01/03/2024
11.5 C
Serres

Αντιπαράθεση Μισιρλή – Κουφοτόλη για τα LED στο Δήμο Σερρών

Σπύρος Μισιρλής: Το πλούσιο φως των Led θα λούσει το Δήμο Σερρών

«Θα περίμενε κανείς από έναν νέο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, να πει τις απόψεις του επί της συμβάσεως ενεργειακής απόδοσης για τον οδοφωτισμό του δήμου Σερρών.

Χράπας Ηλιοπούλου
Χράπας Ηλιοπούλου

Εξ άλλου η σύμβαση αυτή που υπεγράφη μεταξύ του δήμου Σερρων και της κοινοπραξίας των αναδόχων, αφού προηγουμένως ελέγχθηκε σχολαστικά για την νομιμότητα της από το ελεγκτικό συνέδριο, είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο εδώ και σχεδόν 3 μήνες.

Βέβαια στα χέρια τους την έχουν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όπως και την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου.


Ο κ Κουφοτόλης βλέπει ολέθρια σημάδια ως άλλη σημερινή Πυθία στηριζόμενος σε άρθρο της Καθημερινής που γράφτηκε το 2019…

Προσεκτική ανάγνωση όμως του άρθρου καταδεικνύει τα πλεονεκτήματα των συμβάσεων ΣΕΑ έναντι των παλαιότερων μεθόδων..

Άλλωστε ο σύμβουλος του Δήμου στις πολλές για το θέμα αυτό συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κατέδειξε με εμφατικό τρόπο τις διάφορες με τις παλαιότερες μεθόδους δηλ του δανεισμού και της εξ ίδιων πόρων αντικατάστασης του ενεργοβόρου φωτισμού.


Με τον εκλογικό νόμο των συγκυβερνητών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ( το γνωρίζετε καλά) οι δημοτικές αρχές του 2019 με τεράστιες πλειοψηφίες στους πολίτες , μειοψηφούσαν στα δημοτικά συμβούλια…

Οι ιθύνοντες του νόμου αυτού όταν οδηγήθηκαν σε στρατηγική ήττα , αναγνώρισαν το λάθος τους και έτσι η απλή αναλογική οδηγήθηκε στο χρονοντούλαπο.

Υπενθυμίζω ότι στη νέα δημοτική περίοδο οι αρμοδιότητες της δημοτικής πλέον επιτροπής παραμένουν ίδιες και επαυξημένες, παρά το γεγονός ότι στο δημοτικό συμβούλιο η πλειοψηφούσα παράταξη διαθέτει και ισχυρή πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων.

Είμαι σίγουρος ότι το πλούσιο φως των led θα λούσει κάθε δρόμο του ΟΛΟΥ δήμου Σερρων δημιουργώντας το απαραίτητο αίσθημα ασφαλείας.


Θα περιοριστεί κατά πολύ η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ως να είχαμε φυτέψει χιλιάδες δέντρα στον αστικό ιστό.

Θα εχουμε οικονομικό όφελος μεγάλης κλίμακας σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Θα εξοικονομηθούν ανθρώπινοι πόροι και μηχανήματα που τόσο ανάγκη τους έχει ο Δήμος μας.

Γρηγοριάδης Σιούλα
Γρηγοριάδης Σιούλα

Επειδή δε δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή λαμπών αλλά ολόκληρων συστημάτων θα εφαρμοστούν πάνω σε αυτές και όλες οι εφαρμογές έξυπνης πόλης τις οποίες εξασφάλισε η σημερινή δημοτική αρχή με τη μελέτη που ετοίμασε και πανηγυρικά ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Στη νέα πενταετή δημοτική περίοδο προσδοκούμε σε μια διαλογική συζήτηση με όλους τους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο με γνώμονα το συμφέρον των συνδημοτών.

Οι τεράστιες χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν μας αφήνουν ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για το αύριο του δήμου μας.

Αυτά λέει ο κ. Σπύρος Μισιρλής , Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και Αντιδήμαρχος οικονομικών, απευθυνόμενος στον κ. Νικόλαο Κουφοτόλη, νεοεκλεγέν σύμβουλο της παράταξης της κ. Μητλιάγκα και όχι μόνο…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Νικόλαος Κουφοτόλης: Όσα επιτρέπει ο νομοθέτης, θα συζητηθούν ως θέματα…

Αβραμάκης Τσίπρας
Αβραμάκης Τσίπρας

«Κύριε Μισιρλή, Αντιδήμαρχε Οικονομικών Λειτουργιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου, Δημοτικών Κοιμητηρίων, Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών
Ανταπαντώντας στη βεβαιότητά σας ότι “το πλούσιο φως των led θα λούσει κάθε δρόμο του ΟΛΟΥ δήμου Σερρών δημιουργώντας το απαραίτητο αίσθημα ασφαλείας’’ και σε αναμονή της ορκωμοσίας και της έναρξης της νέας Δημοτική Περιόδου με Δήμαρχο την κυρία Βαρβάρα Μητλιάγκα, είμαι υποχρεωμένος ως πολίτης να επισημάνω το εξής:

Εξαιτίας της διάρκειας της σύμβασης και το μεγάλο χρονικό διάστημα (12 έτη) που εκχωρούνται τέλη, δηλαδή χρήματα των δημοτών που εισπράττονται από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, και του προϋπολογισμού της σύμβασης, είναι ένα ζήτημα που θα συμφωνείτε πως πρέπει να έχει ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

Την ζητήσατε;;;

Την πήρατε;;;, 

Προφανώς είναι αναρτημένη η σύμβαση, δεν θα μπορούσατε να πράξετε εκ του νόμου και διαφορετικά, αλλά από το έγκυρο άρθρο της Καθημερινής το 2019, που σκοπό είχε να προβληματίσει την τοπική κοινωνία, έχουν ακολουθήσει άλλα, καθώς επίσης και εμπεριστατωμένες αναλύσεις, διπλωματικές πανεπιστημιακές εργασίες, με κρίσιμες επισημάνσεις στα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν.

Προφανώς το γνωρίζετε…

Επισημαίνουν ότι το σχέδιο μέτρησης και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, με όλα τα στοιχεία που αυτό προϋποθέτει, όπως η μέτρηση της αρχικής κατανάλωσης αναφοράς, αλλά και οι μετέπειτα διαδικασίες υλοποίησης του, αποτελούν το θεμέλιο λίθο της επιτυχίας μιας σύμβασης ΣΕΑ.

Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το γνωρίζετε…

Ας μείνουμε στο γεγονός ότι: Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία προεδρεύετε, ακυρώθηκε ως προς τη νομιμότητά της.

Ας αφήσουμε, προς το παρόν, ασχολίαστες τις τηλεοπτικές σας δηλώσεις επί του θέματος και της… “άγνοιας” σας, για το αν η Τεχνική Υπηρεσία έχει προχωρήσει σε αντικαταστάσεις φωτιστικών σωμάτων με led το τελευταίο διάστημα, (με κονδύλια που εσείς εγκρίνατε) κι αυτά έχουν τη σημασία τους.

Σε αναμονή της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Νοεμβρίου 2023 και τα όσα επιτρέπει ο νομοθέτης, να συζητηθούν ως θέματα.

Κύριε Αντιδήμαρχε

Σε ότι αφορά τις προσωπικές απόψεις μου επί της σύμβασης ενεργειακής απόδοσης για τον οδοφωτισμό του δήμου Σερρών, είμαι βέβαιος ότι δεν σας διαφεύγει, είμαι μέλος μιας νέας Δημοτικής Παράταξης, που συντεταγμένα εκφράζεται από την επικεφαλή Δήμαρχο Σερρών κα Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Μην αγωνιάτε καθόλου.

Όλα στην ώρα τους και στο χρόνο που πρέπει.»

Τάδε έφη ο κ. Κουφοτόλης Α. Νικόλαος, νεοεκλεγέν σύμβουλος της παράταξης της κ. Μητλιάγκα, που θα πρέπει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη βδομάδα, να αναπτύξει τις θέσεις της για τον οδοφωτισμό του δήμου Σερρών με τα led.

Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η θέση της ίδιας, όσο και των συμβούλων της παράταξης της, μιας και στο πρόγραμμα ουδόλως αναφέρθηκε στο θέμα.

4 δράσεις από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών

Δήμος Σερρών: Έξω οι Γρηγοριάδης – Σιούλα μέσα οι Χράπας – Ηλιοπούλου!

Γιάννης Μυλόπουλος: Συντελέστηκε ένα οικολογικό έγκλημα στον Αγγίτη!

Ο Κώστας Καραμανλής για την τραγωδία στα Τέμπη: Θέλω να χυθεί άπλετο φως!

Το Επιμελητήριο Σερρών στην 5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μαρίνα Πατούλη: «Είναι τυχεροί οι άνδρες που πέρασαν από τη ζωή μου»

Η Μαρίνα Πατούλη έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Σαράντη Μαριεττή. Η ίδια μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται για την...

Λευτέρης Πανταζής: «Θαυμάστρια μού έχει ζητήσει το εσώρουχό μου»

Ο Λευτέρης Πανταζής σε συνέντευξή του ρωτήθηκε αν κάποια θαυμάστρια τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Αποκαλυπτικός ήταν ο Λευτέρης Πανταζής σε συνέντευξή του, με αφορμή το νέο του βίντεο κλιπ. Ο τραγουδιστής μιλώντας...

Επιτομή της κομψότητας: Η Ελένη Ερήμου στα 79 της αποδεικνύει πως η ηλικία...

Υπήρξε μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου και στα 79 της χρόνια, η Ελένη Ερήμου παραμένει ιδιαίτερα γοητευτική. Δεν τη βλέπουμε συχνά...

«Σύγκρουση» Δούκα – Κυρίζογλου για την Προεδρεία της ΚΕΔΕ

Αύριο Σάββατο 2 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

«H Αθήνα είναι το μελλоντικό Λας Βέγκας της Ευρώπης»: Ο γερμανικός Τύπος υμνεί τо Ελληνικό

«10.000 κατοικίες, γραφεία, δύο εμπορικά κέντρα, σχολεία, κλινικές, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και χώρους πρασίνου μεγαλύτερους από το Hyde Park του Λονδίνου». Σύμφωνα με το cnn.gr αυτά...

Ράκος η Άντζελα Δημητρίου στη σκηνή του J2US: «Έχασα το μεγαλύτερο στήριγμα μου»

"Αισθάνομαι πολύ τυχερή που όλα αυτά τα χρόνια είχα αυτή τη μάνα και μπόρεσα από μόνη μου να την έχω κυρία" δήλωσε η Άντζελα...

Το μαρτύριο του Σίσυφου για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα έγραψα, τα πρόβλεψα αλλά ειλικρινά δεν χαίρομαι για το κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται ένας πρώην πρόεδρος να επιτίθεται εναντίον του σημερινού προέδρου και...

Συνέχισε να διαβάζεις