17/05/2024
21.5 C
Serres

Ο Κώστας Καραμανλής βάζει Τέλος στις καθυστερήσεις Στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα

Array

Μέτρα με στόχο την αποσυμφόρηση του τελωνειακού σταθμού του Προμαχώνα και την ταχύτερη διέλευση των αυτοκινήτων, αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Μεταφορών, μιας και στη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα παρατηρούνται καθυστερήσεις με τη διέλευση των αυτοκινήτων στο ελληνικό έδαφος, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Από το τέλος Ιουνίου για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών
Αλλάζει ο Προμαχώνας

Ο μεθοριακός σταθμός Προμαχώνα είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο αλλά, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο οι ώρες αιχμής είναι κυρίως το πρωί από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα που σχηματίζονται ουρές στη βουλγαρική πλευρά.
Ο κ. Σπυρόπουλος σε δηλώσεις επισήμανε πως είναι λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις όταν σε καθημερινή βάση διέρχονται περί τα 5.000 οχήματα (εκτός των λεωφορείων), και σε όλους τους επιβαίνοντες πρέπει να γίνει έλεγχος των υγειονομικών εγγράφων τους, ενώ σε κάποιους γίνονται και δειγματοληπτικά τεστ.

Σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας του Προμαχώνα εκείνο που αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες και με χρονικό ορίζοντα τα τέλη του μήνα, είναι η δημιουργία νέων διόδων για την είσοδο των αυτοκινήτων στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να γίνεται πιο γρήγορα ο απαιτούμενος έλεγχος των ταξιδιωτικών και υγειονομικών εγγράφων όλων των επιβατών.

Επίσης, αναμένεται να αυξηθεί και η αστυνομική δύναμη στον τελωνειακό σταθμό, κατά είκοσι τουλάχιστον άτομα, που θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο των αυτοκινήτων.

Ήδη, αυτές τις μέρες, έχουν μεταφερθεί στο τελωνείο οι οικίσκοι που θα στηθούν στις νέες διόδους, ενώ ξεκίνησαν και τα απαραίτητα έργα για τη λειτουργία των σταθμών εισόδου.

Όπως επισημαίνεται από τη μεριά των τελωνειακών αρχών πρόθεση των εμπλεκόμενων φορέων είναι οι νέοι δίοδοι να τεθούν σε λειτουργία περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, εφόσον πρωτίστως ολοκληρωθούν οι συνδέσεις όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων μετά και την απαραίτητη συνεργασία που επιβάλλεται να υπάρχει με τις Βουλγαρικές αρχές.

Άρχισε η κίνηση ενόψει Αγίου Πνεύματος
Ήδη από χθες το πρωί παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση των αυτοκινήτων και ήδη ξεκίνησαν να σχηματίζονται ουρές που εντός της ημέρας αναμένεται να μεγαλώσουν.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Άλλωστε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που είναι αργία και για τη γειτονική χώρα σε συνδυασμό με τους τουρίστες που εισέρχονται στην Ελλάδα για πολυήμερες διακοπές, αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των εισερχόμενων αυτοκινήτων.

Βουλγαρία – Ελλάδα κάθε Σαββατοκύριακο
Πλέον κάθε Σαββατοκύριακο εκατοντάδες Βούλγαροι που διατηρούν σπίτια στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στις τουριστικές – παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, διέρχονται από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα προκειμένου να επισκεφθούν τις οικογένειές τους που διαμένουν στις εξοχικές κατοικίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κάποιοι είναι αναγκασμένοι να καθυστερούν πάνω από δυο ώρες στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα λόγω του μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων.

Ωστόσο οι καθυστερήσεις αυτές είναι εν μέρει δικαιολογημένες όταν τόσο οι Βουλγαρικές αλλά κυρίως οι Ελληνικές αρχές πρέπει να εξετάσουν όλα τα υγειονομικά έγγραφα (PCR test και PLF) και όταν πρέπει να παραπέμψουν σε δειγματοληπτικό τεστ κάποιον ακόμα κι αν είχε κάνει εμβόλιο.

Με την ευχή να μειωθούν τόσο οι καθυστερήσεις αλλά και να γίνονται όλο και πιό σωστοί έλεγχοι όλοι οι Βούλγαροι, αλλά και οι Έλληνες που πηγαινοέρχονται στην Βουλγαρία ελπίζουν σε μια ρύθμιση που θα βοηθήσει τον τουρισμό και τις μεταφορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βουλγαρία


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πάολα: «Δεν θα πήγαινα ποτέ Eurovision .Ούτε βλέπω, έχει κάτι κιτς»

Με αφορμή την έναρξη των εμφανίσεων σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, η Πάολα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής OPEN Weekend. Η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια είπε...

Βρέθηκε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Στις 27 Μαΐου ενώνεται με το ιερό σκήνωμά του, που βρίσκεται στην ομώνυμη μονή στο Προκόπι της Ευβοίας Την έλευση του δεξιού χεριού του Οσίου...

Μαρία Σολωμού: Ό,τι πρόβλημα έχουν οι φίλοι του γιου μου έρχονται σε εμένα

Γουστάρουν να μιλάμε, ανέφερε στις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών Η Μαρία Σολωμού μίλησε για τη σχέση που έχει με τον γιο της και τους φίλους...

Συγκλονίζει η Καίτη Φίνου: Σάπισαν τα δόντια μου, έφυγαν τα νύχια και τα...

Η εξομολόγησή της για τα όσα πέρασε μετά τον κορονοϊό Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό μίλησε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συγκινεί η συγγραφέας Λένα Μαντά: Ο θάνατος της μητέρας της και το πρόβλημα υγείας του συζύγου της – «Είναι με φορητό μηχάνημα στο σπίτι»

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» βρέθηκε η Λένα Μαντά. Η συγγραφέας που είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα από το 2007, μίλησε για τις...

Καλομοίρα: «Έχω έτοιμο τραγούδι για την Eurovision αλλά δεν με θέλουν λόγω συμφερόντων, δεν θα παρακαλέσω»

«Στεναχωρήθηκα που δεν μου έγινε πρόταση για την Eurovision», αποκάλυψε η Καλομοίρα. Στην κάμερα του Open μίλησε η γνωστή τραγουδίστρια για το νέο της τραγούδι,...

Λαμία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από γεύματα σε σχολείο

Δεκάδες παιδιά εμφάνισαν βαριά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης ενώ κάποια πήγαν και στο Νοσοκομείο Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης...

Συνέχισε να διαβάζεις