23/03/2023
18.7 C
Serres

Τρυφερό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σε κόκκινη σάλτσα κρασιού

Φρέσκο χταπόδι κοκκινιστό με μακαρονάκι και λευκό κρασί


Συστατικά

1 kg χταπόδι
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
400 gr ντομάτα κονκασέ
2 κ. γλυκού ντοματοπελτές
½ φλ. λευκό κρασί
500 gr κοφτό μακαρονάκι
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάλε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που το καλύπτει και άφησέ το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.


Αφαίρεσε το χταπόδι από την κατσαρόλα, διατηρώντας το βραστό νερό και κόψ’ το σε μικρές μπουκιές.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο χταπόδι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα επτά λεπτά.

Πρόσθεσε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη και ενάμισι φλιτζάνι από το βραστό νερό με το κρασί.


Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγόβρασε για 40 λεπτά.

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και άφησέ τα βράσουν με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου 12 λεπτά.

Συνταγή για νηστίσιμα ρεβίθια με σπανάκι


Πηγή:tlife

Διαβάστε επίσης