18/05/2024
25.8 C
Serres

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με χουρμάδες και καρύδια σε 10 λ

Array

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με χουρμάδες και καρύδια σε 10 λ

Ένα υπέροχο, υγιεινό και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό με χουρμάδες και καρύδια με επικάλυψη σοκολάτας χωρίς ψήσιμο.

Μια πολύ εύκολη, με 2 κινήσεις συνταγή,

 για αρχάριους, για ένα τέλειο γλυκό, χωρίς γλουτένη,

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

με μια φανταστική κολλώδη υφή και απίστευτη γεύση,

που σίγουρα θα απολαύσετε από τη πρώτη μπουκιά.

Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο.


Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση με χουρμάδες και καρύδια:
  • 400 γρ. (2½ φλ.) χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια τους
  • 150 γρ. (1½ φλ.) καρύδια 
  • 60 γρ. (1/2 φλ.) σκόνη κακάο
  • 20 γρ. (2 κ.σ.) νιφάδες κακάο ή 1 κ.σ. σκόνη κακάο (προαιρετικά)
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο [*]
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
  • 30 γρ. (1/4 φλ.) σκόνη κακάο
  • 80 γρ. (1/4 φλ.) μέλι ή αγαύη σε σιρόπι
  • 30 γρ. (2 κ.σ.) λάδι καρύδας, λιωμένο [*]
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: 

Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση, δηλαδή:

τα καρύδια, τους χουρμάδες, το κακάο σε σκόνη, (τις νιφάδες κακάου προαιρετικά) το εκχύλισμα βανίλιας,

το λάδι καρύδας και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και γίνουν μια πηχτή μάζα.



Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20εκ. το οποίο έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος,

(φροντίστε να εξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα) και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού.

Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε την επικάλυψη.


Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

 Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την επικάλυψη, δηλαδή:

το κακάο σε σκόνη, το μέλι ή σιρόπι αγαύης

, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας.

Το ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης πάνω από το μείγμα βάσης.

Το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

[*] Αν δεν έχετε λάδι καρύδας στο σπίτι δεν χρειάζεται.

Δίνει βέβαια μια έξτρα γεύση και υφή αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπορέλαιο,

ή βούτυρο λιωμένο ή απλώς με νερό. 

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στις Ευρωεκλογές του 20241.168 υποψήφιοι για 21 έδρες

Στους 1.168 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έλαβαν το χρίσμα του υποψήφιου ευρωβουλευτή και διεκδικούν στις 9 Ιουνίου τη λαϊκή ψήφο, η οποία μπορεί...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Αισιόδοξες προοπτικές για τον τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία

Στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή, την Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη...

Το Σάββατο 18 Μαΐου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου- Πορεία Μνήμης...

Ο Δήμος Σερρών με αφορμή την επέτειο της 19ης Μαΐου 1919, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας διοργανώνει την «ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ», το Σάββατο...

Το πώς κινεί το κεφάλι της μια γυναίκα δείχνει αν είναι ψυχοπαθής

Μια απλή κίνηση ή έλλειψη κίνησης του κεφαλιού θα μπορούσε να είναι σημάδι ψυχοπάθειας σε μια γυναίκα. Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές στο Τμήμα Ψυχολογίας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μεγάλη Βρετανία: Τα άτομα με HIV μπορούν πλέον να δωρίσουν ωάρια και σπέρμα

Νίκη για τα δικαιώματα των οροθετικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων Τα οροθετικά άτομα που έχουν διαγνωστεί με μη μεταδοτικό ιό HIV μπορούν πλέον στη Μεγάλη Βρετανία...

Έλληνας σχεδίασε το πρώτο ελληνικό υπέρ-αυτοκίνητο εμπνευσμένο από γλάρο

Με γραμμές από το μέλλον και εμφάνιση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή, το αυτοκίνητο που δημιούργησε ψηφιακά ο Έλληνας σχεδιαστής κ. Βαγγέλης Ντεζές είναι...

Σοκ: Κλείδωσε την πεθερά του στο υπόγειο – «Θα ψοφήσεις εδώ μέσα»

Κλείδωσε την πεθερά του στο υπόγειο και της είπε «θα ψοφήσεις εδώ μέσα» Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν άνδρα,...

Συνέχισε να διαβάζεις