17/05/2024
23.7 C
Serres

Όταν τα ρεβίθια συνάντησαν τη σοκολάτα: 2 υγιεινά γλυκά σνακ απίστευτης νοστιμιάς

Array

Ο χειμώνας, όπως και να το κάνουμε, είναι η εποχή που η σοκολάτα έχει ξεκάθαρα την τιμητική της.

Σοκολάτα σε κάθε σπίτι, σε κάθε περίσταση (εορταστική, επίσημη ή καθημερινή) αλλά και στη δουλειά, στη βόλτα ακόμα και στις ενδιάμεσες διαδρομές από το σπίτι στις διάφορες υποχρεώσεις.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να θεωρήσουμε αυτό το σνακ πραγματικά θρεπτικό και χωρίς να μας γεμίζει με περιττές θερμίδες και κακά λιπαρά;

Πολύ απλά, να προσθέσουμε στους χειροποίητους σοκολατένιους πειρασμούς που φτιάχνουμε στην κουζίνα μας, ένα όσπριο που, κατά γενική ομολογία, κάνει καταπληκτικό ντουέτο με το υλικό της σοκολάτας και αυτό δεν είναι άλλο από το σούπερ θρεπτικό ρεβίθι!

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Σοκολατένια τρουφάκια με ρεβίθια

Η γλυκιά αμαρτία που θα μας κάνει να λατρέψουμε τα ρεβίθια ακόμα και αν δεν είμαστε φανατικοί οπαδοί τους.

Η πιο χρονοβόρα διαδικασία είναι αυτή του μουλιάσματος (από την προηγουμένη) και του βρασμού των ρεβιθιών (και αυτό μπορεί να γίνει από το προηγούμενο βράδυ), όπως και ο χρόνος παραμονής τους στο ψυγείο, εφόσον φτιάξουμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες μας, προκειμένου να σφίξουν και να μας δώσουν την υφή και το σώμα που χρειάζεται.

Υλικά

Για 20 τρουφάκια


200 γρ. βρασμένα ρεβίθια (αποφλοιωμένα)
40 γρ. σιρόπι αγαύης ή 5 κουτ. σούπας μέλι (εναλλακτικά)
2 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
7 αποξηραμένους χουρμάδες
30 γρ. καρύδια ψίχα
σουσάμι (για την επικάλυψη)

Διαδικασία

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα ρεβίθια, το σιρόπι αγαύης (ή το μέλι), τους χουρμάδες και τα καρύδια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το κακάο και ξαναχτυπάμε για ακόμα 2-3′.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις βουτάμε σε ένα βαθύ μπολ με σουσάμι (εναλλακτικά με κακάο), μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά τους.


Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι το μίγμα να δέσει.

Σοκολατάκια με ψημένα ρεβίθια

Έχουμε δοκιμάσει τα ψημένα ρεβίθια στην εκδοχή του αλμυρού σνακ και μας άρεσαν;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα λατρέψουμε και στη γλυκιά παραλλαγή τους.

Βέβαια, ούτε και εδώ θα γλιτώσουμε τη διαδικασία και τον χρόνο βρασμού (εκτός και αν τα πάρουμε έτοιμα σε κονσέρβα), ωστόσο όλα τα υπόλοιπα βήματα είναι εξαιρετικά απλά και πολύ γρήγορα.

Και το σημαντικότερο όλων; Γίνονται με μόλις δύο υλικά: σοκολάτα κουβερτούρα (με τουλάχιστον 72% περιεκτικότητα σε κακάο) και φυσικά ρεβίθια.

Υλικά

Για 20 σοκολατάκια

160 γρ. βρασμένα ρεβίθια (εναλλακτικά 2 κονσέρβες με έτοιμα βρασμένα)
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν ή τα παίρνουμε έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα και τα απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα με την οποία έχουμε καλύψει ένα ταψί φούρνου.

Τα ψήνουμε για 40′ στους 170° C (αντίσταση) μέχρι να καβουρδιστούν.

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ρίχνουμε μέσα τα τραγανά ρεβίθια και ανακατεύουμε.

Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε λίγο από το μίγμα και το τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα, σχηματίζοντας βραχάκια σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλο το μίγμα.

Αφού ολοκληρώσουμε, τοποθετούμε το ταψί με τα σοκολατάκια στο ψυγείο όπου και το αφήνουμε μέχρι τα σοκολατάκια μας να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν (τουλάχιστον για 2-3 ώρες).

Μπισκότα σαμπλέ μπρετόν με αμύγδαλα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση “FOOD EXPO 2024

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Έλενα Ασημακοπούλου: Οι μελανιές είναι ψυχοσωματικό σύμπτωμα λόγω άγχους -«Δεν έχω φάει ξύλο,...

Ένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα λόγω άγχους αποκάλυψε η γνωστή ηθοποιός Έλενα Ασημακοπούλου. Η Έλενα Ασημακοπούλου σε story που ανέβασε στο Instagram δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες με σημεία...

Πάολα: «Δεν θα πήγαινα ποτέ Eurovision .Ούτε βλέπω, έχει κάτι κιτς»

Με αφορμή την έναρξη των εμφανίσεων σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, η Πάολα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής OPEN Weekend. Η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια είπε...

Βρέθηκε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Στις 27 Μαΐου ενώνεται με το ιερό σκήνωμά του, που βρίσκεται στην ομώνυμη μονή στο Προκόπι της Ευβοίας Την έλευση του δεξιού χεριού του Οσίου...

Μαρία Σολωμού: Ό,τι πρόβλημα έχουν οι φίλοι του γιου μου έρχονται σε εμένα

Γουστάρουν να μιλάμε, ανέφερε στις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών Η Μαρία Σολωμού μίλησε για τη σχέση που έχει με τον γιο της και τους φίλους...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εγκατέλειψε την υποκριτική και ζει στην εξοχή: Έτσι είναι σήμερα στα 58 της η «Λόρα» από το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι»

«Απλά φροντίζω τον εαυτό μου και πραγματικά απολαμβάνω το γεγονός ότι γερνάω»Σαράντα χρόνια μετά το τέλος της σειράς «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», η...

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Σταματήστε να λέτε καλή επιτυχία στα παιδιά σας. Πείτε τους καλή ευτυχία»

Είναι 91 ετών, βυζαντινολόγος και μια από τις πιο διάσημες Ελληνίδες του εξωτερικού. Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ από τα 26 της ζει μόνιμα στη Γαλλία, όπου κατάφερε να...

Νάτσος: Επινοήθηκαν από μετρ που δεν ήξερε να μαγειρεύει – Ήθελε να εντυπωσιάσει μια παρέα γυναικών

Πώς διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο το αγαπημένο σνακ του Τζακ Νίκολσον. Τα νάτσος με τσένταρ είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές των θεατών όταν...

Συνέχισε να διαβάζεις