Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

21η Μαρτίου παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας – Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου Ιασωνίδου

pagkosmia-imera-dasoponias-serres-eirini-xrisovalantou

Η 21η Μαρτίου παγκόσμια ημέρα δασοπονίας μας θυμίζει τις συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται το δάσος, ως πηγή φυσικών πόρων, από τον άνθρωπο αναφέρει με ανακοίνωση της η Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου Ιασωνίδου Αναπληρώτρια προϊσταμένη Δασαρχείου Σερρών, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ.

Οι δυσκολίες σε επίπεδο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό παρούσες.

Και τα ερεθίσματα που κατακλύζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο στο σχολείο, στη δουλειά, στο σπίτι, πλήθος.

Ευτυχώς με εργαλείο την τεχνολογία γίνονται πιο εύκολα κατανοητοί οι δεσμοί που μας συνδέουν με το δασικό περιβάλλον.

Lavera

Γνωρίζοντας τους δεσμούς αυτούς και προσπαθώντας να συγκεράσει τις απαιτήσεις για ικανοποίηση των τρεχουσών αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου, με την προστασία του δασικού οικοσυστήματος, έχοντας μελετήσει τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του, η δασολογική επιστήμη παρουσιάζει βιώσιμες λύσεις για λελογισμένη διαχείριση αυτού του ανεκτίμητου αγαθού.

Η Δασική Υπηρεσία, με δεδομένη την αφοσίωσή της στο αντικείμενο που υπηρετεί, ως φορέας της οργανωμένης πολιτείας, προσπαθεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση.

Με σκοπό να ικανοποιηθούν όλες οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στο δάσος και χωρίς εκπτώσεις στην αειφορία των καρπώσεών του.

Δύσκολο έργο, πολλές και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, οι παράμετροι που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη, κατά περίπτωση.

Για τους μαθητές και δασκάλους όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης είναι πιο εύκολο να αντιληφθούν τι σημαίνει δασοπονία.

Βοηθούν σε αυτό και οι δράσεις, στις οποίες συμμετέχουν, όπως αυτές που πραγματοποιούνται στο νομό μας.

Εξ ορισμού οι μαθητές και δάσκαλοι είναι πιο κοντά στη γνώση.

Καταλαβαίνουν πιο εύκολα ότι δασοπονώ σημαίνει για παράδειγμα φυτεύω ένα δέντρο έχοντας όμως πρώτα μελετήσει το πώς, το πού, και το πότε.

Δασοπονώ σημαίνει προγραμματίζω τις εργασίες μου στο δάσος, με βάση τη γνώση και όχι απλώς την πληροφόρηση.

Εμπρησμοί σε επτά κάδους απορριμμάτων στις Σέρρες

Πάντως το περιβάλλον δεν δείχνουν να το σέβονται και πολλοί στις Σέρρες αφού στο Δήμο Σερρών πραγματοποιήθηκαν εμπρησμοί σε επτά κάδους απορριμμάτων

Στο στόχαστρο βανδάλων βρέθηκαν τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου κάδοι απορριμμάτων σε Σκούταρι, Κουβούκλιο, Κουμαριά και Αδελφικό.

Άγνωστοι πυρπόλησαν και κατέστρεψαν συνολικά επτά κάδους αποκομιδής του δικτύου καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Σερρών και συγκεκριμένα δύο κάδους στο Σκούταρι, όπου υπήρξε και επέμβαση της Πυροσβεστικής, δύο κάδους στην Κουμαριά, δύο κάδους στο Αδελφικό και έναν κάδο στο Κουβούκλιο.

«Τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες και επικίνδυνες όχι μόνο για τη δημοτική περιουσία αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιου είδους αντικοινωνικές ενέργειες», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης.

Ήδη, η Διεύθυνση Καθαριότητας με συνεργεία της προχωρά σε άμεσο καθαρισμό και αντικατάσταση των κατεστραμμένων κάδων.

Παράλληλα, ο Δήμος Σερρών θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version