Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Η πολιτεία να δώσει πόρους για τα σχολεία!

alexandros-xrisafis-sxoleia

Πάντως μετά το τρομερό δυστύχημα στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών , τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι δήμοι είναι πολύ επιφυλακτικοί στο πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και έχω την άποψη πως έτσι θα έπρεπε να είναι.


Θυμάμαι πριν περίπου δύο μήνες πώς ο τότε πρόεδρος των δασκάλων, Πασχάλης Στέφανου ανέφερε πώς για την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιλογή εκπαιδευτικών σε θέση διευθυντή στην Διεύθυνση ΠΕ Σερρών για την κάλυψη 74 σχολικών μονάδων υποβλήθηκαν μόλις 96 αιτήσεις και πώς αυτός ο αριθμός για τη Διεύθυνση της Π.Ε.Σερρών είναι ο μικρότερος της τελευταίας εικοσαετίας!


Τη προηγούμενη εβδομάδα η νέα πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών “Ο Εμμ.Παπάς” Ειρήνη Ζαπάρα τόνισε κατά την διαμαρτυρία στο διοικητήριο πώς τα σχολεία στη πόλη των Σερρών λειτουργούν χωρίς άδεια πυροπροστασίας και χωρίς άδεια αντισεισμικής προστασίας.

🏡Ειρήνη Ζαπάρα: Χωρίς σχέδια πυροπροστασίας και αντισεισμικής προστασίας τα σχολεία των Σερρών


Μάλιστα όταν για το θέμα τοποθετήθηκε ο κ. Νυκτοπάτης τόνισε με νόημα πώς “Πολλά κτίρια στις Σέρρες δεν έχουν μελέτη στατικής επάρκειας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επικίνδυνα”.


Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια κτίρια χτίστηκαν παλιότερα ή με παλιό αντισεισμικό κανονισμό, ενώ κάποια άλλα δεν έχουν καν οικοδομική άδεια.

Προβλήματα στο 3ο Γυμνάσιο

frastanlis-tsimerikas


Ωστόσο δεν έχουμε δείγματα, εκτός από το 3ο γυμνάσιο, που δείχνει ότι τα σχολεία μας έχουν πρόβλημα, ενώ και εκεί θα υπάρξουν ορισμένες παρεμβάσεις τόνισε ο κ. Νυκτοπάτης.
Ο κ. Χρυσάφης τοποθετήθηκε και ως μέλος της ΚΕΔΕ, τονίζοντας πώς σχεδόν το 90% των κτιρίων που μετατέθηκαν στους δήμους χωρίς σχεδιασμό  αντιμετωπίζει προβλήματα.

Στο Δήμο Σερρών από τη ΣΑΤΑ μόλις 200.000 ευρώ για τα σχολεία

📌🏡Ο Γιώργος Νυκτοπάτης για το νηπιαγωγείο στα Καλά Δένδρα!


Μάλιστα η ΣΑΤΑ για τα σχολεία που λαμβάνει ο δήμος Σερρών είναι περίπου 200.000 ευρώ και αυτό αναλογεί σε 2.500 ευρώ ανά σχολείο!


Για αυτό σύμφωνα με το κ. Χρυσάφη με πόρους του δήμου παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται , έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα.


Ο κ. Χρυσάφης κατέληξε πώς είναι δουλειά της πολιτείας να δώσει πόρους για τα σχολεία και αυτό ζητάει και η ΚΕΔΕ.


Πάντως όσο περνάνε τα χρόνια είναι εμφανές πώς τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται αντί να λύνονται..


Και η ασφάλεια όλων μας, πολύ φοβάμαι ότι αφήνεται στα χέρια…Του!


Ή έχω …άδικο;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version