20/05/2024
17.6 C
Serres

Καραμελωμένο ποπκόρν με μια εξωτική πινελιά

Array

Καραμελωμένο ποπκόρν με μια εξωτική πινελιά

 

Το σνακ που συνοδεύει διαχρονικά τις ταινίες της Κυριακής είναι πεντανόστιμο και αγαπημένο ακόμα και αν περιέχει μόνο βούτυρο και αλάτι.

Σήμερα όμως μπορείτε να πειραματιστείτε με μια εναλλακτική συνταγή, που θυμίζει ασιατική κουζίνα.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Το καραμελωμένο ποπκόρν με σόγια σος είναι μια εξωτική παραλλαγή που επιφυλάσσει διαδοχικές -ευχάριστες- εκπλήξεις στον ουρανίσκο.

Καραμελωμένο ποπκόρν με σόγια σος

Υλικά


8 φλιτζ. έτοιμο ποπκόρν (από περίπου ½ φλιτζ. σπόρους καλαμποκιού)

¾ φλιτζ. ζάχαρη

¼ φλιτζ. νερό

¼ φλιτζ. σόγια σος


3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομματιασμένο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψεκάζετε με σπρέι μαγειρικής ένα μπολ και προσθέτετε το ποπκόρν στο εσωτερικό του.

2. Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους,

σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αναμειγνύετε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, περίπου για 10 λεπτά.

3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε στο σιρόπι τη σόγια σος,

το βούτυρο και το σησαμέλαιο.

Μόλις λιώσει όλο το βούτυρο, ξαναβάζετε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήνετε να πάρει μια βράση.

Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.

4. Αποσύρετε ξανά την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα και το τζίντζερ.

Μόλις γίνουν ομοιόμορφο μείγμα, περιχύνετε στο ποπκόρν και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά.

5. Απλώνετε το ποπκόρν στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά,

ανακατεύοντάς το μία φορά περίπου στα 10 λεπτά.

6. Βγάζετε το ποπκόρν από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς προτού το σερβίρετε.

Όσο περισσέψει (αμφίβολο ότι θα περισσέψει) μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για πολλές μέρες.

Tip:

Μη σας προβληματίσει αν, βγάζοντας το ποπκόρν από το φούρνο, η καραμέλα είναι κολλώδης.

Θα γίνει σκληρή μόλις αρχίσει να κρυώνει. Αυτό το καραμελωμένο ποπκόρν μπορείτε να το φάτε άνετα με τα χέρια χωρίς να λερώνετε τα δάχτυλά σας.

Δείτε πώς θα φτιάξετε σπιτικό ποπκόρν στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

7 λόγοι που το το σeξ είναι καλύτερο μετά τα 50

Επτά λόγοι για αυτό… Μπορείτε να έχετε τη μέγιστη σεξουαλική απόδοση στην ζωή σας, μετά την ηλικία των 50 ετών. Παρακάτω περιγράφονται οι επτά λόγοι, μετά...

Μακρύ μαλλί μπούκλα, άβαφη και συνεσταλμένη: H Μαρίνα Σάττι στα 19 της δεν...

H Mαρίνα Σάττι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Ζάρι», έχει μία μακρά πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού από νεαρή...

Ρίξτε Αυτά τα 8 Συστατικά στη Θέση Φύτευσης Και θα Μεγαλώσετε τις Πιο...

Για να έχετε τις καλύτερες ντομάτες σε γεύση και σε μέγεθος και για να εξασφαλίσετε μεγάλη παραγωγή θα πρέπει πριν φυτέψετε να ρίξετε κάποια...

Όλοι στο πλευρό του: Κύμα αλληλεγγύης στον Λάκη Γαβαλά μετά την ερώτηση από...

Ένα κύμα συμπαράστασης έχει δημιουργήθει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την σεξιστική συμπεριφορά που δέχτηκε ο σχεδιαστής. Ο Λάκης Γαβαλάς δεν μάσησε ως συνήθως όταν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ένα μεγάλο μπράβο στο Πανσερραϊκό που τερμάτισε 7ος για 1η φορά στην ιστορία του!

Να πούμε ένα μεγάλο Μπράβο στο Πανσερραϊκό που μπορεί να πιέστηκε στο πρωτο ημίχρονο, αλλά στο τέλος έκλεισε με νίκη τη σεζόν, καθώς επικράτησε της...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Αισιόδοξες προοπτικές για τον τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία

Στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή, την Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη...

Έλληνας σχεδίασε το πρώτο ελληνικό υπέρ-αυτοκίνητο εμπνευσμένο από γλάρο

Με γραμμές από το μέλλον και εμφάνιση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή, το αυτοκίνητο που δημιούργησε ψηφιακά ο Έλληνας σχεδιαστής κ. Βαγγέλης Ντεζές είναι...

Συνέχισε να διαβάζεις