19/05/2024
16.5 C
Serres

Γλυκόξινο μοσχάρι με πικάντικο πουρέ πατάτας

Array

Γλυκόξινο μοσχάρι με πικάντικο πουρέ πατάτας

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 20′ / Χρόνος: 1 ώρα

Μοσχάρι μαγειρεμένο σε… ρυθμούς σοφρίτο και ένας πικάντικος πουρές πατάτας.
 Υλικά

Για το μοσχάρι

  • 4 σνίτσελ (λεπτές, χτυπημένες φέτες) μοσχαριού, ~ 600 γρ. συνολικά, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για τον πουρέ πατάτας

  • 750 γρ. πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση (χωρίς την πράσινη φύτρα)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κοπανισμένοι ανάμεικτοι κόκκοι πιπεριών
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό γάλα


Διαδικασία



Πουρές:

 Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, για περίπου 50 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις περνάμε μαζί με το σκόρδο από το πρες πουρέ είτε από το μύλο λαχανικών.

Ρίχνουμε τον πουρέ σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τα πιπέρια, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε τον πουρέ καλά με τον αυγοδάρτη ώστε να γίνει λείος. Αν είναι υδαρής, τον στεγνώνουμε λίγο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.



Μοσχάρι: 

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δεύτερη πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το αφήνουμε να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι στα κενά της κατσαρόλας και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το ξίδι και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο.

Αφήνουμε τα μπαχαρικά να σκορπίσουν λίγο το άρωμά τους, σβήνουμε με το νερό, ανακινούμε το σκεύος και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 6 – 7 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το μοσχάρι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τον πικάντικο πουρέ.



Στο ποτήρι: 

Μια σκούρα μπίρα με πλούσιο σώμα, μια trappiste, μπίρα που παρασκευάζεται παραδοσιακά στο μοναστήρι.


Πηγή:kathimerini

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα...

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Ποιο σημείο του σώματος πλένεις πρώτο; Μάθε τι δείχνει για την προσωπικότητά σου!

Έφτασε η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας! Μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας και κούρασης το σώμα έχει βιώσει την εξάντληση στο πετσί του κι ένα ντους...

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες και μετά τρώνε …κέρατο!!

Οι κάλτσες την ώρα του $εξ, η ρουτίνα και η βιασύνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να απατούν, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Το Σάββατο σστις 7.00 μμ στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές από το ΚΚΕ

Η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ διοργανώνει προεκλογική εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές, το Σάββατο 18/5/2024 , στις 7μμ στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ, με θέμα: Γιατί η πρωτοβάθμια...

Καίτη Γκρέυ: Έγινε 100 χρονών και έσβησε τούρτα με τους αγαπημένους της

Η αναμνηστική φωτογραφία με την τούρτα και τους φίλους της. Τα γενέθλιά της είχε εχθές η Καίτη Γκρέυ η οποία έγινε 100 ετών. Φυσικά τα γενέθλιά...

Αρχιμανδρίτης κατέληξε στο νοσοκομείο μετά την σατανιασμένη εμφάνιση της Ιρλανδίας στην Eurovision

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού Open, ο “εξαποδώ” κατάφερε να πλήξει τον Αρχιμανδρίτη μέσω της τηλεόρασης Έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για τη φετινή Eurovision...

Συνέχισε να διαβάζεις