20/07/2024
33.6 C
Serres

Δήμος Σερρών – Ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις 10 χλμ σε πόλη και χωριά!

Array

Τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο Σερρών υπέγραψε τη Τρίτη 14 Μαρτίου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με τον ανάδοχο Άγγελο Ταΐρη παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Υποδομών και Μελετών Γιώργου Νυχτοπάτη.

Το έργο «Εργασίες οδοστρωσίας-ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Νίκαιας – Εργατικών Κατοικιών» είναι συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από τα έσοδα της Πράξης Εφαρμογής και προβλέπει εργασίες ασφαλτοστρώσεων, διάνοιξη οδών και πεζοδρόμων περιμετρικά του 18ου Δημοτικού Σχολείου, κατασκευή πεζοδρομίων και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων.

«Με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής για την αναβάθμιση της περιοχής της Νίκαιας και των Εργατικών Κατοικιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχουμε σε εξέλιξη στον Δήμο Σερρών με την ανακατασκευή 45 χλμ οδικού δικτύου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια και μία πρωτοφανή παρέμβαση στον τομέα της οδικής ασφάλειας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

Όπως τόνισε ο ίδιος, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Σερρών ασφαλτοστρώσεις δρόμων συνολικού μήκους 10 χλμ. στο πλαίσιο επτά συνολικά εργολαβιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Σερρών στα προβλήματα που δημιουργούνται στο πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων εξαιτίας των εργασιών που εκτελούνται στο οδικό δίκτυο εντός της πόλης από οργανισμούς κοινής ωφέλειας και παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

«Στόχος μας είναι να μην γίνονται εκ των υστέρων παρεμβάσεις σε δρόμους που έχουν ασφαλτοστρωθεί.

Για αυτό τον λόγο, αν και υπάρχουν προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, σε αυτή τη φάση προχωράμε αναγκαστικά σε ασφαλτοστρώσεις σε εκείνους τους δρόμους, στους οποίους δεν προγραμματίζεται να περάσουν δίκτυα το επόμενο διάστημα», εξήγησε ο κ.Χρυσάφης σημειώνοντας ότι ο Δήμος κινείται νομικά κατά των εταιρειών σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται κακοτεχνίες στις αποκαταστάσεις δρόμων.


Εξάλλου, ο Δήμαρχος Σερρών επισήμανε ότι παράλληλα με τις ασφαλτοστρώσεις θα υλοποιηθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε πεζοδρόμια από τρία συνεργεία του Δήμου, τα οποία θα εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Νυχτοπάτη καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Καθημερινότητας για την εργώδη προσπάθεια που καταβάλλουν τα τελευταία 3,5 χρόνια για να δημιουργήσουμε έναν αξιοβίωτο Δήμο», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Μελετών Γιώργος Νυχτοπάτης τόνισε ότι τους επόμενους μήνες θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα, τα οποία θα αλλάξουν θεαματικά την εικόνα στην πόλη και τα χωριά.

Δήμος Σερρών: Εκδήλωση αφιερωμένη στις «Γυναίκες του Τόπου μας»

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Η πολιτεία να δώσει πόρους για τα σχολεία!


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Χρήστος Σταϊκούρας: 518.865.020 ευρώ για 4 νέα σιδηροδρομικά έργα

Η Ελλάδα προχωρά σταθερά στην ανάταξη και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, στη βάση ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου για αειφορικές και ανθεκτικές υποδομές. Σημαντικό βήμα αποτελεί η...

Γιάννης Μυλόπουλος : Ανεπαρκές και επικίνδυνο το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Η παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” με επικεφαλής τον Καθηγητή του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, καταψήφισε το θέμα της Αντιπλημμυρικής Θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης...

ΓΣΕΒΕΕ: Προβληματίζουν οι εξελίξεις στην χονδρική τιμή του ρεύματος

Το όριο των 500 kwh που ανακοινώθηκε κρίνεται χαμηλό, καθώς δεν καλύπτει πολυμελείς οικογένειες κι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως έδρα Με έντονο...

ΥΠΕΡ-ΟΠΤΙΚΩΣ: Πόλις φάντασμα

Γράφει ο Τάσος Χανλίογλου Μια βόλτα στην πόλη μας αρκεί για να σου μαυρίσει την ψυχή.Δεν σκοπεύω σ' αυτό τουλάχιστον το άρθρο να τα βάλω...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

ΣΑΕΚ Νέας Ζίχνης: 7 Ειδικότητες στο παράλληλο μηχανογραφικό 2024

Καθορίστηκαν, με απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) , πρώην ΙΕΚ , για τους...

Μαρίνα, φώς του αυγερινού …με τον χρωστήρα Διονυσίου !

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης «Τα θεμέλιά μου στα βουνά Και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους Και πάνω τους η μνήμη καίει Άκαυτη βάτος Μνήμη του λαού...

Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα & ΟΕΕ

Στην ενίσχυση της χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην πληρέστερη ενημέρωση των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στοχεύει το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που...

Συνέχισε να διαβάζεις