15/05/2024
15.9 C
Serres

Τη Δευτέρα στο Επιμελητήριο Ενημερωτική ημερίδα για τις δράσεις του ΕΣΠΑ

Array

Τη Δευτέρα στο Επιμελητήριο Ενημερωτική ημερίδα για τις δράσεις του ΕΣΠΑ

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, αρμόδιο εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΠ ΠΚΜ)- ΕΦΕΠΑΕ σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που συνδιοργανώνουν με θέμα:  Παρουσίαση των Δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας :

  • «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

&

  • «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» τη Δευτέρα 8/4/2019 και ώρα 6.30μ.μ.  στην Αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του  Επιμελητηρίου Μεγάρου Σερρών, στις Σέρρες (Γ.Κωστοπούλου 2, 3ος όροφος)

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η ενημέρωση για τις Δράσεις θα γίνει από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ ΠΚΜ) και της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ/ΕΦΕΠΑΕ.

Αναλυτικά περιλαμβάνονται οι νέες δράσεις που θα συζητηθούν

1.«Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» &

2.«Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής Υπηρεσιών» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».


Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας.

Η ενημέρωση για τις Δράσεις θα γίνει από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης τoυ Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ ΠΚΜ) και της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ/ΕΦΕΠΑΕ.

Επισημαίνεται ότι :

α) Η Δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» αφορά στην ενίσχυση των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η Δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 52 εκ. ευρώ στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται  από 100.000€ έως και 600.000€. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 45% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.


Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν : Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Αγορά Μεταφορικών Μέσων, Αγορά Λογισμικού, Κατασκευή Ιστοσελίδας και E-shop και Πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Β) Η Δράση «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» έχει στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων Πολύ Μικρών, Mικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Εμπορίου και υπηρεσιών προκειμένου να εκσυγχρονίσουν την οργανωτική και την επιχειρησιακή τους λειτουργία για να σταθούν με αξιώσεις στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η Δράση έχει προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 12 εκ. ευρώ στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται  από 30.000€ έως και 100.000€. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 50% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.

Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν : Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Αγορά Μεταφορικών Μέσων, Αγορά Λογισμικού, Κατασκευή Ιστοσελίδας και E-shop και Πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμμετοχή σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης, 22/2/2019.

Η ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών υποβολών (www.ependyseis.gr) των αιτήσεων και για τις Δράσεις ξεκινά στις 12/3/2019 ενώ η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικών υποβολών των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 14/6/2019.

Η Δημόσια Δαπάνη και των δύο Δράσεων συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΠ ΚΜ).

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Η αίθουσα της εκδήλωσης είναι προσβάσιμη στα ΑμΕΑ (Πληροφορίες για ΑμεΑ : 2310-480.000/23410-24580).

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ερμής Καραγιάννης: Αυτοκτόνησε το μοντέλο και πρώην διαγωνιζόμενος του GNTM

Αυτοκτόνησε σε ηλικία 23 ετών το μοντέλο και πρώην διαγωνιζόμενος του GNTM, Ερμής Καραγιάννης. Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του πρώην...

Μελέτης Ηλίας: Επειδή με βλέπουν στην τηλεόραση, ντρέπομαι να κοιτάξω τις εκπτώσεις στο...

“Είναι αυτό που πας στο super market και ντρέπεσαι να κοιτάξεις τις εκπτώσεις, τις προσφορές” δήλωσε ο Μελέτης Ηλίας. Ο Μελέτης Ηλίας φιλοξενήθηκε στο Στούντιο...

Γιάννης Καπετάνιος: Έχω πάρει 0,80 ευρώ για επεισόδιο που έπαιξε σε επανάληψη

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και για το τέλος της συνεργασίας του με τον Μάρκο Σεφερλή Ο Γιάννης Καπετάνιος μίλησε σε συνέντευξή του για το τέλος...

Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Μητέρα βρήκε σκάγια μέσα στον κιμά που αγόρασε από...

Βρήκε σκάγια μέσα στον κιμά - Τι υποστήριξαν οι ιδιοκτήτες του κρεοπωλείου Μπροστά σε ένα απροσδόκητο θέαμα βρέθηκε μία γυναίκα από τη Λάρισα, όταν διαπίστωσε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σύμφωνα με την Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ είχαμε εκδήλωση για τους Αγρότες χωρίς τους Αγρότες

Η χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις Σέρρες, που πραγματοποιήθηκε μάλιστα όπως τονίστηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, κ....

Λαδι στη φωτιά το ευρωπαϊκό πακέτο των 98,5 δισ. ευρώγια Ουκρανία

Γράφει ο Νότης Μαριάς* Στην εκταμίευση της δεύτερης δόσης της έκτακτης χρηματοδότησης γέφυρας στην Ουκρανία προχώρησε στις 24 Απριλίου 2024 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με...

Κηφισιά: Άνδρας 74 ετών βιντεοσκοπούσε 14χρονη σε λεωφορείο

Τι βρέθηκε στο κινητό του ηλικιωμένου Στη σύλληψη ενός 74χρονου άνδρα που βιντεοσκοπούσε μια 14χρονη μέσα στο λεωφορείο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Κηφισιά. Σύμφωνα με...

Συνέχισε να διαβάζεις