19/05/2024
21.3 C
Serres

Σπαγγέτι μπολονέζ με αφράτη κρέμα τυριού στο φούρνο

Array

Σπαγγέτι μπολονέζ με αφράτη κρέμα τυριού στο φούρνο

Υπέροχο σπαγγέτι μπολονέζ καλυμμένο με αφράτη, πεντανόστιμη κρέμα τυριού στο φούρνο.

Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) όπου η διάσημη ιταλική μακαρονάδα μπαίνει σε στρώσεις σε πυρίμαχο σκεύος,

καλύπτεται με πλούσια κρέμα και γίνεται ένα πιάτο πραγματικά πεντανόστιμο.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • Για το κιμά:
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού, λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 4-5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη κρέμα τυριού:
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό τα μακαρόνια αλ” τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μη τα παραβράσετε γιατί θα ψηθούν.

Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Για το κιμά:

 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε το κιμά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ψηθεί ελαφρώς.


Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3  μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.


Ρίχνετε το πελτέ και τον τρίβετε στη βάση του τηγανιού, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και τον σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μείνει με το ζουμάκι του.

Τον κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη παρμεζάνα και ανακατεύετε.

Για τη κρέμα τυριού: 

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί.


Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη.

Στρώνετε το μισό κιμά στη βάση ενός μέτριου πυρέξ, από πάνω στρώνετε τα μακαρόνια και πάνω από τα μακαρόνια απλώνετε τον υπόλοιπο μισό κιμά.

Καλύπτετε όλη την επιφάνεια με το μείγμα κρέμας και τη ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.

kx

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κατερίνα Γιατζόγλου: «Δεν μου αρέσει καθόλου το μπρόκολο»

Οι διατροφικές της συνήθειες και το μυστικό στη διατροφή της "Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα σακουλάκι αμύγδαλα, όπως και στο αυτοκίνητο και στις τσέπες...

Εορτολόγιο 19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησια μας Σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, είναι των Αγίου Πατρικίου Ιερομάρτυρος, Αγίων Θεογνώστου και Θεοκτίστου οσιομαρτύρων και...

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Η θυσία των μωρών της Σάντα Σαν σήμερα πριν 105 χρόνια ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, σηματοδοτώντας την αρχή της δεύτερης και πιο σκληρής...

Οι γυναίκες του ζωδιακού που θα είναι κολλητές για μια ζωή

Τρελό παρεάκι θα κάνουν μέχρι τα βαθιά γεράματα Σίγουρα, στα social media έχεις δει διάφορα posts με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι φίλες και κάνουν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Λάκης Γαβαλάς: Μοναχός τον ρώτησε αν είναι άντρας ή γυναίκα – «Είσαι ηλίθιος» του απάντησε ο σχεδιαστής

Ο Γιώργος Τσαλίκης ήταν μάρτυρας στο περιστατικό και ανέβασε σχετικό βίντεο Σε δύσκολη θέση έφεραν τον Λάκη Γαβαλά, κάποιοι μοναχοί που τον συνάντησαν στο αεροδρόμιο,...

Γιουροβίζιον: Ο Γάλλος που συγκλόνισε την Ευρώπη έχει κάτι να σου πει

Η φωνή του Slimane ήταν η νικήτρια της φετινής Eurovision με το Mon Amour να κάνει διαδοχικά ρεκόρ στο Spotify και τον Γάλλο να...

Κρήτη: Παραλίγο τραγωδία σε γάμο – Καλεσμένος κόντεψε να πνιγεί με φαγητό

Παραλίγο τραγωδία σε γάμο στην Κρήτη. Το κέφι είχε «απογειωθεί» στο γλέντι με τους 1.500 προσκεκλημένους το Σάββατο το βράδυ, όμως, όλοι «πάγωσαν» όταν...

Συνέχισε να διαβάζεις