19/05/2024
16.5 C
Serres

Πως να φτιάξετε την απολαυστική νηστίσιμη μπουγάτσα με κρέμα(BINTEO)

Array

Μια αφράτη μπουγάτσα νηστίσιμη και για χορτοφάγους με υπέροχη κρέμα.

Από τον Άκη Πετρετζίκη


Συστατικά

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη


Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη
κανέλα, σε σκόνη


Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας.


Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα σύρμα.


Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να πήξει η κρέμα.


Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνουμε να κρυώσει.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.


Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απαλά με τον πλάστη για να ισιώσουν.


Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί 25×32εκ. και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.


Μεταφέρουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.


Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και την κανέλα σε σκόνη. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζουμε τη γέμιση.

Πιέζουμε τις άκρες για να ενωθούν τα δύο φύλλα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ψηλή σχάρα για 30-40 λεπτά.


Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.


Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε τη μπουγάτσα σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.


Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα σε σκόνη.


Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα...

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Ποιο σημείο του σώματος πλένεις πρώτο; Μάθε τι δείχνει για την προσωπικότητά σου!

Έφτασε η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας! Μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας και κούρασης το σώμα έχει βιώσει την εξάντληση στο πετσί του κι ένα ντους...

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες και μετά τρώνε …κέρατο!!

Οι κάλτσες την ώρα του $εξ, η ρουτίνα και η βιασύνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να απατούν, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster θα φιλοξενήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18-19/5 το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, ημέρα αποκλειστικής dragster...

Στην εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ΕΒΕΣ- Αυξημένο το ενδιαφέρον

Χρήσιμες πληροφορίες και καθοδήγηση όσον αφορά στη σημαντική απόφαση που καλούνται να λάβουν για τις σπουδές και το  επάγγελμα που θα ακολουθήσουν, έλαβαν οι...

Ανοιξιάτικο ρολό με φράουλες

Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και συγχρόνως πολύ εντυπωσιακή. Αν η διακόσμηση σας φαίνεται μπελαλίδικη, μπορείτε να την παραλείψετε και να αφήσετε το παντεσπάνι...

Συνέχισε να διαβάζεις