28/02/2024
15.4 C
Serres

12 είδη αγγίγματος και τι σημαίνει το καθένα

Υπάρχουν εκατοντάδες γλώσσες ανά τον πλανήτη για να επικοινωνήσουμε. Κάποιες απ’ αυτές μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά υπάρχει και μία η οποία είναι μοναδική και την καταλαβαίνουμε όλοι μας, ανεξαιρέτως φύλου και καταγωγής.

Η γλώσσα του σώματος. Μια γλώσσα που από μόνη της μπορεί να μας πει πολλά και ν’ αφήσει να εννοηθούν άλλα τόσα.

Σκεφτείτε πόσες φορές, όταν μας αρέσει κάποιος, προσπαθούμε ν’ ανιχνεύσουμε τις προθέσεις του. Λίγο δύσκολο να μπούμε στο μυαλό του για να μάθουμε τι σκέφτεται αλλά σχετικά εύκολο να παρατηρήσουμε και ν’ αντιληφθούμε από τις κινήσεις τους, τις προθέσεις. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι και το άγγιγμα.

Η προσπάθεια μέσω του αγγίγματος να δώσουμε στους άλλους να καταλάβουν τη σκέψη ή τα συναισθήματά μας. Το άγγιγμα είναι η πιο φυσιολογική αντίδραση μιας επικοινωνίας. Η αίσθηση της αφής μπορεί να μας προκαλέσει, να μας θυμώσει, να μας κάνει να νιώσουμε χαρά, να μας χαμογελάσει ή ακόμη και να μας ερεθίσει ερωτικά.


Άλλωστε το άγγιγμα μεταξύ των ανθρώπων είναι η πρώτη μορφή επικοινωνίας. Από το να δώσουμε το χέρι μας για να πούμε «χαίρω πολύ», μέχρι ν’ ανοίξουμε την αγκαλιά μας ή να χτυπήσουμε φιλικά στην πλάτη.

Πριν λοιπόν και μέχρι την επόμενη φορά που κάποιος θα μας αγγίξει, ας γνωρίσουμε τα είδη του αγγίγματος και τι σημαίνουν αυτά. Ίσως καταφέρουμε να αποκωδικοποιήσουμε συμπεριφορές και να μάθουμε τι θέλει να μας πει κάποιος όταν δε χρησιμοποιεί λόγια.

Φιλί στο μέτωπο

Γλυκιά και τρυφερή κίνηση. Σύμβολο προστασίας. Καθρεφτίζει την αγάπη είτε είναι ρομαντική, είτε οικογενειακή. Λένε πως είναι η πιο μεγαλειώδης μορφή φιλιού σ’ έναν έρωτα. Είναι λίγο ασυνήθιστο και συνήθως μας μένει χαραγμένο στο μυαλό.


Αγκαλιά

Η χειρονομία της άνεσης και της οικειότητας. Δυο άνθρωποι που είναι κοντά ο ένας με τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο που στο ρήμα «αγκαλιάζω» εμπεριέχεται και το ρήμα «ζω». Οι αγκαλιές μειώνουν το στρες, ελευθερώνουν ορμόνες ευφορίας. Φιλικές, ερωτικές, ρομαντικές όπως και να είναι, θα αποτελούν πάντα μια θεραπευτική δύναμη.

Άγγιγμα στην πλάτη

Δε μιλάμε για το χτύπημα της πλάτης όταν πνιγόμαστε αλλά για εκείνη τη χειρονομία που συμβολίζει συμπάθεια, δείγμα υπερηφάνειας ή παρηγοριά. Το άγγιγμα στην πλάτη συμβολίζει προστατευτικότητα και συμπόνια, ενώ είναι κι ένα στοιχείο καθοδήγησης.

Σμίξιμο των χεριών

Αυτό το μαγικό μπλέξιμο των χεριών που δείχνει την ένταση μεταξύ των ανθρώπων. Είτε προκύπτει από φόβο, άγχος, ευτυχία, αγάπη, όπως και αν μεταφράζεται, δηλώνει εμπιστοσύνη και στήριξη. Ο όρκος της κοινής ζωής· θυμηθείτε πως στο μυστήριο του γάμου ξεκινάει με το σμίξιμο των χεριών.


Το χέρι πάνω από τον ώμο ή γύρω από τη μέση

Δείγμα προστασίας κι οικειότητας αλλά και μια μορφή κομπλιμέντου. Μια τρυφερή κίνηση και μια ανάγκη στήριξης αλλά και η ευκαιρία που ψάχνουν για να μας πλησιάσουν. Ως πρώτη κίνηση είναι στοιχείο των ντροπαλών κι εσωστρεφών ανθρώπων. Αν είναι λίγο πιο χαμηλά από τη μέση, θεωρείται κι ερωτικό κάλεσμα.

Τα χέρια στο πρόσωπο

Για μένα, από τα πιο έντονα συναισθηματικά αγγίγματα. Είτε αφορά την ερωτική του μορφή δηλώνοντας την αγάπη χωρίς λόγια και κοιτάζοντας και τον άλλον στα μάτια, είτε προσπαθώντας να προστατέψεις τον άλλον από μια κατάσταση μέσα στην οποία δείχνει να αποσυντονίζεται.

Σπάνια αφήνουμε να μας αγγίξουν στο πρόσωπο, οπότε το να επιτρέψουμε να συμβεί, κρύβει, πέρα από εμπιστοσύνη, ανάγκη άμεσης προσωπικής επαφής.

Άγγιγμα στα μαλλιά

Σαν άγγιγμα διχάζει λίγο, καθώς σε κάποιους δεν αρέσει να τους αγγίζουν τα μαλλιά, ενώ για κάποιους άλλους θεωρείται καταπραϋντικό. Είναι μια έκφραση δοτικότητας κι ανάγκης για κανάκεμα. Γίνεται για λίγο το «χαϊδεμένο» μας και γι’ αυτό είναι μια κίνηση που κάνουμε όταν αισθανόμαστε οικεία.

Άγγιγμα και πιάσιμο από το μπράτσο

Ασφάλεια, φόβος ή ένας τρόπος για να συμβαδίσουμε. Συνήθως μπορεί να είναι απαλό και να συνοδεύει τη βόλτα μας ή πιο έντονο καθώς είναι από τα πρώτα σημεία που αντανακλαστικά «μπλέκουμε» σε μια διαφωνία.

Άγγιγμα σε γλουτούς ή μηρούς

Το άγγιγμα της γνωριμίας όπου αρχίζουμε και νιώθουμε την οικειότητα, την άνεση και τον ερωτισμό που μας διακατέχει. Αν επιμείνει με την έγκρισή μας και τα αγγίγματα γίνουν πιο τολμηρά, η ερωτική διάθεση μπαίνει στο παιχνίδι και ‘μεις λαμβάνουμε τις πρώτες ενδείξεις. Να είστε προετοιμασμένοι καθώς μετά από ένα τέτοιο άγγιγμα, ακολουθεί φιλί.

Άγγιγμα στο πρόσωπο για να πιάσουν μια βλεφαρίδα

Θυμάστε την κίνηση αυτή όταν ήμασταν παιδιά; Πιάναμε τη βλεφαρίδα, την κρατούσαμε στα χέρια ζητώντας από τους άλλους να κάνουν μια ευχή και στη συνέχεια τη φυσούσαμε να φύγει. Αυτό λοιπόν είναι μια πρώτη μορφή αθώου φλερτ. Το πρώτο ανεπαίσθητο με δικαιολογία άγγιγμα στο πρόσωπο και μια τρυφερή χειρονομία.

Άγγιγμα στο λαιμό

Είτε γίνει με τα χέρια σαν χάδι, είτε με τα χείλη, το άγγιγμα στον λαιμό σίγουρα καταφέρνει να μας αποσπάσει την προσοχή. Ο λαιμός αποτελεί μια από τις πιο ερωτογενείς ζώνες του σώματός μας, άλλωστε. Το άγγιγμα στον λαιμό είναι ένδειξη διέγερσης, ερωτικής διάθεσης κι επιθυμίας. Λόγω του μαλακού δέρματος σ’ αυτό το σημείο του σώματος, το άγγιγμα αυτό λειτουργεί επίσης κι ως ηρεμιστικό.

Άγγιγμα στα χείλη

Το φιλί και το άγγιγμα που έχουν γραφτεί στο όνομά του τόμοι βιβλίων. Τα χείλη μας επικοινωνούν με το τμήμα του εγκεφάλου μας που συνδέεται με τα συναισθήματα. Είτε ανεπαίσθητο άγγιγμα στα χείλη, είτε παθιασμένο, είναι η γνωριμία των εραστών. Υπάρχει σε όλες τις μορφές της επαφής.

Παθιασμένο, ακόρεστο, ένδειξη «ευχαριστώ», κραυγή «σ’ αγαπώ», μας αγγίζει προσωπικά και ξεκλειδώνει το μέσα μας. Παίρνουμε τις ανάσες του άλλου, μοιραζόμαστε τη ζεστασιά του κι αντιλαμβανόμαστε τη διάθεσή του.

Σημαντικά ή ασήμαντα ήταν μερικά από τα βασικά είδη αγγίγματος.

Σημασία, όμως, έχει πόση βαρύτητα θα δώσουμε σ’ αυτά ξεχωρίζοντας τα σημάδια. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που δυσκολεύονται με τον προφορικό λόγο και μέσω των αγγιγμάτων λειτουργούν πιο οικεία στην εκδήλωση των συναισθημάτων τους.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα μας αγγίξουν, ας τα μνημονεύσουμε κι ίσως κατανοήσουμε περισσότερο το είδος της σχέσης που παρουσιάζεται μπροστά μας.

Αν έχεις κλείσει γάμο… μήπως να τον ακυρώσεις;: Αυτή είναι η χειρότερη ημερομηνία για να παντρευτείς το 2023

Πηγή:pillowfights

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στη Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 ο Σερραίος Μιχάλης Πισκιούλης

Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη οργάνων στο Μέρα25, μετά το κλείσιμο του 2ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου με τις ψηφοφορίες πάνω στο Καταστατικό, στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για...

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βοήθησε οικονομικά τον Γιώργο Λαμπάτο και ζήτησε να μη μαθευτεί

Μια άγνωστη κίνηση ανθρωπιάς από τον Νίκο Οικονομόπουλο προς τον Γιώργο Λαμπάτο όταν ο ηθοποιός έκανε γνωστό ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβίωσης, έρχεται στο φως. Ο...

Τα τρία ζώδıα που θα έχουν οıκονομıκά προβλńματα τον Μάρτιο – Δοκıμασίες και...

Μπορεί ο πρώτος μήνας της άνοιξης να συμβολίζει την αναγέννηση και ανανέωση, φαίνεται όμως θα θα φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις σε ορισμένα ζώδια ζώδια Συγκεκριμένα τρία...

Δάφνη Καραβοκύρη: «Το πιο άβολο φλερτ είναι να μου στέλνουν άσεμνες αντρικές φωτογραφίες...

Η Δάφνη Καραβοκύρη, η γνωστή δημοσιογράφος και οικοδέσποινα του podcast «Sex Podcast» μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και αποκάλυψε το πιο άβολο φλερτ που δέχεται...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Οι τρεις πιο τοξικοί συνδυασμοί ζωδίων

Μήπως έχετε ζήσει κάποιον από αυτούς; Η συμβατότητα είναι κάπως υποκειμενική: Μπορεί να τα πηγαίνετε υπέροχα με κάποιον με τον οποίο δεν περιμένατε να συνδεθείτε...

Έμφραγμα: Η λάθος κίνηση που μπορεί να αποβεί μοιραία

Τα συμπτώματα ενός εμφράγματος δεν είναι πάντα αιφνίδια και έντονα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοηθούν από τους ασθενείς που θα πρέπει...

Άγρıο εγκλnμα στην Αγία Βαρβάρα: Πεθερός εβάλε τέλος στη ζωή του γαμπρού με καραμπiνα

Νεκρός από πυροβολισμό στην Αγία Βαρβάρα – Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του Είχε προηγηθεί τσακωμός μεταξύ των δύο ανδρών – Συγγενικό πρόσωπο του δράστη που...

Συνέχισε να διαβάζεις