19/05/2024
19.8 C
Serres

Τορτίγιες με κοτόπουλο από τον Άκη

Array

Συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας, τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. το ρύζι, το νερό, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το λεμόνι σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  • Το σπάμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε.
  • Σφήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσουν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

  • Στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και βάζουμε μία τορτίγια. Βάζουμε 3 κ.σ. ρύζι, 3-4 κ.σ. γέμιση και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. τσένταρ. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
  • Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

Συστατικά

Για το ρύζι

  • 150 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 300 γρ. νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης

Για τη γέμιση

  • 2 κοτόπουλο, φιλέτα, στήθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 400 γρ. φασόλια, κονσέρβα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 400 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 5-6 τορτίγιες

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα...

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Ποιο σημείο του σώματος πλένεις πρώτο; Μάθε τι δείχνει για την προσωπικότητά σου!

Έφτασε η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας! Μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας και κούρασης το σώμα έχει βιώσει την εξάντληση στο πετσί του κι ένα ντους...

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες και μετά τρώνε …κέρατο!!

Οι κάλτσες την ώρα του $εξ, η ρουτίνα και η βιασύνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να απατούν, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ο Δήμος Σερρών φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. ...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Στην εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ΕΒΕΣ- Αυξημένο το ενδιαφέρον

Χρήσιμες πληροφορίες και καθοδήγηση όσον αφορά στη σημαντική απόφαση που καλούνται να λάβουν για τις σπουδές και το  επάγγελμα που θα ακολουθήσουν, έλαβαν οι...

Συνέχισε να διαβάζεις