01/10/2023
27.1 C
Serres

22 οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Νομό Σερρών – Μετεξεταστέος ο Βλάχβεης

Είκοσι έξι ημέρες πριν τις κάλπες του Οκτωβρίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με φόντο ένα διαφορετικό προεκλογικό σκηνικό εξαιτίας των καταστροφικών γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα, οριστικοποιήθηκαν οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές στους επτά δήμους του Νομού Σερρών.

Μετά από την συνεδρίασή του, το Πρωτοδικείο Σερρών ανακήρυξε τους συνδυασμούς σε όλους τους δήμους του νομού μας, μετά από έλεγχο όλων των στοιχείων όπως είχαν υποβληθεί από τους υποψήφιους στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών.
Εκτός της προεκλογικής κούρσας τέθηκε μάλιστα ο συνδυασμός του κ. Μενέλαου Βλάχβεη στο Δήμο Ηράκλειας, καθώς δεν συμπλήρωνε την απαιτούμενη ποσόστωση.

6 γυναίκες και 16 άνδρες υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Νομό Σερρών

nomos serron 22 ipopsifioi dimarchoi vlahveis2 11zon
nomos serron 22 ipopsifioi dimarchoi vlahveis2 11zon

Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών που έγινε από το Πρωτοδικείο Σερρών αργά το μεσημέρι της Κυριακής εκτός της προεκλογικής κούρσας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου τέθηκε ο συνδυασμός του κ. Μενέλαου Βλάχβεη στο Δήμο Ηράκλειας, καθώς δεν συμπλήρωνε την απαιτούμενη ποσόστωση, ενώ υπάρχουν σε ορισμένους δήμους περιπτώσεις παραιτήσεων, που ωστόσο δεν επηρεάζουν την εγκυρότητα των συνδυασμών.

Συνεπώς οι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έχουν ως εξής:

PANAGIOTIS SPIROPOULOS

Δήμος Σερρών


Στο Δήμο Σερρών έχουν από τον νυν δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη ο οποίος θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία του, άλλοι δύο συνδυασμοί θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Οκτωβρίου.
Υποψήφιοι θα είναι ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης με την «Συμμαχία Σερραίων», η κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με το συνδυασμό «ΕΝΤΟΣ» και η Ελένη Τούσκα με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δήμος Αμφίπολης


Στο Δήμο Αμφίπολης, τέσσερις είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι καθώς το Πρωτοδικείο ανακήρυξε και τους τέσσερις συνδυασμούς που είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα στην πύλη του ΥΠΕΣ.

Συγκεκριμένα, την ψήφο των δημοτών θα διεκδικήσουν οι εξής συνδυασμοί:


Στέργιος Φραστανλής με το συνδυασμό «Ενότητα Αμφιπολιτών», Κωνσταντίνος Μελίτος με το συνδυασμό «Αμφιπολίτες Ενωμένοι», ο Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος με την «Δημιουργία Δήμου Αμφίπολης» και η κ. Άννα Άντζιου με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

frastanlis vlahveis 11zon
frastanlis vlahveis 11zon

Δήμος Βισαλτίας

Στο Δήμο Βισαλτίας τρεις θα είναι οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Οκτωβρίου, με τον νυν δήμαρχο Αθανάσιο Μασλαρινό να διεκδικεί για άλλη μια φορά την ανανέωση της θητείας του.

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο, οι συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στις εκλογές είναι οι εξής:

Ο κ. Αθανάσιος Μασλαρινός με το συνδυασμό «Ενωμένοι για τη Βισαλτία»
Η κ. Βάνα Πλιάκου με το συνδυασμό «Μαζί για τη Βισαλτία»
Κι ο Παναγιώτης Τσομετζίδης με την Λαϊκή Συσπείρωση


Δήμος Εμμανουήλ Παππά


Στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά εκτός από τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Νότα ο οποίος θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία του, άλλοι δύο συνδυασμοί θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο, οι τρεις υποψήφιοι είναι οι εξής:

Ο κ. Δημήτρης Νότας με το συνδυασμό «Μαζί συνεχίζουμε για το Δήμο μας», ο κ. Χρήστος Τσούκαλος με το συνδυασμό «Οι Πολίτες μπροστά» και ο Στέργιος Νικητόπουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δήμος Ηράκλειας


Στο Δήμο Ηράκλειας άλλαξε το σκηνικό μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, καθώς δεν ανακηρύχθηκε ο συνδυασμός του Μενέλαου Βλάχβεη.

Συγκεκριμένα, μετά από τον έλεγχο του Πρωτοδικείου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε την απαραίτητη ποσόστωση, ενω όπως μαθαίνουμε θα κατατεθεί ένσταση κατά της απόφασης και υπάρχει η αισιοδοξία οτι η απόφαση του Πρωτοδικείου θα ανατραπεί.

Πάντως σίγουροι για την συμμετοχή τους στις εκλογές είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Κουτσάκης με την «Νέα Πορεία» και ο πρώην δήμαρχος Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης με την «Δημιουργική Συναίνεση».

Μάλιστα ο Δήμος Ηράκλειας δεν έχει υποψήφιο από την Λαική Συσπείρωση.

grigoriadis apidopoulos 11zon
grigoriadis apidopoulos 11zon

Δήμος Νέας Ζίχνης

Στο Δήμο Νέας Ζίχνης μάχη αναμένεται μεταξύ των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, με τον νυν δήμαρχο κ. Μπόζη να επιδιώκει να ανανεώσει τη θητεία του για δεύτερη φορά.

Οι συνδυασμοί που ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο Σερρών είναι οι εξής
Ο κ. Παντελής Μπόζης με το συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας», ο κ. Παύλος Κομβολίδης με την «Συμμαχία Δημιουργικών Δυνάμεων» και η Ζωή Μπρούτζιου με την Λαϊκή Συσπείρωση.

sotiriadis chatzivasileiou 11zon
sotiriadis chatzivasileiou 11zon

Δήμος Σιντικής

Στο Δήμο Σιντικής τέσσερις είναι οι διεκδικητές με τον νυν δήμαρχο κ. Δομουχτσίδη να επιδιώκει να ανανεώσει τη θητεία του για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου στις κάλπες του Οκτωβρίου θα βρεθούν τα ψηφοδέλτια των εξής συνδυασμών:

Του κ .Φώτη Δομουχτσίδη με την «Νέα Εποχή», του κ. Γιώργου Τάτσιου με την «Νίκη Σιντικής», του κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδη με την «ΕΝΩΣΙ» και της κ. Μαρίας Ιωαννίδου με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Θανάσης Μασλαρινός: Εύχομαι σε όλους σας μία καλή σχολική χρονιά!

Μήνυμα Σπυρόπουλου, Χρυσάφη, Μαλλιαρά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Βράβευσε ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος τις Σερραίες πρωταθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης!

Δήμος Σερρών: Υπογράφηκε η σύμβαση για τα LED!

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Απόστολος Τζιτζικώστας: Για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας – Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Δήμος Σερρών – Δήμος Βισαλτίας – Δ.Ε.Ε.Π. ΣΕΡΡΩΝ: Συγκέντρωση βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Βασίλης Καρράς: Όλη η αλήθεια για την υγεία του – «Διακινούνται μακάβριες ειδήσεις»

Ο Βασίλης Καρράς δίνει τον δικό του αγώνα με την υγεία του, την ίδια στιγμή που ιστοσελίδες στο διαδίκτυο διακινούν fake news ότι έχει...

«Βοήθεια, σκότωσαν τον πατέρα μου» – Στυγερό έγκλημα με δράστη μεθυσμένο 74χρονο που...

Η δολοφονία εκτυλίχθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα τα ξημερώματα Σοκ προκαλεί το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε σήμερα ξημερώματα της Κυριακής στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής όπου 74χρονος...

Χάρης Βαρθακούρης: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση – «Ξεκουράζομαι και αναρρώνω»

O Χάρης Βαρθακούρης αποκάλυψε πως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση πριν από μερικές ημέρες με μια χιουμοριστική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο τραγουδιστής ενημέρωσε...

Ωρωπός: Στρατιωτικό όχημα από την άσκηση «Παρμενίων» παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη

Η 70χρονη επιχείρησε να περάσει κάθετα τον δρόμο και το αρματοφόρο την παρέσυρε. Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (1/10) στον Ωρωπό, όταν μία 70χρονη...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μπενφίκα – Πόρτο 1-0: Ο Ντι Μαρία πλήγωσε τους 10 “δράκους” στο πορτογαλικό ντέρμπι

Νικήτρια του πορτογαλικού ντέρμπι στο Ντα Λουζ ήταν η Μπενφικά με 1-0, με τον Άνχελ ντι Μαρία να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ των "αετών"...

Άγιος Εφραίμ – Νέα Μάκρη: Γυναίκα βαδίζει στα γόνατα από το δρόμο και ο γιος την εμψυχώνει

Πλήθη λαού στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην Νέα Μάκρη επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Εφραίμ Πλήθη λαού βρέθηκαν στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην...

Κένταλ Τζένερ: Το Twitter αντέδρασε με τον τρόπο που περπάτησε σε πασαρέλα – «Πώς θα κινούνταν μια πόρτα αν είχε πόδια»

Οι θαυμαστές του διάσημου μοντέλου δεν σχολίασαν θετικά την πρόσφατη εμφάνισή του σε επίδειξη μόδας Η Κένταλ Τζένερ περπάτησε την πασαρέλα φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα καλυμμένο με...

Συνέχισε να διαβάζεις