30/05/2024
14.8 C
Serres

Τα τρία ζώδια με τη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση

Array

Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα χαμηλής αυτοεκτίμηση και δεν ξέρουν να αγαπούν τον εαυτό τους σωστά.

Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να μπούμε σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης, να αναλογιστούμε και να διακρίνουμε τι είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς και να μάθουμε να εκτιμούμε τον εαυτό τους.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί ακόμη να δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τους άλλους ή τον εαυτό τους και μερικές φορές τείνουν να αισθάνονται ότι δεν αξίζουν την αγάπη.

Η αυτοεκτίμηση και η αυτοαγάπη ωστόσο είναι από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή, καθώς μας παρακινούν να φερόμαστε στο εαυτό μας με σεβασμό, καλοσύνη και συμπόνια.

Πέραν αυτού, η αυτοεκτίμηση λειτουργεί και ως ωφέλιμος αμυντικός μηχανισμός καθώς μας αποτρέπει από πιθανές καταστροφικές μας τάσεις, μας καθιστά ικανούς να θέτουμε πιο υγιή όρια και μας παρακινεί να μη συμβιβαζόμαστε με το μέτριο αλλά να κυνηγάμε αυτό που μας αξίζει.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Δυστυχώς, αρκετοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι αξίζουν και αυτό επηρεάζει σαφώς τη σχέση τους με τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους.

Παρακάτω είναι τα 3 ζώδια που τείνουν να έχουν τη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση.

Ταύρος

Η πολύ ανασφαλής φύση του Ταύρου έχει συχνά ως αποτέλεσμα την έλλειψη αυτοαγάπης.


Ανησυχούν υπερβολικά για το πώς νιώθει ο σύντροφός τους γι’ αυτούς και εξαρτώνται συνεχώς από εκείνους για την ευτυχία τους.

Αυτό τους κάνει συχνά να αφιερώνουν όλη τους την ενέργεια στο να ικανοποιούν τον σύντροφό τους, συχνά εις βάρος των δικών συναισθηματικών τους αναγκών.

Αφού οι Ταύροι μάθουν να όμως αγαπούν τον εαυτό τους, τότε αρχίζουν σιγά σιγά να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και θα είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν.

Ανεξάρτητα από το αν θα πετύχουν εν τέλει τον στόχο τους, θα είναι σίγουροι για την ικανότητά τους να διαχειριστούν την κατάσταση και να βγουν κερδισμένοι.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι έχουν την τάση να εμπιστεύονται τους άλλους, καθώς είναι πολύ ευαίσθητοι και έχουν συνεχώς την ανάγκη να νιώθουν την αίσθηση του ανήκειν και της ασφάλειας.


Το υπερβολικό συναίσθημα της προσκόλλησης και της μοναξιάς του Καρκίνου στέκεται εμπόδιο όμως στην αυτοαγάπη τους.

Η ευτυχία τους εξαρτάται συχνά από τους ανθρώπους στη ζωή τους, γεγονός που τους κάνει να ξεχνούν συνήθως ότι αξίζουν κι οι ίδιοι την αγάπη και περιποίηση που δίνουν στους άλλους.

Έχουν επίσης την τάση να αφιερώνουν υπερβολικά το χρόνο τους για να βοηθήσουν τους άλλους, εξαντλώντας την ενέργεια τους με έναν τρόπο που αναδεικνύεται μη βιώσιμος στο βάθος του χρόνου.

Ζυγός

Η σαγηνευτική προσωπικότητα του Ζυγού είναι ένα χαρακτηριστικό που συμβάλλει ιδιαιτέρως στη γοητεία του, γεγονός που τους κάνει συχνά να βασίζονται στην έγκριση και την επικύρωση από τους γύρω τους για να αντιληφθούν τι αξίζουν.

Επίσης καθώς είναι πολύ φιλειρηνικοί, μπορεί περιστασιακά να επιλέξουν να παραμείνουν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας απλώς για να αποφύγουν τον τσακωμό, με αποτέλεσμα να μη δίνουν τη δέουσα αξία στην άποψή τους ή προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες.

Ωστόσο, οι Ζυγοί μαθαίνουν γρήγορα και σύντομα αντιλαμβάνονται πως μπορεί κανείς μπορείτε να αναγνωρίσει τα προτερήματά του και τις πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης όταν αγαπά τον εαυτό του.

Έτσι, εξασκούν την αυτο-αγάπη για να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

My Style Rocks: «Άφωνη» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου με εμφάνιση διαγωνιζόμενης

Πηγή:onlarissa

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Να μην βάλουν πρόστιμα οι Δήμαρχοι για την νέα εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας

Η Λαική Συσπείρωση καλεί τους Δήμους να απειθαρχήσουν στην εγκύκλιο και να μην βάλουν πρόστιμα καθώς τον Απρίλιο του 2024 η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών...

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ενεργειακός διάδρομος διαμετακόμισης η πατρίδα μας

ΔΕΣΦΑ: Η περιφερειακή συνεργασία κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας  Ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε τη διήμερη εκδήλωση υψηλού επιπέδου...

Αυτή την Παρασκευή στο Δήμο Σερρών η εθελοντική δράση “WORLD CAFÉ” – Διάλογοι...

Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τους Roes Cooperativa, διοργανώνουν την Παρασκευή 31 Μαΐου και 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, μία βιωματική δράση...

Ιωάννης Καλόμοιρος, Πρόεδρος της Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη με προυποθέσεις η συνεργασία των εξωτερικών...

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, περί αναστολής της συνεργασίας του με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών

Ομάδα 15 εκπαιδευτικών, από τις χώρες της Κροατίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κ. Ν....

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ενεργειακός διάδρομος διαμετακόμισης η πατρίδα μας

ΔΕΣΦΑ: Η περιφερειακή συνεργασία κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας  Ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε τη διήμερη εκδήλωση υψηλού επιπέδου...

Ετυμολογία αρχαίων ονομάτων: Δες τι σημαίνει το όνομά σου…

Ετυμολογία αρχαίων ονομάτων που συναντώνται και σήμερα… Ονόματα ανδρώνΑγαθοκλής (αγαθός+κλέος) ο έχων καλή φήμη.Αγησίλαος ( άγω+λαός) ο ικανός ηγέτης .Αθηναγόρας (Αθήναι+αγορά) ο σοφός αγορητήςΑθηνόδωρος (Αθηνά+δώρο)...

Συνέχισε να διαβάζεις