18/05/2024
17.6 C
Serres

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Array

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Ένα γλυκάκι σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής.

Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρεμούλα και νεκταρίνια εναλλάξ.

Μερίδες:6-8

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Χρόνος προετοιμασίας:45′

Χρόνος μαγειρέματος:0′

Έτοιμο σε:5:0′


Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, θρυμματισμένα
  • 2 νεροπότηρα (600ml) νερό
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή
  • 6 νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια
  • ½ λοβό βανίλιας
  • 750ml γάλα φρέσκο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 90γρ. κορν φλάουρ
  • 125γρ. μαργαρίνη

Διαδικασία

Ανοίγετε τη βανίλια κατά μήκος, την κόβετε στη μέση και «ξύνετε» τα σποράκια από τη μισή σε ένα μπολάκι. Το κρατάτε στην άκρη. 

Φτιάχνετε το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι.

Προσθέτετε τα κυβάκια από τα νεκταρίνια και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.


Ρίχνετε και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά.

Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.

Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη,

τα αβγά και το κορν φλάουρ χτυπώντας τα με το μίξερ ή με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.

Προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε καλά, μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.

Τότε, αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό σας μίγμα να πήξει.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε.

Συναρμολόγηση:

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτετε τη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με τη μισή κρέμα. 

Από πάνω απλώνετε τα μισά κυβάκια νεκταρίνια, καλά στραγγισμένα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα μπισκότα.

Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει. Αφαιρείτε τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού και κόβετε το γλυκό σε κομμάτια.

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα...

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Ποιο σημείο του σώματος πλένεις πρώτο; Μάθε τι δείχνει για την προσωπικότητά σου!

Έφτασε η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας! Μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας και κούρασης το σώμα έχει βιώσει την εξάντληση στο πετσί του κι ένα ντους...

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες και μετά τρώνε …κέρατο!!

Οι κάλτσες την ώρα του $εξ, η ρουτίνα και η βιασύνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να απατούν, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

22 πολύ περίεργα ζώα που σίγουρα δεν έχει δει αλλά ούτε ξανακούσει!

τα βάθη του ωκεανού, στα δάση της Μαγαδασκάρης ακόμη και στην Αφρικανική Σαβάνα, υπάρχουν πολύ εξωτικά ζώα. Αυτά τα ζώα πραγματικά είναι θεόσταλτα για...

Πάνω από 500 αθλητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do στις Σέρρες

Με τη συμμετοχή 500 αθλητών και αθλητριών από τα Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της Ελλάδας, διεξάγεται στις Σέρρες, το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα...

Αυτή η γυναίκα ταξιδεύει τον κόσμο δωρεάν κάνοντας κάτι που δεν κάνει ο οποιοσδήποτε

Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν είναι χρυσοθήρας… Η 30χρονη Νάταλι Γουντ από το Κεντ της Βρετανίας έγινε μέλος μιας διαδικτυακής ιστοσελίδας συνοικεσίων το 2014 και...

Συνέχισε να διαβάζεις