19/05/2024
16.5 C
Serres

Φέτα σαγανάκι με σάλτσα πιπεριάς

Array

Η φέτα μπαίνει στο τηγάνι και γίνεται το απόλυτο συνοδευτικό για τους μεζέδες, το κρασί ή μια παγωμένη μπίρα.

Συνολικός Χρόνος: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη φέτα

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

600 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε 3 χοντρές φέτες
ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
120 γρ. αλεύρι
λίγο πετιμέζι για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 πρέζα πάπρικα καυτερή, σε σκόνη
1 γεμάτο κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
80 ml χυμό λεμονιού
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
τα φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο, τριμμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Bάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου, την οποία τοποθετούμε στην πάνω θέση.

Τις ψήνουμε για 15-20′ γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει σε διάφορα σημεία και να σκάσει.

Τις βάζουμε αμέσως σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15′. Τις ξεφλουδίζουμε εύκολα, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.


Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις ψιλοκομμένες πιπεριές, την καυτερή και τη γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Φέτα και σερβίρισμα: Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ σαγανάκι (σκεύος) να ζεσταθεί καλά.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό.

Βυθίζουμε ένα-ένα τα κομμάτια της φέτας στο νερό και τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τα βουτάμε ξανά στο νερό και τα πανάρουμε δεύτερη φορά στο αλεύρι.

Τηγανίζουμε τα κομμάτια τυριού για 3-4′ μέχρι να ροδίσει από κάτω και για 2′ ακόμα από την άλλη πλευρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε με πετιμέζι. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τη σάλτσα πιπεριάς.

Παστίτσιο με φύλλο

Βίδες με πέστο, απάκι και τηγανητό αυγό

ΑΓΓΕΛΙΑ: Ζητείται υπάλληλος για εργασία σε οπωροπωλείο στις Σέρρες

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα...

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Ποιο σημείο του σώματος πλένεις πρώτο; Μάθε τι δείχνει για την προσωπικότητά σου!

Έφτασε η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας! Μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας και κούρασης το σώμα έχει βιώσει την εξάντληση στο πετσί του κι ένα ντους...

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες και μετά τρώνε …κέρατο!!

Οι κάλτσες την ώρα του $εξ, η ρουτίνα και η βιασύνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να απατούν, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Έλενα Ασημακοπούλου: Οι μελανιές είναι ψυχοσωματικό σύμπτωμα λόγω άγχους -«Δεν έχω φάει ξύλο, ούτε έπεσα από σκάλες»

Ένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα λόγω άγχους αποκάλυψε η γνωστή ηθοποιός Έλενα Ασημακοπούλου. Η Έλενα Ασημακοπούλου σε story που ανέβασε στο Instagram δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες με σημεία...

Αλγερία: 45χρονος κρατούνταν επί 26 χρόνια αιχμάλωτος από γείτονά του – Τον έκρυβε σε κελάρι

Ζωντανός μετά από 26 χρόνια που αγνοούνταν βρέθηκε ένας 45χρονος άνδρας που είχε απαχθεί από τον γείτονα του και τον κρατούσε αιχμάλωτο στο κελάρι...

Εορτολόγιο 15 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του Οσίου Αχιλλίου, του Οσίου Παχωμίου του Μεγάλου και της Οσίας...

Συνέχισε να διαβάζεις