19/05/2024
26.9 C
Serres

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν καταναλώνει συχνά μπίρα

Array

Το πείραμα ενός άνδρα που κυρίευσε το διαδίκτυο

Πολλές είναι οι ιστορίες που ακούγονται κατά καιρούς από τους ανθρώπους για το τι συμβαίνει με τις μπίρες και τι προκαλούν στον οργανισμό, ειδικά αν κάποιος πίνει πολύ συχνά. 

Ένας νεαρός άνδρας όμως, φαίνεται ότι θέλησε να μάθει από πρώτο χέρι τι αλλάζει στο σώμα με τη συνεχή κατανάλωση αυτού του αλκοολούχου ποτού και να δει εν τέλη οι φήμες έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε ένα πείραμα ενός μήνας, στη διάρκεια του οποίου έπινε καθημερινά μπίρα και διηγήθηκε την ιστορία του στο διαδίκτυο, το οποίο όπως φάνηκε, ανταποκρίθηκε αμέσως.

Ο νεαρός, που δεν είχε γενικά κακές συνήθειες, ούτε έπινε πολύ αλκοόλ πριν ξεκινήσει την έρευνα του, επισκέφθηκε ένα γιατρό για να βεβαιωθεί ότι η υγεία του ήταν εντάξει και ξεκίνησε με την απόφαση να πίνει δυο ποτήρια μπίρας την ημέρα.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Την πρώτη μέρα, όπως είπε ένιωσε αυτό ακριβώς που περίμενε, χαρούμενη και ανεβασμένη διάθεση, όμως στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, άρχισε να παρατηρεί ότι είχε πονοκέφαλους, κάτι που δεν του συνέβαινε παλιά, καθώς και ότι το πρόσωπο του έμοιαζε πρησμένο και είχε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Τη δεύτερη εβδομάδα παρατήρησε αλλαγές στον ύπνο του, αφού κοιμόταν και ξυπνούσε με δυσκολία, ενώ άρχισε να χρησιμοποιεί την αναβολή στο ξυπνητήρι του.

Την τρίτη εβδομάδα, οι συνάδελφοι του στη δουλειά παρατήρησαν ότι εκείνος ενοχλούταν από τα πάντα και ο ίδιος δήλωσε ότι είχε χάσει την ικανότητα συγκέντρωσης του και ήταν πιο νευρικός.


Την τέταρτη εβδομάδα, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε πια την ίδια ενέργεια για να βγει για τρέξιμο το πρωί και του ήταν δύσκολο ακόμα και να σηκωθεί να ντυθεί. Επιπλέον, μείωσε στο μισό την απόσταση που συνήθιζε να κάνει και εν τέλη κατάφερε να πάει μόλις 5 φορές για τζόκινγκ μέσα στο μήνα.

Αυτό που τον εξέπληξε όμως περισσότερο από όλα, ήταν το πόσο γρήγορα κέρδισε βάρος αυτό το διάστημα, αφού παρά το γεγονός ότι γυμναζόταν όπως και πριν, έκανε κοιλιά.

Ο γιατρός του είπε ότι το πρησμένο του πρόσωπο και η δύσπνοια που ένιωθε ήταν λόγω της αυξημένης του πίεσης.

Η κοιλιά του από την άλλη, ήταν αποτέλεσμα ενδοκρινικών διαταραχών και η αϋπνία προκλήθηκε από πρόβλημα που απέκτησαν τα νεφρά του.

Συνοψίζοντας, αυτά που έμαθε από το πείραμα του ήταν ότι:

  • Η εμφάνιση του χειροτέρεψε
  • Η ποιότητα του ύπνου του χάλασε
  • Η δουλειά του φαινόταν δυσκολότερη
  • Εμφανίστηκαν παράπλευρα προβλήματα υγείας.

Πάντως όπως διαβεβαιώνει ο νεαρός τον κόσμο, δεν πρόκειται να επαναλάβει ξανά κάποιο παρόμοιο πείραμα, βλέποντας το τι προκάλεσε στον οργανισμό του και πλέον προσπαθεί να βελτιώσει την υγεία του, αλλά και να αποφύγει για λίγο καιρό τα μπαρ.


Διαβάστε επίσης τον διαδηλωτή που αράζει σε καρέκλα ενώ έφιπποι αστυνομικοί περνούν δίπλα του καλπάζοντας:

Πηγή:e-radio

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κατερίνα Γιατζόγλου: «Δεν μου αρέσει καθόλου το μπρόκολο»

Οι διατροφικές της συνήθειες και το μυστικό στη διατροφή της "Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα σακουλάκι αμύγδαλα, όπως και στο αυτοκίνητο και στις τσέπες...

Εορτολόγιο 19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησια μας Σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, είναι των Αγίου Πατρικίου Ιερομάρτυρος, Αγίων Θεογνώστου και Θεοκτίστου οσιομαρτύρων και...

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Η θυσία των μωρών της Σάντα Σαν σήμερα πριν 105 χρόνια ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, σηματοδοτώντας την αρχή της δεύτερης και πιο σκληρής...

Οι γυναίκες του ζωδιακού που θα είναι κολλητές για μια ζωή

Τρελό παρεάκι θα κάνουν μέχρι τα βαθιά γεράματα Σίγουρα, στα social media έχεις δει διάφορα posts με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι φίλες και κάνουν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Νικήτας: Αληθινό καύχημα των Σερρών

Σερρών Θεολόγος: «Ο Κύριός μας, Ιησούς Χριστός, παραμένει πάντοτε, ο υπό των εχθρών Του ραπιζόμενος, υπό των μαθητών Του ψηλαφώμενος, υπό των αθετούντων πολυπραγμονούμενος!» Η...

Το ανεκπλήρωτο Χρέος απόδοσης τιμής στους Εθνομάρτυρες του Σκοπού, της Εθνεγερσίας του 1821 και της «Πορείας Θανάτου» του 1915.

Του Αριστοτέλη Νανιόπουλου, ομότ. Καθηγητή ΑΠΘ Στην κεντρική πλατεία του Νέου Σκοπού υπάρχουν τέσσερα μνημεία, τα οποία αναφέρονται: Το κεντρικό Ηρώο, στους πεσόντες σε διάφορες περιόδους...

Κρήτη: Παραλίγο τραγωδία σε γάμο – Καλεσμένος κόντεψε να πνιγεί με φαγητό

Παραλίγο τραγωδία σε γάμο στην Κρήτη. Το κέφι είχε «απογειωθεί» στο γλέντι με τους 1.500 προσκεκλημένους το Σάββατο το βράδυ, όμως, όλοι «πάγωσαν» όταν...

Συνέχισε να διαβάζεις