24/02/2024
8 C
Serres

Άρση της Ασυλίας των Τραπεζιτών: Επαναφορά της δικαιοσύνης ή μήπως η συνέχιση της φάρσας;

Σε οποιαδήποτε χώρα του πολιτισμένου κόσμου, οι κυβερνήσεις που έχουν πάρει μέρος σε σκάνδαλα όπως αυτό στο οποίο αναφερόμαστε στο τρέχον Δ.Τ.,

θα είχαν πέσει σε ένα βράδυ, από το λαό και από την αυστηρή παρέμβαση των θεσμών που προστατεύουν τη Δημοκρατία, από παρέμβαση των δικαστικών, της αστυνομίας κλπ.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και συνεχίζει:

 Αναφερόμαστε φυσικά στην “ασυλία” (το πλήρως “ακαταδίωκτο”) που έδωσαν στους Τραπεζίτες από το 2019 μέχρι προχθές.

Αυτή η ασυλία δόθηκε χωρίς καμία δικαιολογία, για να μη διωχτούν και καταλήξουν στη φυλακή για τα θαλασσοδάνεια που έδιναν στους “ημέτερους”, στα κόμματα εξουσίας και στις επιχειρήσεις των “φίλων” τους.


Το “ακαταδίωκτο” κάλυψε αμέτρητα σκάνδαλα που μας οδήγησαν ώστε κάποιοι “κομματικοί” και “θεσμικοί” συμπολίτες μας να αποκτήσουν -σε βάρος μας- μυθικά ποσά, ανάλογα με εκείνα των πλουσιότερων επιχειρηματιών του πλανήτη, χωρίς όμως να έχουν προσφέρει τίποτα αντίστοιχα ουσιαστικό με εκείνους.

Ποσά που τους επιτρέπουν να αγοράζουν διυλιστήρια, βιομηχανίες, ιστορικά μνημεία και ολόκληρες τραπεζικές δομές, να έχουν αμέτρητα ακίνητα παντού στον πλανήτη, χωρίς να απαντούν σε κανένα “πόθεν έσχες”!

Το ίδιο ακαταδίωκτο επέτρεψε να κατασχεθούν οι περιουσίες μικρών συμπολιτών μας, που πλήρωσαν εν μέρει -και για τα μάτια του κόσμου- το “λογαριασμό”, πάλι άδικα και παράνομα.


Αυτοί θα ήταν πολλοί περισσότεροι, αν οργανώσεις και Σύλλογοι όπως ο Σύλλογος Δανειοληπτών & ΠΚΒΕ και το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, δεν ξεκινούσαν οργανωμένα τον ασταμάτητο πόλεμο υπέρ της προστασίας των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς, όμως, στη χώρα-πειραματόζωο της Ευρώπης, το σύνολο των πολιτών και των θεσμών δεν αντιδρά επαρκώς, καθώς έχει τιθασευτεί με τους πιο ανελέητους τρόπους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών επιβιώνουμε οριακά ανάμεσα στην υπερχρέωση, στην ακρίβεια, και στην έλλειψη υποδομών και μηχανισμών.

Οι “ανεξάρτητοι θεσμοί”, αντίστοιχα, ελέγχονται από -αντί να ελέγχουν- τα κομματικά στελέχη και σιωπώνται από τακτικές μαφιόζικων οργανώσεων, εκβιασμών και απειλών.


Πώς περιμένουμε ο πολίτης να αντιδράσει, γνωρίζοντας ότι έχει να αντιμετωπίσει ολόκληρα κυκλώματα διαφθοράς και συγκαλύψεων;

Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό ότι η άρση της ασυλίας που έγινε προχθές από την Κυβέρνηση, δεν έγινε επειδή “ο λύκος άλλαξε”.

Έγινε για ακριβώς τον αντίθετο λόγο: Για να γίνει φανερό σε κάποιους “ποιος κρατά τα ηνία” μέσα στους κύκλους των “πιστολέρο της Άγριας Δύσης” που ελέγχουν την εξουσία.

Έγινε επίσης γιατί στη χώρα μας έχει ξεχαρβαλωθεί κάθε έννοια Δικαίου και Ισονομίας και ακόμη και οι ίδιοι οι “πάτρωνες” που την ξεχαρβάλωσαν, δεν μπορούν να ελέγξουν πλέον το χάος που επικρατεί.

Αν δεν ίσχυαν τα παραπάνω, τότε θα είχαμε ξεκάθαρη άρση της ασυλίας όχι μόνο στους Τραπεζίτες, αλλά και του ακαταδίωκτου των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Όμως η διατύπωση στο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση το αποφεύγει πονηρά. Σύμφωνα με αυτήν «τα εγκλήματα σε βάρος του νομικού προσώπου του ελληνικού δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης διώκονται πάντοτε αυτεπαγγέλτως».

Το ΤΧΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, άρα το ακαταδίωκτο για αυτό δεν καταργείται, και ας σχετίζεται άμεσα για την απώλεια δεκάδων δις από την “αποεπένδυση” των τραπεζών.

Η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία αντιπολίτευση και δεν κρατά κανένα πρόσχημα. Λογοδοτεί όμως σε μεγάλα συμφέροντα του εξωτερικού, τα “μεγάλα κεφάλια” πίσω από τα funds και τους οίκους αξιολόγησης.

Πλησιάζει ξανά η στιγμή που πρέπει να πληρώσει και σε αυτά το λογαριασμό που τους οφείλει. Οπότε, αφού  παρέμεινε στην εξουσία και “τους βγήκε”, σκοπεύει να επαναλάβει ότι έκανε και την πρώτη φορά, να μετακυλήσει αυτό το λογαριασμό σε όλους εμάς.

Αυτό θα γίνει “με νόμο και τάξη”, αδιαφορώντας φυσικά πλήρως για την καταστροφή της παραγωγικής τάξης της χώρας που θα προκύψει από τη φοροεπιδρομή και τις κατασχέσεις.

Αυτή τη φορά όμως ο λογαριασμός θα φτάσει “λίγο πιο πάνω” και θα αγγίξει και εκείνους που νόμιζαν ότι ήταν προστατευμένοι, γιατί από τη “μεσαία τάξη” και κάτω, δεν μένουν πλέον να πάρουν και πολλά.

Είναι φανερό πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση καταβαράθρωσης, παρά τις προσπάθειες να φανεί από διάφορα ΜΜΕ το αντίθετο.

Στην καταστροφή όμως που επαν-έρχεται, δεν θα υπάρχουν, όπως έγινε την πρώτη φορά, οι “ασφαλιστικές δικλείδες” του δήθεν λειτουργικού “δημοκρατικού συστήματος”, που στήθηκε για να ελέγχουν και να συγκρατούν την οργή του πλήθους, καθώς κατάφεραν και ακύρωσαν πλήρως κάθε έννοια και λογική Δικαίου και Δημοκρατίας.

Οπότε σε αυτό που έρχεται, θα βρεθούν απροστάτευτοι ενώπιον του συνόλου του Ελληνικού Λαού.

“Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως τραγωδία, αλλά τη δεύτερη ως φάρσα”, έλεγε ένας μεγάλος φιλόσοφος.

Πλησιάζει ο καιρός που θα γελάσει καλύτερα αυτός που θα γελάσει τελευταίος. Να είστε σίγουροι ότι αυτός θα είναι το σύνολο των πολιτών – και πως εμείς θα βρισκόμαστε εκεί, δίπλα τους.

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

Επέκταση συνεργασίας ΔΥΠΑ-Amazon με νέα προγράμματα και δράσεις

Δρομολογούνται 31.000.000 + ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών στο Νομό Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ελισάβετ Μουτάφη: Ποιος και γιατί της άλλαξε το επίθετο επειδή «δεν ήταν εύηχο»

Αφιέρωμα στην ηθοποιό Ελισάβετ Μουτάφη παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 με τη δημοφιλή ηθοποιό να μιλά για την πορεία της στον χώρο...

Αναστάσιος Ράμμος: Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου, με ερωτεύτηκα

Τον Αναστάσιο Ράμμο συνάντησαν οι κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών. Ο τραγουδιστής μίλησε για την δουλειά που έχει κάνει με τον εαυτό του, καθώς και...

Φοιτητές στη Σάμο έφτιαχαν όπλα με 3D printer -Τα έκρυβαν σε τάπερ και...

Στη σύλληψη τεσσάρων φοιτητών που κατασκεύαζαν όπλα με τη χρήση 3D printer και τα διακινούσαν στη Σάμο προχώρησαν οι Αρχές. Το κουβάρι της υπόθεσης, κατά...

Σταύρος Νικολαΐδης: «Στην οικογένειά μου είχαμε συμπεριφορές που μας δημιούργησαν κόμπλεξ κατωτερότητας»

«Μεγαλώσαμε μέσα σε ένα έντονο περιβάλλον με καβγάδες». Ο Σταύρος Νικολαΐδης παραχώρησε μια συνέντευξή όπου, μίλησε για τους γονείς του αλλά και τον τρόπο που...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ελένη Χατζίδου: «Είναι μια μέρα περίεργη, το κоρıτσάκι μας είναι στо νοσοκоμείο»

Στο νοσοκομείο βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (19/02) η Ελένη Χατζίδου, καθώς ενημερώθηκε πως η κόρη της ανέβασε πυρετό και αποχώρησε εκτάκτως από το...

Δημήτρης Ουγγαρέζος για Μαρία Μπακοδήμου: Μια περίοδο την γούσταρα σεξουαλικά

«Της το έχω πει μέσω χιούμορ» πρόσθεσε Mία αποκάλυψη έκανε για τη Μαρία Μπακοδήμου ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε στην εκπομπή «Θάρρος ή αλήθεια»...

Άννα Μπεζάν: Το πατρικό μου είναι το ορφανοτροφείο, δεν θέλω να έχω επαφές με τους γονείς μου

«Το ζόρι και η κακοποιητική συμπεριφορά ήταν όσο ήμουν σπίτι μου» είπε η πρώην παίκτρια του GNTM Η Άννα Μπεζάν αναφέρθηκε στο ορφανοτροφείο, όπου...

Συνέχισε να διαβάζεις