Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Πολιτική απόφαση η επιλογή του τρόπου ανάθεσης για τη γέφυρα

xrisafis 4 e vima
xrisafis 4 e vima
Μοιράσου το...

«Πολιτική απόφαση η επιλογή του τρόπου ανάθεσης έτσι ώστε το έργο να δοθεί σε αξιόπιστη σερραϊκή εταιρεία» υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Έχοντας δίπλα του τον Αντιδήμαρχο έργων κ. Γιώργο Νυκτοπάτη, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης στα ερωτήματα τόσο για την διαδικασία ανάθεσης , όσο και για την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας.

Με την έκπτωση που δόθηκε το έργο θα στοιχίσει στον Δήμο 372.000€, ενώ ο ανάδοχος του έργου είναι ο κ. Αθανασιάδης Αριστείδης, που έχει από πίσω του την εταιρεία «ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ» το οποίο εγγυάται την γρήγορη και άρτια τεχνικά υλοποίηση του έργου.  

Ο δήμαρχος κ. Χρυσάφης αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις για την υλοποίηση της επισκευής της γέφυρας που οφείλονται αφενός στον χρόνο ολοκλήρωσης της μελέτης από το γραφείο που την ανέλαβε, και αφετέρου στην άρση της υποχρέωσης Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Υπουργείο και η οποία φρενάριζε και την παράδοση της Μελέτης της γέφυρας.

savvas rizos

Το ωραίο είναι πως ενώ όλοι θέλανε έναν Σερραίο εργολάβο για την συγκεκριμένη κατασκευή, κανένας δεν ομολόγησε πως ο μόνος τρόπος για αυτήν την επιλογή ήταν η συγκεκριμένη διαδρομή που ακολούθησε η δημοτική αρχή.

Και αυτό γιατί τις σερραϊκές επιχειρήσεις και τις γνωρίζουμε και τις εμπιστευόμαστε, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις ξένων εταιρειών που αναλάμβαναν ένα έργο και είτε το παρέδιδαν με κακοτεχνίες, είτε δεν το παρέδιδαν καθόλου….

Όσο για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι περίπου σε έναν μήνα από την εγκατάσταση του εργολάβου, τόσο για να επισκευαστεί η γέφυρα, όσο και να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία για οχήματα μέχρι 2 τόνους, ενώ μέσα σε δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο που περιλαμβάνει την διευθέτηση της κοίτης του χειμάρρου και την ενίσχυση των πρανών και του πυθμένα με συρματοκιβώτια εκατέρωθεν της γέφυρας, συν την κατασκευή προστατευτικού τοιχίου από την πλευρά των κατοικιών της περιοχής.

Πάντως τα κουτσομπολιά δίνουν και παίρνουν καθώς είναι γνωστό πως τα μισά προβλήματά σ’ αυτήν τη ζωή οφείλονται στο ότι λέμε «ναι» πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα έπρεπε και ότι δεν λέμε «όχι» πιο σύντομα απ’ ό,τι θα έπρεπε….

🛠Ενημέρωση από τον Αλέξανδρο Χρυσάφη σχετικά με την απευθείας ανάθεση για τη γέφυρα του Τσέλιου! 🚧🚙

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

panagiotis grigoriadis
Exit mobile version