Tres Jolie-Professional Grooming: ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

Tres Jolie-Professional Grooming: ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

S.P.: Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με αυτό το επάγγελμα και τι είναι αυτό που σας κάνει να το αγαπάτε και να συνεχίζετε κάθε μέρα;
Η αγάπη και η φροντίδα για τα ζώα έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε το πάθος μας επάγγελμα. Όταν έρχεται ένα ιδιαίτερα απεριποίητο σκυλάκι και το μεταμορφώνω σε ένα αγνώριστο πλάσμα, η χαρά και η έκπληξη που φαίνονται στα μάτια του ιδιοκτήτη είναι η καλύτερη αμοιβή. Κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και με το κούρεμα ή χτένισμα προσπαθώ να την αναδείξω.

S.P.: Τι υπηρεσίες παρέχονται στο κατάστημά σας;
Αναλαμβάνουμε υπηρεσίες όπως απλό μπάνιο, καλλωπισμός, διατήρηση του τριχώματος, κούρεμα με μηχανή, κούρεμα με ψαλίδι, κούρεμα φυλής, μάδημα (stripping), αφαίρεση νεκρής τρίχας και πολλά άλλα. Φυσικά, ποτέ δεν ξεχνάμε πως το κούρεμα ή οποιασδήποτε περιποίηση στα ζωάκια πρώτα απ’ όλα γίνεται για λόγους υγιεινής και μετά για αισθητικούς. Η περιποίηση του τριχώματος είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις. Επίσης, στο κατάστημά μας με κάθε κούρεμα, χτένισμα ή μπάνιο συμβάλλετε και εσείς στο να σώσετε κάποιο αδέσποτο μέσω της συνεργασίας μας με φιλοζωικές οργανώσεις.

S.P.: Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το βούρτσισμα για τους σκύλους;
Είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος, καθώς δεν απομακρύνει μόνο νεκρές τρίχες αλλά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Κάποιες φυλές χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση, επομένως αν δεν μπορείτε να την προσφέρετε, απευθυνθείτε σε επαγγελματίες groomer.

S.P.: Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο το σκύλο μας κατά τη χειμερινή περίοδο;
Το χειμώνα ο καθαρισμός μπορεί να γίνει τοπικά, ενώ μπάνιο μόνο όταν χρειάζεται και τόσο συχνά όσο απαιτεί το τρίχωμα του ζώου. Να χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν μόνο για σκύλους και το χειμώνα κατά προτίμηση να είναι ενυδατικά, ώστε να προλαμβάνεται η ξηρότητα.

S.P.: Πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τα ποδαράκια των σκύλων το χειμώνα και τι πρέπει να προσέχουμε;
Το χειμώνα οι βόλτες μέσα στο κρύο δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλες, ειδικά για μικρόσωμες φυλές. Επίσης, τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν πιο εύκολα και χρειάζονται συχνότερο κόψιμο. Είναι καλό να αφαιρούμε τις τρίχες από τα μαξιλαράκια των ποδιών καθώς μέσα μαζεύεται υγρασία που μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία.

S.P.: Τι ιδιαιτερότητες έχει η διατροφή το χειμώνα και ποια είναι η σχέση τροφής-θερμοκρασίας του σώματος;
Μία διατροφή με ωμέγα 3 και 6 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Α και ψευδάργυρο βοηθούν πολύ το τρίχωμα και το δέρμα. Τα σκληρότριχα, κοντότριχα και μακρύτριχα με υπόστρωμα σκυλιά, το χειμώνα δεν κρυώνουν. Επίσης, τα ζώα που μένουν μέσα στο διαμέρισμα κρυώνουν πιο γρήγορα, παρόλο που μπορεί να είναι στην ανθεκτική κατηγορία. Είναι γνωστό, πως τα μεγαλόσωμα σκυλιά χάνουν τη θερμοκρασία του σώματος πιο αργά από τα μικρόσωμα. Τέτοια εποχή μπορούμε να στηρίζουμε τα ζώα με τροφή ενέργειας, η οποία βοηθάει σημαντικά για να κρατήσει σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος. Σε περίπτωση που  παρατηρήσετε, στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, πως το σκυλάκι σας τρέμει, αναπνέει αργά, μοιάζει να είναι κουρασμένο ή νυστάζει στην διάρκεια της βόλτας, είναι σημάδι πως κρυώνει. Γενικά, το τρίχωμα του σκύλου τού προσφέρει θερμομόνωση και προστασία, έτσι το χειμώνα καλό είναι οι σκύλοι να μην κουρεύονται πολύ.

S.P.: Πώς προκαλείται η τριχόπτωση στους σκύλους και πώς μπορούμε να την αποτρέψουμε;
Όταν μία τρίχα ολοκληρώνει το κύκλο της ανάπτυξης, τότε πέφτει. Πολλές φορές, οι νεκρές τρίχες παγιδεύονται και μένουν πάνω στο ζώο. Έτσι δημιουργείται τριχόπτωση. Ένας από τους λόγους που το χειμώνα η τριχόπτωση γίνεται πιο έντονη, είναι το γεγονός ότι τα ζώα τα οποία μένουν μέσα περισσότερο καιρό, βρίσκονται στη ζέστη. Και οι ιδιαιτερότητες του οργανισμού τους είναι τέτοιες, που στην θερμότητα τα ζώα μαδάνε. Η αφαίρεση μικρής τρίχας σταμάτα κατά μεγάλο ποσοστό την τριχόπτωση και γίνεται από επαγγελματίες με τα κατάλληλα εργαλεία είτε για μακρύτριχα η κοντότριχα σκυλιά. Το μαλλί είναι μία φυσική προστασία και διακόσμηση ενός σκύλου οποιασδήποτε φυλής. Η κατάσταση της τρίχας μπορεί να πει πολλά για το σκύλο: Τρώει σωστά; Δέχεται περιποίηση; Είναι το ζώο σας υγειές;

S.P.: Έχετε κανένα μικρό μυστικό για τη φροντίδα των μακρύτριχων σκύλων που είναι πιο σύνθετη;
Ένα λάθος που γίνεται συχνά, είναι ότι παρατηρούμε τα δάκρυα στα μάτια του σκύλου μας και νομίζουμε πως κουρεύοντας γύρω τις τρίχες, θα ελαφρύνουμε την κα-
τάσταση. Όμως, με το κούρεμα οι τρίχες αυτές γίνονται ελαφρύτερες, σηκώνονται και ενοχλούν τα βλέφαρα, φέρνοντας έτσι περισσότερα δάκρυα. Εάν τις αφήσουμε να μεγαλώσουν, θα βαρύνουν και θα πάνε προς τα κάτω, οπότε θα έχουμε βελτιώσει την κατάσταση με τα «μάτια που τρέχουν».

Related posts

Read previous post:
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ!

του κτηνίατρου ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΤΡΙΔΗ Πολλές φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας, να παρακινείται από τα φιλοζωικά μας αισθήματα και να...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr