19/05/2024
17.6 C
Serres

Γλασαρισμένα κότσια με ζεστή πατατοσαλάτα και κατσικίσιο τυρί

Array

Ένα λαχταριστό, πληθωρικό πιάτο με βιεννέζικο αέρα.

Σιγοβράζουμε τα κότσια από την προηγούμενη μέρα, για να κερδίσουμε χρόνο.

Τη μέρα του τραπεζιού θα χρειαστούμε μόλις 30-40 λεπτά για να ψήσουμε το κρέας.

 

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1 βράδυ, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 4 ώρεςΥλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 χοιρινά κότσια (το βάρος τους κυμαίνεται από 1.300 έως 1.800 γρ. το καθένα)
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας για τις πατάτες
  • 10 μέτριες πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες
  • 1 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (ή το πράσινο μέρος από 5-6 χλωρά κρεμμυδάκια)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε πολύ ψιλά καρέ
  • 250 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί (τύπου σεβρ ή άλλο της αρεσκείας μας)
  • 1 κουτ. σούπας πευκόμελο ή άλλο σκούρο μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία



Την προηγούμενη μέρα: Βάζουμε τα κότσια σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στεγνώνουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τη σόγια, τη ζάχαρη, την κέτσαπ, τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (το αλάτι με προσοχή, γιατί η σόγια είναι αλμυρή).

Αλείφουμε με το μείγμα τα κότσια.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Την ημέρα του σερβιρίσματος: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε ένα ταψί τα κότσια μαζί με τη μαρινάδα τους και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σε τακτά διαστήματα, με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.


Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σχοινόπρασο, το λάδι, τα κρεμμύδια, το τυρί, το μέλι και αλατοπίπερο.

Αν χρειάζεται το μείγμα να γίνει πιο ρευστό, προσθέτουμε λίγο λάδι.

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες (με τη φλούδα) και τις στρώνουμε σε πυρέξ.

Περιχύνουμε με το μείγμα μελιού-τυριού και ψήνουμε στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα, για 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα κότσια ζεστά με τις πατάτες.

Τι πίνουμε: Το χοιρινό είναι ένα εύκολο σε οινικούς συνδυασμούς κρέας. Δοκιμάστε να συνδυάσετε τις συνταγές με ωραία Ξινόμαυρα ή Pinot Νoir, γοητευτικές Μαυροδάφνες ή πλούσιες premium Νεμέες, αλλά και με ώριμες βαρελάτες Μαλαγουζιές και Βιδιανά.

Διαβάστε επίσης εδώ:


Πηγή:kathimerini

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα...

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Ποιο σημείο του σώματος πλένεις πρώτο; Μάθε τι δείχνει για την προσωπικότητά σου!

Έφτασε η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας! Μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας και κούρασης το σώμα έχει βιώσει την εξάντληση στο πετσί του κι ένα ντους...

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες και μετά τρώνε …κέρατο!!

Οι κάλτσες την ώρα του $εξ, η ρουτίνα και η βιασύνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να απατούν, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ψάρεμα: Τέλος όσα ξέραμε – Σοκ για τους ερασιτέχνες –

Ψάρεμα: Ποιες είναι οι αλλαγές που έρχονται άμεσα. Αλλάζουν όλα στο ερασιτεχνικό ψάρεμα, καθώς συστήνεται Μητρώο Άδειας για τους ερασιτέχνες αλιείς. Ο Τάσος Χάλαρης εκπρόσωπος της...

Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Είχα μάθει να με έχουν πριγκίπισσα. Απαιτούσα την προσοχή από τους συντρόφους μου»

«Είχα το ανικανοποίητο». H Βάλια Χατζηθεοδώρου, μίλησε για την προσωπική της ζωή στο podcast του Fipster στο Υοutube και μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τις απαιτήσεις που...

Αυτή η γυναίκα ταξιδεύει τον κόσμο δωρεάν κάνοντας κάτι που δεν κάνει ο οποιοσδήποτε

Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν είναι χρυσοθήρας… Η 30χρονη Νάταλι Γουντ από το Κεντ της Βρετανίας έγινε μέλος μιας διαδικτυακής ιστοσελίδας συνοικεσίων το 2014 και...

Συνέχισε να διαβάζεις