Αγαπάμε το less waste στην κουζίνα, γι’αυτό σήμερα μαθαίνουμε συνταγές με χθεσινό ψωμί που περιλαμβάνουν – τι άλλο; -, μπρουσκέτες!
Κι όμως, μία φετούλα ψωμί ψημένη στη σχάρα, περασμένη από τριμμένο σκόρδο και στολισμένη με λίγες σταγόνες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου μπορεί να είναι η καλύτερη βάση για ένα εξαιρετικό ορεκτικό ή για μια λαχταριστή πιατέλα με μεζεδάκια.
Σίγουρα ένα από τα απλούστερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα σου, η μπρουσκέτα υπάρχει για να ανοίγει την όρεξη και να δοξάζει την part time μαγείρισσα. Η βάση της απλή, φρυγανίζουμε το χθεσινό ψωμί μας στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγανάκι και έχουμε τη βάση μας.
Με μοτσαρέλα και ντοματίνια
Συνταγή για μια αφράτη και νόστιμη focaccia!
Kόβεις στη μέση 12 ντοματίνια και 12 μοτσαρελάκια (μποκοντσίνι). Τα αλατίζεις και τα ανακατεύεις με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά μπαλσάμικο και 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό. Τα μοιράζεις στις μπρουσκέτες και γαρνίρεις αν θέλεις με ψιλοκομμένη ρόκα.
Με φέτα και πατέ ελιάς
Ανακατεύεις 4 κουταλιές της σούπας πολτό μαύρης ελιάς με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 πρέζα ρίγανη και αλείφεις με το μείγμα αυτό τις μπρουσκέτες. Σκεπάζεις το πατέ με ψιλοκομμένη ρόκα και 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα και ραντίζετε τις μπρουσκέτες με ελαιόλαδο.
Με μανιτάρια και παρμεζάνα
Κόβεις σε λεπτές φέτες 10 φρέσκα μανιτάρια και τα σοτάρεις σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά με 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα αλατίζεις, ρίχνεις μία πρέζα πικάντικη πάπρικα και χυμό από μισό λεμόνι. Τα μοιράζεις στις μπρουσκέτες και ρίχνεις επάνω φλούδες παρμεζάνας.
Συνταγές με χθεσινό ψωμί: Δοκίμασε μπρουσκέτες με λιαστές ντομάτες και βασιλικό
Στραγγίζεις από το λάδι τους 6 λιαστές ντομάτες και βγάζεις το κουκούτσι από 10 ελιές Καλαμών. Τα χτυπάς στο πολυμίξερ με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο και 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό. Απλώνεις τον πολτό στις μπρουσκέτες και έτοιμοι!
Συνταγή για μια αφράτη και νόστιμη focaccia!