18/05/2024
14.3 C
Serres

Παπαρδέλες με βλίτα, ντοματίνια και ξινομυζήθρα

Array

Καλοκαιρινή, χορτοφαγική μακαρονάδα με σάλτσα από βλίτα και ντοματίνια.

Συνολικός Χρόνος: 45

Υλικά

400γρ. παπαρδέλες
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι κρασί λευκό γλυκό
350γρ. βλίτα, χοντροκομμένα
200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1½ φλιτζάνι ξινομυζήθρα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
αλάτι, πιπέρια ανάμικτα χοντροτριμμένα

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε (για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε στην άκρη, μαζί με 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Βήμα 2

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.


Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3

Ρίχνετε τα βλίτα και τα ντοματίνια και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους.

Προσθέτετε την ξινομυζήθρα, τη μουστάρδα και το γάλα. Αλατίζετε, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή).


Μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Προσθέτετε τις παπαρδέλες και το νερό που κρατήσατε και ανακινείτε την κατσαρόλα ή ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με τα πιπέρια και σερβίρετε αμέσως.

Θεσσαλονίκη: Η μπουγάτσα έγινε κατά λάθος παγωτό ξυλάκι και κάνει θραύση στους τουρίστες (φωτο)

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το πώς κινεί το κεφάλι της μια γυναίκα δείχνει αν είναι ψυχοπαθής

Μια απλή κίνηση ή έλλειψη κίνησης του κεφαλιού θα μπορούσε να είναι σημάδι ψυχοπάθειας σε μια γυναίκα. Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές στο Τμήμα Ψυχολογίας...

Άγγελος Παπαδημητρίου: «Δεν με αφορά ο θάνατος»

«Είμαι σε μεγάλες φόρμες». Ο Άγγελος Παπαδημητρίου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στην καριέρα του και στη σχέση που έχει με τον...

Κώστας Καραμανλής: Πράξη η αντικατάσταση αντλιοστασίων άρδευσης στο ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού!

Ένα αίτημα ετών σήμερα γίνεται πράξη, με την παράδοση προς χρήση του σύγχρονου συστήματος που αναβαθμίζει αποφασιστικά το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ...

Ένα αλλιώτικο ψωμί με ρύζι

Μια από τις πολύτιμες συνταγές της Εύης Βουτσινά είναι αυτό το ιδιαίτερο ψωμί που περιέχει και μια δόση αρωματικό ρύζι μπασμάτι στη ζύμη του. 20'...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Έφυγε απο τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών, πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος, όπως έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση σήμερα. Ο παλαίμαχος καλός και πολυτάλαντος...

Δεκτό το αίτημα του Δήμου Σιντικής – Τα οχυρά στην Σερραική κοινωνία

Την Κυριακή «ζωντάνεψε» για μια ακόμη φορά η θρυλική ιστορία του Ρούπελ, στο πλαίσιο της ετήσιου φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης Β’ Παγκοσμίου πολέμου «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ»,...

Siris Craft Brewery: Πολλαπλές βραβεύσεις για την ζυθοποιία από τις Σέρρες

Η ζυθοποιία Siris Craft Brewery για μια ακόμα φορά συμμετείχε στα Greek Beer Awards, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις. Οι κριτές, μέσα από...

Συνέχισε να διαβάζεις