19/05/2024
18.7 C
Serres

«Ενας φρικτός θάνατος»: Μαθεύτηκε η αιτία που σκότωσε τους 5 επιβάτες του μοιραίου υποβρύχιου

Array

Κοντά στο κουφάρι του Τιτανικού βρέθηκαν τα συντρίμμια του χαμένου υποβρυχίου Titan, γράφοντας τον τραγικό επίλογο των ερευνών για τους πέντε αγνοούμενους επιβάτες.

Η αιτία που σκότωσε τους 5 επιβάτες ήταν το βάρος του ωκεανού που συνέθλιψε το μοιραίο υποβρύχιο που σύμφωνα με τους ειδικούς είχε κάποιο ρήγμα που στην συνέχεια αυτό οδήγησε σε καταστροφή έκρηξη. 

Ένα τηλεχειριζόμενο όχημα του καναδικού Horizon Arctic ήταν αυτό ανακάλυψε την ουρά του υποβρυχίου περίπου 1.600 πόδια (487 μέτρα) από την πλώρη του Τιτανικού στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ερωτηθείς εάν το μοιραίο υποβρύχιο θα μπορούσε να είχε συγκρουστεί με τον Τιτανικό, ο Carl Hartsville του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole δήλωσε ότι τα κομμάτια του υποβρυχίου βρέθηκαν σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν συντρίμμια του Τιτανικού.

«Εκεί είναι ένας λείος πυθμένας. Από όσο γνωρίζω και οτιδήποτε έχω δει, δεν υπάρχουν συντρίμμια του Τιτανικού σε αυτήν την περιοχή. Τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan βρίσκονται «200+ μέτρα» από την πλώρη του ναυαγίου του Τιτανικού», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Βρέθηκαν πέντε διαφορετικά κομμάτια συντριμμιών

Ο Paul Hanken, ένας ειδικός σε θέματα θάλασσας, δήλωσε ότι οι διασώστες βρήκαν «πέντε διαφορετικά μεγάλα κομμάτια συντριμμιών που μας είπαν ότι ήταν τα συντρίμμια του Titan».

Τα συντρίμμια είναι «αποτέλεσμα μιας καταστροφικής απώλειας πίεσης στον θάλαμο». Ανάμεσά τους, μια κωνική μύτη, έξω από το κύτος πίεσης, και ένα μεγαλύτερο πεδίο συντριμμιών.

«Βρήκαμε το μπροστινό άκρο του κύτους πίεσης. Αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη ότι υπήρξε ένα καταστροφικό γεγονός. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να χαρτογραφήσουμε πλήρως αυτό που υπάρχει εκεί κάτω», πρόσθεσε.

Ο αντιναύαρχος John Mauger πρόσθεσε ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σύνδεση» μεταξύ των υποβρύχιων θορύβων που ανιχνεύθηκαν στην αποστολή έρευνας και διάσωσης και της τοποθεσίας στον πυθμένα της θάλασσας.


Αυτή ήταν μια «καταστροφική έκρηξη» του σκάφους που θα είχε «δημιουργήσει έναν σημαντικό ήχο εκεί κάτω που θα είχαν πάρει οι σημαδούρες του σόναρ», τόνισε.

Αυτό εξηγείται στο ότι υπήρχαν δύο κομμάτια συντριμμιών: το ένα περιείχε την κωνική μύτη από τιτάνιο, το άλλο το κομμάτι της ουράς του – υποδηλώνοντας ότι το σκάφος διαλύθηκε.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος ήταν ο χρόνος της έκρηξης», είπε στους δημοσιογράφους ο αντιναύαρχος Mauger.

Οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν εάν θα μπορέσουν να ανασύρουν τα πτώματα των μελών του πληρώματος. «Αυτό είναι ένα απίστευτα αδυσώπητο περιβάλλον», είπε.

Ο θάνατος του πενταμελούς πληρώματος φαίνεται πώς ήταν ακαριαίος.

Η αμερικανική ακτοφυλακή θα συνεχίσει να ερευνά τον χώρο όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια, ενώ σκάφη και προσωπικό θα αποστρατευτούν τις επόμενες 24 ώρες.

Ο 19χρονος γιος του Πακιστανού μεγιστάνα ήταν τρομοκρατημένος για το ταξίδι με το υποβρύχιο στον Τιτανικό -Γιατί μπήκε

Πηγή:tilestwra

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σας αφορά! Δείτε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση πυρκαγιάς!

Οδηγίες που πρέπει να διαβάσετε! Εδώ και κάποιες δεκαετίες, οι δασικές πυρκαγιές εξελίχθηκαν σε ένα μεγάλο πρόβλημα που πλήττει τα καλοκαίρια την Ελλάδα, με αποτέλεσμα...

Πινγκ – Πονγκ: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έκτη φορά ο Παναγιώτης Γκιώνης

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Παναγιώτης Γκιώνης επικράτησε με 4-0 σετ του Σλοβάκου Βανγκ Γιάνγκ και εξασφάλισε την έκτη συμμετοχή...

Το Jason Αντιγόνη συστήνεται ως Ιάσων Δούσης: «Ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω»

Ο Ιάσων Δούσης, καθηγητής, φροντιστηριούχος και εκδότης, μίλησε στην εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα για τον ακτιβισμό, αλλά και την εποχή που απασχόλησε τα...

Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο με το εντυπωσιακό βάθος των 40 μέτρων...

Με το εντυπωσιακό βάθος των 40 μέτρων, η πισίνα Y – 40 The Deep Joy, είναι η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο. Πρόκειται για...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πινγκ – Πονγκ: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έκτη φορά ο Παναγιώτης Γκιώνης

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Παναγιώτης Γκιώνης επικράτησε με 4-0 σετ του Σλοβάκου Βανγκ Γιάνγκ και εξασφάλισε την έκτη συμμετοχή...

Ο Φίλιππος Σαχινίδης στις Σέρρες-Η χώρα έχει ανάγκη από καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας

Στις Σέρρες βρέθηκε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα...

Ζερόμ Καλούτα για την παρουσίαση της Eurovision: Διαβάσαμε πιο πολύ από ό,τι στις πανελλήνιες

Πώς εξήγησε τις αστοχίες του ίδιου και του Θανάση Αλευρά - Σας έχω ένα νέα, το Σαν Μαρίνο τελικά δεν είναι νησί, ανέφερε με...

Συνέχισε να διαβάζεις