19/05/2024
21.3 C
Serres

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Array

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα πεντανόστιμο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής (από εδώ) και δοκιμάστε το.

Θα σας ενθουσιάσει με την τέλεια γεύση του.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα σε φωτογραφίες

Υλικά συνταγής

  • 6 μέτρια μπούτια (μόνο το επάνω μέρος) 900-1100 γρ. σύνολο περίπου με τη πέτσα τους
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλ. τσαγιού (340 γρ. περίπου) κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και όταν ζεσταθεί καλά το λάδι με το βούτυρο τα σοτάρετε πρώτα με τη πέτσα προς τα κάτω για 5 λ και μετά τα γυρίζετε από την άλλη και τα σοτάρετε για άλλα 4 λ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.


Αφαιρείτε με τσιμπίδα τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ.


Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη πέτσα προς τα επάνω, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.

Μετά μειώνετε στη χαμηλότερη τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και βράσει το κριθαράκι. Εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 5 λ περίπου να “σταθεί” το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

1. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.

2. Τα σοτάρετε σε ζεστό λάδι και βούτυρο για 4-7 λ ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-1
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-2

3. Αφαιρείτε με τσιμπίδα τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς  μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ  μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-3
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-4

4. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη πέτσα προς τα επάνω, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-5
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-6

5. Μετά μειώνετε στη χαμηλότερη τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και βράσει το κριθαράκι. Εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 5 λ περίπου να “σταθεί”, το πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-7

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κατερίνα Γιατζόγλου: «Δεν μου αρέσει καθόλου το μπρόκολο»

Οι διατροφικές της συνήθειες και το μυστικό στη διατροφή της "Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα σακουλάκι αμύγδαλα, όπως και στο αυτοκίνητο και στις τσέπες...

Εορτολόγιο 19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησια μας Σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, είναι των Αγίου Πατρικίου Ιερομάρτυρος, Αγίων Θεογνώστου και Θεοκτίστου οσιομαρτύρων και...

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Η θυσία των μωρών της Σάντα Σαν σήμερα πριν 105 χρόνια ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, σηματοδοτώντας την αρχή της δεύτερης και πιο σκληρής...

Οι γυναίκες του ζωδιακού που θα είναι κολλητές για μια ζωή

Τρελό παρεάκι θα κάνουν μέχρι τα βαθιά γεράματα Σίγουρα, στα social media έχεις δει διάφορα posts με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι φίλες και κάνουν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Βασιλιάς Κάρολος: Έχασα την αίσθηση της γεύσης από τις χημειοθεραπείες

Συνεχίζει να δίνει τη μάχη με τον καρκίνο ο Βασιλιάς Κάρολος Αντιμέτωπος με βαριές παρενέργειες κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών του ήρθε ο Βασιλιάς Κάρολος,...

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο ο Δημήτρης Σταρόβας

Ο καλλιτέχνης νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του Τζάνειου νοσοκομείου. Περιπέτεια υγείας για τον Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ακόμη...

Ελένη Γερασιμίδου: Έπαθα εγκεφαλικό πριν λίγο καιρό

Η ηθοποιός είχε υποστεί ξανά ισχαιμικό επεισόδιο πριν μερικά χρόνια Η Ελένη Γερασιμίδου μιλούσε για τον Δημήτρη Σταρόβα που νοσηλεύεται μετά από εγκεφαλικό που υπέστη...

Συνέχισε να διαβάζεις