19/05/2024
19.8 C
Serres

Συνταγή για ένα λαχταριστό Εκμέκ Κανταϊφι

Array

Συνταγή για ένα λαχταριστό Εκμέκ Κανταϊφι

Υλικά

Για το κανταϊφι:

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 200 γρ. μαργαρίνη

Για τη κρέμα γαρνιρίσματος:

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

  • 700 γρ. γάλα φρέσκο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος – 35% λιπαρά
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κρόκοι αβγού
  • 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης τρίμμα
  • 40 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • ½ κουταλάκι γλυκού βανιλίνη
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

Για το κανταϊφι: Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το κανταΐφι κολλητά να μην έχει καθόλου κενά.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στο ταψί με το κανταΐφι.


Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 oC για 5 με 8 λεπτά.

Ενώ ψήνουμε, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε  200 γρ. νερό και 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε.

Θα καταλάβουμε ότι το κανταΐφι είναι έτοιμο μόλις ροδίσει.


Τότε το βγάζουμε από το φούρνο, στραγγίζουμε τη μαργαρίνη που περισσεύει και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το σιρόπι.

Για την κρέμα:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανιλίνη και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και τους κρόκους.

Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε με μία κουτάλα λίγο μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει χυλός (αυτό το κάνουμε γιατί αν ρίξουμε το κορν φλάουρ σε καυτό γάλα σβολιάζει και θα αφήσει κόμπους στην κρέμα).

Αφού βράσει καλά το γάλα ρίχνουμε το μπολ με το χυλό και ανακατεύουμε γρήγορα και πολύ καλά μέχρι το γάλα να σφίξει, να πάρει ένα κίτρινο χρώμα και να γίνει μία σφιχτή κρέμα.

Σβήνουμε  τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει η κρέμα μας.

Τέλος, απλώνουμε την κρέμα στο ταψί με το κανταΐφι.

Για τη σαντιγί:

Για να το γαρνίρουμε χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Με μια σπάτουλα ή με κορνέ γαρνίρουμε όλο το ταψί με την σαντιγί και ρίχνουμε επάνω φιστίκι Αιγίνης τρίμμα.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα...

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Ποιο σημείο του σώματος πλένεις πρώτο; Μάθε τι δείχνει για την προσωπικότητά σου!

Έφτασε η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας! Μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας και κούρασης το σώμα έχει βιώσει την εξάντληση στο πετσί του κι ένα ντους...

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες και μετά τρώνε …κέρατο!!

Οι κάλτσες την ώρα του $εξ, η ρουτίνα και η βιασύνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να απατούν, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ιωάννης Καραβασίλης: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης στην Κύπρο»

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Λευκωσία), η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο 10ο...

Ξέχασαν 5χρονο σε σχολικό: «Είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα», υποστήριξε η συνοδός

Το μικρό παιδί έμεινε μέσα στο σχολικό δεμένο στο καρεκλάκι του - Ξεσπά ο πατέρας του Σάλο έχει προκαλέσει το περιστατικό στην Κηφισιά όπου «ξέχασαν»...

Εορτολόγιο 13 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη της Αγίας Γλυκερίας μάρτυρος και του Οσίου Σεργίου του ομολογητού Σήμερα, σύμφωνα...

Συνέχισε να διαβάζεις