18/05/2024
13.7 C
Serres

Καβάλα: Καταδίκη γονέων που αντέδρασαν στην ομοφυλοφιλική ταυτότητα του ανήλικου παιδιού τους

Array

Ποια ποινή επιβλήθηκε στους γονείς ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο τους κατήγγειλε στις αρχές μετά τις έντονες αντιδράσεις τους στην ανακοίνωσή του ότι έχει ομοφυλοφιλική ταυτότητα.

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή από δικαστήριο της Καβάλας οι γονείς ανήλικου παιδιού.

Η ποινική διαδικασία προκλήθηκε σε βάρος τους μετά από καταγγελία του παιδιού τους.

Οι δύο γονείς κατηγορούνταν για απλή σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου και απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Όλα αυτά φέρονται να έγιναν στην οικία της οικογένειας τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με το proininews.gr.

Ο λόγος αυτής της επεισοδιακής σχέσης είναι ο εξής όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της δίκης: Το ανήλικο παιδί της οικογένειας δήλωσε και συνεχίζει να δηλώνει ξεκάθαρα στους γονείς του ότι έχει ομοφυλοφιλική ταυότητα.

Με αυτήν την αφορμή υπήρξαν εντάσεις στην οικογένεια με αποτέλεσμα το παιδί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Όπως φάνηκε το παιδί είχε απευθυνθεί από καιρό στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία, ζητώντας προστασία.


Από τις πρώτες καταγγελίες του και μετά αποφασίστηκε άπαντες να επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα ψυχολόγο. Είναι κάτι που συνεχίζεται.

Επειδή όπως φαίνεται οι εντάσεις συνεχίζονταν, υπήρξε και η ποινική διαδικασία. Προηγήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία.

Το δικαστήριο κάλεσε εκτάκτως σε κατάθεση το ανήλικο παιδί, το οποίο παρακολουθούσε τη δίκη. Η κατάθεση του παιδιού έγινε μετά την απολογία των γονέων του.

Το παιδί μεταξύ άλλων κατέθεσε: «Ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται. Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δεν θέλω να τιμωρηθούν».

Ωστόσο επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα περιστατικά της δικογραφίας. Στην απολογία της η μητέρα ζήτησε συγγνώμη από το παιδί της. Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε…».

Η Εισαγγελική πρόταση ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από πρόκληση σωματικής βλάβης σε απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης.


Τελικά για αυτήν την κατηγορία και οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Ζητήθηκε η ενοχή τους για την απειλή, πρόταση που δέχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και στον πατέρα και στην μητέρα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συμβούλεψε τους γονείς να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους με το παιδί τους, να λύνουν τα προβλήματα με διάλογο.

Κούγιας στη δίκη για τη δολοφονία Καμπανού: «Ο Άλκης δεν είναι εδώ για να μας πει τι ένιωσε μετά την πρώτη μαχαιριά, ροπαλιά, δρεπανιά»

Πηγή:news247

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κώστας Καραμανλής: Πράξη η αντικατάσταση αντλιοστασίων άρδευσης στο ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού!

Ένα αίτημα ετών σήμερα γίνεται πράξη, με την παράδοση προς χρήση του σύγχρονου συστήματος που αναβαθμίζει αποφασιστικά το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ...

Ένα αλλιώτικο ψωμί με ρύζι

Μια από τις πολύτιμες συνταγές της Εύης Βουτσινά είναι αυτό το ιδιαίτερο ψωμί που περιέχει και μια δόση αρωματικό ρύζι μπασμάτι στη ζύμη του. 20'...

Ρένος Χαραλαμπίδης: Μετάνιωσα που δεν έπαιξα στο Κωνσταντίνου και Ελένης

«Ήταν ωραία κωμωδία και η απόλυτα διαχρονική κωμωδία», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης Για όλους και για όλα μίλησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»...

Λάκης Γαβαλάς: Μοναχός τον ρώτησε αν είναι άντρας ή γυναίκα – «Είσαι ηλίθιος»...

Ο Γιώργος Τσαλίκης ήταν μάρτυρας στο περιστατικό και ανέβασε σχετικό βίντεο Σε δύσκολη θέση έφεραν τον Λάκη Γαβαλά, κάποιοι μοναχοί που τον συνάντησαν στο αεροδρόμιο,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ρένος Χαραλαμπίδης: Όταν ήμουν μικρός, ήθελα να μάθω μπαλέτο – Κλαίω όταν βλέπω το Μπίλι Έλλιοτ

"Εμένα μου άρεσε το μπαλέτο, αλλά ένιωσα ότι ο μπαμπάς μου ζορίστηκε και λέω "ρε μπαμπά όχι, άσε. Πάμε να φύγουμε"" περιέγραψε ο Ρένος...

Στις Σέρρες ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης

Σήμερα η περιοδεία του Ευρωβουλευτού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη  στις Σέρρες. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Σερρών ανακοινώνει το πρόγραμμα της ημερήσιας...

Τζούλια Φοξ: Δήλωσε πως δεν έχει κάνει σεξ εδώ και 2,5 χρόνια – Ποτέ δεν ήταν καλύτερα, λέει

Η ηθοποιός έχει αναφέρει στο παρελθόν, πως δεν είναι μεγάλη λάτρης του συγκεκριμένου «σπορ» Η Τζούλια Φοξ αποκάλυψε πως δεν έχει βρεθεί ερωτικά με άντρα...

Συνέχισε να διαβάζεις