19/05/2024
16.5 C
Serres

Η εξομολόγηση ενός θαύματος: «Να έρχεστε στον τάφο μου να λέτε τον πόνο σας, εγώ θα σας ακούω και θα σας βοηθώ»

Array

«Να έρχεστε στον τάφο μου να λέτε τον πόνο σας, εγώ θα σας ακούω και θα σας βοηθώ»

Ακολουθεί παρακάτω εξομολόγηση θαύματος με τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη:

Το 1966 ο Κωνσταντίνος Χουτουριάδης από την Περιχώρα Δράμας, κάτοικος Αθηνών, επισκέφθηκε μαζί με τέσσερις γυναίκες το μοναστήρι του Οσίου.

Αφού παρακολούθησαν τον εσπερινό, που τέλεσε ο ιερομόναχος Αβέρκιος, πήγαν να ξεκουρασθούν στα δωμάτια του ξενώνα. Μετά τα μεσάνυχτα σηκώθηκαν και πήγαν στο εκκλησάκι του Οσίου κι έψαλαν την παράκληση. Κατόπιν, πήγαν να προσκυνήσουν στον τάφο του.

«Να έρχεστε στον τάφο μου να λέτε τον πόνο σας, εγώ θα σας ακούω και θα σας βοηθώ»

Την ώρα εκείνη έβγαινε μία φωτιά από τον τάφο. Την άγγιζες και δεν καιγόσουν! Το θαυμαστό αυτό γεγονός το είδαν όλοι και τους κατασυγκίνησε. Μία από τις γυναίκες, γονατισμένη στον τάφο, παρακαλούσε:

Η συνέχεια της εξομολόγησης με τον άγιο Γεώργιο Καρσλιδη:

“«Πάτερ Γεώργιε, δείξε μου ένα θαύμα».

Ο Κωνσταντίνος στεκόταν εκεί και την κοίταζε, ενώ μονολόγησε: «Παναγία μου, όλες οι γυναίκες είναι ανόητες!».

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Αμέσως αισθάνθηκε έναν αέρα, καθώς λέει, να περνάει πάνω απ’ το κεφάλι του κι έχασε την φωνή του. Δεν μπορούσε καθόλου να μιλήσει. Όταν τον ρώτησαν τι είχε πάθει, δεν ήθελε να τις τρομάξει κι έκανε πως δεν καταλαβαίνει. Έβλεπε τον όσιο Γέροντα Γεώργιο και πήγε προς το μέρος του να τον ψηλαφήσει.

Ο Όσιος όμως απομακρύνθηκε αργά-αργά και πήγε προς το κελλί του. Το άνοιξε και μπήκε μέσα. Ο ήχος του κλειδιού του έχει μείνει έντονα μέσα του. Κατόπιν, πήγαν στον ξενώνα για ανάπαυση. Οι γυναίκες είχαν στενοχωρηθεί μαζί του, που δεν τις μιλούσε και νόμιζαν πως ασθένησε.

Τότε, πήρε χαρτί και μολύβι και τους έγραψε τα σχετικά.. Το πρωί ο π. Αβέρκιος του μίλησε και εκείνος απάντησε καθαρά. Κατόπιν, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια διηγήθηκε πως ακριβώς είδε τη νύχτα τον Όσιο Γέροντα Γεώργιο.

Βγήκε από τον τάφο του ντυμένος με τα άμφιά του, κρατώντας και την πατερίτσα του. Τα άμφιά του είχαν χρώμα βαθυκόκκινο και χρυσαφί.


Αν και ήταν νύχτα, ξεχώριζε καθαρά τα χρώματα, γιατί από τον Όσιο ακτινοβολούσε ένα υπερκόσμιο φως! Ας σημειωθεί. ότι ο άνθρωπος αυτός δεν τον είχε δει εν ζωή.

«Είμαι εδώ κοντά σου!», Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης

Τη θαυμαστή εμπειρία, όπως διηγείται, την έζησε πριν πολλά χρόνια στον τάφο του αγιασμένου Γέροντα. Μέσα του όμως παραμένει πάντοτε ζωντανή…

Πριν κοιμηθεί ο Γέροντας, είχε πει στα πνευματικά του τέκνα:

«Να έρχεσθε στον τάφο μου, να λέτε τον πόνο σας, κι εγώ θα σας ακούω και θα σας βοηθώ».

Ο Χρήστος Λαλασίδης διηγείται: «Το 1975, όταν γύρισα από τη Γερμανία, ήρθα κάποια μέρα ν’ ανάψω κερί στον τάφο του και να προσκυνήσω. Δε θυμάμαι αν πρόλαβα ν’ ανάψω το κερί ή όχι.


Εκείνο που θυμάμαι και που με συγκλόνισε ήταν ότι, ενώ στεκόμουν, ένοιωσα ξαφνικά κάτω απ’ τα πόδια μου το έδαφος να δονείται κι εγώ να κουνιέμαι δυνατά.

Αυτό κράτησε περίπου ένα λεπτό. Δε φοβήθηκα. Μόνο πίστεψα ότι ήταν η παρουσία του Αγίου, που μου έλεγε: «Είμαι εδώ κοντά σου!».

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα...

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Ποιο σημείο του σώματος πλένεις πρώτο; Μάθε τι δείχνει για την προσωπικότητά σου!

Έφτασε η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας! Μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας και κούρασης το σώμα έχει βιώσει την εξάντληση στο πετσί του κι ένα ντους...

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες και μετά τρώνε …κέρατο!!

Οι κάλτσες την ώρα του $εξ, η ρουτίνα και η βιασύνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να απατούν, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο Σερρών το ΚΚΕ-Όχι στους τηλεοπτικούς τσαμπουκάδες

Το «διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και το νέο ήθος» της νέας δημοτικής αρχής, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά! Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας (που συμπτωματικά...

Συγκινεί η συγγραφέας Λένα Μαντά: Ο θάνατος της μητέρας της και το πρόβλημα υγείας του συζύγου της – «Είναι με φορητό μηχάνημα στο σπίτι»

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» βρέθηκε η Λένα Μαντά. Η συγγραφέας που είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα από το 2007, μίλησε για τις...

ΔΕΥΑΣ: Κόντρα Κατιρτζόγλου – Μητλιάγκα για τις προσλήψεις νομικών

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες για την πρόσληψη του δικηγόρου Γιάννη Γιάντσιου στη ΔΕΥΑΣ και σήμερα παραθέτουμε και τα ...πρακτικά! «…Η Πρόεδρος της Επιχείρησης και Δήμαρχος...

Συνέχισε να διαβάζεις