Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Τη Πέμπτη στα Αστέρια η κραυγή των καταραμένων ποιητών!

kataramenoi-poiites-serres-dipethe-asteria

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που πρόσφατα γιορτάστηκε, ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Σερρών και η Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Δημόσιας Εκπ/σης ν. Σερρών (ΜΕΚΑΔΕΣ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

«Η κραυγή των καταραμένων ποιητών»

Τρεις εκλεκτές συναδέλφισσες, που εκπροσωπούν τους παραπάνω συλλόγους και την αντίστοιχη Λογοτεχνία ‒τη γαλλική, την ελληνική και την αγγλική‒ θα μας φέρουν κοντά στο ιδιόρρυθμο ποιητικό ρεύμα, αυτό των «καταραμένων» ποιητών, των οποίων «οι κραυγές ουρλιάζουν και δεν βολεύονται παρά μόνο σε επικίνδυνα καταφύγια».

Η Ρούλα Ιασονίδου, καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας,

η Δώρα Μπαγανά, καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας

Parfait

και η Μαριάνθη Τσεπελή, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, θα φωτίσουν σημεία του ποιητικού λυγμού των Charles Baudelaire, Δημητρίου Παπαρρηγόπουλου και Edgar Allan Poe, την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 7.30 στο φουαγιέ του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών (ΑΣΤΕΡΙΑ) Μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών καθώς και Γάλλοι εθελοντές του Οργανισμού Νεολαίας της Ευρώπης «PRAXIS» θα μας ταξιδέψουν με τις απαγγελίες τους στις έμμετρες δημιουργίες των καταραμένων ποιητών, ή ‒όπως καθιερώθηκε ο γαλλικός όρος‒ των «poètes maudits».

Στο πιάνο συνοδεύει ο μαθητής Γιώργος Βελιώτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Στο Αυτοκινητοδρόμιο το Σαββατοκύριακο Τrack Day από την Track-Speed

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version