΓΡΟ, διοργανώνει σεμινάριο παραδοσιακών χορών στις 20...
kwstas mpoumpas ygeia

Κώστας Μπούμπας: Αυτή είναι η υγεία που οραματιστήκαμε;

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού...
krhth nomizan pethane

Κρήτη: Νόμιζαν ότι πeθανε από καpκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν &...

Μία απίστευτη υπόθεση εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στην Ιεράπετρα, με θύμα έναν 65χρονο Γερμανό που αρχικά θεωρήθηκε ότι πέθανε από καρκίνο και έγινε κανονικά...
diaswsh gatas ntoubai

Συγκινητικό βίντεο: Διάσωση γάτας στο Ντουμπάι

Μια γάτα προσκολλημένη σε μια πόρτα αυτοκινήτου διασώθηκε από την αστυνομία στο Ντουμπάι μετά από καταρρακτώδη βροχή. Έπεσε το νερό που πέφτει σε δύο χρόνια,...

Δείτε επίσης