21/05/2024
23.1 C
Serres

Κοφτό μακαρόνι με τυριά ογκρατέν – Η συνταγή που αξίζει μια θέση στο εορταστικό τραπέζι

Array

Όταν τα ζυμαρικά συναντούν το τυρί τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Οταν τα ζυμαρικά με τυρί μπαίνουν στον φούρνο τότε κανείς δεν λέει όχι σε ένα τέτοιο φαγητό!

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο με τυριά από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο που αξίζει μια θέση στο εορταστικό τραπέζι σου.

Ενα λαχταριστό και χορταστικό φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Το κοφτό μακαρόνι με τυριά ογκρατέν είναι για τους λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Αυτό το πιάτο είναι σίγουρη επιτυχία καθώς τα ζυμαρικά φούρνου είναι από τα πιο αγαπημένα και νόστιμα πιάτα που αγαπά όλη η οικογένεια.

Ετοίμασε αυτή την συνταγή και σίγουρα θα ακούσεις επιφωνήματα χαράς και ανυπομονησίας την ώρα που κόβεις το πρώτο κομμάτι και μεταφέρεις τα ζυμαρικά στο πιάτο!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο
100 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
50 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
Για τη σάλτσα

20 γρ. βούτυρο
90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
250 γρ. γάλα
20 γρ. αλεύρι
375 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
75 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Φέρνουμε σε βρασμό, και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και αναμειγνύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν.


Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.

Οταν γίνουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω τα δύο είδη τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια ωραία και χρυσαφένια κρούστα.

Δείτε επίσης

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

35 πράγματα για τα οποία θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο καθώς...

Μετά από χρόνια και όσο μεγαλώνεις, το μόνο πράγμα που δεν θα πρέπει να κάνεις είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ξεκίνα...

Από πότε είχαμε καλοριφέρ; Από το 7000 π.Χ. στην Κρήτη και στην Κύπρο!

Από το 7000 π.Χ. έκτιζαν κυλινδρικά σπίτια με επίπεδες ή θολωτές στέγες, στις κορφές των οποίων υπήρχε άνοιγμα. Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα,...

Το σκυλάκι στην μέση είναι τυφλό και τα δύο μικρότερα αδελφάκια είναι αχώριστοι οδηγοί του!

Για τους ανθρώπους που πλήττονται από τύφλωση, ένας σκύλος-οδηγός μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη πηγή στήριξης. Αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πολύ καλοί στο να κάνουν...

Tα πιο τρομακτικά πλάσματα του βυθού

Δείτε μια λίστα με 25 από τα πιο παράξενα και τρομακτικά πλάσματα του πλανήτη μας, τα οποία ζουν στα βάθη των θαλασσών. Δρακόψαρο Κροσσωτός καρχαρίας Καλαμάρι βαμπίρ Μεγάλη...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συγκλονίζει η Καίτη Φίνου: Σάπισαν τα δόντια μου, έφυγαν τα νύχια και τα μαλλιά μου

Η εξομολόγησή της για τα όσα πέρασε μετά τον κορονοϊό Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό μίλησε...

11 μυστικά που η βιομηχανία της μόδας δεν θέλει να γνωρίζετε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι διασημότητες φαίνονται πάντα τόσο υπέροχες και τόσο νεότερες από την ηλικία τους; Σίγουρα, έχουν μια ολόκληρη στρατιά ειδικών που...

Κατερίνα Γιατζόγλου: «Δεν μου αρέσει καθόλου το μπρόκολο»

Οι διατροφικές της συνήθειες και το μυστικό στη διατροφή της "Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα σακουλάκι αμύγδαλα, όπως και στο αυτοκίνητο και στις τσέπες...

Συνέχισε να διαβάζεις