29/05/2024
16.5 C
Serres

Ξέσπασε σε λυγμούς σήμερα η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Array

Δίκη για Ίριδα και Μαλένα: Ξέσπασε σε λυγμούς η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι κατέθεσε

Η αδερφή της κατηγορουμένης δέχθηκε ερωτήσεις για μηνύματα που αποτελούν μέρος της δικογραφίας – Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Απριλίου

Φως στις συνθήκες θανάτου της μικρής Ίριδας, υπόθεση για την οποία δικάζεται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως και για το θάνατο της μικρής Μαλένας προσπάθησε να ρίξει σήμερα (19/4) το δικαστήριο, μέσα από την ενδελεχή εξέταση της αδερφής της κατηγορουμένης, Δήμητρας Πισπιρίγκου.

Κατά την εξέταση της μάρτυρος μάλιστα δεν έλειψαν και οι στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, όταν η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς μόλις η εισαγγελέας της έδρας της έδειξε φωτογραφίες του νεκρούς βρέφους.

Η αδερφή της κατηγορουμένης δέχθηκε ερωτήσεις για μηνύματα που αποτελούν μέρος της δικογραφίας που αποτυπώνουν την προσωπικότητα της κατηγορουμένης την ίδια χρονική περίοδο που τη ζωή της έχουν σημαδέψει οι θάνατοι των δύο παιδιών της.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Πρόεδρος: Έχουμε μηνύματα στη δικογραφία στις 10.4.2021 -είμαστε σε χρόνο που η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται. Τότε η αδελφή σας, σας γράφει για τη βέρα αν την έβγαλε ο κ. Δασκαλάκης.

Σας λέει να δείτε αν έβγαλε το «παντρεμένος» από το προφίλ του. Της γράφετε «τίποτα δεν έχει ανεβάσει», σας λέει να δείτε το προφίλ του και να βγάλετε φωτογραφία και να τα κρατήσετε. Μπορείτε να μου εξηγήσετε με δυο θανάτους και τρίτο παιδί στο νοσοκομείο αυτά τα μηνύματα τι νόημα έχουν;

Δ. Πισπιρίγκου: Εκείνη την περίοδο υπήρχαν έντονοι τσακωμοί μεταξύ τους. Ο κ. Δασκαλάκης ήταν επίμονος να πει η Ρούλα στη Τζωρτζίνα ότι έκανε εξωσυζυγική σχέση και για αυτό «φεύγει ο μπαμπάς».


Δηλαδή να πει σε ένα 8χρονο παιδί αυτό το πράγμα. Υπήρχαν για αυτό το λόγο έντονοι τσακωμοί μεταξύ τους.

Ο κ. Δασκαλάκης συνέχιζε να είναι επιθετικός και να την βρίζει. Τότε είχαμε μιλήσει με το δικηγόρο για το διαζύγιο και εκείνος μας είχε πει «να προσέχετε όλες τις κινήσεις τα πάντα». Επειδή την είχε «μπλοκάρει» κοίταγα εγώ τις κινήσεις του.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο; Υπάρχουν θάνατοι και ένα παιδί στο νοσοκομείο. Δεν σας προβλημάτισε εσάς αυτό;

Μάρτυρας: Δεν ρώτησα. Έμπαινα στο προφίλ του ότι έβλεπα το κράταγα μήπως το χρειαστεί ο δικηγόρος για την αγωγή. Τώρα που τα βλέπω ίσως να έκανα λάθος που δεν της είπα «σταματά μην ασχοληθούμε ξανά».


Από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας στάθηκε σε… αντιφάσεις, με επίκεντρο τον θάνατο της Ίριδας.

Εισαγγελέας: Είναι πλείστες οι αντιφάσεις σας. (…) Εγώ να δεχθώ ότι το μωρό για ώρες δεν πείνασε δεν έκλαψε αλλά δεν μπήκατε καν στο δωμάτιο μετά από 12 ώρες να δείτε αν είναι έστω σκεπασμένη;

Δ. Πισπιρίγκου: Έχετε δίκιο, όμως η Ρούλα ήξερε τη ρουτίνα του παιδιού. Μπήκε δυο φορές στο δωμάτιο τη νύχτα.

Εισαγγελέας: Στην ανακρίτρια είπατε άλλα για το σημάδι στο στόμα του παιδιού και εδώ άλλα. Σας επιδεικνύω ξανά τη φωτογραφία…

Μάρτυρας: Δεν θέλω να τη δω τη φωτογραφία, δεν μπορώ.

Εισαγγελέας: Ποιος έβαλε το μαξιλάρι στο προσκέφαλο; Η αστυνομία σας είπε να μην αλλάξετε τίποτα στο δωμάτιο γιατί θα έρχονταν για αυτοψία…..

Δ. Πισπιρίγκου: Το μαξιλάρι ήταν στο δεξί χέρι του παιδιού.

Εισαγγελέας: Τι μπορεί να συνέβη; Πώς το μαξιλαράκι βρέθηκε στα δεξιά του χεριού του παιδιού;

Δ. Πισπιρίγκου: Ίσως το παιδί να πήγε προς τα πάνω. Το παιδί είχε μετακινηθεί προς τα πάνω όχι το μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Δεν ρωτήσατε ποτέ την αδελφή σας -μετά το θάνατο του παιδιού- που είχε βάλει το πανάκι;

Δ. Πισπιρίγκου: Δεν κάναμε καμία συζήτηση.

Εισαγγελέας: Τι εξήγηση δίνετε;

Μάρτυρας: Ίσως όπως σήκωσα εγώ το παιδί το πανάκι να πετάχτηκε.

Εισαγγελέας: Πως αντέδρασε η κατηγορουμένη όταν φέρατε την Ίριδα από το δωμάτιο στη κουζίνα;

Δ. Πισπιρίγκου: Εκείνη τη στιγμή ήμουν και εγώ σε τρομερό σοκ. Της έφυγε το πιατάκι που κρατούσε από τα χέρια. Είχε πέσει στη γωνία και φώναζε, δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε.

Την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου σχολίασε και η πληρεξούσια δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη ,ο οποίος και σε αυτή τη δική βρίσκεται απέναντι από τη μητέρα των παιδιών του ως υποστήριξη της κατηγορίας.

Μέσα στα επόμενα λεπτά στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η πρώτη γιατρός , η παιδίατρος Ελένη Ρούτη, η οποία παρακολουθούσε τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Πρόεδρος: Υπήρχε κάτι στην Μαλένα που να σας έχει προβληματίσει;

Ελ. Ρούτη: Όχι μέχρι που παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Ένα έτος πριν το θάνατο της παρουσιάστηκε η λεμφαδενίτιδα. Ήρθε η μητέρα στο ιατρείο. Αυτή την ασθένεια την συναντάμε συχνά.

Έδωσα αντιβίωση και όταν ολοκληρώθηκε η αγωγή είδα ότι η λεμφαδενίτιδα είχε επεκταθεί. Μέσα σε δυο μέρες έκανα όλο τον έλεγχο και δεν βρήκα τίποτα. Τους κάλεσα στο ιατρείο. Ήρθαν και οι δυο γονείς. Τους είπα ότι δεν βρήκα τίποτα και τους είπα χαρακτηριστικά: Ή μπαίνετε νοσοκομείο στην Πάτρα ή πάτε κατευθείαν Αθήνα, γιατί αν είναι κάποια κακοήθεια που ξεκινάει να είστε δίπλα στο «Ελπίδα» να το προλάβουμε.

Τους έδωσα παραπεμπτικό και την άλλη μέρα μου είπαν «ναι φεύγουμε για Αθήνα». Μετά μιλήσαμε μια δυο φορές γιατί αγωνιούσα. Με πήρε ο κ. Δασκαλάκης και μου είπε για διάγνωση λευχαιμίας. Τους καθησύχασα τους είπα ότι είναι στην αρχή και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάνε καλά.

Πρόεδρος: Πάμε στην ημέρα του θανάτου…

Ελ. Ρούτη: Ναι, ήταν Σάββατο με πήρε 4 το απόγευμα ο κ. Δασκαλάκης και μου είπε η Μαλένα έφυγε. Ήταν σοκαρισμένος και εγώ σοκαρίστηκα, δεν περίμενα τόσο ξαφνικό θάνατο. Μου φάνηκε πολύ ξαφνικός θάνατος δεν περίμενα να πάει έτσι…

Το επόμενο κεφάλαιο της κατάθεσης της αφορούσε το θάνατο της Ίριδας.

«Είχε υπάρξει μια ιοσούλα μια ελαφριά βρογχίτιδα που θεραπεύτηκε. Κάπου εκεί στον τρίτο μήνα άκουσα ένα φυσηματάκι πολύ μικρής έντασης που παρέπεμπε σε αθώο φύσημα. Τους είπα ότι σαν πρωτόκολλο πρέπει να στείλουμε το παιδί σε καρδιολόγο από τη στιγμή που υπάρχει ένας θάνατος (της Μαλένας) στην οικογένεια.

Το ακούμε αυτό το φύσημα στα μισά παιδιά. Είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε ένας ξαφνικός θάνατος στην οικογένεια για αυτό τους έστειλα σε καρδιολόγο. Σε ένα άλλο μωρό θα περίμενα να το ξαναδώ», κατέθεσε η γιατρός.

Για το λόγο αυτό η μάρτυρας αιφνιδιάστηκε όταν εντελώς τυχαία έμαθε για το θάνατο της Ίριδας. «Ξαφνικά έμαθα από μία φίλη ότι έφυγε και η Ίριδα, πήρα τον κ. Δασκαλάκη και μου είπε: «Η Ίριδα έφυγε». Είχα πάθει σοκ. Ήταν το δεύτερο παιδί, ένας ξαφνικός θάνατος με ελεγμένα καρδιολογικά».

Μάλιστα η γιατρός μετά από το γεγονός αυτό κάλεσε τον Μάνο Δασκαλάκη και συνέστησε να πάνε κατευθείαν για γονιδιακό έλεγχο της Τζωρτζίνας. «Μου είπε ότι θα πήγαιναν αλλά να περάσει ένας μήνας να ηρεμήσουν».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Απριλίου.

Μπέσσυ Μάλφα: Η τpuφερή εξоμоλόγηση για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – «Είναι ο άγγελóς μου, τον λατpεúω»

Τατουάζ, τεpάστιες βλεφαρίδες, έχει μείνει μıσή: Αγνώρıστη η Mαριτίνα Ντενίση στη νέα φώτο, όλοι πρόσεξαν κάτι

Υπουργείο Εσωτερικών: Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στο Δημόσιο

Πηγή:tilestwra

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης κυνήγησε τους διαρρήκτες με… σκούπα

Ο περίεργος τρόπος που ιδιοκτήτης σπιτιού καταδίωξε διαρρήκτες Ιδιοκτήτης σπιτιού στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να απομακρύνει τους επίδοξους διαρρήκτες που είχαν πάει στην οικία του χρησιμοποιώντας...

Ματίνα Νικολάου: “Είχα οικονομική βοήθεια από φίλους σε δύσκολες περιόδους”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ματίνα Νικολάου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη στήριξη που δέχθηκε από φίλους και οικογένεια σε δύσκολες περιόδους της ζωή...

Σάκης Ρουβάς: «Δεν ήθελα να κάνω οικογένεια»

Ο τραγουδιστής μιλά για την προσωπική και οικογενειακή ζωή του. Ο Σάκης Ρουβάς αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις και κυρίως να μιλάει για την προσωπική του...

Στέλιος Κουδουνάρης: Έκλαψα γιατί ένας πελάτης με είχε κοροϊδέψει, ήθελα να τα παρατήσω...

Ο γνωστός σχεδιαστής και κριτής του «My Style Rocks», Στέλιος Κουδουνάρης, καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Τουρίστρια σταμάτησε για να βγάλει selfie και έπεσε από γέφυρα

Νεκρή ανασύρθηκε μια νεαρή τουρίστρια που έπεσε από γέφυρα στο Ηράκλειο, την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει μια φωτογραφία. Τη ζωή της έχασε μια τουρίστρια...

Έξαλλος ο Μιχάλης Κουινέλης σε συναυλία – «Ποιος μ… πετάει μπιλάκια; Θέλετε να κάνω τη συναυλία ή να φύγω;»

Εκτός εαυτού βγήκε ο Μιχάλης Κουινέλης κατά τη διάρκεια συναυλίας στα Άνω Λιόσια, όταν αναγκάστηκε να διακόψει την εμφάνισή του, αφού κάποιος από το...

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: 510.000 ευρώ μέσω ΑΝΕΣΕΡ για την ανάπλαση της πλατείας στο Χρυσό

Χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 510.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά για το έργο «Επεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Εμμανουήλ Παππά».  Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε μέσω...

Συνέχισε να διαβάζεις