20/05/2024
17.6 C
Serres

Λευχαιμία: Τα 8 συμπτώματα της αιτίας θανάτου του Μπερλουσκόνι

Array

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα, σε ηλικία 86 ετών, έπασχε από λευχαιμία, ενώ πρόσφατα εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η λευχαιμία είναι συχνά δύσκολο να διαγνωστεί, επειδή τα συμπτώματά της είναι μη ειδικά και αφορούν και άλλες ασθένειες.

Δείτε παρακάτω οκτώ χαρακτηριστικά συμπτώματα του αιματολογικού καρκίνου:

Αίσθημα κόπωσης / ζάλη


Το να αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι και ζαλισμένοι είναι ένα ενδεικτικό σημάδι της λευχαιμίας, σύμφωνα με το Blood Cancer UK.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η ασθένεια, η οποία επηρεάζει τα αιμοσφαίρια, μπορεί να προκαλέσει αναιμία εμποδίζοντας το σώμα σας να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Αυτό προκαλεί κούραση και αδιαθεσία, συμπτώματα που μπορεί εσφαλμένα να αποδοθούν σε γρίπη.

Μπορεί επίσης να φαίνεστε χλωμοί.


Ακριβώς όπως συμβαίνει όμως με τα περισσότερα συμπτώματα του καρκίνου, πολλές άλλες παθήσεις μπορεί να ευθύνονται για τα ίδια σημάδια.

Επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις


Ο συχνός βήχας και τα κρυολογήματα με ασυνήθιστα μεγάλη διάρκεια που υποχωρούν δύσκολα, μπορεί να είναι ένα σημάδι για να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Όπως επηρεάζει τον τρόπο δημιουργίας ερυθρών αιμοσφαιρίων, έτσι μπορεί να σταματήσει το σώμα σας να παράγει λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

Λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια συνεπάγονται αυξημένο αίσθημα κόπωσης, αλλά και δημιουργία στοματικών ελκών και πονόλαιμου, σύμφωνα με το NHS.


Μώλωπες


Οι μώλωπες χωρίς προφανή αιτία είναι ένα ακόμη πιθανό σύμπτωμα της νόσου.

Η ασυνήθιστη αιμορραγία ή τα δερματικά εξανθήματα, είναι αποτέλεσμα χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Τα αιμοπετάλια βοηθούν στην πήξη του αίματος για να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν την αιμορραγία και να βοηθήσουν στην επούλωση των πληγών. Τα χαμηλά τους επίπεδα, έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ασυνήθιστοι μώλωπες.

Τα αιμοπετάλια δημιουργούνται στον μυελό των οστών.

Ούλα που ματώνουν


Ακριβώς όπως συμβαίνει με τους μώλωπες, ο χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ασυνήθιστη αιμορραγία.

Για παράδειγμα, η αιμορραγία των ούλων όταν πλένετε τα δόντια σας, μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι της νόσου.

Άλλες ασυνήθιστες ή συχνές αιμορραγίες, όπως ρινορραγίες ή βαριές περίοδοι στις γυναίκες, μπορεί επίσης να είναι προειδοποιητικά σημάδια.

Πυρετός


Τα χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια αυξάνουν τις πιθανότητες λοιμώξεων. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις αποτελούν ένα ακόμη πιθανό σύμπτωμα και μπορεί να οφείλονται στον ασυνήθιστα υψηλό πυρετό, ο οποίος είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του οργανισμού να παλέψει με τον καρκίνο.

Πρησμένοι λεμφαδένες


Η διόγκωση των αδένων στο λαιμό, τη μασχάλη ή τη βουβωνική χώρα, είναι προειδοποιητικό σημάδι πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας.

Οι λεμφαδένες μπορεί να πονάνε όταν τους αγγίζετε.

Οι λεμφαδένες παίζουν ζωτικό ρόλο στην ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις και διογκώνονται ως αποτέλεσμα ιογενούς ή βακτηριακής λοίμωξης.

Αν και η διόγκωση των λεμφαδένων σπάνια προκαλείται από καρκίνο, εάν παρατηρήσετε ότι είναι διογκωμένοι χωρίς να υπάρχει λοίμωξη, συμβουλευτείτε γιατρό.

Πόνος στις αρθρώσεις


Η λευχαιμία μπορεί να προκαλέσει τη λεγόμενη λευχαιμική αρθροπάθεια, η οποία έχει ως χαρακτηριστικό σύμπτωμα τον διαπεραστικό πόνο στις αρθρώσεις και τα οστά.

Ο πόνος μπορεί να χειροτερεύει σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και γίνεται πιο έντονα αισθητός στα αντιβράχια (ωλένη και κερκίδα), τα πόδια και τα πλευρά.

Συχνά προκαλείται από τα υπερβολικά λευκά αιμοσφαίρια που συγκεντρώνονται στα οστά, τις αρθρώσεις ή τους λεμφαδένες και οδηγούν σε πόνο και πρήξιμο.

Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται πόνο χαμηλά στην αριστερή πλευρά, ο οποίος μπορεί να προκληθεί από διόγκωση του σπλήνα ή του ήπατος.

Πονοκέφαλοι


Οι συχνοί πονοκέφαλοι και οι διαταραχές της όρασης μπορεί να συνδέονται με όγκο στον εγκέφαλο. Αποτελούν όμως και σύμπτωμα λευχαιμίας.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο πολύ υψηλός αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων μπορεί να φράξει τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, προκαλώντας πονοκεφάλους.

Τα πολλά λευκά αιμοσφαίρια μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στα μάτια, αλλά αυτό το σύμπτωμα είναι σπάνιο, λένε οι ειδικοί.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ημέρα εθνικού πένθους στην Ιταλία η Τετάρτη που θα γίνει η κηδεία

Πηγή:onmed

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

7 λόγοι που το το σeξ είναι καλύτερο μετά τα 50

Επτά λόγοι για αυτό… Μπορείτε να έχετε τη μέγιστη σεξουαλική απόδοση στην ζωή σας, μετά την ηλικία των 50 ετών. Παρακάτω περιγράφονται οι επτά λόγοι, μετά...

Μακρύ μαλλί μπούκλα, άβαφη και συνεσταλμένη: H Μαρίνα Σάττι στα 19 της δεν...

H Mαρίνα Σάττι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Ζάρι», έχει μία μακρά πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού από νεαρή...

Ρίξτε Αυτά τα 8 Συστατικά στη Θέση Φύτευσης Και θα Μεγαλώσετε τις Πιο...

Για να έχετε τις καλύτερες ντομάτες σε γεύση και σε μέγεθος και για να εξασφαλίσετε μεγάλη παραγωγή θα πρέπει πριν φυτέψετε να ρίξετε κάποια...

Όλοι στο πλευρό του: Κύμα αλληλεγγύης στον Λάκη Γαβαλά μετά την ερώτηση από...

Ένα κύμα συμπαράστασης έχει δημιουργήθει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την σεξιστική συμπεριφορά που δέχτηκε ο σχεδιαστής. Ο Λάκης Γαβαλάς δεν μάσησε ως συνήθως όταν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αρης – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωτάθλημα όνειρο μέσα στο «Κλ. Βικελίδης»!

Στο μεγαλύτερο θρίλερ της σεζόν, ο ΠΑΟΚ έστησε... λάβαρο τίτλου μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» νίκησε 2-1 τον Αρη και πήρε ένα μάγκικο πρωτάθλημα, το...

Κρήτη: 25χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης

Περιέγραψε στους περαστικούς όσα συνέβησαν Ένας 25χρονος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του με δυο κουτιά παυσίπονα χθες (14/05) στη Κρήτη. Σύμφωνα με το cretalive.gr,...

Ιωάννης Καραβασίλης: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης στην Κύπρο»

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Λευκωσία), η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο 10ο...

Συνέχισε να διαβάζεις