18/05/2024
25.8 C
Serres

Ομόφωνα από το Δημ. Συμβούλιο Αμφίπολης: Όχι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων

Array

Ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφίπολης: Όχι άλλη καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους αγροτοκτηνοτρόφους της Αμφίπολης!

Στο Δημ Συμβούλιο του Δήμου Αμφίπολης τις 23 Νοεμβρίου 2022, κατατέθηκαν 2 Ψηφίσματα από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και μάλιστα ψηφίστηκαν ομόφωνα και θα αποσταλούν στα αντίστοιχα Υπουργεία.


Το μεν πρώτο στο Αγροτικής Ανάπτυξης και το δεύτερο στο Υγείας, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως και στα Κόμματα και τους Βουλευτές.


Το πρώτο αναφέρετε στην καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους αγροτοκτηνοτρόφους των περιοχών Αμφίπολης που επλήγησαν στις 25 Ιουνίου.

 
Με τους αγροτοκτηνοτρόφους να είναι σε απόγνωση και στο χείλος της καταστροφής από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης, πέντε σχεδόν μήνες μετά, να μεριμνήσει και να αποζημιώσει όλους τους πληγέντες από την έντονη βροχόπτωση – χαλαζόπτωση στις 25 Ιούνη στις περιοχές του Δήμου Αμφίπολης.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1


Σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός καλπάζει, ενώ τα εισοδήματα φθίνουν, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος παραγωγής, τα αγροεφόδια, το αγροτικό πετρέλαιο, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα χρέη σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ πνίγουν τα αγροτικά νοικοκυριά, που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες διατροφής, θέρμανσης, και υγειονομικής περίθαλψης.


Σημειώνουμε πως ο ΕΛΓΑ πραγματοποίησε αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές και στις 30 Σεπτ. ψηφίστηκε τροπολογία- ρύθμιση του ΥΠΑΑΤ μόνο για την προκαταβολή αποζημίωσης στους βαμβακοπαραγωγούς.


Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει αποζημιώσεις ή προκαταβολές αποζημιώσεων σε κανέναν από τους πληγέντες.


Όσο για τις υπόλοιπες καλλιέργειες (αμυγδαλιές, αμπέλια, τριφύλια, ηλιόσποροι, σιτηρά, μποστάνια, οπωροκηπευτικά κλπ), έχουν να περιμένουν ακόμη οι αγρότες.


Για αυτό λοιπόν ζητούν να επισπευθούν οι αποζημιώσεις από όλες τις καλλιέργειες που εκτιμήθηκαν από τον ΕΛΓΑ, να δοθούν δωρεάν δενδρύλλια αμυγδαλιάς, έρριζα εμβολιασμένα ή μοσχεύματα αμπελιών προς φύτευση, να αποζημιωθούν – επιδοτηθούν όλοι οι αγρότες για το εισόδημα που έχασαν και συνεχίζουν να χάνουν με βάση την ποσότητα αμυγδάλων, σταφυλιών, κρασιού και τσίπουρου που παράγει το κάθε χωράφι για όλα τα χρόνια ώσπου να μπει σε πλήρη καρποφορία.

Να αποζημιωθούν όλα τα αγροτεμάχια ανεξάρτητα από την ποικιλία σταφυλιών που καλλιεργούνταν πριν την καταστροφή.


Να διευκολυνθούν οι παραγωγοί για τις αρδεύσεις και όλα τα αναγκαία για την αποδοτική καλλιέργειά τους.


Να κηρυχθεί αναδασωτέα και να ξεκινήσει άμεσα η αναδάσωση στην περιοχή με τα πεύκα της Παλαιοκώμης που στην κυριολεξία καταστράφηκαν ολοσχερώς.



Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από τον αέρα και το χαλάζι σε κατοικίες, βοηθητικούς χώρους, κτήματα και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στις Ευρωεκλογές του 20241.168 υποψήφιοι για 21 έδρες

Στους 1.168 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έλαβαν το χρίσμα του υποψήφιου ευρωβουλευτή και διεκδικούν στις 9 Ιουνίου τη λαϊκή ψήφο, η οποία μπορεί...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Αισιόδοξες προοπτικές για τον τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία

Στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή, την Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη...

Το Σάββατο 18 Μαΐου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου- Πορεία Μνήμης...

Ο Δήμος Σερρών με αφορμή την επέτειο της 19ης Μαΐου 1919, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας διοργανώνει την «ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ», το Σάββατο...

Το πώς κινεί το κεφάλι της μια γυναίκα δείχνει αν είναι ψυχοπαθής

Μια απλή κίνηση ή έλλειψη κίνησης του κεφαλιού θα μπορούσε να είναι σημάδι ψυχοπάθειας σε μια γυναίκα. Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές στο Τμήμα Ψυχολογίας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σιντικής: Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις «1941 – Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ»

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο Οχυρό Ρούπελ κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις «1941 - Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» για τα 83 χρόνια από την...

Πάνος Μιχαλόπουλος: «Δεν ασχολούμαι καθόλου με όσα συμβαίνουν εκεί έξω. Ζω σε έναν άλλο κόσμο πολύ πιο ήρεμο»

Πάνος Μιχαλόπουλος: «Δεν ασχολούμαι καθόλου με όσα συμβαίνουν εκεί έξω. Ζω σε έναν άλλο κόσμο πολύ πιο ήρεμο» Ο Πάνος Μιχαλόπουλος πριν από 14 χρόνια και συγκεκριμένα...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία στις Σέρρες-Εξαιρετικές οι προσπάθειες αθλητών και αθλητριών

Εξαιρετικές ήταν προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο έλαβε χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής»,...

Συνέχισε να διαβάζεις