19/05/2024
21.3 C
Serres

Φτιάξτε εύκολα Μπακλαβά με καρύδια και τραγανά φύλλα

Array

Φτιάξτε εύκολα Μπακλαβά με καρύδια και τραγανά φύλλα

ΥΛΙΚΑ

  • ΦΥΛΛΑ ΒΥΡΗΤΟΥ 2 ΠΑΚΕΤΑ (η καθε συσκευασια εχει 12 φυλλα.βαζετε 12 κατω, γεμιση και 12 πανω)
  • 500 γρ .Καρυδια
  • >>>>>>.αμυγδαλα
  • 1 φλυτζανι φυστικι κροκαν καραμελωμενο (δινει εκπληκτικη γευση)
  • 1 βαζακι (500γρ.) φρεσκο λιωμενο βουτηρο χωριο.
  • κανελα – γαρυφαλλο
  • 3 κουταλιεσ σουπας ζαχαρη κρυσταλικη

ΣΙΡΟΠΙ:

  • 3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ
  • 3 ΖΑΧΑΡΗ
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΕΛΙ
  • 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ
  • 1,5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΛΕΜΟΝΙ
  • ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΚΟΜΕΝΟ ΜΕΣΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ζεστενουμε σε ενα κατσαρολακι το βουτηρο .Βουτηρωνουμε το ταψι μας και βαζουμε τα 12 φυλλα (1 πακετο ) κατω και σε καθε φυλλο που στρωνουμε ραντιζουμε με το βουτηρο.

Σε ενα μπολ εχουμε ριξει αλεσμενα τα καρυδια,αμυγδαλα και φυστικια ,την κανελα – γαρυφαλο (λιγοτερο γαρυφαλο περισοτερη κανελα),την ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.

Στρωνουμε σε ολο το ταψι απο την γεμιση να καλυφθουν καλα τα φυλλα και σκεπαζουμε με το δευτερο πακετο (τα υπολοιπα 12) ραντιζοντας και παλι με βουτηρο.


Χαραζουμε με ενα κοφτερο μαχαιρι μεχρι κατω Οτι βουτηρο περισεψει οπως ειναι καυτο το ριχνουμε απο πανω απο τα φυλλα και ενδιαμεσα.

Ψηνουμε για 2,5 -3 ωρες στους 150 -160 βαθμους.λιγο πριν συμπληρωθει ο χρονος κανουμε το σιροπι βραζοντας το μονο για 5′ και στο τελος ριχνουμε το μελι περνει μια βραση και σβηνουμε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ στον μπακλαβα για να βγει τελειος ειναι οτι το σιροπι το ριχνουμε ΚΑΥΤΟ ΜΟΛΙς ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΚΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ για να γινουν πιο τραγανα τα φυλλα.

Θα εχετε υπομονη ομως διοτι ο μπακλαβας τρωγεται την επομενη μερα για να εχει τραβηξει πολυ καλ το σιροπι!!!


Ο πιο ΤΕΛΕΙΟΣ μπακλαβς φυσικα ειναι ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ που ειναι και ο αυθεντικος με φυστικι αιγινης και τα παρα πολλα φυλλα!!ενας καλος μπακλαβας εχει 150 φυλλα!!

Η Συνταγή είναι της κ. Σταυρουλα Αλεξανδρη – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κατερίνα Γιατζόγλου: «Δεν μου αρέσει καθόλου το μπρόκολο»

Οι διατροφικές της συνήθειες και το μυστικό στη διατροφή της "Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα σακουλάκι αμύγδαλα, όπως και στο αυτοκίνητο και στις τσέπες...

Εορτολόγιο 19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησια μας Σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, είναι των Αγίου Πατρικίου Ιερομάρτυρος, Αγίων Θεογνώστου και Θεοκτίστου οσιομαρτύρων και...

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Η θυσία των μωρών της Σάντα Σαν σήμερα πριν 105 χρόνια ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, σηματοδοτώντας την αρχή της δεύτερης και πιο σκληρής...

Οι γυναίκες του ζωδιακού που θα είναι κολλητές για μια ζωή

Τρελό παρεάκι θα κάνουν μέχρι τα βαθιά γεράματα Σίγουρα, στα social media έχεις δει διάφορα posts με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι φίλες και κάνουν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αντώνης Κρόμπας: «Με έχουν διώξει από επτά σχολεία στο σύνολο – Τσογλάνι με μια λέξη»

Στην εκπομπή «Γκαράζ» και τον Ζήση Ρούμπο βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας, ο Αντώνης Κρόμπας, με αφορμή τα νέα του θεατρικά σχέδια. Μεταξύ άλλων,...

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο ο Δημήτρης Σταρόβας

Ο καλλιτέχνης νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του Τζάνειου νοσοκομείου. Περιπέτεια υγείας για τον Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ακόμη...

Ρένος Χαραλαμπίδης: Όταν ήμουν μικρός, ήθελα να μάθω μπαλέτο – Κλαίω όταν βλέπω το Μπίλι Έλλιοτ

"Εμένα μου άρεσε το μπαλέτο, αλλά ένιωσα ότι ο μπαμπάς μου ζορίστηκε και λέω "ρε μπαμπά όχι, άσε. Πάμε να φύγουμε"" περιέγραψε ο Ρένος...

Συνέχισε να διαβάζεις