21/05/2024
18.1 C
Serres

Σουσαμένια σουβλάκια κοτόπουλου

Array

Υλικά

Τεμάχια: 4-6

  •  1 κιλό φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 2 – 3 εκ.
  •  100 ml κονιάκ
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  •  1 σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένη
  •  1 κουτ. σούπας μέλι
  •  1 κουτ. σούπας κοφτή μουστάρδα της αρεσκείας μας
  •  2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  •  ξύλινα σουβλάκια (τα βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ – πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τα μουλιάζουμε σε νερό για να μην καούν στο ψήσιμο)

Για την κρούστα σουσαμιού

  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 – 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  •  2 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή (σε μπαχαράδικα και κάποια μπακάλικα), σε σκόνη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τα σουσαμένια σουβλάκια κοτόπουλου, βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα το κονιάκ για περίπου 2 λεπτά (υπολογίζοντας από τη στιγμή που θα πάρει βράση).
  2. Προσθέτουμε στο σκεύος το μέλι, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  4. Χτυπάμε στο μούλτι το κονιάκ με το μέλι, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και τη μουστάρδα, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  5. Κρατάμε τη μισή ποσότητα σε βαζάκι στο ψυγείο και με την υπόλοιπη περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά τα κομμάτια.
  6. Προσθέτουμε και το σκόρδο, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 12 ώρες.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Κρούστα σουσαμιού

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στα σουβλάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα, τα βάζουμε μέσα και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα κρούστας.
  4. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Ψήσιμο

  1. Τα ψήνουμε για 12 – 16 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  2. Ελέγχουμε αν έχουν γίνει και στο εσωτερικό, δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζέ σημείο.

Σερβίρισμα

  1. Τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο, καθώς και με τηγανητές πατάτες, αραβικές πίτες και πράσινη σαλάτα.

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

First Dates: «Ρωσίδες, Ουκρανέζες, Λιθουανές. Δεν άφησα φυλή που δεν έχω πάει» –...

Μετά από μια περιπετειώδης ζωή ο 64χρονος Ζήσης από την Κοζάνη πήγε στο First Dates για να συναντήσει τον έρωτα της ζωής του, έχοντας πάει...

21 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

Το Νοέμβριο του 2001 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Μαϊου ως «Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο...

Δημήτρης Λάλος – Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Ζευγάρι και στη ζωή

Σύμφωνα με την Espresso ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι μαζί και στη ζωή! Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό...

Ιωάννα Μαλέσκου: «Όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, κάποιες γυναίκες του χώρου έκαναν ανήθικα...

Την Ιωάννα Μαλέσκου υποδέχθηκε στο πλατό του The 2Night Show ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η παρουσιάστρια του ΟΡΕΝ μίλησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (20/5) για...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τι σημαίνει ένα «Γ» ζωγραφισμένο στο κουδούνι σας

Όχι δεν πρόκειται για σημάδι επίδοξων ληστών Παρατηρήσατε ότι κάποιος έχει σημειώσει το γράμμα Γ, δίπλα στο όνομά σας, στο θυροτηλέφωνο της πολυκατοικίας σας; Ήρθε...

Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι την Πρωτομαγιά;

Στις μέρες μας έχουμε καθιερώσει στεφάνια από λουλούδια του αγρού ή των κήπων, τα οποία τοποθετούμε για μερικές μέρες στην κύρια είσοδο των σπιτιών...

Πέθανε η γηραιότερη Ελληνίδα σε ηλικία 119 ετών, 4 μήνες μετά το χειρουργείο

Τον Ιανουάριο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση για το ισχίο της και είχε κριθεί επιτυχής Πέθανε το βράδυ της Τρίτης στα 119 της χρόνια η Ελένη...

Συνέχισε να διαβάζεις