19/05/2024
16.5 C
Serres

Εύκολη συνταγή για λαγάνα -Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Array

Καθαρά Δευτέρα χωρίς να φάμε λαγάνα δεν γίνεται.

Ταραμάς, χαλβάς, παραδοσιακή λαγάνα και χταποδάκι. Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και το έθιμο θέλει να πετάξουμε χαρταετό και να φάμε με φίλους και την οικογένεια.

Την Καθαρά Δευτέρα απολαμβάνουμε νόστιμα νηστίσιμα πιάτα και οι επιλογές είναι πολλές και πάνω απ’ όλα νόστιμες και εκλεκτές.

Τα θαλασσινά, τα όσπρια και οι αλοιφές συνοδεύουν τέλεια τη λαγάνα και συνθέτουν όλα μαζί το πιο γευστικό τραπέζι του χρόνου.

Το ελληνικό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι πλούσιο σε γευστικά εδέσματα και μια καλή αφορμή να δούμε φίλους μας και να ξεκουραστούμε.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για λαχταριστή λαγάνα ώστε να την απολαύσεις με την οικογένειά σου και τους φίλους σου και να είναι φτιαγμένη από σένα.

Φτιάξε την πιο εύκολη λαγάνα στην κουζίνα σου

Η food blogger Μαριλού Παντάκη, κατά κόρον Madame Ginger, αποκάλυψε την συνταγή για λαγάνα στο Instagram που θ΄ απογειώσει το σαρακοστιανό σου τραπέζι.

Υλικά για τις λαγάνες

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. αλεύρι σκληρό
2 κ.γ. αλάτι
16 γρ. ξηρή μαγιά
450 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το μπολ


Υλικά για το άλειμμα

3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
ωμό σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα με το αλάτι. Σε άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό μαζί με λίγο από το μείγμα των δύο αλεύρων. Αφήνουμε για 10 λεπτά να τραφεί η μαγιά.

Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα άλευρα (σε λακουβίτσα που θα κάνουμε στο κέντρο τους).


Ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά μέχρι να σχηματίσουμε ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε ισομεγέθεις 4 μπάλες.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο το μεγάλο μπολ που φτιάξαμε τη ζύμη, τοποθετούμε μέσα τις μπάλες ζυμαριού, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό σημείο της κουζίνας για 30-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει.

Μεταφέρουμε και πάλι τις ζύμες σε καθαρή επιφάνεια, τις ζυμώνουμε λίγο και τις ανοίγουμε με πλάστη σε σχήμα λαγάνας, πολύ λεπτές.

Τις τοποθετούμε σε ταψιά φούρνου περασμένα με λαδόκολλα, τις καλύπτουμε με πετσέτες φούρνου και τις αφήνουμε και πάλι σε ζεστό σημείο να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.

Κάνουμε τρυπούλες με τα δάχτυλά μας σε όλη την επιφάνειά τους. Για το άλειμμα, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις περνάμε με πινέλο.

Πασπαλίζουμε με ωμό σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε τις λαγάνες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε.

Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά -Τα μυστικά για να βγουν μαλακά μέσα και τραγανά απ’ έξω

Αυγενάκης – FOOD EXPO: Να ανοίξει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα...

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Ποιο σημείο του σώματος πλένεις πρώτο; Μάθε τι δείχνει για την προσωπικότητά σου!

Έφτασε η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας! Μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας και κούρασης το σώμα έχει βιώσει την εξάντληση στο πετσί του κι ένα ντους...

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες και μετά τρώνε …κέρατο!!

Οι κάλτσες την ώρα του $εξ, η ρουτίνα και η βιασύνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να απατούν, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τέσσερα σημάδια για να καταλάβετε όταν κάνετε σεξ, ότι είναι ερωτευμένος

Για να ξέρετε αν νιώθει το ίδιο με εσάς. Όταν αρχίζεις να ερωτεύεσαι κάποιον τότε γεννιέται πάνα μια συγκεκριμένη ερώτηση: νιώθει το ίδιο για μένα;...

Ψάρεμα: Τέλος όσα ξέραμε – Σοκ για τους ερασιτέχνες –

Ψάρεμα: Ποιες είναι οι αλλαγές που έρχονται άμεσα. Αλλάζουν όλα στο ερασιτεχνικό ψάρεμα, καθώς συστήνεται Μητρώο Άδειας για τους ερασιτέχνες αλιείς. Ο Τάσος Χάλαρης εκπρόσωπος της...

Έρρικα Πατρικίου και Γιάννης Λεκόπουλος την επόμενη Κυριακή στην Αίγλη

Η Έρρικα Πατρικίου και ο Γιάννης Λεκόπουλος ανταμώνουν  για μια μοναδική βραδιά στην αγαπημένη Αίγλη, την Κυριακή 26 Μαΐου. Οι  δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες καθηλώνουν με...

Συνέχισε να διαβάζεις