18/05/2024
15.3 C
Serres

Στο «σφυρί» σπάνιο μενού πρώτης θέσης από τον Τιτανικό

Array

Σπάνιο μενού πρώτης θέσης από τον Τιτανικό βγαίνει στο σφυρί

Ένα σπάνιο μενού από την πρώτη θέση του Τιτανικού αναμένεται να φτάσει τα 80.000 ευρώ όταν βγει προς πώληση το Σάββατο (18/11) σε δημοπρασία αναμνηστικών που σχετίζονται με το βυθισμένο υπερωκεάνιο.

Λεκιασμένο από το νερό, με μερικά από τα γράμματα να έχουν σβηστεί εν μέρει, είναι πιθανό ότι αυτό το μενού κατέληξε στον Βόρειο Ατλαντικό για ένα διάστημα όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου 1912, ανέφερε ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Henry Aldridge and Son Ltd.

Το μενού που τελικά διασώθηκε περιγράφει λεπτομερώς το πρώτο δείπνο στο πλοίο μετά τον απόπλου του Τιτανικού από το Κουίνσταουν του Μπέλφαστ και αποκαλύπτει τη χλιδή που θα βίωναν οι επιβάτες της πρώτης θέσης του πλοίου.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Οι επιλογές του δείπνου εκείνο το βράδυ της 11ης Απριλίου περιλάμβαναν στρείδια, σολωμό με σος Ολαντέζ, μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα αγριοράπανου και πουρέ παστινάκι, αρνί με σάλτσα μέντας, πάπια κρασάτη, ενώ τα επιδόρπια περιλάμβαναν Bordaloue βερίκοκο – ένα είδος τάρτας – και πουτίγκα Βικτωρίας.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλα σωζόμενα δείγματα του μενού της πρώτης θέσης για τη συγκεκριμένη νύχτα, διαπίστωσε ο οίκος δημοπρασιών αφού συμβουλεύτηκε μουσεία με συλλογές του Τιτανικού και μίλησε με κορυφαίους συλλέκτες αναμνηστικών.

Άλλα αντικείμενα της δημοπρασίας προσφέρουν μια φευγαλέα ματιά στη ζωή των 2.223 επιβατών και του πληρώματος του Τιτανικού, από τους οποίους επέζησαν μόλις 706.

Μια καρό κουβέρτα που χρησιμοποίησε ένας από αυτούς τους επιζώντες για να ζεσταθεί στη σωσίβια λέμβο αναμένεται να πωληθεί έως και 115.000 ευρώ.


Προηγουμένως, η κουβέρτα ανήκε στον Φρέντερικ Τόπιν, ο οποίος, υπό την ιδιότητά του ως βοηθός γενικού διευθυντή της εταιρείας στην οποία ανήκε ο Τιτανικός, την είχε αποκτήσει σε μια προβλήτα της Νέας Υόρκης όταν συνάντησε διασωθέντες επιβάτες που έβγαιναν στην ξηρά, ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Όμως 1.517 από τους επιβαίνοντες στον Τιτανικό δεν επέζησαν.

Ένα ρολόι τσέπης που βγαίνει στο σφυρί ανήκε στον Σινάι Κάντορ, έναν Ρώσο μετανάστη που ταξίδευε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεύτερη θέση, σηματοδοτεί τη στιγμή που μπήκε στο νερό και αργότερα πέθανε.

Ενώ μία ετικέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη σήμανση δεμάτων αλληλογραφίας θυμίζει τη μοίρα των ταχυδρομικών υπαλλήλων που επέβαιναν στο πλοίο, οι οποίοι πέθαναν όλοι στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν τους σάκους αλληλογραφίας στα άνω καταστρώματα του πλοίου για να προσπαθήσουν να τους σώσουν από την πλημμύρα, πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών.

Η τάση στα παπούτσια με την οποία θα αντικαταστήσουμε τις μπαλαρίνες αυτή τη σεζόν


Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας ο Πίνδαρος!

Πηγή:alfavita

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ρένος Χαραλαμπίδης: Μετάνιωσα που δεν έπαιξα στο Κωνσταντίνου και Ελένης

«Ήταν ωραία κωμωδία και η απόλυτα διαχρονική κωμωδία», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης Για όλους και για όλα μίλησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»...

Λάκης Γαβαλάς: Μοναχός τον ρώτησε αν είναι άντρας ή γυναίκα – «Είσαι ηλίθιος»...

Ο Γιώργος Τσαλίκης ήταν μάρτυρας στο περιστατικό και ανέβασε σχετικό βίντεο Σε δύσκολη θέση έφεραν τον Λάκη Γαβαλά, κάποιοι μοναχοί που τον συνάντησαν στο αεροδρόμιο,...

Λαμία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από γεύματα σε σχολείο

Δεκάδες παιδιά εμφάνισαν βαριά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης ενώ κάποια πήγαν και στο Νοσοκομείο Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης...

Έλενα Ασημακοπούλου: Οι μελανιές είναι ψυχοσωματικό σύμπτωμα λόγω άγχους -«Δεν έχω φάει ξύλο,...

Ένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα λόγω άγχους αποκάλυψε η γνωστή ηθοποιός Έλενα Ασημακοπούλου. Η Έλενα Ασημακοπούλου σε story που ανέβασε στο Instagram δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες με σημεία...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συγκινεί η συγγραφέας Λένα Μαντά: Ο θάνατος της μητέρας της και το πρόβλημα υγείας του συζύγου της – «Είναι με φορητό μηχάνημα στο σπίτι»

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» βρέθηκε η Λένα Μαντά. Η συγγραφέας που είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα από το 2007, μίλησε για τις...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Μητσοτάκης – Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν στο δρόμο της επαναπροσέγγισης

«Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν έγινε σε καλό κλίμα. Οι δύο ηγέτες έστειλαν θετικό μήνυμα στη συνέντευξή τους και σημείωσαν ότι υπάρχουν σημεία διαφωνίας αλλά και...

Επιτυχίες από τον ΚΕΡΚΙΝΙΤΙ στο 90 ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Κοπηλασίας

Το Σάββατο 11 Μαϊου 2024 στο 90ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κωπηλασίας στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο Σχινιά, συμμετείχε ο Όμιλός...

Συνέχισε να διαβάζεις