28/05/2024
11 C
Serres

Με την συμμετοχή του Λευτέρη Αβραμάκη η περιοδεία της Ρένας Δούρου

Array

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, συμμετείχε την Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021, στην πρώτη ημέρα της περιοδείας της Ρένας Δούρου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και Αντιπροέδρου του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Νομό Σερρών.

Την περιοδεία αυτή διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η πρώτη ημέρα της περιοδείας ξεκίνησε, λοιπόν, με την επίσκεψη κλιμακίου της τοπικής οργάνωσης με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου και τη συμμετοχή του Λευτέρη Αβραμάκη στο Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης στην κοινότητα της Κερκίνης, όπου το κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε το Συντονιστή Θόδωρο Ναζιρίδη και εργαζομένους του Φορέα.

Κύρια θέματα συζήτησης αποτέλεσαν αφενός το μέλλον του φορέα μετά την ψήφιση του Ν. 4685/2020 και οι συνεπαγόμενες ανησυχίες για την υποβάθμισή του, αφετέρου το μέλλον των επί πολλά έτη εκεί εργαζομένων που πλέον έχουν τεθεί σε ένα επισφαλές πλαίσιο.

Εν συνεχεία το κλιμάκιο βρέθηκε στην πρότυπη οικοτουριστική Ξενοδοχειακή Μονάδα του «Οικοπεριηγητή» στην Κερκίνη, όπου συνάντησε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Γιάννη Ρέκλο και συνιδρυτή της πρωτοβουλίας Kerkinilike, καθώς επίσης τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Θόδωρο Καρατζίκο, και τον Αντιπρόεδρο, Γιάννη Ασλανίδη.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε μια αναλυτική συζήτηση για τις δυνατότητες οικοτουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Κερκίνης καθώς και την κοινή διαπίστωση για την ανάγκη της συνέργειας μεταξύ επιχειρηματιών, τοπικών αρχών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αλλά και της τοπικής κοινωνίας για την ευόδωση του εγχειρήματος της ανάδειξης της Κερκίνης σε έναν από τους πιο σημαντικούς οικοτουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Nektar

Μετά την Κερκίνη το κλιμάκιο βρέθηκε στο Σιδηρόκαστρο και στο Ξενοδοχείο «Αγνάντι», όπου συναντήθηκε με τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη της μείζονος κι ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Κύρια ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση, που αναπτύχθηκε κατά τη συνάντηση, ήταν ασφαλώς ο νέος εκλογικός νόμος της Κυβέρνησης της ΝΔ και η νοθευτική για τη δημοκρατική διακυβέρνηση των Δήμων επίδρασή του καθώς και το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από συγκλίσεις και συναινέσεις μεταξύ ομάδων ανθρώπων με διαφορετική ίσως πολιτική αφετηρία, αλλά με κύριο χαρακτηριστικό τους την πρόταξη του συμφέροντος των τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθήσε συνάντηση με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.) στο Elpida Resort στις Σέρρες, όπου παρουσιάστηκαν τα δομικά προβλήματα λειτουργίας τόσο των Δήμων, όσο και των Περιφερειών και αναδείχθηκαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης της πλειοψηφίας των Δήμων της χώρας και οι οργανωτικές αδυναμίες των Περιφερειών.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας η Ρένα Δούρου μαζί με τον Λευτέρη Αβραμάκη και συνοδεία στελεχών της τοπικής οργάνωσης συνάντησε τον Δήμαρχο Νέας Ζίχνης, Παντελή Μπόζη, με τον οποίο είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο σχετικά με τα ζητήματα του Δήμου Νέας Ζίχνης, όσο και αναφορικά με την ανάγκη συγκλίσεων για την καλύτερη διακυβέρνηση του τόπου.

Ακολούθησε η παρουσία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στη Ζίχνη.


Η πρώτη ημέρα της περιοδείας έκλεισε με την εκδήλωση στο Θεατράκι του Δήμου Σερρών με θέμα τη αυτοδιοίκηση στη νέα εποχή, με την παρουσίαση δηλαδή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αυτοδιοίκηση.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη του Νομού, τα οποία στη συνέχεια έλαβαν το λόγο.

Στα πλαίσια αυτά ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

«Η περιοδεία της Ρένας Δούρου στο Νομό μας ανέδειξε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται τόσο της περιβαλλοντικής πολιτικής και της οικοτουριστικής ανάπτυξης των Σερρών, όσο και του θολού νέου τοπίου που γεννά ο νέος νόμος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τα επίδικα που καλείται να αντιμετωπίσει η προοδευτική δημοκρατική παράταξη στην εποχή της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Λέξεις κλειδιά των συναντήσεων μας σήμερα ήταν η συνέργεια και οι συγκλίσεις. Συνέργεια των τοπικών αρχών με τις τοπικές κοινωνίες για την οικοτουριστική ανάδειξη του Νομού μας, συγκλίσεις το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση των Δήμων προς όφελος της μεγαλύτερης δυνατής πλειοψηφίας των δημοτών.

Η επίσκεψη της Ρένας Δούρου στις Σέρρες αναδεικνύει, λοιπόν, τις έννοιες αυτές σε σημαντικά επίδικα, αλλά και σε μέσα για την επίτευξη της συμπόρευσης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης με στόχο τη δημιουργία μιας ευρείας δημοκρατικής και προοδευτικής πλειοψηφίας σε αυτήν.»


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών- Διακρίσεις στον Διεθνές Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό»

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, που συμμετείχαν στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό» έτους 2024. Σε ένα διαγωνισμό που  ο κοινός νους, η...

Δήμος Σερρών: Τη Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Στην αίθουσα της πρώην Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Tακτική Δια Ζώσης Συνεδρίαση του Σώματος, θα γίνει στις 29 Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, με θέματα...

Εκδήλωση Χατζηβασιλείου στην Αθήνα Κεντρικός ομιλητής ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης

Ενόψει των ευρωεκλογών, η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης», με...

Τάσος Χανλίογλου: Θα μάθουμε τελικά τι βρήκατε στους διαχειριστικούς ελέγχους;

Πέραν των 20 χρόνων ζητώ, επανειλημμένως, εξηγήσεις για διαχειριστικές παρατυπίες ίσως και παρανομίες στο αυτοκινητοδρόμιο, ως έχων ένα μικρό δικαίωμα περισσότερο καθώς στην κυριολεξία...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ρεκόρ Γκίνες: Παιδί θαύμα έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης στον κόσμο πριν κλείσει τα δύο

Το παιδί-θαύμα, το οποίο κλείνει τα δύο του χρόνια τον Ιούλιο, έχει πουλήσει 15 πίνακες σε όλη τη μέχρι τώρα πορεία του και πρόκειται...

Πώς επηρεάζει η κλιματική κρίση τις εξαγωγές;

Την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων και εκτάκτων γεγονότων μέσω χρήσης πόρων, εντός και εκτός ΚΑΠ, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης των εργαλείων...

Σπύρος Μπιμπίλας: Τέλος από την προεδρία του ΣΕΗ – Ο ηθοποιός που αναλαμβάνει τη θέση του

Αποχωρεί από την προεδρία του ΣΕΗ ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποίος Νίκος Καραγιώργης αναλαμβάνει τη θέση του. Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχωρεί από την προεδρία του...

Συνέχισε να διαβάζεις