21/05/2024
26.9 C
Serres

Εύκολη συνταγή για Γαλατόπιτα!

Array

Ψήσιμο50′ ‘ Δυσκολία 2 Μερίδες 6-8

ΥΛΙΚΑ

  • Για το φύλλο: 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 ποτήρια κρασιού ελαιόλαδο
  • 1-1½ ποτήρι νερό χλιαρό
  • Για τη γέμιση: 2 lt κατσικίσιο γάλα ή βουβαλίσιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 5-6 σπόροι καρδάμωμο σπασμένο
  • 1 φλούδα μοσχολέμονο ή λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερού ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο για άλειμμα
  • 2 κ.σ. κανέλα σκόνη

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το φύλλο, ανακατεύουμε σε μπολ αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι και ξύσμα λεμόνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και χλιαρό νερό.
  2. Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Για τη γέμιση, σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε γάλα, μπαχαρικά, φλούδα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιμιγδάλι, ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά, το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
  6. Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη πάχους 2 έως 3 cm και το τοποθετούμε σε ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με ζάχαρη, κανέλα και λίγο αλάτι μέχρι να καλύψει την περίμετρο.
  7. Τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι.
  8. Ρίχνουμε τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει το γάλα.
  9. Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, κανέλα σκόνη και σερβίρουμε αμέσως. Η γαλατόπιτα τρώγεται και κρύα.

Μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου: Με 3 υλικά και καθόλου ζάχαρη, θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι

Πηγή:lifo

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

11 μυστικά που η βιομηχανία της μόδας δεν θέλει να γνωρίζετε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι διασημότητες φαίνονται πάντα τόσο υπέροχες και τόσο νεότερες από την ηλικία τους; Σίγουρα, έχουν μια ολόκληρη στρατιά ειδικών που...

Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι την Πρωτομαγιά;

Στις μέρες μας έχουμε καθιερώσει στεφάνια από λουλούδια του αγρού ή των κήπων, τα οποία τοποθετούμε για μερικές μέρες στην κύρια είσοδο των σπιτιών...

Η ερώτηση του Στηβ Τζομπς και έφερε την Apple από τη χρεοκοπία στην...

Ερώτηση του Steve Jobs: Το 1997 η Apple δεν περνούσε και την καλύτερη περίοδό της. Τότε, ήταν που πραγματοποιήθηκε και η επιστροφή του Steve...

35 πράγματα για τα οποία θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο καθώς...

Μετά από χρόνια και όσο μεγαλώνεις, το μόνο πράγμα που δεν θα πρέπει να κάνεις είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ξεκίνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

11 τρόποι με τους οποίους θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει ένας νάρκισσος

Ελπίζουμε ότι θα είστε σε θέση να αποφύγετε να ασχοληθείτε ποτέ με έναν Νάρκισσο, που θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε επηρεαστεί...

Κατερίνα Γιατζόγλου: «Δεν μου αρέσει καθόλου το μπρόκολο»

Οι διατροφικές της συνήθειες και το μυστικό στη διατροφή της "Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα σακουλάκι αμύγδαλα, όπως και στο αυτοκίνητο και στις τσέπες...

Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο με το εντυπωσιακό βάθος των 40 μέτρων θα σας κόψει την ανάσα!

Με το εντυπωσιακό βάθος των 40 μέτρων, η πισίνα Y – 40 The Deep Joy, είναι η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο. Πρόκειται για...

Συνέχισε να διαβάζεις